Jump to content

The Red Turtle ( Studio Ghibli ortak yapımı animasyon)


Luluna

Önerilen İletiler

450_1000.png

Ruhların Kaçışı, Ponyo ve Prenses Mononoke gibi ani-film dünyasının önemli eserlerinin yaratıcısı Studio Ghibli bu kez ilk ortak çalışmalarını gerçekleştirip The Red Turtle / Kırmızı Kaplumbağa adlı yeni bir filmle geri dönüyor.

80 dakika uzunluğundaki film, denizde kaybolarak ıssız bir adaya düşen denizcinin balıklar ve yengeçlerle geçirdiği sonsuz yalnızlıkla dolu hayatını ele alıyor.Adam, elinden geleni yapıp adadan kaçmayı deniyor ta ki büyük kırmızı bir kaplumbağa ile birlikte denizden çıkagelen gizemli kadınla tanışana dek.  

Proje  partnerleri stüdyo Wild Bunch ve Londra stilini takip eden animatör Michael Dudok de Wit olan animasyon, Ghibli’nin ilk ortak yapımı. Ayrıca Japon/ Fransız işbirliğini içeren filmde diyalog yok, tamamen Dudok de Wit’in içe işleyen görselleri ve Isao Takahata'nın sanatsal anlatımına bırakılmış.

The Red Turtle, uluslararası La Tortue Rouge adı ile bilinip, Dudok de Wit’in çıkış yapacak  başyapıtıdır. Animatör, özellikle başarılı eleştiriler alan bir diğer kısa sessiz animasyonu Father and Daughter ( Baba ve Kızı) ile ünlüdür. Studio Ghibli’nin artık daha fazla kendi animasyonlarını yapmadığını da göz önünde bulundurursak oldukça yerinde bir proje. Animasyon genel olarak Japon yaratıcılığında gördüğümüz havayı içerse de, coşkulu ve duygulara dokunan ince geçişler ve anime detaylarına sahip değil.

Geçen sene, Wild Bunch’ın CEO’su Vincent Maraval, 2008’de Studio Ghibli’de Hayao Miyazaki ile yaptığı görüşmenin sonucuna dikkat çekerek, olası bir iş birliğinin sinyallerini yakmıştı zaten.


“ Ponyo’nun çıkış döneminde Studio Ghibli’yi ziyaret ettiğimde Miyazaki bana Father and Daughter’ı göstererek ‘ Benim için onu ( Michael Dudok de Wit) bulmanı istiyorum’ demişti. Bunun karışık bir durum olabileceğini söyledim. ‘ Eğer bir gün Studio Ghibli dışarıdan bir başka stüdyo ile bir animasyon yapmaya karar verirse, bu kesinlikle o olacak’ diye yanıt vermişti” diyor Maraval.

 

The Red Turtle Cannes Film Festivali’nde 18 Mayıs tarihinde çıkış yapacak.

Orj haber için :http://www.dazeddigital.com/artsandculture/article/31134/1/studio-ghibli-s-back-with-a-co-produced-silent-film

Bu da animasyonun ilk fragmanı. Ben çok beğendim.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.