Jump to content

Uzakdogu Yemekleri


Misafir nemesiss

Önerilen İletiler

Merhaba arkadaslar, forumda uzakdogu yemeklerini seven/merak eden kisi sayisinin hatiri sayilir duzeyde cok oldugunu dusunuyorum. Bu sebeple bu konu altinda daha once denediginiz yemeklerin tarifleri ve kendi ufak tuyolarinizi paylasabileceginizi dusundum. Umarim guzel bir fikir alisverisi olur.

 

Benim kendi denedigimden baslamam gerekirse yakin bir tarihte devamli animelerde, filmlerde, dizilerde gordugumuz mochiyi (pirincten yapilan bir hamurisi Japon tatlisi.) yapmayi denedim.

Anko-eating-mochi-tamako-market-34152897 tumblr_mh9v3ppVJ01qkjcito1_500.png

Oncelikle sunu belirtmeliyim ki japonlarin damak tadinin bizimkiyle farkli oldugu su goturmez bir gercek ama daha onceki tatli denemelerime kiyasla mochinin kesinlikle tadini begendigimi soyleyebilirim. Yapiminin da oldukca pratik oldugunu dusunuyorum. Sekil vermek biraz el becerisi istesede (ki bu bende hic olmayan bir sey) onemli olan tadi diye dusunebiliriz. Iste benim yapmama yardimci olan, aradiklarim arasinda en pratik ve guzel video -Turkce-13.53 itibari ile mochiye geciyor.-

Spoiler

 

Benim kendi deneyimimden verebilecegim tavsiyeler ise,

-Cikolatasini az kullanmayin

-Mochi hakkinda genelde sicak daha lezzetli oldugu gibi duyumlar almistim fakat ben soguk daha cok sevdim. Bir denemenizi tavsiye ederim.

-Gida boyasinin sagliga kotu etkileri olmasinin yani sira kolay bulunabilen bir seyde degil o sebeple seklinden ziyade tadina yonelerek bunu atlamaniz tavsiyemdir.

Tabi ki Japonyada yapilan mochi ile birebir olmayacaktir ama meraklisina duyurulur. Umarim isinize yarar^^

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Eline sağlık. En kısa zamanda deneyeceğim :D

Ben de Kore yemek kültürünün vazgeçilmesi Kimchi yapmıştım. Onun tarifini vereyim.

KİMCHİ

2 adet Napa Lahanası 1a656d31c6a7bb0380cb58994476b975.jpg Çoğu pazarda bulunuyor artık

3 büyük daikon f375f227073abb7bb5312aaba282a997.jpg Burada beyaz turp deniliyor

1 ortaboy zencefil 5b779982e04cbcf12cf9aa1e8dff6a70.jpg 

5 büyük havuç 

8-10 ince yeşil soğan

1 pırasa 

2 orta boy kuru(beyaz) soğan

10-15 diş sarımsak

5-6 yemek kaşığı kırmızı pul biber (normalde Kore chili kullanılıyor ama Türkiye'de bulmak çok güç ya da pahalı)

Bir paket Pirinç unu

Su

İri tuz

1 yemek kaşığı şeker 

 

YAPILIŞI

- Napa Lahanalarını dörde bölün. En üst yapraklarını ayırın. atmayın.

a9318c9839d835bf72481ef86a90a21a.jpg

- Her yaprağın arasını yaprakları zedelemeden ve koparmadan iri tuz ile kaplayın. Büyük bir kaba (ben en büyük hamur kabını kullandım) su doldurun ve napaları bu kaba basın. Ertesi güne kadar 12-15 saat bekletin.

- İkinci gün napaları çıkarın ve 3 kere iyice durulayın. İyice durulanmazsa küflenir.

- Süzgece koyun bir süre suyu süzülsün.

 

 

İÇİ

- Büyükçe bir kabakuru soğanı yarım ay şeklinde iri iri olacak şekilde, yeşil soğan ve pırasayı ince kıyım olmayacak şekilde, havuç ve turpu ince uzun doğrayın. Ayırdığınız üst napa yapraklarını kare kare olacak şekilde doğrayın. Sarımsağı ve zencefili rendeleyin. Kırmızı biberi ve şekeri ekleyin karıştırın. Zencefil liflidir. İplik iplik olursa korkmayın normaldir.

398d413ca5d1a26434a26951668edf34.jpg

- 5 yemek kaşığı pirinç ununu 2 bardak suda haşlayın. Lapa haline alacaktır.

a50bbe472b158ed5c092158c8bc0ecfe.jpg

- Biraz ılıyınca hazırladığınız için olduğu kaba dökün ve karıştırıp 15 dk kadar dinlendirin.

29d7a5bedf38e6c403751acabbc32691.jpg

- Hazır hale gelen içi süzülen napa lahanalarının yaprakları arasına doldurun ve saklama kabına koyup 1 ay buzdolabında bekletin. Bir ay sonra yarım çay bardağı sirke ilave edin ve 1 ay kadar daha bekletin. Afiyet olsun.

cb0ec7eb8ee5df3239e8470da3e13e0f.png

 

Umarım açıklayıcı bir tanıtım olmuştur :D

Uğraştırıcı gibi görünüyor ama napa ile uğraşmanın dışında diğerleri basit :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

@jans09 aah sonunda bekledigim yazi.. Oncelikle, guzel anlatimin icin tesekkurler. Basladigimda aklima ilk *napa lahanasi ve daikonu nereden bulacagim* sorunsali gelmisti fakat bunu bile aciklamissin. Beklemek biraz sancili ama kesinlikle deneyecegim. Ellerine saglik^^

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

13 saat önce, nemesiss yazdı:

@jans09 aah sonunda bekledigim yazi.. Oncelikle, guzel anlatimin icin tesekkurler. Basladigimda aklima ilk *napa lahanasi ve daikonu nereden bulacagim* sorunsali gelmisti fakat bunu bile aciklamissin. Beklemek biraz sancili ama kesinlikle deneyecegim. Ellerine saglik^^

En kısa zamanda ramen ve suşi de gelecek inş :D

bayram bi geçsin de heh heh. Mochiyi de bugün zaman bulabilirsem deneyeceğim :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

14 saat önce, Perfectum yazdı:

Vay be canım çekti :^) Acaba şu marketlerde satılan çakma ramenlerin tadı da Kore dekiler gibi midir bir değişik . 

İşin aslı hiç benzemiyor. Japonya ya da Kore'de yemedim ama bir Korelinin elinden de Japon'un elinden de yedim ve yaptım... 

Mochi denedim... Hamuru biraz ince bırakmışım o yüzden içindeki çikolata fışkırdı ama tadı harika oldu.

?ui=2&ik=3199e224d7&view=fimg&th=156d53e

@nemesiss ben de soğuk halini daha çok sevdim.  :love-onion-head-emoticon: 

ve maalesef fotoğraflamak son saniyede aklıma geldi :shy-onion-head-emoticon:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 4 hafta sonra...

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.