Jump to content

Coiling Dragon (Light Novel)


Nighty9

Önerilen İletiler

Pan_long.jpg

 
 
Coiling Dragon
Coiling Dragon `I Eat Tomatoes`  tarafından yazılan bir light noveldir.
 
Konusu: 

Yulan Kıtası İmparatorlukların kurulup yıkıldığı bir kıtaydı. Azizler, kılıç ve büyü kullanan, inanılmaz güçlere sahip, ölümsüz canlılardı ve geçtikleri yerlere yıkımı getirirlerdi. Büyülü yaratıklar, cesaretli ya da korkak herkesin gücünü test etmek için gittiği dağları kontrol etmekteydi.  Burası ne kadar güçlü olursan ol senden daha güçlü biri her zaman çıkabilecek bir yerdi. Güçlü, bir kral gibi yaşarken, zayıf yeni bir günü daha çıkarmak için çırpınırdı.

 

Burası Linley`nin doğduğu dünyaydı. Küçük bir şehir olan Wushan`da büyümüştü, bir efsane olan Ejderkan Savaşçının klanı olan Baruch klanının bir üyesiydi. Bir zamanlar ünleri dünyayı sallamıştı fakat klan şuan çökmüş durumdaydı, hatta atalarının yadigârı bile satılmıştı. Onu geri alma görevini üstlenen Linley, pek çok zorluk ve sıkıntıdan geçecek, güçlü arkadaşlar aynı zamanda korkunç düşmanlar edinecekti.

 

Gelin ve yeni bir efsanenin doğuşuna şahitlik edin. Linley Baruch Efsanesi!

 
Diger isimleri
盘龙 (小说)
Bàn Long
—————————–
Turu: Aksiyon,Dogaustu, Dovus-Sanatlari,Fantastik, Macera, Romantik,  Shounen
 
21 Kitap ve 800 den fazla bolum var. Tabi hepsi igilizceye cevrilmedi.

 

Serinin mangasida ingilizceye cevrilmeye baslandi ancak manga hosuma gitmiyor maalesef.
 
Firsat buldukca birer ikiser guncelleme yapiyorum.
 
Bolumler

 

Kitap - 1 (Yuzuk)

 

Kitap – 2 (Gelisim)

 

Kitap – 3 (Büyülü Yaratık Sıradağları)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 36
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Coiling Dragon Coiling Dragon `I Eat Tomatoes`  tarafından yazılan bir light noveldir.   Konusu:  Yulan Kıtası İmparatorlukların kurulup yıkıldığı bir kıtaydı. Azizler, kılıç ve büyü kullanan, inanıl

Kitap 2, Bolum 25 ile beraber Kitap 2 de bitmis bulunuyor.  2 kitap / 48 Bolum geride kaldi. Simdi sirada, daha da heyecanli bir ucuncu kitap var. Yazar her kitapta tempoyu artirmis, dolayisiyla bu ki

2. Kitapta  8 i bolum cevrilmistir. Buyrun Bolum 8 :cheer2-onion-head-emoticon:

Görünce inanamadım  :o helal olsun ya o kadar çevirmişsin bile. Ren'in sitesinden İngilizce çevirisini güncel takip ediyordum bende sonra dayanamayınca Google Translate ile bitirdim 21 kitabı  :P (Çince>İngilizce çevirisi baya anlaşıyor). Sitede Çin eserleri pek olmadığından geçen tanıtım konusu açmıştım (Wuxia/Xianxia (Fantastik, Dövüş Sanatları) Tavsiye/Tartışma Bölümü) ama kimse görmedi galiba :D

 

Bu arada IET'in şimdi yazdığı kitap da İngilizce'ye çevrilmeye başlandı (Desolate Era: http://worldofwatermelons.com/desolate-era-index/ ) ve Çin'de çok popüler olmuş (44 kitabı var şimdilik  :ph34r: ) yazar kendini gerçekten geliştirmiş deniliyor önceki kitaplarda yaptığı hataları pek yapmamış ve yazış tekniği daha iyi. Avrupalı Fanlardan okumaya başlayanların çoğu en iyi kitabı olduğunu söylemiş (ki bana da öyle geldi).

 

Manhuası konusunda katılıyorum sana hikayeyi baştan yazmışlar resmen en önemli yerler değiştirilmiş ama yine de resimleri için bakıyorum. 

 

Wuxia okuyan hatta çeviren olmasını öğrenmem sevindirdi ya :D

 

Okuyacak arkadaşlar için; kitabın türü aslında daha çok Xianxia. Wuxia ve Xianxia arasındaki fark ise kısaca:

Wuxia: Genelde filmleri çekilen abartılı dövüş sanatları. Çatılardan çatılara metrelerce zıplayan suda yürüyen adamların olduğu hikayeler. Ama genelde bundan daha abartılı olmaz.

Xianxia: Bu yukarıdakinin çok daha abartılı ve fantastik öğeler katılmış hali. Kelime anlamı 'Ölümsüz Kahraman' demekmiş ve konu itibariyle kişinin evrenin gerçeklerini bularak ya da meditasyon gibi yollarla ölümsüzlüğe ulaşmasını anlatıyor. Fantastik öğeler olduğundan yaratıklar, büyüler var bunlarda ve herkes eğitimle uçabiliyor. Abartılı olmasından kastım ise güçlü kişiler dağları falan kesebilen kişiler.

Ayrıca merak edenler için IET'in kitaplarında genelde güç seviyeleri ile ilgili:

Serilerinin sonlarına doğru genelde DBZ güç seviyeleri baya geçiliyor ve son ligdeki ortalama bir karakter tek başına DBZ'deki herkesi dağıtacak güçte oluyor.

 

Son olarak kitapta güncele kadar okudun mu?

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ben bu siteyide yeni gordum, fazla anime izlemedigim icin bakmiyordum forumlara. Simdi sen yazinca baktim gercekten guzel tanitmissin, onun icin ayrica tesekkur ediyorum. Wuxia - Xinxia kismina cok takilmadim, Wuxia biraz daha genel kullanilan bir tabir oldugu icin oyle yazdim.

 

Desolate Era biraz biriksin diye bekliyorum, sonra bolum beklemek cok kotu oluyor.

 

Coiling Dragon`un ingilizcesinde guncele kadar okudum, Ren baya seri ceviriyor.  Sabirsizlikla bekliyorum her gun :admire-onion-head-emoticon:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.