Jump to content

Animeler Hakkında Bilmedikleriniz / Size İlginç Gelen Şeyler


Amygirl

Önerilen İletiler

Herkese Moshimoshi öncelikle.Sizler için araştırdım ve efsane olmuş animeci her abimizin,ablamızın kalbine kazınmış animeler hakkında bilinmeyen bilgileri derledim (O shokuji o o tanoshimi kudasai ? )

 


 

Uchiha klanı işareti renklerini Japon Bayrağından alır ve Ameterasu gibi bir çok Uchihasal terim Japon mitolojisinden gelir.

 

  Naruto'dan devam edelim. Naruto ilk sezonda Hinata'dan başka saçı kısa Naruto akranı kız yoktur. Hinata saçlarını şöyle bir sebepten uzatmamıştır: Tüm kızların hayran olduğu Sasuke uzun saçlı kızlardan hoşlandığını söylemiştir ve Hinata Naruto Hintana'nın Sasukeden hoşlandığı gibi yanlış bir fikre kapılmasın diye saçlarını kısa tutmuştur. 

  Tokyo Ghoul'dan Uta ne animede ne de mangada normal gözlerle görünmemiştir. 

 

 Fullmetal Alchemist ve mangasına uyumlu Fullmetal Alchemist Brotherhood içinde geçen Homonculusların çoğu birbirinden farklıdır.

 

   Mirai Nikki'den... Gasai Yuno ismini Roma tanrıçası Juno'dan Yukiteru ismini Tanrıça Juno'nun kocası Jupiter'den alır. Tanrıça Juno kocasını çok kıskandığı ve kimse ile paylaşmadığı için bu isimler kullanılmıştır. 

 

 

  Karşı cinste ya da hoşlandığımız kişide bizi heyecanlandıran bir şey gördüğümüzde burnumuz normalde kanamaz.. Ancak Japonlar bu olguyu çok kullanır.

 

   Fairy Tail'den Gray mangada arada sigara içerken görünür. Ancak animede böyle bir sahne yoktur. 

 

 Riot Games anime şirketi Madhouse'a LOL'un animeye uyarlanması için bir teklif götürmüştür.

 

Death Note için şöyle bir söylenti dolaşmaktadır: light Adem Peygambere, Misa Hava'ya, Ryuk da cennette yasak meyveyi gösteren yılana (Burda değişik dini inançlar var.. Bazılarına göre aslında yılan cennetin bekçisidir. Şeytana cennetin kapısını açarak yardım ve yataklık etmiştir gibi..) hitaf edilmiştir. Bu yüzden Ryuk sürekli elma yer.

 

 

Her manganın animesi mangasının satışlarını ortlama %10 arttırır. Shingeki no Kyojin de bu oran %77'dir.

 

 

Sailor Moon orjinal Japon yapımında daha fazla karanlık ve kötü sahneler vardır. Karakterler daha argo konuşur. Ancak küçük kızlara hitap etsin diye İngilizce dublajında bu replikler değiştirilmiş ve sahneler kesilmiştir.

 

 

Alucard Draculanın tersten yazılışıdır. Aman Tanrım ilk kez duyduğumu söylesem Arbok - Kobra gibi salkdjfdd

 

 

Gasai yuno hem Japonya'da hem de amerikada gelmiş geçmiş en popüler bayan karakterdir. ( Çok şükür Asuna değil )

 

 

İlk anime 1917 yılında Shinokawa Oten, Jun'ichi Kouchi ve Seitono Kitoyama tarafından yapılmıştır. ( Fakat ne?)

 

 

Bir röportajında Kishimoto'ya "Itachi vs Madara olsa hangisi alır?" diye sormuşlar. Kishimoto Madara'nın kolayca yenileceğini söylemiş. Cool yeaaahhhhh!!!!

 

 

Hahahahahaha işte bu çok komik: Naruto'daki herkesin sandalet giyme sebebi: Kishimoto'nun ayak parmağı çizmeyi çok sevmesi

 

  Hetalia'da birbirleriyle kardeş olan Norveç ile İzlanda'nın gerçek hayatta da cidden kardeşlik bağı olması ağzımı açık bırakmıştır . 

 

 Hetalia'da Amerika'nın eskiden İngiliz sömürgesi olup daha sonra da 1700'lerde 7 yıl süren ve 4 Temmuz'da (4 Temmuz : ABD'nin ulusal bayramı) Amerika'nın bağımsızlığıyla sonuçlanan bir savaşın olması .

 

 

  One Piece'deki Cavendish'in "Durandal" adlı kılıcının Avrupa'da efsanevi ve güçlü bir kılıç olması . 

 

 Hetalia'dan İngiltere ile Naruto'dan Sasuke'yi aynı seslendirmenin seslendirmesi (Sugiyama Noriaki) .

Allah aşkına aynı ses aynı tonla çıkacağı aklınıza gelir miydi ? Ben de şaştım bu işe

 

 Hunter x Hunter ve Ay Savaşçısı'nın mangakaları evlidir.

 

  Hatta Hunter x Hunter 2011'in bir bölümünde Ay Savaşçısı karakterlerine benzeyen iki adet oyuncak bebek yer almıştır 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 1 sene sonra...
  • Yanıtlar 73
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Bu konuyu Berat açmamış.. Verdiğim sürenin sonuna geldi :D Ben açıyorum :) Animeler hakkında bilmediğimiz.. Duyunca çok şaşırdığımız şeyleri burda paylaşalım : İlerleyen zamanlarda resim ve videolar

Ekleme değişik bilgilerle geri döndüm :) Başlıyorum:   --- Bleach'ten Ulqiourra'nın "Ruh nedir" gibi sorgulamaları Nietzsche 'den esinlenilmiştir... Nietzsche'nin "hiçlik" felsefesi varken Ulqiourra

- Hunter x Hunter ve Ay Savaşçısı'nın mangakaları evlidir.   - Hatta Hunter x Hunter 2011'in bir bölümünde Ay Savaşçısı karakterlerine benzeyen iki adet oyuncak bebek yer almıştır   - Hunte

Posted Images

Toki wo Kakeru Shoujo ve Nerawareta Gakuen filmlerinin uyarlandığı kitapların klasik diyeceğimiz çoğu animeden eski olması beni baya şaşırttı.

-Toki wo Kakeru Shoujo anime filmi (2006) novel (1967). Anime haricinde, ilki 1983 yılında çıkan birkaç film uyarlaması da varmış.

-Nerawareta Gakuen anime filmi (2012) novel (1973). Bunlar haricinde film (1981) 11 bölümlük dizi (1982) ve sanırım bir de 1997 yapımı film.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 1 sene sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.