Jump to content

Koutetsujou no Kabaneri Tartışma - 1. Bölüm (Spoiler İçerir)


Kutatgu

Önerilen İletiler

2uer23r.png

Koutetsujou no Kabaneri
甲鉄城のカバネリ

Anime Türü: Aksiyon, Fantastik

Vizyon Tarihi: 8 Nisan 2016

Bölüm Sayısı: Belirtilmemiş.

Konusu: “Steampunk* Hayatta Kalma Mücadelesi” olan hikaye, ada şehri olan Hinomoto’da geçiyor. Çelik kalp olarak bilinen zombi gibi varlıklar olan “Kabane”ler yüzünden insanlar kendilerini korumak için “kale” adı verilen istasyonlarda yaşamaktadır. ” Hayajiro ” olarak bilinen tek zırhlı lokomotifler de istasyonları arasında gidip gelmektedir. Esasında hikaye zombiler ile insanlar arasındaki mücadeleyi temel alıyor.

Yeni sezonu inceleme fırsatım olmadı. Fakat SnK'ya hayat veren Wit Studio'nun steampunk-zombi temalı yeni serisinin dikkatleri üzerinde toplayacağını düşünüyorum. Fırsat bu fırsat konusunu açmak istedim. Geçtiğimiz sezon olduğu gibi seriyi burada bölüm bölüm tartışalım. Katılımınız için şimdiden teşekkürler.


 

Spoiler

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Madem anime hakkında fikirler sunacağız pv'ler durşun bir köşede. 

Beni seriye çeken 2 şey var. 1.si yapım şirketinin güzel serilerde imzasının olması. Müzikler desen egoist ekibinden daha ne olsun. 2. ise başroldeki kızımız. Bu gibi serilerde güçlü bayan profiller ilgimi oldukça çekiyor. Seride 1 de erkek var ama nedendir bilinmez bende uyandırdığı ilk izlenim çok iyi değil. Net bir şey söylemenin şuan için erken olacağını düşünüyorum. İllaki seriyi takip edeceğim. Ama ben bu serinin ciddi bir risk olduğunu düşünüyorum. Yani seyirciye göre çok kötü de olabilir (ki bana göre kötü düşünülmesi, snk çakması gibi yorumlara maruz kalması ve bu karşılaştırmada sönük kalması olur) beklentilerin üstüne çıkıp herkesi şaşırtadabilir. 24/25 bölüm olması muhtemel gibi duruyor. Ama umarım en fazla 13 bölüm olur, çok arzu edilirse 2. sezon çıkar. Zira uzun soluklu serilerin kopukluk yaşama ihtimalinin yüksek olduğunu düşünenlerdenim.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

PV'ler içi eline sağlık.

SnK ile karşılaştırılacak olması fikrine katılıyorum.  Bence seri iyi de olsa kötü de olsa bunun olacağına şüphe yok. Kötü olursa 'ne de olsa SnK çakması ' denilerek geçiştirilecek, ama iyi olursa, bu sefer de sadık SnK taraftarlarının rekabet kaynaklı saldırılarına uğrama ihtimali her zaman var.

Burada  Wit Studio'ya büyük görev düşüyor. Aynı türden, benzer temalı iki seriyi farklılaştırmak gerçekten zor iş.  Stüdyo burada SnK'nın popülaritesinden faydalanıp, piyasaya yönelik benzer bir seri mi üretecek,  yoksa SnK'dan tamamen ayrışan bir seri ile mi karşımıza çıkacak, bekleyip göreceğiz. 

Şu ana kadar benzer yönleri,

  • Doğaüstü bir düşman ( Zombiler vs Titanlar)
  • İnsanların kendilerini kalelerde muhafaza etmeleri
  • ve hayatta kalma mücadelesi 

Kaleleri birbirine bağlayan tren sisteminin hikaye üzerinde önemli olabileceğini düşünüyorum. Seri burada farklı şekilde gelişebilir. İlk sezonu iyi bir noktada bırakırlarsa ve iki sezonu peş peşe  yayınlarlarsa, pek  kopukluk yaşamayız gibime geliyor. 

 

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Doğal gelebilir ama arada bir fark var. Snk'da stüdyo sadece manganın animeye uyarlanmasında görev alıyordu. Kanaberi ise tamamiyle Wit Stüdyo'nun kendi orjinal projesi bildiğim kadarıyla.  SnK'ya büyük ölçüde benzemesinin işlerine geleceğini pek sanmıyorum. 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İyide zaten yapımcı bir olduğu için farklı bir tema ve yol çizmeliler ki farklarını ortaya koymalılar. Yoksa Snk'nın altında ezilecek. Ki böyle olacağına seri çıkmasın Snk devam etsin daha iyi yani. Bunu illaki göz önünde bulundurmuşlardır. Ama bu seyirciye ne kadar yansıyacak bu önemli.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra...

Bölümün ilk kritiğini ben yapayım.

Öncelikle başroldeki Ikoma tahminlerimden çok daha etkileyici çıktı. Haksızlık karşısındaki o tavrı, kararlılığı, azmi, kaçan ve korkak olmak istemeyişi, geçmişinde ne yaşadıysa (ki muhtemelen ailesini kabane saldırısında kaybetti, kaçarak ve ailesini geride bırakarak kurtuldu) o psikolojiyi çok net hissettim. 

Mumei, açıkçası seride Ikoma bir cacığa yaramayacak tüm iş bu kıza kalacak sanıyordum lakin tahminlerimin zıttı çıktı. Bir kere görünüşü oldukça narin fakat bir o kadar da gözüpek oluşu beni şahsen tahminlerimden farklı bir şekilde çıksada karakter olarak etkiledi. Şahsen daha sert birini bekliyordum.

Ayame, Mumei kadar parlak bir girişi yoktu fakat okçuluğunun iyi oluşu ve elbetteki bir prenses olarak oldukça güvenilir ve olgun oluşu takdirimi kazandı. Kabane ile karşılaşsa nasıl birisi olur merak etmedim değil.

Kurusu, bu adam serideki gözdem olacak gibi duruyor. :bigsmile-skype-smiley: Tabi şaka bir yana Ayame'ye ve bulunduğu aileye olan bağlılığı ortada. Ayame'nin bulunduğu çoğu sahnede görüneceğini düşünüyorum. Yukarıdaki üç karaktere oranla daha az görünecektir fakat serideki o gerilimi karizmasıyla biraz da olsa dağıtacağını düşünüyorum.

 

Seriye genel oalrak bakacak olursak dikkatimi çeken ilk şey korkuydu. Yani adamlar kabane salgınına yakalanmışlar nasıl olduysa engellenememiş bu. Ve korku insanları o kadar etkilemiş ki bir süre sonra hiçbir şey yapamaz olmuşlar. Ben açıkçası bu kadar psikolojik baskı göreceğimi düşünmüyordum. Adamlar öyle bir korkuyorlarki herhangi birinin vücudunda bulunan ufak bir izden kabane olma ihtimallerini düşünüp öldürebiliyorlar. Yani bu nasıl önlenir daha ne yaparız düşüncesi yok. Bir buhar tabancaları var. Bir de onları kullanan direk korkak bir sürüden oluşan bushi'ler var. Başka da bir şeyleri yok. 

Gel gelelim Snk ile benzerlik var mı yok mu? Ben kendi adıma şaşırtıcı bir şekilde benzerlik görmedim. Özgün ve psikolojik gerilimi Snk'dan çok daha fazla hissettiğim bir ilk bölüm seyrettim. Beklentilerimi düşük tutmuş birisi olarak beklentilerimin üstünde bir ilk bölüm seyrettim. Umarım seriyi bozmazlar. Ve umarım 12 bölüm yaparlar :bigsmile-skype-smiley:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Şu PVleri acık küçültsek???? Animenin yorumunu zaten linki aldığım yere yapıyorum... Burada bulamayan oraya bakabilir :cxdf:

 

Ben gözlüklü abimizin cesaretine bayıldım. Kendini asmak sureti ile buji olmaktan kurtuldu. Olayın bir lanet olmadığının salgın bir durum olduğunun farkında olan tek kişi şimdilik... Onun trajik geçmişini de bi ara izler ya da dinleriz. Çıngıraklı miniş kız da fena değil... O takunyasını tahtadan çıkaramadığı yerde bildiğin güldüm... Genel anlamda animedeki tiplerin salgıladıkları korku ve trajedi hissedilir derecede idi. Oluşacak takıma bunu bayıltıp hapse atan abimiz de girsin... İzlenesi bi şenlik çıkar... 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 4 hafta sonra...

İlk bölümü izlememin üzerinden oldukça uzun zaman geçti. Aradan geçen zamanda diğer bölümlere göz atma fırsatım da olmadı. Karakterlerden sadece baş kahramanı hatırlıyorum. O da hayal meyal. Bu nedenle, şu anlık, tema ve karakterler ile ilgili yorum hakkımı ileri bir tarihte kullanmak üzere saklı tutuyorum. 

Serinin görsel kalitesine gelirsek, karakter tasarımları ile animasyon kalitesinden, ben oldukça memnun kaldım. Yakın planda ana karaterlerin detay ve resmedilişinin, geniş plandakinden farklı oluşunu, ilk başlarda, görsel tutarlığa aşinalıktan olsa gerek, pek beğenmesem de, sonraları daha az gözüme batar oldu ve hatta sevdim diyebilirim. Bir seride beni görsel olarak en rahatsız eden unsur, anime edilmesi gereken sekansların, slayt formunda sunumudur. Bu seride de trenin bakımı böyle bir kare ile geçiştirilmişti. Bence olmasaydı daha iyiydi. Endüstriyel sahalar dışında kalan mekanların görünümü beğendim. Özellikle de kahramanımızın atölyesini. 

Seslendime konusunda, ilk bölümü izlediğimde aklıma gelen ilk soru, ana karakteri, Ushio to Tora'da, Ushio'yu seslendiren seiyuu'nun seslendirip seslenedirmediğiydi. Henüz kontrol etme fırsatım olmadı, fakat öyle olmasa bile ana karakterin seslendirmesini böyle bir seri için sıradışı ve başarılı -ki Ushio da benim için öyleydi-  düşünüyorum.  

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.