Jump to content

Romantik Komediler Hakkında Görüşler


AdminSlayer

Önerilen İletiler

  • Yanıtlar 39
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

O kadar bayıyor ki ne animelerini izleyesim ne mangalarını okuyasım geliyor  <_< Caponların aşk algılayışımı farklı bir türlü çözemiyorum tamam arz ve talep olayı var ama yine de biraz kaliteli

-Kızlarımız onu seven ikinci erkek karakterlerin aşkını itiraf edene kadar anlamamak için özel bir çaba harcar. -O kişi ya sapık olur ya da okuldan çapkın bir çocuk, ana karakterimize asılır falan pre

Aşık olunan kızın en ezik ya da utangaç bir tip olması bunun tam aksi erkeğinde okulun en popüleri olup bu kıza bakması. Fiziksel özelliklerin farklılığına vurgu yapılması. Geçmişte tanışmışlık durumu

romatik komediler en basit kulvar oldugu için,çok fazla seri var dolayısıyla klişe.Ben mesela harem tarzı olmayan shounene yakın rom-com larda başkarakterin neden böyle hep bir bakımdan aşmış bir bayan karakteri olmasını ve erkeğin de böyle ortalama ile -loser arası bişi olduğunu anlamıyorum. Torador gibi bişiler yapsanıza işte o ne

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 4 hafta sonra...
  • 4 ay sonra...

Romantik komedi animelerini %90 ı lisede geçiyo pek bir ciddiyet uyandırmıyo insanda.Itazura Na Kiss, Kacihou Wa Maid Sama(Mangası dahil) , Golden Time ve NANA dışında hiç biri gerçek anlamda hoşuma gitmedi.Sadece romantizm değil türü ne olursa olsun şu anime karakterleri biraz daha olgun karakterler olsa artık ergen karakterler görmekten bıktım. :angry:  :angry:  :angry:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 1 sene sonra...

Yani hem karakterlerin hayatını (liseden evliliğe vs.) anlatan animeleri (bkz. Itazura na Kiss) severim ve o kadar klişe bulmam. Ama mesela ne bileyim Tonari No Kaibutsu-kun, Lovely Complex, Ao Haru Ride gibi animeler insanı sıkıyor gerçekten. Ama cidden sıkıyor yani. Zaten ana karakterlerden bir tanesi soğuk ve zeki, bir öteki ise affedersiniz kelimenin tam anlamıyla MaL oluyor. Böyle klişeleri (eğer sadece lise dönemini anlatıyorsa) nef ret ediyorum..

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Forum Admin

Wowowowowo bu konuya yorum yapmamışım :D 

Romantik komedileri ikiye ayırırım: 

Klasik shoujolar ve diğerleri... Klasik shoujo bellidir: Embesil iyi kalplilikle enayiliği birbirine karıştırmış kezban kızımız ve okulun popi çocuğu. Itazura na Kiss, Kaicho wa Maid sama, Kimi ni todoke gibi... İyi bir insansanız bu her şeye yeter mesajı artık çok banal. Maalesef bizim dünyamızda bazı şeyler için iyi olmak yetmiyor.

Bir de özellikle son zamanlarda çoğalan sıra dışı seriler var. Artık kişisel iki kişi merkezli serilerden çok daha çok karakteri olan birden fazla ilişki gördüğümüz seriler. Daha renkli oluyor. Buna verebileceğim en iyi örnek Nijiiro Days'dir. Bunun yanında konuyu tam tersine çevirmiş seriler de var Ore monogatari gibi. Ama iyi kalplilik ve kalın kafalılık erkeklere daha çok yakışıyor şahsen :D Bir de güçlü romantizmin yanında derin ana konusu olan romantizmler ön planda gerçi bunlara komedi değil dram eşlik ediyor. Orange, Koe no Katachi gibi... Lafın özü romantik komediler de artık boyut değiştiriyor. Bu güzel bir şey.

Önceden önüme gelen romantik komediyi izler ve okurdum. Artık sıkılıyorum. Sebebi genelde kız karakter oluyor. Orijinal ve güçlü kadın görmek istediğim için sulugöz ve kendisini ifade edemeyip sürekli iftiraya ya da yanlış anlaşılmaya maruz kalması buna da sesini çıkartmaması bayıyor artık. Ana karakter kız zeki, eğlenceli, komik ve tuttuğunu koparan birisi ise daha çok izlenebilir. Herkesin dediği gibi konunun sürekli okulda geçmesi de eksi bir puan ama yapımcılar bu serileri okul çağı genç kızlar için yapıyor. O sebeple okulda geçmesi de normaldir.

Romantik komedilerin içeriğinden çok akıbeti problem bence. Çoğu mangasının tanıtımı için yapılıyor ve yarım bırakılıyor. Arz talep meselesi. Animesi satmazsa devamı gelmez. Bizim de hevesimiz kursağımızda kalır.... 2010dan beri Skip Beat bekleyen ben T-T

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Kızı saf erkeği popüler ve soğuk yaptığınız zaman romantik komedi elde ediyorsunuz sanırım. Ayrıca 2. erkek ve 2. kız olmak zorunda. Zaten sonunda ana karakterlerin sevgili olacağını bildiğiniz halde 2. karakterler sayesinde izliyor ya da okuyorsunuz. 

Ana karakterler arasında hep yanlış anlaşılmalar olur. Kızımız saf olduğu için erkeğin onu sevdiğini farkedemez. 

Erkek karakterin bir geçmişi olmak zorundadır romantik komedilerde. Geçmişi yoksa ilerde kızın onu teselli edebileceği bir şey kalmaz ve oğlanımız aşkını farkedemez. 

Benden bu kadar. En kanserlerini yazdım bence.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra...

Çiftler arasında uçurum farklar olur. Ya kız ezik oğlan popüler, ya da oğlan ezik kız okulun en güzeli.

Oğlanı kapmaya çalışan bir kötü kız vardır ve saf kızımızın bir şekilde aklına girmeyi başarır saf kızımız da buna her seferinde kanar.

Kız olsun erkek olsun, ortalığı bulandıran, istediğini almak için elinden geleni ardına koymayan sinirleri hoplatan biri vardır ve iyi karakterimiz buna cevabını hakkıyla veremez, pasif kalır ve sinirleri daha da hoplatır.

Gizemli olan taraf büyükçe bir evde tek başına yaşar, akşamları cool bir şekilde dışarıyı seyreder.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çoğu aynı klişe şeyleri tekrar edip duruyor.Harem ecchi animelerine de sırf merak olsun romantizm türü ekliyorlar gıcık oluyorum.Hatta harem olmayan animlere de ekliyorlar ve sırf animenin sonlarına doğru hatta sadece finalde romantizm adına bir şeyler gösterip milleti kandırıyorlar.Başlarda bende çok yedim o kazıkları artık yemiyorum ve şimdi o animelerin adı geçti mi gülüp geçiyorum sadece.Şu ana kadar 52 tane romantizm türü içeren anime izledim filmler hariç.Bunların içinde  4-5 tanesini ancak beğenebildim.Puanına 8 ve üzeri verebildiklerim sadece...

Spoiler

1- Golden Time

2- Soredemo Sekai Wa Utsukushii

3- Kaichou Wa Maid Sama

4- Romeo X Juliet

5-Nana

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.