Misafir nemesiss Konu tarihi: 26 Ağustos 2016 Paylaş Konu tarihi: 26 Ağustos 2016 Merhaba arkadaslar, forumda uzakdogu yemeklerini seven/merak eden kisi sayisinin hatiri sayilir duzeyde cok oldugunu dusunuyorum. Bu sebeple bu konu altinda daha once denediginiz yemeklerin tarifleri ve kendi ufak tuyolarinizi paylasabileceginizi dusundum. Umarim guzel bir fikir alisverisi olur. Benim kendi denedigimden baslamam gerekirse yakin bir tarihte devamli animelerde, filmlerde, dizilerde gordugumuz mochiyi (pirincten yapilan bir hamurisi Japon tatlisi.) yapmayi denedim. Oncelikle sunu belirtmeliyim ki japonlarin damak tadinin bizimkiyle farkli oldugu su goturmez bir gercek ama daha onceki tatli denemelerime kiyasla mochinin kesinlikle tadini begendigimi soyleyebilirim. Yapiminin da oldukca pratik oldugunu dusunuyorum. Sekil vermek biraz el becerisi istesede (ki bu bende hic olmayan bir sey) onemli olan tadi diye dusunebiliriz. Iste benim yapmama yardimci olan, aradiklarim arasinda en pratik ve guzel video -Turkce-13.53 itibari ile mochiye geciyor.- Spoiler Benim kendi deneyimimden verebilecegim tavsiyeler ise, -Cikolatasini az kullanmayin -Mochi hakkinda genelde sicak daha lezzetli oldugu gibi duyumlar almistim fakat ben soguk daha cok sevdim. Bir denemenizi tavsiye ederim. -Gida boyasinin sagliga kotu etkileri olmasinin yani sira kolay bulunabilen bir seyde degil o sebeple seklinden ziyade tadina yonelerek bunu atlamaniz tavsiyemdir. Tabi ki Japonyada yapilan mochi ile birebir olmayacaktir ama meraklisina duyurulur. Umarim isinize yarar^^ Alıntı İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş More sharing options...
Jiangshi 83 Mesaj tarihi: 27 Ağustos 2016 Paylaş Mesaj tarihi: 27 Ağustos 2016 Mochi'yi mutlaka bir gün yemek isterim. Bu yemeği seven, ilgi duyan varsa da Tamako Market animesini izlemeli. Benim için Mochi bu animeyle özdeşleşti. Üstteki resim de zaten o animeye ait. :D Alıntı İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş More sharing options...
Luluna 326 Mesaj tarihi: 27 Ağustos 2016 Paylaş Mesaj tarihi: 27 Ağustos 2016 Bazı yemekleri gerçekten çok güzel, mochi daha önce denemediklerim ama denemek istediklerim listesinde. İstanbul'da mochi satan bir mekan varsa bilenlerden, söylesinler. Kendim yapmaya üşenirim Alıntı İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş More sharing options...
jans09 1658 Mesaj tarihi: 27 Ağustos 2016 Paylaş Mesaj tarihi: 27 Ağustos 2016 Eline sağlık. En kısa zamanda deneyeceğim :D Ben de Kore yemek kültürünün vazgeçilmesi Kimchi yapmıştım. Onun tarifini vereyim. KİMCHİ 2 adet Napa Lahanası Çoğu pazarda bulunuyor artık 3 büyük daikon Burada beyaz turp deniliyor 1 ortaboy zencefil 5 büyük havuç 8-10 ince yeşil soğan 1 pırasa 2 orta boy kuru(beyaz) soğan 10-15 diş sarımsak 5-6 yemek kaşığı kırmızı pul biber (normalde Kore chili kullanılıyor ama Türkiye'de bulmak çok güç ya da pahalı) Bir paket Pirinç unu Su İri tuz 1 yemek kaşığı şeker YAPILIŞI - Napa Lahanalarını dörde bölün. En üst yapraklarını ayırın. atmayın. - Her yaprağın arasını yaprakları zedelemeden ve koparmadan iri tuz ile kaplayın. Büyük bir kaba (ben en büyük hamur kabını kullandım) su doldurun ve napaları bu kaba basın. Ertesi güne kadar 12-15 saat bekletin. - İkinci gün napaları çıkarın ve 3 kere iyice durulayın. İyice durulanmazsa küflenir. - Süzgece koyun bir süre suyu süzülsün. İÇİ - Büyükçe bir kabakuru soğanı yarım ay şeklinde iri iri olacak şekilde, yeşil soğan ve pırasayı ince kıyım olmayacak şekilde, havuç ve turpu ince uzun doğrayın. Ayırdığınız üst napa yapraklarını kare kare olacak şekilde doğrayın. Sarımsağı ve zencefili rendeleyin. Kırmızı biberi ve şekeri ekleyin karıştırın. Zencefil liflidir. İplik iplik olursa korkmayın normaldir. - 5 yemek kaşığı pirinç ununu 2 bardak suda haşlayın. Lapa haline alacaktır. - Biraz ılıyınca hazırladığınız için olduğu kaba dökün ve karıştırıp 15 dk kadar dinlendirin. - Hazır hale gelen içi süzülen napa lahanalarının yaprakları arasına doldurun ve saklama kabına koyup 1 ay buzdolabında bekletin. Bir ay sonra yarım çay bardağı sirke ilave edin ve 1 ay kadar daha bekletin. Afiyet olsun. Umarım açıklayıcı bir tanıtım olmuştur :D Uğraştırıcı gibi görünüyor ama napa ile uğraşmanın dışında diğerleri basit :D Perfectum, Red-King, xemerius ve 1 diğer buna tepki verdi 4 Alıntı İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş More sharing options...
Misafir nemesiss Mesaj tarihi: 27 Ağustos 2016 Paylaş Mesaj tarihi: 27 Ağustos 2016 @jans09 aah sonunda bekledigim yazi.. Oncelikle, guzel anlatimin icin tesekkurler. Basladigimda aklima ilk *napa lahanasi ve daikonu nereden bulacagim* sorunsali gelmisti fakat bunu bile aciklamissin. Beklemek biraz sancili ama kesinlikle deneyecegim. Ellerine saglik^^ Alıntı İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş More sharing options...
Red-King 399 Mesaj tarihi: 27 Ağustos 2016 Paylaş Mesaj tarihi: 27 Ağustos 2016 Onigiri toplarından tatmak isterdim. Onun dışında mochi çok kawaii duruyor ya yemeye kıyamazsın :3 Yapmaya çalışmadım hiç, ama yapmak isterdim, biz öğrenciler çubuk makarna ile yaşamsal fonksiyonlarımızı yürütüyoruz orası kötü tabi :D Alıntı İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş More sharing options...
jans09 1658 Mesaj tarihi: 28 Ağustos 2016 Paylaş Mesaj tarihi: 28 Ağustos 2016 13 saat önce, nemesiss yazdı: @jans09 aah sonunda bekledigim yazi.. Oncelikle, guzel anlatimin icin tesekkurler. Basladigimda aklima ilk *napa lahanasi ve daikonu nereden bulacagim* sorunsali gelmisti fakat bunu bile aciklamissin. Beklemek biraz sancili ama kesinlikle deneyecegim. Ellerine saglik^^ En kısa zamanda ramen ve suşi de gelecek inş :D bayram bi geçsin de heh heh. Mochiyi de bugün zaman bulabilirsem deneyeceğim :D Alıntı İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş More sharing options...
Perfectum 286 Mesaj tarihi: 28 Ağustos 2016 Paylaş Mesaj tarihi: 28 Ağustos 2016 Vay be canım çekti :^) Acaba şu marketlerde satılan çakma ramenlerin tadı da Kore dekiler gibi midir bir değişik . Alıntı İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş More sharing options...
jans09 1658 Mesaj tarihi: 29 Ağustos 2016 Paylaş Mesaj tarihi: 29 Ağustos 2016 14 saat önce, Perfectum yazdı: Vay be canım çekti :^) Acaba şu marketlerde satılan çakma ramenlerin tadı da Kore dekiler gibi midir bir değişik . İşin aslı hiç benzemiyor. Japonya ya da Kore'de yemedim ama bir Korelinin elinden de Japon'un elinden de yedim ve yaptım... Mochi denedim... Hamuru biraz ince bırakmışım o yüzden içindeki çikolata fışkırdı ama tadı harika oldu. @nemesiss ben de soğuk halini daha çok sevdim. ve maalesef fotoğraflamak son saniyede aklıma geldi Alıntı İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş More sharing options...
perxcl 0 Mesaj tarihi: 22 Eylül 2016 Paylaş Mesaj tarihi: 22 Eylül 2016 Hmm ramen nasıl yapılıyor acaba Alıntı İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş More sharing options...
Önerilen İletiler
Sohbete katıl
Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.