Jump to content

Renegade - Nekketsu Koha Kunio-Kun


Saki Asamiya

Önerilen İletiler

Nekketsu Koha Kunio-Kun (2013)

RENEGADE

 

NAMENNA YO!!


defc923ca0c9032ae586640d0b62303c5a989fce

 


Tecmos tarafından yaratılan, Kunio-Kun oyun serisinin Nintendo 3DS'te 2013 yılında çıkan oyununu vede serinin 27. yılını kutlamak amacıyla çekilen bu 17 bölümlük mini seriyi tanıtmak için öncelikle oyunların geçmişi hakkında kısa bir bilgi vermek gerekiyor.


renegade-flyerj.jpg


Hikayenin ana karakteri Kunio, başını derde sokmadan duramayan ve saniyede kendisini kavganın ortasında bulabilen, motorlu çetelerden (bosozoku) yakuzalara kadar neredeyse herkesle kavga edebilen agresif bir lise öğrencisi. Batıda "Renegade" olarak atari salonlarında ortaya çıkan "Nekketsu Koha Kunio-kun" adlı ilk oyunda görülmüştür. Her ne kadar çok süper bir oyun olmamasına rağmen, oyun (en azından Japonya'da) o kadar tutmuştur ki, şu ana kadar 30 kadar oyunu yapılmıştır. Batıda "River City Ransom" olarak çevrilen ikinci oyun NES'in en klasik oyunlarından biri kabul edilir. Kunio-Kun serisi sadece bir beat'em up olarak kalmamıştır. Futbol, buz hokeyi, atletizim hatta hafif RPG türü oyunları bile çıkmıştır. Serinin şiddet teması oyunların türü değişmesine rağmen devam etmiştir. Spor temalı oyunlarda mesela, sadece skor yapmaya değil, rakibinizi bir güzel benzetmeye de devam edersiniz. Bu spor türü oyunların içlerinde herhalde en meşhur olanları, bazılarınızın hatırlayacağı Super Dodge Ball ve Nintendo World Cup (GOAL 3)tır. Technos'un bir diğer meşhur serisi Double Dragon ile ufak tefek bağlantıları vardır.

 Kunio-Kun serisi genellikle ilginç grafik stili ile tanınır. Karakterler şişmanca, koca kafalı, Japonların Chibi ya da Super Deformed adı verdiği şekildedir. Bu koca kafalı veletlerin birbirlerinin canını çıkartırken yaptıkları abartı yüz ifadelerini izlemek çok eğlenceli. Serinin komik şiddet öğeleri de meşhurdur. Her ne kadar kan ve ölüm temaları olmasa da, kafaya yenilen yakar toptan, surata yenen zincire kadar her türlü abartı dövüş hareketini seride bulabilirsiniz.


latest?cb=20110304211228

 

"Nekketsu" kelimesi Japonca "Sıcak kanlı" demektir. Türkçe'de ki anlamıyla alakası yoktur zira, Nekketsu anime ve mangalar da agresif, kavgadan kaçmayan karakterler için kullanılır. "Koha" kelimesi ise "Sert Çocuk" manasına gelir.


Serinin hikayesi genelde ana karakter Kunio üzerine yoğunlaşır. Kankası Riki ile birlikte bazen Tokyo'da, bazen de abartıp Dünya'nın dört bir tarafında başlarını bir beladan diğerine sokarlar.


510QslgYAGL._SX466_.jpg


Hikaye

Nekketsu lisesine yeni gelen transfer öğrencisi Kunio, birden bire kendini ülkenin dört bir yanından gelen "sert çocukların" hedefi olarak bulur. Kunio her ne kadar başını derde sokmadan duramasa da, yumruklarını her zaman sadece adalet için kullanmaktadır ve çoğu zaman zayıf öğrencileri korumak için kavga eder. Yeni lisesinde daha ilk günden okuldaki kızlardan biri olan Misako dan bir yanlış anlaşılma sonucu (Hehehehe) yumruk yer ve kendini nehirde bulur. Islak üniforma ile okula gidemeyeceğinden okulda camdan bir bölmede saklanan beyaz bir "Hakuran" (önü kapalı, kravat yada gömleği olmayan, iki parçadan oluşan erkek öğrenci üniforması) bulur ve onu giyer. Giymesi ile işlerin karışması bir olur. Giydiği üniforma 20 yıl önce Japonya'da okullarda düzeni sağlayan, adalet savaşçısı bir öğrenciye aittir. Onu giydiği anda Japonya'nın her yanından gelen "sert çocuklar" ona meydan okumaya başlarlar. 

Karakterler
1062829v_1503050813_1.jpg?x=b


Kunio (Takuro Ohno)
Hikayemizin ana karakteri, Kunio yaramaz ama altın kalpli bir lise öğrencisidir. Kavga etmek dışında pek bir şey bilmediği için daha okulun ilk gününden başını derde sokar. Birazcık saftır ve özellik karşı cins konusunda kabiliyetsizdir. Buna rağmen yüksek bir adalet duygusuna sahip olduğu için yumruklarını sadece masumları korumak için kullanır. Bu tutumu yüzünden kendisine meydan okumak isteyen öğrencilerden, çete üyelerine hatta mafyaya kadar herkesle başı derde girer.

Riki (Yukihiro Takiguchi)
Kunio'nun ezeli rakibi ve en yakın arkadaşı Riki, Hanozono lisesinin koruyucusu ve en iyi dövüşçüsüdür. Kunio'nun aksine kızlarla arası iyidir. (En azından kendi öyle düşünmektedir.) Kunio efsane Hakuran'ı giydikten sonra Riki ona meydan okur ama sonradan ikiside yakın arkadaş olup okullarının başına musallat olan belaları beraber hallederler.

41aHX-h91CL._SX466_.jpg

Misako (Kaho Takashima)
Nekketsu lisesinin en popüler kızlarından biri olan Misako aynı zamanda bir Enka (Japon geleneksel müziği) şarkıcısıdır. Daha ilk günden Kunio ile aralarında nahoş (Hahahahaha...) bir olay geçmesine rağmen ikisi seri devam ettikçe yakınlaşmaya başlarlar. Kunio'ya olan yakınlığı yüzünden Misako'nun başı bir türlü dertten kurtulmaz. 
Dizide ki Misako karakter olarak oyun serilerindeki Misako'dan bayağı uzaklaşmış. Kunio Tachi no Banka'yı oynayanlar bilirler, Misako dizide ki gibi sürekli kaçırılan bir kız değil kendini gayet rahat koruyabilen ve dövüş konusunda Kunio'dan aşağı kalmayan bir karakterdi. 

Hiroshi (Kousuke Hatakeyama)
Gözlüklü, ürkek bir öğrenci olan Hiroshi, okulun "ineği" dir. Okul birincisi olmasına rağmen zayıflığı nedeniyle diğer öğrenciler tarafından sürekli zorbalığa maruz kalır. Kunio'nun zayıfları korumaya çalışmasından etkilenir ve onun en büyük destekçisi ve hayranı olur. Ama Kunio'ya olan yakınlığı nedeniyle onunda başı sürekli derde girecektir.

Misuzu (Suguru Hamada)
Taiyo lisesinin belalı öğrencisi Misuzu, devasa boyutlara sahip, erkeksi görünümlü bir "Sukeban"dır (kavgacı, belalı kız öğrenci) . Güzel olmadığı için sürekli dalga geçilen Misuzu en sonunda zıvanadan çıkar ve bütün okulu ele geçirir. Kunio ile karşılaşmasından sonra, hatasını anlar ve onun arkadaş grubuna dahil olup Kunio ve diğerleri ile birlikte şehirdeki zorbalarla savaşmaya başlar. (Erkek bir oyuncu tarafından canlandırılmış.)


9a2567df4c3e49db8e79f8f25700464b.jpeg?x=


Tadokoro (Donpei Tsuchihira)
Kunio gelmeden önce kendisini Nekketsu okulunun koruyucu ilan eden Tadokoro'nun okulda ne yaptığı pek belli değildir. Kendisi öğrenci olamayacak kadar yaşlı olmasına rağmen efsane Hakuran'a duyduğu saygıdan dolayı okulda kalmaya devam etmiştir. Bütün uyarılarına rağmen, Kunio üniformayı giyince bir felaketin gerçekleşeceğini anlamış ama Kunio'nun adaletli ve cesur karakterini farkettiğinden itibaren, kendini Kunio'nun "sağ kolu" olarak atamıştır.

Sonuç

"Renegade" Dünya'da ki en çok tanınan, popüler oyun serilerinden biri olan  Kunio-Kun serisine yazılmış bir aşk mektubu gibi duruyor. Karakterler, bir kaç istisna dışında oyunlardaki hallerine uygun olarak yapılmış. Riki'nin mavi renk saçlarını gördüğünüzde sizde bunu anlayacaksınız. 
Oyun serisinin uçukluğu ile bu tür Japon dizilerinde genelde ortada olan abartı sahneler eklenince, "Renegade" izlemesi gayet eğlenceli ve komik bir dizi haline geliyor. 
Kunio-kun serisi ile hatta video oyunları ile alakanız olmasa bile kaçık bir lise draması izlemek isterseniz kesinlikle bir göz atmanızı öneririm. 


abc88ba9d14842f5aa9b149b29f75609.jpeg?x=


Dizi 17 bölümüyle, viki.com da İngilizce alt yazılarıyla bulunmaktadır.
Link:
https://www.viki.com/tv/25714c-renegade

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.