Jump to content

Spiegel

Üyeler
  • İçerik sayısı

    4
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

1 Takipçi

Profil Bilgileri

  • Cinsiyet
    Not Telling

Son profil ziyaretçileri

534 profil görütülenme

Spiegel üyemizin başarıları

  1. Sonuçta Shingeki'nin tarzı Jump'a uymazdı ki adamlar neleri geri çevirmişlerdir, sırf bir seri için ah vah çekeceklerini sanmıyorum. Ayrıca SnK ben dahil bolca abartılan bir seri. Mangası ayda 50 sayfa çıkıyorsa 40 sayfası boş yere gidiyor. Ana hikayeye adamakıllı giriş yapamadılar anca yan olaylara girişiyorlar. Ama o yan olaylar da neredeyse sadece kendilerine engel oluşturma amaçlı, ana konu hakkında yine pek bir şey olmuyor. Ama serinin son 5-6 sayısı çok güzel olacaktır. Umarım kısa sürede bitiş haberi gelir. :D
  2. Selamlar, Bir çevirmen olarak sansürü hiç sevmiyorum ve küfür veya argo varsa sansürlemeden yazıyorum. Biplileri de genel olarak açıyorum ancak o bipten espri üretiliyorsa sansürlüyorum. Sonuçta ben s***r git yazdığımda siz onu anlamayacak mısınız? Anlayacaksınız. Ha bu hakaretler / küfürler genelde İngilizceye çevirenler tarafından yapıldığı için (Tabi ki orijinalinde de ediliyor ancak Japonların küfür anlayışı bizimkilerinden farklı; örnek olarak sürekli duyduğumuz Temae kelimesini bir Japon'a söylerseniz anasına bacısına küfür etmişsiniz gibi bir ifade takınır ve iş kavgaya kadar gider. Ama temae temel olarak sadece "sen" anlamındadır.) bazen bizlere özgü hakaret/ küfür de kullanabiliyorum duruma göre.
  3. Spiegel

    ( 12 / 12 ) Gatchaman Crowds

    Güncel animelerden ve filmlerden dolayı bir türlü tekrardan çeviremedim Gatchaman'ı. (Altyazılarım silinmişti yükleyemeden önce.) Birinin el atmasına sevindim, iyi çalışmalar.
  4. Spiegel

    Çevirgeç EAL

    Selam dostum, öncelikle tebrikler. Lisede böyle bir şey yapıyor olmanız gerçekten takdire şayan bir durum açıkçası. Sao'nun çevirisi bittikten sonra yayınevi konusunda yardımcı olabilirim diye umuyorum. Bir kaç tanıdığım var, soruşturabilirim ama önce çevirinin bitmesi lazım. Ayrıca telif hakkı da sorun olacaktır, onunla ilgili de yardım alabiliriz sanırım. Sevgiler.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.