Jump to content

Goku’nun Seiyuusu Masako Nozawa Günümüz Seiyuularını Nasıl Buluyor?


Red-King

Önerilen İletiler

Goku’nun Seiyuusu Masako Nozawa Günümüz Seiyuularını Nasıl Buluyor?

 

1472572140-nozawa2-005.jpg

1963 yılında Astro Boy ile anime sektörüne seiyuu olarak adımını atan Masako Nozawa, bugüne kadar pek çok karaktere sesiyle hayat vermeye devam etti. Dragon Ball’dan Goku’yu seslendirdiğinde ise pek çoğumuzun kalbindeki yeri sağlamlaştı ve unutulmayacaklar arasına ismini yazdırmayı başardı emektar seiyuu. Peki yıllarını bu işe veren ve bunun sonucunda sektörde sağlam bir yer edinmeyi başaran başarılı seiyuu, modern seiyuular hakkında ne düşünüyor dersiniz?

Masako Nozawa, Rumiko Takahashi’ye ait Urusei Yatsura’nın anime uyarlamasında Lum’u seslendiren Fumi Hirano ile yaptığı röportajda günümüzdeki seiyuuların ortaya koydukları işlerden pek de memnun olmadığını belirtti. Şimdiki seiyuuların sadece anime izlediklerini ve duyduklarını kopyaladıklarını, dolayısıyla da ortaya kopyanın kopyası gibi bir şey çıktığını söyleyen tecrübeli sanatçı; tüm bunların sonucu olarak anime seslendirme sanatının gitgide derinliğini ve genişliğini kaybettiğinden bahsetti.

Masako Nozawa Günümüz Seiyuuları İçin Ne Dedi

Masako Nozawa – Fumi Hirano

İyi bir seiyuu olmak adına tavsiye isteyen Fumi Hirano’ya Masako Nozawa, iyi bir seiyuu olmayı amaçlayanlara; diğer seiyuuları ve seslendirme performanslarını taklit etmek yerine, etraflarındaki gerçek dünyayı örnek almalarını, yaşayan dünyayı çalışarak kendilerine bir repertuvar oluşturmalarını önerdi. Sektörün temel taşlarından sayılabilecek efsane bir isim tarafından verilen bu tavsiyenin haklılık payı çok fazla değil mi?

Kariyerine büyük bir başarıyla devam eden 25 Ekim 1936 doğumlu büyük sanatçı, geçtiğimiz sene Japonya’da yapılan “Yaşlarıyla Şaşırtan Kadın Seiyuular” anketinde 1. seçilmişti.

Kaynak:AnimeFantastica

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Altına imzamı atarım! Eskilerle ilgili biri olarak, ne demek istediğini çok iyi anladım. Tam da içimden geçenleri söylemiş. Eski serilerde tonlamalar o kadar doğaldır ki, gerçek hayattan bir kesit izlemiş gibi hissedersiniz. En yüzeysel seride bile, çekilirsiniz yani. Sıkılmazsınız. Eskilerden pek izleyen biri değilseniz, ilk izlediğinizde seslendirmeler biraz tuhafınıza gidebilir. Dinlemeye devam ettikçe, sonradan sonradan içinizden bir ses ''Aslında olması gereken bu. Öyle değil mi?'' demeye başlar.

Yeni serilere gelirsem: ''Hmm bu baya orijinal görünüyor. İzleyeyim. Değişiklik olur.'' dediğim seride bile aradığım değişikliği bulamıyorum. Niye? Çünkü hep aynı tonlamalar. Günlük hayattan, sade bir romantizm animesinde de, süper güçlerle dolu bir aksiyon animesinde de, çerezlik veya başyapıt potansiyeli taşıyan bir yapım olsun. Türler değişse bile sanki hep aynı şeyleri izliyormuşsunuz gibi. Arada nadiren çıkan istisnalar var tabi. Allah'tan varlar. Onlara denk geldiğimde aradaki fark, sanki nefes aldığımı hissetmek gibi. Onlar da git gide azalıyor.

Neyse. Lum'ın seiyuusu Fumi Hirono'dan iki seslendirme atıyorum. Farkı hemen hissediyorsunuz :)

Spoiler

 

Bu da Hunter x Hunter'ın 1999 ve 2011 seslendirmeleri.

Spoiler

 

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • 4 hafta sonra...

Mutlaka haklılık payı vardır ama tabiki benim dönemim daha iyiydi diyecek kendi devri geçtiği için. :D Ve seiyular da çeşitlilik arttı şimdi işleri daha kolay animasyoncuların. Eski animeler de ki sesler kulağımı tırmalıyor farklı tonlar olsa da bence bu da beni görüşüm. Şimdiki seiyulardan da beğendiklerini söyleyebilirdi en azından. Hunter Hunter'da ben aradaki farkı bulamadım bence ikisi de iyi gözüktü bana tonlama olarakta. Bu arada Goku'da çocuk sesini sevdim büyüklük sesi bence çok belli kadın sesi olduğu.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.