Jump to content

Kuragehime [Anime Tanıtımı]


Önerilen İletiler

  • Forum Admin
Selaaaağğğğğğmmmm!

Sizlere bu sefer birileri hard diskime sıkıştırmasa asla dikkat edip de izlemeyeceğim bir seri tanıtacağım. Klasik hatırlatmalarımıza geçelim:

- Tanıtım spoiler içerebilir!

- Tanıtım animeye göredir. Mangaya göre kusur olursa affola :)

 

amars.jpg

 

Ad: Kuragehime / Princess Jellyfish / Ahtapot Prensesi

Yıl: 2010

Bölüm Sayısı: 11

Tür: Komedi/ Josei

MAL Puanı: 8.27

 

 

 

Şimdi 1920'lerin Japonyası'ndan kalan bir adet ev düşünün: Amamizu-kan... ve bu evde yaşayan birbirlerini internetten bulmuş ilginç şeylere sapıkça bağlanmış 5 otaku bayan düşünün! Otaku diyoruz birbirlerini başka nerden bulacaklar :D Makyajı geçtiniz bakımla ilgili her şeyden bihaber diğer kadınları tekdüzelikle yargılayan onlara tiki diyen yaşları 20 - 35 arası kız kuruları :D  Hemen tanıştırıyorum:

 

Baş karakterimiz Kurashita Tsukimi

 

tumblr_inline_mgr7wyoqDw1qclke2.jpg
maxresdefault.jpg


 

Kendisi bir ahtapot otakusudur. Evet yanlış duymadınız :D Anime boyunca hemen her bölümde göreceğiniz annesi ile ilgili bir flashback nedeni ile ahtapotları sapık derecesinde çok sevmekte olan baş karakterimiz oldukça utangaç ancak her baş karakter gibi saf ve iyi yüreklidir.

 

 

 

 

Ev sahibesinin kızı Chieko

 

tumblr_m92on0adgM1r3m921o1_r1_500.gif


 

30 küsür yaşlarında olan evde kalmış kız kurusu yan karakterimiz bir Japon bebeği otakusudur.. Daha doğrusu en sevdiği şey mini kimonolar yapıp Japon bebeklerine giydirmek diyebiliriz. Chieko ile ilgili bir şey söyleyeceğim ama genel görüşlerimde yani az sonra :D

 

 

 

Üç Krallık Otakusu Mayaya

 

kuragehime-cast.jpg


 

Shoujo hastası iseniz bu karakterin sesini ilk duyduğunuza aklınıza Koizumi Risa gelecek... Karakteri aynı seiyyu seslendiriyor :) Mayaya geçmiş çağlarda var olan (hayali de olabilir araştırmadım) üç büyük krallıkla acayip değişik ilgileniyor.. Karşılaştığı her olayı üç krallıkla ve generallerle bağdaştırması ayrı bir komedi.. Kız kafayı generallerle bozmuş yani :D Bana göre aralarındaki en ilginç otaku bu kız :)

 

 

 

 

Saçlarını kendisinden daha çok ön planda olan Banba

 

we_roll_by_ritsuka_shiina-d4kwbco.jpg


 

Bu küçük ve asosyalliğin dibine vurmuş karakterimiz bir Tren otakusu... Japonyadaki her trenin özelliğini, güzergahını ve geçiş saatlerini sorsanız bilebilir.. Küçük çocuklar gibi oyuncak trenleri mevcut :D Seride daha çok bonus saçları ile ön plana çıkmakta :D

 

 

 

 

Ve ayrı bir sapık: Jiji

 

OrUHUTE57nM.jpg


 

Evet ismini aldığı gibi aynen... Kendisi jiji otakusu :D +65 yaş üstü sempatizanı karakterimiz aslında silik bir karakter ancak gittiği yerde gördüğü yaşlılara duyduğu sempati bizi güldürüyor :D

 

 

 

 

Evde yaşayan bir de altıncı karakterimiz var ancak onu hiç göremiyoruz :D Kendisi bir mangaka.. Çizimlerinden anladığımız kadarı ile yaoi çizeri :) Asosyallerin atası Mejiro Juon :D

 

 

Bu 5 otaku kızımız sessiz sakin bir hayat sürer... İnternetten kendilerine apartta kalacak ev arkadaşları arar (başvuranların arasında gayler bile mevcuttur : : : : : :D Tabi kendi aralarında kuralları da mevcuttur: Aparta erkek giremez. Tiki insanlar giremez! Tabi bu kural diğer ana karakterimiz Koubuchi Kuranosuke ile tanışana kadar sürüyor.

 

kuragehime-1-3.jpg


 

Şöyle ki: Tsukimi bir gece bir petshop önünde ahtapot severken.. Aynı akvaryuma konan fakat aynı ortamda yaşayamayacak olan iki ahtapot fark eder. Hayatı tehlikede olan ahtapotumuz Kurara (Tsukimi tarafından çoktan isim verilmiştir : : :D için mağaza görevlisi ile cesaret edip konuşmaya çalışır ancak abartı asosyalliğinden ötürü yanlış anlaşılır ve görevli tarafından hor görülür. Bu sırada uzun boylu pürüzsüz tenli güzeller güzeli tikilerin kraliçesi bir bayan tarafından yanlış anlaşılmadan kurtarılır. (Bu kişi Kuranosuke isimli baş karakterimizdir.) O günden sonra Kurara ve bizim genç güzel fıstık gibi karakterimiz Amamizu-kan kadrosuna dahil olur :)

 

Kuranosuke dönemin Japonya Hükümetinden muhafazakar bir bakanın çocuğudur. Her bölümde değişik saç renkleri ve giydiği değişik kıyafetlerle karşımıza çıkıyor :) Ayrıca bir çok bölümde Tsukimiye makyaj yapıp güzel elbiseler giydirerek adeta before after sahnelerine sebep olacağı için kendisini çok seviyoruz :) Seride Kuranosuke hakkında daha çok şey öğreneceksiniz. Spoiler vemek istemediğim için ayrıntıya girmiyorum :)

 

59c72beea6bf93ae58699b19f11ef9b1.jpg
 

tumblr_ltjxew6krL1qgtpofo1_1280.jpg

maxresdefault.jpg


 

 

 

Seride eğlenceli bir çok yan karakter mevcut... Kısaca bahsedelim:

 

 

Koibuchi Shuu: Kuranosukenin ağabeyi.. Tek diyebileceğim şey: 30 yaşında bakir politikacı sekreteri :D Ayrıca bir kaç sebepten ötürü Tsukimi'nin ilk aşkı :D Aslında birbirlerinin ilk aşkları da neyse :D 

 

tsukimishuprettywoman.jpgtumblr_mrg8fwaKID1seu5f5o1_r2_500.gif


 

 

Gelelim animenin bana göre en ilginç karakterine : Hanamori Yoshio : Koibuchi ailesinin şoförü... Mercedes Benz 'den başka hayatında hiç bir şey olmayan bu karakteri anlamanız için tek bir sahne repliği yazacağım:

- Shuu ile ilgili bir bayan var. Onu araştırmanı istiyorum.

-Efendim siz benim patronumsunuz ancak Shuu benim çocukluk arkadaşım. Bunu ona yapamam

- Sana bir Mercedes daha alırım.

- Alo Sugimotsu chan. Ben Yoshio... Bir kızı araştırmanı istiyorum. Ayrıntıları buluşunca konuşuruz.

: : : :D:D:D

 

char_34632.jpg


 

 

Inari Shouko: Serinin kötü kadını :D Her işi vücudu ve cilvesi ile yapan bir iş kadını... Kızların deyimi ile "kariyerli tiki" :D Seriye sonradan dahil olan karakterimiz seriyi josei türüne çeviren tek karakter diyebilirim... Inari'nin ortaya çıkmadan önceki bölümler seriyi basit bir shoujo kılarken devamı hafif josei'ye kaydırıyor.

 

shokoinari.jpg


 

 

Negishi Saburouta :D Adam muhafazakar bir başbakan.. Ciddi bir politikacı Koubuchi kardeşlerin biricik dayısı :D Ama kabuğunu kırdığınızda altından bu çıkıyor:

 

tumblr_mzkslpqEda1t88lswo1_500.gif


 

 

 

Genel görüş:

 

Seri erkeklere hitap etmiyor :D benim gibi orta yaşlara doğru hızla ilerleyen bayanlar için biçilmiş kaftan... Ayrıca 11 bölüm az diyor mangasına doğru yol alıyorsunuz :D 

Seride tarz sahibi olmanın ve bakımlı olmanın kişiye özgüven verdiğini öğreten sahneler var tabi anlayana... Before-after sahneleri ayrıca hoş ama orda dikkatimi çeken daha önce bahsedeceğimi söylediğim bir nokta var: Seride otaku kızlardan ev sahibesi Chieko sürekli kimono giyiyor. Before- after sahnelerinde diğer tüm kızların kıyafetleri çıkarılıp hoş güzel kıyafetler giydirilirken Chieko'nun before- after'ı değişmiyor. Kuranosuke gerekçe olarak zengin ev sahibeleri kimono giyer tarzın gayet iyi diye belirtiyor ancak bunun sebebi mangakanın kimono gibi geleneksel bir kıyafetin çıkartılarak modern bir bayan kıyafeti giydirilmesinin modern kıyafetlerin kimonodan daha güzel algısı oluşturabileceğini düşünmüş olması.. Ya da direk kimonoyu üstün tutmak istemiş de olabilir :)

Hızlı ilerleyip biten bir seri... Erkekleri bilmem ama bayanları sarıyor yani :D Benim gibi önce çirkin kız sonra güzelleşiyor falan bu tarz olayları seviyorsanız tam size göre :)

Ahtapotlar hakkında güzel şeyler öğrenebileceğiniz bir seri ayrıca :)

 

İzleyecek olanlara iyi seyirler :)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Forum Admin

Ben olmasam doğru düzgün seri izleyemeyeceksiniz  :ahaaah-onion-head-emoticon: Eline sağlık çok güzel bir tanıtım olmuş hanım ağa  :cheer3-onion-head-emoticon: Uzun zaman önce izlediğim ve arşivimde ki yerini asla kaybetmeyecek serilerden biri erkeklere hitap etmiyor demişsin ama bence onlarda izlemeli en azından gülmek istiyorlarsa anlamsız ecchiye boğulup aynı safsataları izleyip zaman öldürmektense,bu seriyi izleyip aaa anime dünyası sadece 2 memeden bir kalçadan ibaret değilmiş-in farkına varsınlar hoş söz konusu ecchi olunca bu gidişle yazmış olduğun anatomik değerleri de değiştirir bu caponlar  :bleeding-onion-head-emoticon:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Forum Admin

Ben olmasam doğru düzgün seri izleyemeyeceksiniz :ahaaah-onion-head-emoticon: Eline sağlık çok güzel bir tanıtım olmuş hanım ağa :cheer3-onion-head-emoticon: Uzun zaman önce izlediğim ve arşivimde ki yerini asla kaybetmeyecek serilerden biri erkeklere hitap etmiyor demişsin ama bence onlarda izlemeli en azından gülmek istiyorlarsa anlamsız ecchiye boğulup aynı safsataları izleyip zaman öldürmektense,bu seriyi izleyip aaa anime dünyası sadece 2 memeden bir kalçadan ibaret değilmiş-in farkına varsınlar hoş söz konusu ecchi olunca bu gidişle yazmış olduğun anatomik değerleri de değiştirir bu caponlar :bleeding-onion-head-emoticon:

Artık tanıtımlarımı bloğuma koyacağım şu an büyük bir seri incelemesi üzerine çalışıyorum ama bayağı uzun olacak gibi umarım sıkmam :(

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Forum Admin

Artık tanıtımlarımı bloğuma koyacağım şu an büyük bir seri incelemesi üzerine çalışıyorum ama bayağı uzun olacak gibi umarım sıkmam :(

Ne bloğu  :huh: Hangi seri meraklandım bak  :ph34r: Kendi adıma söyleyeyim ben sıkılmam okurum sen yeter ki yaz  :LTkJN9u:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.