Jump to content

Anime Çizgi Film mi, Yoksa Değil mi?


Animeye çizgifilm diyen cahillere sinir oluyor musunuz?  

238 oy

  1. 1. Animeye çizgifilm diyen cahillere sinir oluyor musunuz?



Önerilen İletiler

Bir bitiremedik arkadaş. Defalarca açılmış ve kaynatılmış bir başlık artık. Bu durum kişisel düşünce değil evet animeler de çizgi filmdir. Algıda seçicilik dolayısıyla çizgi-film değil demek anormal bir durum olmasa da tıpkı yukarıda Morgion'un açıkladığı gibidir. Fakat bizde ben durumun bir nokta daha yukarıda olduğuna inanıyorum. 

''Animeler çizgi film değildir!'' kanıt olarak sunulan şey Elfen Lied'in kopma sahneleri. Kolda pembe deri 2 saniyelik kan efekti Tom ve Jerry'de ki köpeğin kemirdiği kemik tarzı kemikler sonra anime çizgi-film değil imiş  :P Animelerde bol şiddet vardır çizgi-filmde gördün mü?.Yahu biz önce şu seviyeyi bir geçelim de sonra algı seçiciliğine dönelim.Adam ben sıkı bir 'animeciyim' diyor (iyi bitmemiş olsa da OTAKU'luğu aşıyor bulunmaktayız.) animelerin genel olarak mangadan uyarlandığından haberi yok animeler çoğu zaman gelir amaçlı yapıldığı belirtilince(tartışmaya açık) küfür kafir sövülüyor. Bu şekilde bakılmaya devam edildiği sürece senin izlediğin animeler evet, senin izlediğin çizgi-filmlerdir.Hani o çocuksu olan Bugs Bunny'dir. Ah nerede o eski animeler diyip uzaklaşayım yavaş yavaş  :ph34r: 

Benim çevremdekilerin bir çoğu alışmış olsa da ''çizgi-film mi izliyorsun?'' evet çizgi-film izliyorum zorlamaya gerek yok arkadaş bana kalırsa. Fantazik bir boyuta ulaştıracağımıza yavaş yavaş açıklandığı üzere bunu onlara göstermek daha doğru olacaktır zannımca. Çizgi-roman mı okuyorsun? sorusunun üstünde daha çok durulmalı bana kalırsa   :D

 

Ek olarak, şu anket başlığının değişmesi mümkün mü? Anket başlığını koyan arkadaş çok araştırıcı bir kişilik gibi duruyor.

Düzenlenme: -Estable tarafından
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 311
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Hayır...kızmıyorum...kızmak mantıksız geliyor...özelliklede teknik olarak anime kelimesinin çizgi film ve animasyonla eş anlamlı olmasından dolayı niye kızayım diyorum...onu ayıran en belirgin olayı i

bu soru mu ya :D kim çizgifilm denmesini isterki :D çizimlerimi görenler hep aa sen çizgifilm mi izliyosun diyolar çizgifilm olmadıklarını iki saat anlatıyorum ama yinede çizgifilm diyolar :D

pardon ama öküz öküzdür istediğin kadar anlat anlamaz :D

Evet*-* kesinlikle evet*-*

 

Ooo konular birleşmiş :'D iyi olmuş -,- bi tanesi yetmiyormuş gibi benzeri varmış :'( :dd

Düzenlenme: Pelin tarafından
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Anime japon çizim sanatıyla çizilmiş çizgidizidir, kendine özgü çizim tekniklerinden oluşur. Ayrıca Japonca animasyon anlamına gelen Fransızca kökenli bir kelimedir.

Animeler, genelde mangaların televizyona ya da sinemaya uyarlanmasıdır.Manga çizimleri animeye göre daha abartılı olur. Anime çizim tekniklerine örnek verilirse, kendine özgü çizim tekniği vardır, onun dışında insan gözleri genelde büyük çizilir, 1,70cm boyundaki bir kişi çizimlerde 2m olarak çizilebilir. Animeler, el çizimi veya bilgisayar yapımı olabilir. Animeler konusu herşey olabilir, her türü mevcuttur, bu yüzden çok küçük çocuklar için eğitim ve komedi türü içeren animeler olduğu gibi tamamen yetişkinlere yönelik, felsefe, psikoloji, savaş, şiddet, cinsellik gibi konuların işlendiği film kalitesinde senaryoları olan animeler vardır.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Anime,çizgifilmdir ama biri böyle imalı imalı çizgifilm mi izliyon? dediği zaman öfke patlaması geçirmiyor değilim.Eskiden olsa açıklamasını yapardım ama artık evet çizgifilm izliyorum sizin gibi pembedizi izlemekten iyidir değil mi? diyorum ufak ufak kaçıyorlar :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 3 ay sonra...

Japonya da çocuklara yönelik animeler gündüz yayınlanırken kan var kan dediğiniz seinenler çocuklar izleyemesin diye gece yayınlanır aynı şekilde bizde de gündüzleri çocuklara yönelik cartoonlar yayınlanırken geceleri yetişkinlere yönelik South Park, Beavis And Butthead, Familiy Guy gibi cartoonlar yayınlanmıştır olay tamamen yaş sınırlaması. Anime çizgi film değildir demek, kaç yaşına gelmişsin hala çizgi film mi izliyorsun demek kadar cahilliktir ayrıca 1940larda yapılmış Tom Ve Jerry, Bugs Bunny gibi çizgi filmleri 2000 sonrası animeler ile karşılaştırmakta güzel kafaymış.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 2 ay sonra...

Çizgifilmin resmi tanımının çocuklukla pek bi' alakası yoktur. Bu bakımdan animeye çizgifilm demekte bir sorun yoktur ancak Halk ağzında kullanılan şekli çocuklar için yapılan bilgisayar veya elle oluşturan filmdir.Animeler işte bu açıklamadaki çizgifilm tanımına girmezler çünkü 3 yaş izleyici kitlesi olan anime olduğu gibi 30 yaş izleyici kitlesi olan anime de vardır.Bu bakımdan ancak animasyon tanımlamasına dahil edilebilir. Çizgifilm kavramını ne anlamda kullandığımıza bağlı bütün olay.Bu yüzden pek sinirlenmeye gerek duymuyorum.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.