Jump to content

Anime Filmleri - öneriler


Önerilen İletiler

merhabalar,

 

uzun yıllardır anime izleyicisiyim. sanırım 2001 yılında, bundan 13 sene önce, lisede iken "spirited away"i izlememle birlikte kafayı bozdum diyebiliriz. tabi öncesinde her 90lar çocuğu gibi dedektif konan, sailor moon, dragon ball, tsubasa gibi klasikleri ezberlemiştim :) tabi o zamanlar anime dünyası şimdiki gibi değildi. anime izlemenin tek yolu show atv star gibi kanalların japonyada olay yaratan animeleri satın almasıydı. pokemon ya da şeker kız candy gibi animeler bu sayede çok geniş kitlelere ulaştı.

 

ama her zaman film açısından bakınca animasyon dünyası biraz geride kaldı. yani amerikan animasyonları her zaman kendine kolay yer bulurken, pek de para getirmeyen film sektörü japonyada bile emekleyerek ilerledi. yine de miyazaki, takahata, oshii ya da yakın zamanda hosoda gibi isimler sayesinde anime sektörü sinema anlamında da güzel yerlere geldi.

 

ben de oturdum ve dizileri bir kenara bırakıp sadece anime filmleri ile ilgili bir site yapmaya karar verdim. böylece naruto, bleach ya da attack on titan gibi güzel animeleri izleyen seyircilere sevebilecekleri, sevgilileri, arkadaşları ile izleyebilecekleri anime filmlerini bulabilecekleri bir database yaratmak istedim.

 

bu da sitemin kendisi:

http://animefilmleri.blogspot.com.tr/

 

yorumlarınızı, geri dönüşlerinizi bekliyorum. yeni film yorumları yaptıkça da up etmeyi düşünüyorum. izlemediğim anime filmi azdır ama yine de çok bilinmeyen ama izlenmesi gerektiğini düşündüğünüz animeleri, imdb linki ile bana gönderirseniz sevinirim.

 

dikkatinizi çekerim, izlemek isterseniz diye en alta turkanime.tv linklerini de koyuyorum. böylece bu güzel animeler, turkanime.tv sayesinde bir tık uzağınızda :)

 

sevgiler

 

tetsuo monogatari

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 32
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

merhabalar,   uzun yıllardır anime izleyicisiyim. sanırım 2001 yılında, bundan 13 sene önce, lisede iken "spirited away"i izlememle birlikte kafayı bozdum diyebiliriz. tabi öncesinde her 90lar çocuğu

Jin-roh Paprika The girl who leapt through time Bunları bende izlemiştim,, diğeride izleyeceklerim listesinde vardı. Ayrıca alttakilerde iyidir, daha var da onlar herkese hitap etmez; Grave of the fir

Öncelikle peşpeşe ileti atmak yani flood yasak. Toplu alıntı butonunu kullan. Nekojiru-so Wicked City Sword of the Stranger Golgo 13 the professional Memories Steamboy The King of Pigs (kore) Roujin-Z

silmek yerine taşıyabilirler, sen tekrar açma.

 

güzel site olmuş, anime filmlerini çok severim :D

 

kırmızı başlıklı kız hikayesi üzerinde çok duran bi film vardı Wolf Brigade midir nedir, ona benzer bildiğin tavsiye edebileceğin film var mı?

 

evet güzel bir yere taşınmış, bu forum hiç dikkatimi çekmemişti. teşekkür ediyorum.

 

wolf brigade gerçekten "cool" bir animeydi. ben epey severim. mamoru oshii'nin işidir biraz da onun politik- aksiyon-gerilim tarzı. bir yandan soundtrack i çok duygusal :)

 

wolf brigade'i izlediysen çoktan ghost in the shell ve innocence'i izlediğini varsayıyorum. eh onları izlediysen geriye patlabor 1 ve 2 kalıyor. (2 bir tık daha iyidir.) yine de wolf brigade tadında pek film yok bence. bunlar sadece uzak akrabaları.

 

ayrıca blogum adına motivasyon verici cümlelerin için teşekkür ediyorum :)

 

 

Konu taşındı, diğeri silindi   :D Site güzel olmuş ayrıca   ;) Ben de filmleri ayrı seviyorum sayfanı beğendim umarım devamı gelir istediğin başarıyı yakalarsın   ^_^

 

çok teşekkürler papillon. diğerini sildiğin için de  :) amaç başarı yakalamak değil, maksat tıpkı sizinki gibi insanlara güzel animelere ulaşmaları konusunda aracı olmak. bu vesile ile hiç duymadığım anime filmlerini keşfetmek belki de.

 

şimdilik siteye kaydedilen anime filmleri:

 

-Laputa: Castle In The Sky

-The Girl Who Leapt Through Time

-Paprika

-Jin-Roh: The Wolf Brigade

 

daha 1 hafta oldu başlayalı ama 2-3 günde 1 güncellemeyi planlıyorum. muhtemelen birkaç ay içinde de inceleyecek anime filmi sayısı da oldukça azalacaktır.

sevgiler.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Jin-roh

Paprika

The girl who leapt through time

Bunları bende izlemiştim,, diğeride izleyeceklerim listesinde vardı.

Ayrıca alttakilerde iyidir, daha var da onlar herkese hitap etmez;

Grave of the fireflies

Akira

Ninja Scroll Movie

Metropolis

5 centimeters per second

Perfect Blue

Tokyo Godfathers

Son olarak bizim anime öneri bölümünde "ölmeden önce izlenmesi gereken en iyi anime filmlerinin" linkini vermiştik. IMDB listesi alttaki;

http://forum.turkanime.tv/topic/3583-anime-istek-ve-önerileri/

http://www.imdb.com/list/ls004037854/

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çok fazla film izleyen biri değilim ama bence filmleri bir kaç açıdan daha puan verebileceğinizi veya bilgilendirebileceğinizi düşünüyorum. Bunların dışında en azından benim için yararlı bir site. Bir şeyler izlemeden göz atacağım yerlerden biri oldu ^^.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

blogger yada blogspot uzantılı bloglar aslında pek bu sıralar popüler değil tumblr daha iyi bir arayüze ve kullanışa sahip  :)  ayrıca film önerileri güzel ve iyi yerinde tercihler var ama daha çok çözümleme ve eleştiri yazısı görmek hepimiz için daha iyi olur 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Naçizane bir tavsiyede buluna bilir miyim? Blog işinden pek anlamam ama arka plana film müziklerini de eklesen veya yan tarafta bir çalma listesi bölümü koysan hem okuyup hem dinlesek  :rolleyes:

 

 

gerçekten güzel bir fikir, çünkü paylaşmak istediğim güzel anime müzikleri de oluyor ama sanırım 2 problem var: 1-gerçekten öyle bir eklenti var mı bilemiyorum. benim yeteneğim ne yazık ki blogger sınırlarının üstüne çıkamıyor. 2-öyle bir şey olmalı ki okuyucu istediğinde çalıştırabilmeli. yoksa her siteyi açan istemeden otomatik müzik dinlemeye başlıyor ki o tür siteleri ben sevmiyorum.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Jin-roh

Paprika

The girl who leapt through time

Bunları bende izlemiştim,, diğeride izleyeceklerim listesinde vardı.

Ayrıca alttakilerde iyidir, daha var da onlar herkese hitap etmez;

Grave of the fireflies

Akira

Ninja Scroll Movie

Metropolis

5 centimeters per second

Perfect Blue

Tokyo Godfathers

Son olarak bizim anime öneri bölümünde "ölmeden önce izlenmesi gereken en iyi anime filmlerinin" linkini vermiştik. IMDB listesi alttaki;

http://forum.turkanime.tv/topic/3583-anime-istek-ve-önerileri/

http://www.imdb.com/list/ls004037854/

 

 

listende yazdığın animelerin hepsi yorumlamayı planladıklarım arasında. özellikle satoshi kon'un paprika ile başlamış olsam da asıl başyapıtının perfect blue olduğunu düşünüyorum. makoto shinkai nin 5 cm per second gibi diğer filmleri de güzeldir bence. diğer yazdıkların da zaten klasik konumunda animeler.

 

bir de bu herkese hitap etmez dediğin ama sevdiğin başka animeler varsa onları da paylaşırsan sevinirim. herkese hitap etmese de elbet birilerine hitap eder :)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.