Jump to content

Para, Mutluluk Getirir Mi?


Witch

Önerilen İletiler

para mutluluk falan getirmez şöylede açıklayayım. para sadece yeni bişeyler denemek için imkan sağlar, o deneyeceklerin sana mutluluk getirir veya getirmez. kendine mutluluk getirecek şeyleri asgari imkanlarla bulabilen insanlar varken, servetler tüketip bulamayan insanlarda(dünyanın kanserli hücreleri) bolca mevcuttur. ayrıca har vurup harman savuran zengin çocuklarınada mutlu falan demeyelim allah aşkına, %99 unun dünya umurunda değil herşeyi kendi ekseninde hesaplıyor böyleleri, etraftan konuşmalık bir mesele olsun resmen acı içinde kıvranıyor bunlar, rahatın bozulma korkusuyla yaşanan bi mutluluk falan yoktur aha burdanda söyleyeyim onlara. neyse.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 102
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Mutsuzluk getirmeyeceği kesinde, gerisi kişiye kalmış -_-

Bak şimdi günümüz şartlarına göre açıklayım.   Huzur: "Para var huzur yok!" diyen Demet Akalın'ın aksine para olmayınca huzur olmuyor bu devirde. Elbette paranın olması da huzur değildir. Parayı doğru

deneyip bakmak lazim :D

Öhöm öhöm.. Para değişkenlere bağlı olarak mutluluğu getirir evet. "Parayı buldu totosu kalktı" gibi bir durumdan bahsetmiyoruz tabiki burada. Ama şöylede birşey var ki sevgi tek başına karın doyurmaz. Biraz realistic olup hayallerinizi kırdığım için üzgünüm ama durum böyle. Şöyle birşey var oyun oynayan arkadaşlar daha iyi anlarlar, hayat belli bir yaşa kadar f2p, ondan sonra p2p dir  :)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 10 ay sonra...

Bana göre para böyle bir şeyi sağlayamaz bununla sadece kendimizi kandırırız. Günümüzde bir çok erdem, değer, can, toprak, bunun için satılmadı mı ?

Bunun hakkında aklıma gelen ilk şey Kızılderili bir reisin dönemin Amerika başkanına (Adını hatırlamıyorum Ekşi Sözlükte bulabilirsiniz.) yazdığı mektuptur. Yıllarca kıtaya hakim olan Kızılderililer, Mayalar, Aztekler ve onların ellerinden çalınan toprakları ve işini garantiye almak isteyen Amerikan başkanlarının yapmaya çalıştıklarını anlatan bu mektubu okuduğumda farkında olmadan ağlamıştım. Para kesinlikle mutluluk getirmez. Mal, mülk geçicidir demiyor mu sufiler (: doğru diyorlar. Şimdiki koltuk sevdalıları, Dünya yı yöneten o oligarşik ayak takımı bu para denen illete tapmıyorlar mı ? İnsanlar bunun yüzünden canlarından olmuyorlar mı ? 

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Herkes duygusal açıdan bakmış ama içinde yaşadığımız kapitalist sistem çarkında para mutluluk getirir. Ne zaman getirmez? Eğer hastaysan ve bunun çaresi yoksa, sevdiklerin öldüyse ya da ihanet ettiyse, seni yürekten seven biri yoksa, dünya batmışsa ve bitmişse evet, bunları parayla alamazsın.

Ancak mutluluğun pek çok formu vardır ve para ile mutluluğun pek çok türünü sağlayabildiğin için mutluluk getirir. Dünyada zibilyon tane insan var, dünyayı dolaşsan seni sevecek zibilyon tane insan ile tanışırsın, dünyası küçük olanın çevresi de küçük olur.

Dünyada görülecek harika şeyler, yaşanacak harika anılar var, denenecek şeyler de var. Her şeyden öte pek çok bilgiye ilk elden deneyimleyerek sahip olursun. Mutluluk sadece bir insanın diğerine verdiği sevgi ile olmaz. Diğer insanların sevgisine o kadar muhtaçsanız, siz yandınız zaten.

Hayal ediyorum da dünyadaki her deliğe girip çıktığımı, her bilgiye ulaştığımı, keşfettiğimi, bana düşüncesi bile mutluluk veriyor.İnsanı insan yapan şey anıları ve hayalleridir. Güzel yerlere gider, güzel insanlarla tanışır ve güzel şeyler denersen, güzel anıların olur; mutlu da olursun.

İhtiyacı olan insanlara yardım eder yine mutlu olur, mutlu edersin. Yardım kuruluşları, hastaneler, okullar, doğa koruma merkezleri vs yaptırırsın, katkı sağlarsın insanlığa yine mutlu olursun. Neyi nasıl kullanıp, nasıl gördüğüne bağlı şu mesele. Ortada "paran olacak ama sevgin olmayacak birini seç" gibi bir durum yok ki :) öyle bir ikilem yok. 

Ben şu an zaten mutlu ve huzurlu bir insanım, çok param olsa mutluluğum ikiye katlanırdı, etrafımdaki sevdiklerime saçardım keyff yapardık :P

Para mutluluk getirir, sadece kati bir şekilde ve her konuda değil, ama getirir ellaaam. 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yok para aşk almaz sevgi almaz iyilik almaz gibi sözlere gerek yok.Getirir mi ? getirir.

Lakin duygusal açıdan değil nesnesel açıdan.Misal şu an saray da oturuyor olsam gayet mutlu olardım ben :get-out-crazy-rabbit-emoticon:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.