Jump to content

Uçan kaçan karakterleri kaldırıyoruz


Misafir

Önerilen İletiler

Haksız bir söylem yok ortada. Küçük yaştaki çocukları bariz şekilde etkileyen yapımlar mevcut (Kurgu karakterlere özenip çarşaftan pelerin yapıp uçmaya çalışmayı kast etmiyorum :lol: )

Hayal güçlerini geliştirecek, izleyip ders çıkarılacak çizgi filmler, iyidir yararlıdır. Ama oldukça abartı çizgi filmler var. -.-

Bu Osmanlı, kültür vs. konusuna yorum yapmak istemiyorum, siyasete girecek çünkü. -.- Ama kısmen doğru söylenenler.

selam imzadaki animenin adı nedir acaba söylermisin?

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 133
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Tövbe tövbe. Allah'ım bayramlık ağzımı açtıracaklar. Lan çocuk dediğin hayal kurarak büyür lan. Uçmayı hayal etmeselerdi uçaklar falan nasıl yapılacaktı ? Ay sinirlendim. Sen çocuğa hayalle gerçeği öğ

Yorumları okuduktan sonra Osmanlı Devleti'nin hiç bilmediğim yüzü ortaya çıktı.Neymiş kardeş katili torun katili sex kölesi için yetiştirilen cariyelermiş peh.Birazcık empati yapın sonra anlarsınız ne

Sizin şu padişahları asan biçen diye tanıtmanıza bir türlü anlam veremedim. Ya ceddinizi iyi bilmiyorsunuz ya da sizi çok yanlış bir şekilde yönlendirmişler. Sizin o asan biçen dediğiniz padişahlar dö

Sizin şu padişahları asan biçen diye tanıtmanıza bir türlü anlam veremedim. Ya ceddinizi iyi bilmiyorsunuz ya da sizi çok yanlış bir şekilde yönlendirmişler. Sizin o asan biçen dediğiniz padişahlar dönemin halifeleridirler. Adaletli davranmak zorundadırlar ki bunun yanında gerekenleri yapmışlardır. Hiç bir padişah kadının verdiği hükmü geri çevirmemiştir. Bizim padişahlarımızı dizilerde saçma sapan anlatçaklarına çizgi filmlerde anlatmaları çok daha mantıklı. Bir kere padişahların sırf yetişirken aldıkları eğitimlerini anlatsalar bile kim bilir neler öğrenirler çocuklar. Bunu geçtim kültürümüzden olan şeyleri izlemeleri de ayrı bir güzel.

Bir çocuk hayallerini bir şey izleyerek değil oyunlar oynayarak masallar dinleyerek geliştirir. Kendinizi bir düşünün bakalım. Bir anime izledikten sonra etkisinde kalmıyor musunuz? Kendinizi o dünyada hissetmek istemiyor musunuz? Kendi hayal gücünüz o dünyayla ilgili hayaller geliştirmiyor mu? Bu hayal gücünü sınırlamaktan başka bir şey değil. Boşuna inkar etmeye de gerek yok. Animelerin neden büyükleri cezbettiğide ortada. Bir insan büyüdükçe mantıken realist olmaya zorlanır. Hayal gücü ikinci plana atılır. Fakat çocuklar için bu geçerli değildir. Hayatta daha bir sorumluluğu üstlenmemişlerdir.

Şu konuda katılıyorum çocuklar masal vs. dinlerken izlemez ise zaten kendi hayal dünyasında bunu canlandırır bu sayede gelişir ayrıca padişahlarımızın muhteşem özellikleri var hepsini Osman Gazi'den Yıldırım Beyazıt'a Yıldırım Beyazıt'dan Fatih Sultan Mehmete Kanuniye
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bence güzel bi çalışma.Çocuklar henüz iyi-kötü kavramını bilmedikleri için doğa üstü çizgi filmlerin etkisine kapılıp risk taşıyan hareketler yapabiliyorlar.Mesela geçen senelerde biri pokemon izleyip kendini 7. kattan atmış.İşte çocuk aklı böyle bişey.O yüzden tarihimiz ve diğer dersler eğitici programlar çizgi film yapılarak anlatılırsa daha güzel olur diye düşünüyorum.

Edit:Hayal gücü çizgi film ile gelişmez.Uçağı icat eden bilgisayarı icat eden ve bunun gibi bir sürü icat yapan insanlar çizgi film izlememişlerdi.O yüzden gerçekçi olmayan çizgi filmlerin hayal gücünü geliştireceğini sanmıyorum .

Evet çocuk gerizekalıysa atlar camdan tabii (7.kattan değil 1. kattan atlamıştı ve hiç biyeri de kırılmaıştı diye hatırlıyorum) bende 4-5 yaşında pokemon, one piece, dragon ball, Rurouni kenshin izliyordum o zamanlar veriyorlardı bunları Türkiye'de ve bir neslin içinden sadece 1 çocuk böyle bir şey yaptı. Üstelik gerçekçi olmayan şeyler nasıl hayal gücünü geliştirmez diyebiliyorsun hayal gücü zaten gerçekte olmayan bir şeydir, gerçekte olmayan şeyleri düşünerek büyür. Ve evet haklısın bilgisayarı, uçağı bulanların zamanında çizgi film yoktu ama o çocuklarda hep gerçekte olmayan şeyleri düşünerek büyümedi mi onların zamanında televizyon olmadığı için, sokakta oyun oynayıp hayal kurdukları bir zamandı onlarınki, yeni nesilde böyle bir şey pek olmuyor maalesef.

(Tarihi anlatan çizgifilmler olmasına bir itirazım yok hatta çok güzel bir çalışma ama bir çocuğa sadece tarihi şeyler yüklememek lazım.)

Edit: İmzandaki anime ne? :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tarihle ilgiliyim..Ancak sadece kendi ülkemin tarihi diye,taraflı olacakta değilim. Adalet "adı altında" çok iş yapılmıştır evet ama çok azı adaleti temsil etmiştir.Adalet ile din aynı kefeye konmamalı.Yani birçok kişinin tersine Osmanlı hayranlığım yok :) Ancak bu tartışmanın yeri elbette burası değil.O nedenle sonlandırıyorum yazımı.Son olarak "pikaları susturmayın :( " :)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Doğru Karar Bence Kardeşi Olan Bilir Abi Çocuk Bu Keloğlandaki Kötüleri Bile Örnek Alıyor Neyapalım En iyisini Yapmışlar.

Her Çizgi Fİlm Her Yaş İçin Uygun Değildir Mesela Pepe Diye Bişey VAr Sayıları Öğretiyor Ertesigün Kendini Balonlara BAğlıyor 2 Yaşındaki Kardeşim Denedi Aynısın Ya Yok Böyle Bişey :)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çocuk kendini 7. kattan atmış, suç oraya çocuğun düşmemesi için parmaklık yaptırmayan ailede değil de pokemonda. Ağaca çarpıp kim dikti bunu diyorlar resmen.... Kabul ediyorum aralarında aşırı şiddet içeren çizgifilmlerde var ama, tamamınıda kaldırmak... Şimdi çocuklar uçmak istiyor diye kaldırdılar, 5 yıl sonra da çocuklar padişah olmak istiyor der bunlar.
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tarihle ilgiliyim..Ancak sadece kendi ülkemin tarihi diye,taraflı olacakta değilim. Adalet "adı altında" çok iş yapılmıştır evet ama çok azı adaleti temsil etmiştir.Adalet ile din aynı kefeye konmamalı.Yani birçok kişinin tersine Osmanlı hayranlığım yok :)/> Ancak bu tartışmanın yeri elbette burası değil.O nedenle sonlandırıyorum yazımı.Son olarak "pikaları susturmayın :(/> " :)/>

Bende konuyla alakalı değil diye fazla tartışmak istemiyorum fakat senin son dediklerini cevaplandırmadan edemeyeceğim. İlk olarak biz burda bir zamanlar bütün dünyanın korktuğu bir devletten bahsediyoruz. Buna hayran olmayan birini aklım almıyor desem yeridir. Değil bizim milletimizden diğer milletlerden tarihçi bu devlete hayran kalmasa o adama tarihçi demezler. Dinle adaleti aynı kefeye koyma diyorsunuz fakat islam dininde adaletin yeri bambaşkadır. Bunu da inkar etmemek gerekir. Son olarak eklemek istediğim hiç bir şey mükemmel değildir. Fakat ben osmanlı devletinin mükemmele yakın bir devlet olduğuna inanıyorum.

Dipnot olarak amacım tartışma çıkarmak değil. Sadece önceki yazılan iletiye cevap hakkımın doğduğunu düşünerek bu mesajı yazıyorum.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ya abi, bizim zamanımızda televizyonda verilenler şu ankilerden daha iyiydi zaten o uçan kaçan çizgifilmler sadece insanların dövüştüğü şeyler değil kopnuları var, Pokemon çocuklara pes etmeme inancından vazgeçmeme gibi şeyler aşılıyor sübliminal mübliminal küçük çocuk bunu görüp bunu öğreniyor, çoğu shonen zaten arkadaşlarına yardım etmeyi onları yüz üstü bırakmamayı gösterir sen şimdi tutup bunları kaldırıyorsun yerine 1 yaş çizgifilmi koyuyorsun sadece şarkı çalıp sayıları bi şeyleri öğreten ( küçük çocuklar için iyi bu ama başka birşey olayınca 6-7 hatta 10 yaşındaki çocuk bile bunu izliyor) sonra yeni nesil neden böyle p*uşt oluyor diye soruyorsunuz.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu kapalıdır, konuya cevap yazamazsınız.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.