Jump to content

mert24214

Önerilen İletiler

  Elle çizilmiş bir animasyon filmi;

 

YGspU2v.jpg

 

 

 Yapımını Production I.G’nin üstlendiği tarihi gerçekler içeren, el çizimi animasyon filmi Giovanni no Shima’nın ilk uzun trailerı yayınlandı.

 

 

 Film Shikotan adasında yaşayan iki erkek kardeşin hikayesini anlatıyor. Kardeşlerin ailesi ve ada halkı Japonya’nın 2. Dünya Savaşında yenilgiye uğradığını öğrenir ancak endişelenecek bir durumun olmadığı söylenir. Ne var ki ada halkı kendilerini devam eden çarpışmanın ortasında bulurlar ve ada Rus askerleri tarafından işgal edilir. Tüm bu felaketin ortasında kardeşler Tanya isminde batılı bir kızla tanışır. Kardeşlerin büyüğü Tanya ile aralarındaki dil engeline, kültürel farklılıklara ve arkadaşlarının uyarılarına rağmen ona âşık olur. Öte yandan kardeşlerin babaları ordu tarafından tuzağa düşürülür ve esir alınıp Sibirya’ya götürülür. Bunun üzerine iki kardeş babalarını bir kez daha görebilmek umuduyla bir yolculuğa çıkar.

 

 Filmin seslendirme kadrosunda ise birçok ünlü oyuncu göze çarpıyor;

 

Çocukların babası Tatsuo Senou rolünde oyuncu Masachika Ichimura yer alırken:

 

PqGXpqR.jpg

 

 

Küçük kardeş Hirota Senou rolünde Junya Taniai (solda), büyük kardeş Junpei Senou rolünde Kouto Yokoyama seslendiriyor.

 

MCKNtYb.jpg

 

 

Tatsuo’nun çocukluk arkadaşı, ilkokul öğretmeni Sawako’nun gençliğini Yukie Nakama, yaşlılığını ise Kaoru Yachigusa seslendiriyor.

 

09HcO8M.jpg

 

 

Köyün şefi rolünde deneyimli oyuncu Hiroshi Inuzuka,

 

XBAbP9t.png

 

 

Evin tatlı hizmetçisi Micchan rolüyle komedyen ve oyuncu Kanako Yanagihara,

 

xp0FAc7.jpg

 

 

Tatsuo Senou’nun kardeşi rolünde oyuncu Yusuke Santamaria,

 

tIgWTu3.jpg

 

 

Tatsuo’nun babası, çocukların dedesi rolünde ise Japonya’nın ünlü enka şarkıcısı ve söz yazarı Saburo Kitajima yer alıyor.

 

3GyqOR5.jpg

 

 

Junpei Senou’nun yaşlı halini ise yine başka bir deneyimli oyuncu Tatsuya Nakadai seslendiriyor.

 

mVdtce8.png

 

  Filmin yapımcısı Production I.G ise filmi şöyle ifade ediyor:

 

 İnsanlığın tecrübe ettiği bu yıkıcı savaş sonrası, ufacık Shikotan adası Sakhalin oblastının (bölgesinin) bir parçası olmuştu… ve gerçek olaylara dayanan bu hikaye, dünyanın iyileşmemiş bu uzak köşesinde dil engellerinin aşılması, farklı ülkelerden olan çocuklar arasındaki dostluğun ürkekçe çiçek açması ile ilgili.

 

 “15 Ağustos, savaşı kaybettiğimiz söylendi. O an gerçekten anlayamamıştık. Sonra bir gün her şey değişti. Daha önce görmediğimiz birçok üniformalı asker adaya ayak bastı. İşte o gün Tanya ile tanıştım.”

 

Rnub7uu.jpg

 

 Filmin yönetmenliğini Mizuho Nishikubo, senaristliğini ise Shigemichi Sugita ve Yoshiki Sakurai üstleniyor. Film ayrıca Japan Association of Music Enterprises’a (JAME) kuruluşunun 50. yılını kutlamak amacıyla hediye edilmiş. Merakla beklenilen film Japonya’da 22 Şubat 2014′te vizyona girecek.

 

[ Filmin resmi sitesi: wwws.warnerbros.co.jp/giovanni ]

 

__________________________________________________________________

 

Kaynak: AnimeFantastica: http://www.animefantastica.com/giovanni-no-shimanin-traileri-yayinlandi

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Savaştan her zaman nefret etmişimdir...Nedir amaç ki bu kadar insan hayatı yok ediliyor...Bu animede tarihi gerçekler içeren, bir animasyon film imiş...Anladığım kadarı ile bir hayli üzücü sahnelerin geçtiği ama bunu yanında da sevgi işleniyor....Gelsin bakalım,izleyince yorum yaparım artık....Bu güzel paylaşım için mert24214,teşekkürler... :) 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.