Jump to content

11. İstanbul Japon Filmleri Festivali


Sakuragi

Önerilen İletiler

Tarih: 4-5-6-7-13-14 Şubat 2015
Yer: AKBANK SANAT Sinema Salonu
(İstiklal Cad. No.8, Beyoğlu, İstanbul)

* Giriş ücretsizidir.
* Koltuk sayısı sınırlı olduğundan (124 koltuk), biletler seanstan bir saat önce gişeden dağıtılacaktır.
*Tüm filmler Japonca seslendirmeli olup, Türkçe altyazılıdır.

 

 

PROGRAM

 

4 Şubat 2015 (Çarşamba) 19.00

 

Tomurcuklar Açarken

 

Büyük bir şirkette çalışan Shunsuke, eşi, iki çocuğu ve babasıyla birlikte yaşamaktadır. Kendini fazlasıyla işine verdiğinden, farkında olmadan evle ilgili konular karısı Akiko’nun üzerine kalır. Oğlu Daisuke ve kızı Sakiko’nun da ne düşündüklerinin farkında değildir. Aile ilişkileri pek iyi değilken baba Shuntaro’ya demans (bunama) teşhisi konur. Shunsuke bu gerçeği anlamak istemez ve aile ile duyguları çatışır. Sonunda gerçekleri anlayan Shunsuke, önemli bir iş toplantısına katılmayarak babasının anılarının izini takip etmek üzere bir aile gezisine çıkma kararı alır. Shunsuke’nin bu davranışı karşısında şaşıran aile, ilkbaharın ilk günlerini geçirmek üzere Shuntaro’nun memleketine gittiğinde değişim başlar.
Bu film, Masashi Sada tarafından yazılan aynı adlı kitaptan esinlenerek yapılmıştır.

 

 

 

Yönetmen: Mitsutoshi Tanaka Oyuncular: Naoto Ogata, Kaho Minami, Masato Yano, Karen Miyama   Yapımı 2014, Renkli, 107dk  

(38. Montreal Uluslararası Film Festivali Focus on World Sinema dalı resmi davet filmi)

 

 

tomurcuk1.jpgtomurcuk2.jpg

 

 

 

 

5 Şubat 2015 (Perşembe) 19.00

 

  Rikyu'nun Yolunda

 

Çay seremonisi ustası Sen no Rikyu, 3000 asker tarafından çevrilmiştir. Yağmurlu ve fırtınalı bir havada,  gök gürültüsü içinde İmparator Vekili Hideyoshi Toyotomi’nin emri ile harakiri yapmak üzeredir. Rikyu, kılıcını kendi karnına tam saplamak üzereyken eşi Soon, Rikyu’ya eskiden beri şüphe duyduğu konu ile ilgili sorusunu sorar : “Hayatında benden başka kimse var mı?”. Rikyu, o soru üzerine 10’lu yaşlardan itibaren yaşadığı hayatındaki olağanüstü inişler ve çıkışları hatırlamaktadır.
Bu film, Kenichi Yamamoto tarafından yazılan ve 140. Naoki Sanjugo ödülüne layık görülen aynı adlı kitaptan esinlenerek yapılmıştır.

 

 

Yönetmen: Mitsutoshi Tanaka Oyuncular: Ebizo Ichikawa, Miki Nakatani, Danjuro Ichikawa, Nao Omori, Yusuke Iseya    Yapımı: 2013, Renkli, 123dk Ödül: 37. Japon Akademi Ödülü'nde 9 dalda Üstün Performans Ödülü   37. Montreal Uluslararası Film Festivali En İyi sanata Katkı Ödülü

 

 

 

rikyu1.jpg
 
 
 
6 Şubat 2015 (Cuma) 16.00
 
 
  Miyori'nin Ormanı


Anlaşamayan ebeveyn ile büyüyen 11 yaşındaki Miyori, babasının isteğiyle büyükannesine emanet edilir. Büyükannenin evine yakın ormanda yürüyüşe çıktığında çeşitli esrarengiz olaylarla karşılaşır. Yıldırım düşmesinden dolayı kırılan kiraz ağacında çiçek açması, orada olmaması gereken kaplanın ortaya çıkması gibi… Kısa süre sonra orman cinleri Miyori’nin önüne çıkar. Başka kimsenin göremediği cinler, yakın zamanda barajın altında kalacak olan ormanı kurtarmasını  Miyori’den rica eder. Bu durumda  Miyori ne yapacak….

 

 

Yönetmen: Nizo Yamamoto Ses Oyuncuları: Yu Aoi, Etsuko Ichihara, Hiroyuki Amano, Aya Takashima Yapımı: 2007, Renkli, 105dk

 

 

miyori1.jpg
 
 
 
6 Şubat 2015 (Cuma)  19.00
 

Kaligrafinin Gücü - Kızların Zaferi-

 

Japonya’nın başlıca kağıt üretim merkezi olan Ehime Eyaleti’nin Shikoku Chuo şehri “kağıt şehri” olarak bilinirdi. Ancak ekonomik durgunluğun etkisiyle şehir refahını kaybetmişti.
Satoko, Shikoku Chuo Lisesi, Kaligrafi Kulübü başkanıdır. Yazı ustası olan babasının beklentileri Satoko üzerinde baskı oluşturuyordu. Etkin biçimde olmasa da Kaligrafi Kulübü’nün faaliyetlerine katılıyordu.
Bir gün, doğum iznine ayrılan öğretmenin yerine geçici olarak Ikezawa, Kaligrafi Kulübü’nün danışmanı olarak görevlendirilir. Ikezawa öğrencilerin önünde, müzik eşliğinde bir kaligrafi gösterisi yapar. Ikezawa’nın bu performası, her biri çeşitli sorunlarla uğraşan kulüp üyeleri ve şehrin kendisi gibi bir durgunluk yaşayan Kaligrafi Kulübü için dönüm noktası olur. Hem Başkan Satoko hem de kulüp üyeleri ayrı ayrı kaligrafiye gönül verir ve yeniden harekete geçerler.

 

 

Yönetmen: Ryuichi Inomata Ses Oyuncuları: Riko Narumi, Rio Yamashita, Nanami Sakuraba Yapımı: 2010, Renkli, 121dk

 

 

shodo1.jpg

 
 
 
7 Şubat 2015 (Cumartesi)  17.30
 
  Kelime Bahçesi

 

 

Ayakkabı tasarımcısı olmak isteyen Takao (Lise son sınıf), okulu asıp eski Japon tarzı bir bahçede ayakkabı çizimleri yapmaktadır. Bir gün kendinden yaşça büyük, Yukino adlı (27 yaşında) gizemli bir kadınla tanışır. İkilinin yolları daha sonra sık sık kesişmeye başlar. Yalnız bu karşılaşmalar hep yağmurlu günlerde olmaktadır. Onlar ilişkilerini derinleştirip birbirlerine açılmaya çalışmaktadır. Ama yağmur mevsimi sona ermek üzeredir.

 

 

 

Yönetmen: Makoto Shinkai Ses Oyuncuları: Miyu Irino, Kana Hanazawa, Fumi Hirano Yapımı: 2013, Renkli, 45dk

 

 

kotonoha1.jpg
 
 
7 Şubat 2015 (Cumartesi)   19.00
 
 
  Ruhların Kaçışı



Bu hikâyenin başrolündeki Chihiro, 10 yaşındadır. Yeni gelişen bir bölgeye ailecek taşınırken yolunu kaybedip esrarengiz bir dünyaya girer ve yanlışlıkla tanrıların toplandığı hamam "Aburaya" ya girer. Beddua ile domuz şekline dönüştürülen anne ve babasına dönemeyen ve yapayalnız kalan Chihiro, gizemli genç delikanlı Haku ile tanışır. Haku, Chihiro’nun anne babasını kurtarmak için bu hamamda çalışmak gerektiğini söyler. Chihiro, "Aburaya" nın sorumlusu Yubaba ile anlaşma yapıp orada çalışmayı başlar. Chihiro, gerçek dünyaya dönüp anne babasına tekrar kavuşabilecek midir?

 

 

 

Yönetmen: Hayao Miyazaki Ses Oyuncuları: Rumi Hiiragi, Miyu Irino, Takeshi Naito, Yasuko Sawaguchi  Yapımı: 2001, Renkli, 124dk
 
 
chihiro2.jpg
 
 
 
13 Şubat 2015 (Cuma)  16.00
 
  Miyori'nin Ormanı

 

 

13 Şubat 2015 (Cuma)  19.00
 
  Rikyu'nun Yolunda
 
 
14 Şubat 2015 (Cumartesi)  19.00
 
  Tomurcuklar Açarken

 

 

 

Kaynak: Sakuragi

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tomurcuklar Açarken ile açılış yaptık bakalım. Öncelikle bir saat önce dağıtılmaya başlayan davetiyeler 10-15 dakika da tükenmiş, bu yüzden biletsiz kalan benim gibi olanları en son salona aldılar. Gidecekseniz ona göre tedbirli olun. Japonlar filanda geliyor, salon full çekiyor. "Altyazı"yı üste taşımaları iyi olmuş ama arka sıralara oturursanız yazıyı okusanız bile sinevizyonu göremezsiniz. Önlerden yer kapmak önemli. Nasıl olsa biletim var demeyin. Kapı başlama saatinden 15 dk önce açılır. Siz 25 dk önceden kapıda olun. Suyunuzu alın, tuvalet ihtiyacınızı giderin, ara vermeden tek seansta bitiyor çünkü.

 

Gelelim filme, kısa bir Japonya turuna çıkartıyor sizi, bir ailenin kendi içinde çatışmasını anlatırken. Görüntü kalitesi ve oyunculuklar iyi. Güzel bir mesajveriyor ama kurgusu daha iyi işlenebilirdi. Musluğa, ağaçlara ve kuşlara dikkat etmelerini tavsiye ederim izleyecekler için.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.