Jump to content

Yarışma Var!


Mileydi

Önerilen İletiler

  • Forum Admin

Yo Minnaaa!!!
 

 

DDTxidp.gif

 


Yine bir Türk Anime Forum etkinliği ile yayındayız  :whistling: Ufak bir yarışmamız var açıklamalar ve kurallar aşağıda katılımlarınızı bekliyor şimdiden bol şans diliyorum  :head2: 


FF Nedir?

 

Fanfiction, veya fan-fiction, veya kısaca fanfic, Türkçeleştirilmiş haliyle Hayran Kurgu, hayranların, bir dizi, bir film veya bir kitap gibi, hakları kendilerine ait olmayan orijinal eserler/karakterler üzerinde, herhangi bir kazanç beklentisi olmadan, eğlence amaçlı yazdıkları kurgu hikayelerdir. Bu kurgu hikayeler, tıpatıp orijinal yaratıcılarının kurdukları dünyalar üzerinde de gidebildikleri gibi, tamamen bambaşka dünyalar da yaratabilirler. 

 

 

Kurallar:
 

1) Konusu size ait olacak veya bitmiş bir Animenin kurgusunu devam ettireceksiniz (bitmemiş

 

bir animenin kurgusunu devam ettiremezsiniz çünkü zaten devam ediyor anca kurgusunu

 

değiştirebilirsiniz oda Fan Fictiona girmez.)

2) Yazarken duyguyu yansıtmalısınız. (sinir, üzüntü, sevinç vb.)

3) Fan Fictionun konusu eğer bitmiş bir Animeye aitse onu tamamen değiştiremezsiniz.

 

(mesela dövüş Animesinden dövüşü kaldırıp romantizm koyamazsınız.)

4) +18 içerik koymamalısınız. (hentai FF veya cinsel bir konu yazamazsınız.)

5) Siyasi içerik koymamalısınız. (örneğin x partisini Fan Fictiona koyamazsınız.)

6) Dini içerikler koyamazsınız. (şöyle ki aslında koyabilirsiniz ama x dinini eleştirecek

 

biçimde olmamalı.)

7) Fan Fiction da sadece anlatım olmamalı diyalog ağırlıklı olmalı.

 

8) Bu özelikleri taşımayan FF ler dikkate alınmayacaktır.

 

9) Gerek görüldüğü takdirde FF in sizin tarafınızdan yazıldığını kanıtlamanız istenebilir.

 

10) Yarışmaya katılmak isteyen üyeler başlığına [ FF yarışması ] ibaresini koyarak FanFiction

 

bölümüne konu açıp yazılarını yayımlayabilirler.

 

FF Konu Linki

 

 

 

FF gönderim süresi en son 18 Eylül 2015 Cuma günüdür. Oylama anket usulü olacaktır, yayınlanan FFler kurallara uygun olup olmadığı denetlendikten sonra oylamaya sunulacaktır. En faz 3 (üç) FF için oy kullanabilirsiniz, oylama konusunda usulsüzlük tespit edildiğinde ilgili FF kaldırılacak ve sahibi forumdan uzaklaştırılacaktır, şimdiden katılan arkadaşlara başarılar dilerim, klavyenize kuvvet  :D 


 

 

Haa ödül mü, biri ödül ne olacak diye mi sordu Puket adalarına 15 günlük gidiş -dönüş uçak bileti ve konaklama masrafları dahil tatilllll  :head2: 
 

 

 

Dermişim Yok Öyle Bir Ödül

 


objGhEm.gif

 

 

Ödül burada bakmak isteyenler  :LTkJN9u: 

 
 

 

FF yarışmasını kazana üyemize FF bölümünün modluğunu vereceğiz şimdiden hayırlı olsun 

Kanpaiiiii

TDayLBG.gif

 

 

 

Okuyan, katılan, katılmayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler

GDlWYVt.gif

 

 

 

 

Olur da yetkililerden biri ödülü kazanırsa kazana düşenlere ödül yok belirteyim dedim :smile_oleyo:  

 

Lütfen açıklamaları ve diğer mesajları okuduktan sonra aklınıza takılan şeyleri sorunuz!!! 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Anime bittiyse değiştiremezsiniz olmamış... Animedeki karakterler üstünden hiç üzerinde çalışılmamış (yazılıp, çizilip, animeleştirilmemiş) kavga, dövüş, aşk vb üzerine kurgulamalar da olmalıydı burda........  :crying2-onion-head-emoticon: İlla değişecek yani ;)  Animede olup biteni başka türlü bi gidişatla yazmanın nesi hayran kurgusu ki???? :whistling: Mesela bi sahneyi ben animede bunu bööle sevmemiştim böyle olsun da olurdu ki??!!  :rolleyes: 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sınır var mı?

Misal kalkıpta 15-20 bölümlük ff koyabilir miyiz?

Yada eski ff ler le katılma imkanımız var mı?

Bitmemiş ff.ler kabul mü? ( Ki yarıda bıraktığım ff var mesela benimde finali olmayan ff ler sadece yarışma için yazılırsa üzücü olur.)

Bknz: Öz eleştiri...

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Forum Admin

Şurda kaldım ben. Kendi yazdığımı nasıl kanıtlıycam ben şimdi..? :D 

 

Eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürüyon  :smile_artiz:

 

Tek tek google da ararız dermişim  :LTkJN9u:

 

 

Anime bittiyse değiştiremezsiniz olmamış... Animedeki karakterler üstünden hiç üzerinde çalışılmamış (yazılıp, çizilip, animeleştirilmemiş) kavga, dövüş, aşk vb üzerine kurgulamalar da olmalıydı burda........   :crying2-onion-head-emoticon: İlla değişecek yani ;)  Animede olup biteni başka türlü bi gidişatla yazmanın nesi hayran kurgusu ki???? :whistling: Mesela bi sahneyi ben animede bunu bööle sevmemiştim böyle olsun da olurdu ki??!!  :rolleyes: 

 

Tür olarak değiştiremeyiz sanırım ya  :huh: Yani tutup da Kenpachi'yi bir kadına aşık edip evlendirmeyin demek istiyor  :smile_oleyo:

 

Aklımda bir adet Bleach FF i var ancak mangada güncel olmadığımdan eksik bilgi ile yapmak istemiyorum...

 

Bir de Gintama FF i yazmak isterdim ama devam ediyor o da :D Gerçi espri açısından FF şeklinde yazılınca komik olmaz o kadar da  :whistling: Vazgeçtim :D

 

Zaten de vakit bulabilir miyim ki  :smile_bilmem:

Düzenlenme: Amygirl tarafından
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Forum Admin

Emel admin yeterli açıklamayı yapmış bir kaç şeyde ben söyleyeyim 
 

1) Konusu size ait olacak veya bitmiş bir Animenin kurgusunu devam ettireceksiniz (bitmemiş bir animenin kurgusunu devam ettiremezsiniz çünkü zaten devam ediyor anca kurgusunu değiştirebilirsiniz oda Fan Fictiona girmez.)

 

Bu kural ile ilgili bitmiş derken hikaye mutlu sona ulaştı bunun devamı hayatta gelmez olan serilerden bahsediyoruz, yoksa sezon finali vermiş yada ucu aşık kalmış seriler bu kurala dahil değildir örnek; Bleach, Skip Beat, Chihayafuru gibi...
 

Zaten sonu yarım kalmayan doğru düzgün seri yok kaynak konusunda kıtlık çekmezsiniz yani  :whistling: 

 

Gelelim diğer maddeye; 

3) Fan Fictionun konusu eğer bitmiş bir Animeye aitse onu tamamen değiştiremezsiniz. (mesela dövüş Animesinden dövüşü kaldırıp romantizm koyamazsınız.)

 

Emel adminin verdiği örnek cuk oturmuş :smile_oleyo: Şimdi tutup Zaraki 'yi elinde güller ile sevdiği kızın kapısını çaldırırsanız olmaz ya da Hachiman 'ın eline bir silah verip onu gaddar bir kiralık katil yapamazsınız demek istediğimiz kurguladığınız olaylar gerçeği ile örtüşmelidir.

 

Forumdaşların takıldığı bir diğer konu hikaye uzunluğu tamam bir sınırımız yok ama hani sırf sınır yok diyede bize 90 bölümlük 4629 sayfalık bir metin ile gelmeyin göz var nizam var insan okuyacak bunları -_- Ayrıca önce göze sonra zevke hitap etsin sayfayı açınca birbiri ardına uzayan satırları görünce ister istemez insanın okuyacağı varsa bile ayyy okumasam mı çok uzun moduna girmeyelim  :whistling: 

 

Yazdığınız FF eski veya yeni fark etmez elbette kullanabilirsiniz, final vermemiş FF ler de bu oylamaya dahildir ama en azından sezon finali dediğimiz olayı güzel kurgulayın ama, hem eski sorulara cevap verin hem yeni sorular açığa çıkartın ki sonraki bölüm için hayranlarınız başınızın etini yesin hem size de hikayenizi devam ettirme iştahı gelir belki belli mi olur  :rolleyes: 

 

2. lik ödülü için imza denmiş tamam kabul 2. olarak kazanan üyemizi de forum FF yarışması ikincisi diyen imzası bende B) Yalnız imza nasıl olursa olsun kullanmak zorunda  :LTkJN9u: 

 

 

Şimdilik bu kadar sanırsam diğer iletileri temizleyip geleyim  :ph34r: 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Forum Admin

En az bir senedir veya daha falza uzun süredir hiatus'ta olan, animesi de bitmiş ve mangasının da zaman döneceği belli olmayan mangalardan seçebiliyor muyuz? Örnek: Hunter X Hunter.

Daha önce de yazdığım gibi -sezon finali vermiş yani tam olarak bitmemiş , ucu açık kalmış seriler bu kurala dahil değildir yani bu şartlara uyan istediğiniz seriyi kullanabilirsiniz  ^_^ 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Forum Admin

Fate için 6. Kutsal Kase savaşına hazır mıyız gençler. Bu arada bitmiş bir şey mi sereceğiz çünkü benimki bildiğin 350 sayfalık kitap olur.

Açıklamaları okursanız cevapları bulabilirsiniz.

 

 

-Forumdaşların takıldığı bir diğer konu hikaye uzunluğu tamam bir sınırımız yok ama hani sırf sınır yok diyede bize 90 bölümlük 4629 sayfalık bir metin ile gelmeyin göz var nizam var insan okuyacak bunları  -_- Ayrıca önce göze sonra zevke hitap etsin sayfayı açınca birbiri ardına uzayan satırları görünce ister istemez insanın okuyacağı varsa bile ayyy okumasam mı çok uzun moduna girmeyelim   :whistling:

 

Demiştik üsteki mesajda  ^_^

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Forum Admin

Foto koyabiliyor muyum acaba? Evetse bir sınırı var mı? 

Hikayenizi görseller ile zenginleştirebilirsiniz ancak spoiler içine alarak ve çok fazla sayfayı kasmayacak şekilde +18 kuralına uyarak yapmanız rica olunur.

 

Benim FF lerim daha bitmedi, onlarla katılabiliyor muyum?

Elbette katılabilirsiniz.

 

Ayrıca hali hazırda başka site veya sitelerde yayınlanan FF leriniz ile bu yarışmaya katılmazsınız ama sadece bizim forumda yayınlamış olduğunuz FF ler bu kuralın dışındadır.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu kapalıdır, konuya cevap yazamazsınız.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.