Jump to content

Web/Light/Visual Novel Tavsiye/Tartışma Bölümü


Shiba Tatsuya

Önerilen İletiler

Forumumuzda Web Novel ve Light Novellar için bölüm bulunmadığından genel tartışma/tavsiyeler için bu konuyu açıyorum. En başta WN ve LN’nin ne olduğuna gelirsek:
 
Light Novel: Japonların yaptığı resim içeren kitaplardır. Çoğu manga, sonrasında anime Light Novellardan esinlenerek yapılmıştır. Örnek verecek olursak; Mahouka Koukou no Rettousei, SAO, To Aru Majutsu Index, Highschool DxD vs…
Web Novel: LN bastıracak kadar imkanı olmayan yazarların internet üzerinden bedavaya yayınladıkları hikayelerdir. Genelde acemi olarak başlandığından ve iyi çizerleri bulunmadığından resim bulunmaz WN’lerde. Ayrıca yazış tarzı normal kitaplardan daha acemice olur ama bunlar LN teklifi gelirse bu kısımlar editörler tarafından kolayca düzeltilir. Belli okunma sayısını geçmiş WN’ler genelde LN teklifi alır. Şu an çok ünlü olan SAO, Mahouka, Index serileri bir zamanlar acemi yazarlar tarafından bu sitelerde yayınlanmış WN’lerdi.
 
Web Novellar çoğunlukla Syosetsuka ni Narou denen sitede yayınlanır ama bu site tabii Japonca. WN/LN İngilizce çevirileri ise farklı sitelerde yayınlanıyor ama en çok BakaTsuki ve Japtem’deler.
Syosetsuka ni Narou: http://syosetu.com/
 
Şimdi tavsiye kısmına gelelim… Yeni bulduğum serileri zaman zaman buradan paylaşmayı düşünüyorum. Kendi okuduğum ve çoğunda güncel olduğum seriler. Kişisel olarak düşündüğüm + ve – leri de var. Bugünlük şu serilere yazıyorum(şimdilik en iyiler bunlar):
 
Arifureta - Shokugyou de Sekai Saikyou
(Sıradan Sınıftan Dünyanın En Güçlülüğüne)
 

Konu: Nagumo Hajime, sınıfındakiler tarafından “Beceriksiz” olarak çağrılan, hayatında büyük hedefleri olmayan bir öğrencidir. Bir gün sınıfıyla birlikte kendilerinkinden daha alt boyuttaki bir dünyaya çağrılırlar. Üst boyuttaki bir dünyadan geldiklerinden burada “hile” sayılabilecek özellikler kazanırlar ve kendilerinden onları çağıran ülkeyi korumaları istenir. Yalnız “hile” sayılabilecek bir özellik kazanmayan tek bir öğrenci vardır: Hajime. Sınıfı “Synergist” olan Hajime’nin statları çağrıldıkları dünyadaki normal insanlarınki kadardır. “Synergist” sınıfı ise normal bir zanaat sınıfı olduğundan fazla savaş potansiyeli yoktur. Arkadaşlarıyla bir zindanı keşfettikleri sırada, zindandaki dipsiz uçuruma düşer. Acaba Hajime zindanın dibinde ne bulacaktır ve buradan kurtulabilecek midir?
 
Kişisel favorim. Mangayı bırakın Light Noveli bile çıkmadığı halde AnimeSuki’de 1.5m görüntülenmeye ulaştı. LN’si olmadığı için orijinal hiç resim yok ama fanları tarafından çizilen 1-2 resim bulunuyor şimdilik.
 
 
Aklıma Gelen + ve - leri
Artıları:
-Bence en iyi artısı hikayenin çok dinamik olması. Konu hiç ama hiç durmuyor, her zaman yeni olaylar oluyor ve sıkılmanıza zaman vermiyor. Ayrıca hikaye hep farklı şekillerde ilerliyor ve tahmini sonlardan kaçınıyor.
-Güçler… Bunun hakkında fazla bilgi vermek istemiyorum, spoiler olur. Ama şu kadarını yazayım; güçler birbirlerine benzer şekilde gelmiyor, örneğin kılıç kullanan bir karakter güçlenip yeni yetenekler kazandığında bunlar hep birbirine benzeyen kılıç saldırıları değil. Güzel bir sistemi var.
-Komedi sahneleri hep olmasa da çoğunlukla orijinal. Güldürmeyen fazla kullanılmış anime esprileri nadiren çıkıyor.
Eksileri:
-Bazı yan karakterler fazla arka planda kalabiliyor, olmasalar da hikayeyi fazla değiştirmezler(şimdilik).
-Web Novel olmasından olabilir, yazılış tarzı bazılarına biraz “değişik” gelebiliyor. Ama LN’si çıkarsa bunlar editörler tarafından rahatça düzeltilebilir.
 
Karakterler:
 
Nagumo Hajime: Babası mangaka, annesi LN yazarı olan bir otaku. Otaku deyince animelerdeki asosyal tipler gelmesin aklınıza, Hajime aslında sosyal ama biraz sessiz ayrıca gelecekte ailesinin yanında çalışmayı planlıyor yani bir NEET değil. Okulundaki en güzel kız Shirasaki Kaori kendisiyle fazla konuşmaya başladığından beri, liderleri Hiyama Daisuke olan 3 kişilik zorba grubu tarafından sürekli tartaklanmıştır. Çağrıldıkları dünyada, düştüğü derin çukurda başına gelen ise…
Oldukça akıllı ve insanları iyi anlayan biri. Ayrıca bir silah otakusu. Bu adamdan her şeyi bekleyin diyorum son olarak…
 
Shirasaki Kaori: Okulun en güzel kızı. Bir süredir nedense Hajime’yle sürekli konuştuğundan başına iş açmış biri.
 
Yaegashi Shizuku: Kaori’nin en iyi arkadaşı olan samuray kız. Hajime’e arkadaşça davranan 4 kişiden biri.
 
Amanogawa Kouki: Okulun en popüler çocuğu ve Shizuku’nun çocukluk arkadaşı.
 
Sakagami Ryuutarou: Sürekli Kouki’yle gezen “Kas-Beyinli” eleman.
 
Spoiler vermeden şimdilik bu kadar…
 

 
Mushoku Tensei - Isekai Ittara Honki Dasu
 

FOjsSBO.jpg

 
 
Bir anda aşırı ünlü olan bir seri. WN’si çıkmaya başlayalı daha 2 ay civarı olduğunda LN’si çıktı. LN 4. kitabı bastı bile. Mangası da en son 5. Sayıyı çıkardı, animesi de yakında duyurulursa hiç şaşmam.
BakaTsuki’de ilk kez 15 çevirmen aynı seride çalıştı ve 3-4 ay civarında 20 kitabın hepsini çevirdiler!
 
Konu: 34 yaşında NEET otaku olan ana karakterimiz sonunda ailesi tarafından evden atılır. Hayatında yaptığı yanlışları düşündüğü sırada üzerlerine kamyon geldiğini fark etmeyen 3 liseliyi kurtarmaya çalışırken kamyonun altında kalarak ölür. Her şeyin bittiğini sandığı sırada başka bir dünyada bebek olarak gözlerini açınca, hafızasını kaybetmeden reenkarne olduğunu anlar. Yeni adı “Rudeus Greyrat” olan kahramanımız bu sefer hayatını çok iyi yaşamaya karar verir.
 
Aklıma Gelen + ve – leri:
Artıları:
-Gidişatı hiç tahmin edemiyorsunuz. Hikayenin bazı “dönüm noktaları” hiç beklemediğiniz anlarda, hiç beklemediğiniz şekilde geliyor. Ayrıca gidişat gerçekten çok iyi işlenmiş.
-Karakterler… Cidden karakterleri bunun kadar derin olan seri çok az bulunur. Kadronun hiç ama hiçbiri gereksiz değil ve hepsi yeterli zaman alıyor. Düşmanları bile sevebilirsiniz. Tek boyutlu “kötü” karakterler yok. Hatta seride mutlak kötü karakter yok denilebilir. Çünkü düşman olanların bile mantıklı amaçları var ve sırf kötü karakter olduklarından böyle yapmıyorlar.
-Karakter gelişimi çok iyi işlenmiş. Onların olgunlaşmasını barizce izleyebiliyorsunuz.
-Ana karakteri bebekliğinden itibaren izliyorsunuz. (Bebeklik kısmı hızlı geçiyor merak etmeyin)
Eksileri:
-Ana konunun dışına çıkıldığı “sanılan” bazı kısımlarda biraz sıkılabiliyorsunuz ama sonra her şey anlam kazanıyor.
 
Karakterler:
Rudeus Greyrat: Ana karakterimiz. Ölmeden önce 34 yaşında otaku NEET idi. Yeni hayatını en iyi şekilde yaşamayı planlıyor. Alçakgönüllü ve arkadaş canlısı bir tip.
Paul Greyrat: Rudeus’un babası. İleri Seviye kılıç ustası ve eski bir soylu. Ayrıca tam bir zampara…
Zenith Greyrat: Rudeus’un annesi. Bir şifacı. Bahçesini çok seviyor.
Lilia Greyray: Evin hizmetçisi. İşini profesyonelce yapan sessiz bir kadın.
Sylph: Rudeus’un ilk arkadaşı. Saç rengi yüzünden yaşıtı çocuklar tarafından dışlanan biri. (Yeşil saçlı çocuk)
Roxy: Rudeus’un büyü öğretmeni. Boyundan bahsedilmesinden hiç hoşlanmaz ve aslında 40 yaşından fazladır. (Mavi saçlı büyücü)
 

 

Tate no Yuusha no Nariagari

(Kalkan Kahramanının Yükselişi)

 


2QvZuK8.jpg

 
 
Noveli en son 7. kitabı çıkardı ama orijinal Web Noveli bitti bile (550 chapter civarı!!!). Mangası aylık çıkıyor ve şimdiden oldukça popüler. Manganın çizimleri güzel ama novelinkiler muhteşem... Konu çok iyi, karakterler sempatik.
 
Konu: Iwatani Naofumi, farklı bir dünyaya, bu dünyayı canavarlardan kurtarmak için çağrılan 4 kahramandan biridir. Bu kahramanlar; Mızrak Kahramanı, Kılıç Kahramanı, Yay Kahramanı ve Kalkan Kahramanıdır. Kalkan Kahramanı olan Naofumi, saldırı gücünün yetersizliğinden dolayı en güçsüz kahraman olarak tanınır ve kendine destek bulamaz. Macerasının ilk gününde ihanete uğrayan Naofumi, parasını ve şanını kaybeder. Yanında sadece kalkanı kalmıştır. İnsanlara olan tüm güvenini kaybeden Naofumi kendine ihanet edenlerden intikam almaya karar verir. Devamında...
 
Aklıma Gelen + ve – leri:
Artıları:
-Sürekli gördüğümüz “süper saldırı” yapabilen karakterlerden sonra “süper savunma” yapan bir karakter orijinal olmuş. Saldırı güçleri yerine savunması var.
-Karakterlerin psikolojik değişimleri çok iyi ve mantıklı. Ayrıca sempati duyabileceğiniz şekilde.
-Hikaye 10 numara.
Eksileri: Daha eksik bi yanını bulmadım…
 
Bunda karakterleri yazmıyorum, mangası çevrilmeye başlandı zaten spoiler olmasın. Ama okumanızı şiddetle tavsiye ederim…
 

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 279
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Forumumuzda Web Novel ve Light Novellar için bölüm bulunmadığından genel tartışma/tavsiyeler için bu konuyu açıyorum. En başta WN ve LN’nin ne olduğuna gelirsek:   Light Novel: Japonların yaptığı res

Arifureta'nın ilk 6 bölümünün özeti:     En heyecanlı yerinde bıraktım  :P acaba devamında ne olacak? Yakında... En önemli kısımları özet yerine tam çeviri yapmaya çalıştım ama aynı duyguyu verir m

Chapter 11 hazır.  

Mushoku tensei mangası nı okudum baya güzel ln sin fırsat bulunca bakıcam artık

Eline sağlık spolierler için  üstlerine güncelleme falan gelicekmi acaba

Bu evlenme çağı ne zmn geliyor onu merak ediyorum 3 kişiyle nasıl becerdi acaba 3 nüde ikna etmeyi

 

Mangasını beğendiysen LN'yi daha da beğeneceğine eminim. Üsttekiler tanıtım içindi sadece. Ara ara uzun spoilerlar yazarım. Hem bunlardan başka seriler de var, onların tanıtımını da yaparız.

İkna kısmını falan okuduğun zaman görürsün oranın gizemini bozmayayım :P ilk evliliğini 16 yaşındayken yapmıştı sanırım. Ayrıca 3 eşiyle de tek başına geçirdiği bir dönem var; mangadan bilirsin zaten, Roxy ustası ve 3-5 yaşı arasında 2 yıl birliktelerdi (tabii bu sırada evlenmeyi aklından bile geçirmiyordu :lol: ), Sylph ilk arkadaşı ve onunla da 2 yıl zaman geçirdi. Diğeri ya yeni manga sayısında ya da sonrakinde çıkacak ve en uzun zamanı onunla geçirecek. Resimlere baktıysan kimden bahsettiğimi tahmin ediyorsundur  :ph34r: bu arada mangada oraya gelmeden önce manga için bir şey diyemem ama LN, duygulu anları (üzüntülü olanlar da sevinçli olanlar da) çok iyi betimlemiş...

 

Tate no Yuusha no Nariagari'yi okuyacağım. Ama sence LN yi çevirmelerini mi bekliyim yoksa direk WN i mi okuyayım?

 

Bence LN'yi yeniden çevirmezler. Sonuçta fan çevirisi olduğundan küçük farklar yüzünden tüm seri çevrilmez ya :D WN'den başla bence, hem Bakahou'muz var bizim. Dün yine 3 chapter birden çevirdi  :lol:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tate no Yuusha no Nariagari'yi Shibanın önerisiyle mangasını okumaya başladım, şu an günceldeyim ve çok güzel bir seri :P

Fakat Shiba en son 7 çıkmış demişsin ama ne zamandır chapter 8 de var ki :o

 

LN'sinden bahsetmiştim  :lol: Tate'yi beğenmene sevindim, geri kalanı bekle daha neler olacak  :ph34r:

 

Bugün Arifureta'nın başları için biraz özet yazıyorum büyük ihtimalle bu akşama koyarım bu arada  :ph34r:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Nasıl bir seri? Daha önce görmüştüm ama konusunu falan tam okuyamamıştım. Kısaca bir anlatabilirsen güzel olur

Abi telefonda giriyorum, anlatmam çok zor. Ama kısaca bahsedeyim.

Time loop... Yeni transfer olan bir kız, "Ben Aya Otonashi. Ve seni kıracağım" diyor bizim ana karakterin yüzüne bakarak. 2 okul günü... Aynı iki okul günü herkesin hafızası baştan silinerek tekrarlanıyor. Ama bir kişi hariç...

Myanime listte 1. Sıradadır kendisi. Light novel olarak canımdır. Diğer kitapları bir ayrı güzeldir.

(Kaxell was here. Kwh)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.