Jump to content

berkcan

Üyeler
  • İçerik sayısı

    2
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

İtibar Etkinliği

  1. Beğen
    berkcan got a reaction from Malatyalı Shinobi in Ekim 2014 Animeleri Tanıtımı   
    yeni serileri gelmesi beni mutlu etti. içlerinden izlemek için beklediğim bir çok seri var. ayrıca bu yazıyı ve tanıtımları hazırlayan Anime Fantastica' ya ayrıca teşekkür ederim . emeğinize sağlık
  2. Beğen
    berkcan reacted to katze_AF in Ekim 2014 Animeleri Tanıtımı   
    Merhaba herkese,
     
    Öncelikle, bu yazının Anime Fantastica internet sitesinde yazılmasında emeği geçen Katze kullanıcı adına sahip yazar olarak tanıtımımıza gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim. Bu iletiyi yazış sebebim, hatta bu üyeliği açış sebebim, aşağıdaki açıklamaları yapabilmektir.
     
    Daha önce de sitemizin yazarları olarak tanık olduğumuz paylaşımlar sonucunda, burada bir yazının nasıl paylaşılması gerektiğini açıklayan bir bilgilendirmenin eksik olduğunu fark ettim; lakin işin doğrusunu anlatmadan sizleri bu paylaşımlar yüzünden suçlamak doğru olmaz.
     
    Arkadaşlar, gönderilerinizi paylaşırken, yazıyı belli bir yerdeki bilgiden yararlanıp veya çeviri yapıp siz yazdıysanız böyle kaynak kullanabilirsiniz ancak bu şekilde uzun bir yazıyı veya makaleyi baştan aşağı kopyala-yapıştır yapıyorsanız bunu paylaşmanın yöntemi aşağıdaki örneklerdeki gibidir. Yazının daha önce hangi sitede yayınlanmış olduğunu, bağlantı adresiyle birlikte açıkça belirtmek gerekmektedir. 
     
    http://www.100faktor.com/zaman-yonetimi-neyi-ne-zaman.../
    http://robsimple.wordpress.com/2013/01/16/ohjapanyousocrazy/
     
    Bu durumda belirttiğiniz şey yazının "alıntı" olduğunu göstermektir. Yani Kaynak: Anime Fantastica demek baştan yanlıştır, yapılan şey yazının tamamını alıntılamaktır; siteye alıntı olarak bir link bile vermemek ise asıl yanlıştır.
    Ülkemizde neyin nasıl paylaşılması gerektiği bilinmiyor çünkü emeğe saygı yok ve bu konuda da insanlar bilinçli değiller. Bu şekilde paylaşımlara dikkat ederek emek verenlere de saygı göstermiş olursunuz.
     
    Onun dışında, bakın arkadaşlar biz Vanilla kullanıcı ismine sahip diğer yazar arkadaşımla bu yazıyı yazmaya eylül ayının başında başladık. İkimiz de zamanı az olan çalışan, okuyan insanlarız. Haliyle az olan zamanımızı kullanıp yazıyı yayımlandığı düne hazırlamak için kendimizi hep zorlamak durumundayız. Ve şimdi bu gönderiye baktığımda açıkcası "Ben bu yazıyı bu şekilde okunsun, bu şekilde görünsün diye yazmadım." demek istiyorum. Günlerimizi alan yazının şekli, şemali; kullanılan resimlerin uygunluğu, videoların çalışır durumda olup olmaması; hepsinden öte sizin "in in bitmiyor" şeklinde ifade ettiğiniz tanıtımların her biri bizim emeğimizi taşıyor. Haliyle yazıya bir AnimeFantastica sitesinden baktım bir de buradan. Forumdaki biçim olarak çok kötü duruyor. Bir de bu yazı daha önce şu adreste yayınlanmıştır deyip bağlantı adresi vermediğiniz için özenerek hazırlanmış böyle bir yazı korkunç bir formattaymış gibi görünüyor. 
     
    Sonuç olarak lütfen bu tarz konularda dikkatli olalım. Söz konusu olan hepimizin sevdiği hepimizin keyifle zaman geçirdiği bir şey sonuçta.
    Teşekkürler hepinize.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.