Jump to content

Önerilen İletiler

 

Sıcak Sıcak

 

Anime Tanıtım

 

Noragami

 

2nwzT5r.jpg

 

Tür: Aksiyon, Macera, Shounen, Doğaüstü Güçler, Komedi

 

Yayınlanma Tarihi: 05.01.2014

 

Bölüm Sayısı: 12

 

Yönetmen: Tamura Koutarou

 

Senaryo: Akao Deko

 

Firma/Stüdyo: Bones

 

Başlıca Seiyuular: Kamiya Hiroshi (Yato), Uchida Maaya (Iki Hiyori), Kaji Yuuki (Yukine)

 

Mangaka: Adachi Toka

 

Açılış: Goya no Machiawase – Hello Sleepwalkers

 

Kapanış: Heart Realize – Tia

 

 

Noragami, konusunu Japonya’nın milli dini olan Şintoizm’den alan bir diğer anime yapımıdır. 8 milyon Tanrı’nın var olduğuna inanılan din akabinde birçok efsaneyi de beraberinde getirmiştir. Yine Tanrılardan ilham alınan hikayemizde ise ana karakter başıboş bir Tanrı olan Yota. Gerçek dünya ve ahiret arasında kalan ruhların bir kısmı Tanrılara hizmet ederken bir kısmı ise ayakashiye dönüşerek insanların işlerine burnunu sokmaktadır. Yota, 5 yen karşılığında insanların dileklerini yerine getirerek bu huzursuz ruhları kovmaktadır. Başıboş Tanrı Yato’nun amacı para biriktirip kendine bir tapınak inşa ettirebilmek ve saygınlık kazanmaktır fakat işler istediği gibi gitmez. Ayakashileri yok etmek için kullandığı kutsal silahı (Shinki) görevinden istifa etmesiyle savunmasız kalan Yato günün geri kalanını ruhlardan kaçarak geçirir.

 

R7Ho3Vx.jpg

 

Bir diğer ana karakter olan Iki Hiyori ortaokullu, sevimli bir kızdır. Kayıp bir kediyi arayan Yato ile yollarının kesişmesiyle kaderi değişir. Yato’yu kurtarmak isterken kendi kaza kurbanı olan Hiyori iki dünya arasında sıkışıp kalır. Ne tam insan ne tam ayakashidir. Başıboş ve eşofmanla gezen bir Tanrı olsa da Yato’dan eski haline dönmesi için dilekte bulunur. Dileği kabul edilen Hiyori ve Yato ikilisinin bundan sonraki maceralarını izleyerek göreceğiz.

 

ZQ1RqtF.jpg

 

Aylık Shounen Dergisinde 2010 yılında yayınlanmaya başlayan Noragami, Bones stüdyosu tarafından anime serisi olarak yayınlanmaya başlamıştır. Hem animasyonları hem de karakter tasarımları çok güzel. İlk bölüm itibariyle gözüme itici gelen bir şey olmadı. Müzikleri de oldukça başarılı. Kapanış şarkısı “Heart Realize” supercell grubundan Tia’nın sesine pek bi yakışmış. Ses demişken seiyuu ekibine bakacak olursak Levi’nin seiyuusu olan Kamiya Hiroshi (Kami? Bu da mı tesadüf?) Yato karakterini seslendirmekte. Kamiya Hiroshi’nin hem Levi gibi aksi bir karakteri hem de Natsume Takashi gibi nazik bir karakteri seslendiren başarılı bir seiyuu olduğunu düşünüyorum. Hikaye ilk bölüm tanışma-kaynaşma olaylarını eğlenceli bir şekilde ele aldı. Şayet senaryodan şaşmazlarsa Noragami, 2014 yılının ilk başarılı yapımlarından biri olabilecek kapasitede.

 

[ İyi Seyirler. ]

 

________________________________________________________________________

 

Kaynak: AnimeFantastica: http://www.animefantastica.com/noragami

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 4 ay sonra...
  • 2 hafta sonra...

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.