Jump to content

Japonca Dersi


MangaTR

Önerilen İletiler

Öncelikle, Nouryoku-Shiken için başarılar. Eğer cidi bir şekilde çalıyorsan, N4 seviyesini rahatlıkla geçersin. Zaten N4 için çok fazla bir şey beklenmiyor. Ortalama 100 kanji falan deniyor ama o kadar bile değil. Sınavda bir çok bölüm olduğundan, birinden çuvallansa diğerlerinden kurtarılabilir. Ama N2 yi aklından bile geçirme. Hani bir kaç senedir çalışıyor olsan neyse ama şu an ki seviyenle, üzgünüm ama mümkün değil. N4 ve N3 ü alırsın ama, o konuda sıkıntı yok. Şimdiden başarılar, umarım güzel sonuçlarla geri dönersin. Zaten bu sene ki sınava ne kaldı... Eğer girebiliyorsan gir, hani en azından kendini denersin, bu bile bence büyük bir adım olur.

Aslında kendini test edebileceğin bir kaç döküman vardı ama nereye koydum, hatırlamıyorum. Onları bulabilirsem göndereyim. Bu sayede seviyelerin durumunu daha net görebilirsin.

Hani bütün işimi bu konuya odaklayabilsem neyse fakat çok kısa bir sürede bu anlatımı gerçekleştirebiliyorum. İş, okul, kurslar ve dahası bir hayat içerisinde toplandığında, ders anlatımı inanın çok zorluyor. Zaten bu yüzden, dersin devamını hemen getiremedim.

Not: Eğer sınava girersen haberimiz olsun, neydi, nasıldı vesayre bilgileri paylaşırsan eğer sınava girecek diğer arkadaşlar için de referans olabilir.

 

Henüz sınav konusunda internet üzerinden bir döküman taraması yapmadım ama eğer elinde var ve sana ekstradan zahmet çıkarmayacaksa çok memnun kalırım yollarsan :)

 

JLPT zorluk seviyelerini inceledim, gerçekten hedeflediğim şey kolay görünmüyor ama ben yinede hedefimi yüksek tutayım diyorum, daha iyi motive oluyorum bu şekilde çalışırken. Umarım güzel bir sınav sonucu alabilirim bakalım.

 

İşinden gücünden vakit ayırıp böyle bir içerik hazırlamışsın, eleştirimin yanı sıra gerçekten çok takdir ettim, hatta ilham verdi bana bile diyebilirim. Bende eğer vakit ayırabilirsem; belki bu kadar ayrıntılı olmasa bile çalışırken bana yardımı dokunan bilgi ve içerikleri paylaşmaya çalışacağım.

 

Bu sene sınava girmeyi çok istedim aslında ama maalesef bu seneki son sınav vaktini kaçırdığım için önümüzdeki yaza kadar girebilme imkanım görünmüyor. Yine elimden geldiğince sınav hakkında öğrendiğim bilgileri paylaşmaya çalışırım tabiki :)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra...
  • 2 ay sonra...

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.