Jump to content

lost54

Üyeler
  • İçerik sayısı

    5
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

İletiler bölümüne lost54 kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. Şu anda iki serinin çevirisini yapıyorum. Bu çevirileri sitenizde paylaşmak istiyorum. Henüz yeni bir fansub kurdum bu sebeple upload etmek isteyince doğal olarak isim gözükmüyor. Bu konuda bir politikanız var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

  2. FeeLing7d, 20.08.2017 - 17:05 yazdı:

    Videoları bulmak için nyaa.si kullanmalısın. Bu sitedeki videoların çoğu zaten softsubtur. Softsub videolardan altyazıyı ayırmak için mkvmergegui ismini verdiğimiz bir program var onu kullanıp alt kısımda ingilizce altyazıyı ayırıp sürükleyerek bıraktığın kendi Türkçe altyazını eklemelisin. Softsub videolarda kendi bilgisayarındayken vlc - gom player - mpc gibi programların yardımıyla izleyebilirsin. Fakat online izleme portallarına yüklerken hardsub yapman gerekir. Hardsub yapmak için megui, format factory, xvid4psp, handbrake gibi programları kullanabilirsin. Ben aralarından kullanımı en kolay ve en hızlı olanı xvid4psp tavsiye ederim. Video ve altyazının ismini aynı yapıp ikisini de aynı dosyanın içine koyarak videoyu programa sürükleyip starta basmak yetiyor. Anlamadığın noktalar oldukça sorabilirsin. Aradığın bir şey varsa bulmak için her zaman yardım isteyebilirsin. 

    Ben alt yazıyı gömmek için format factory kullandım. öncesinde de bir çok program. elimdeki bir hardsub videoya alt yazı ekledim. yani üstüne yazdım.diğer programlar yazıların yerini dahi kaydırıyordu gömme işleminde sadece format factory de bu olmadı. ama ff dahil hepsinde arka plandaki yazıyı kapatmak için siyah şerit kullanmıştım onu beyaza çevirdi. Çeviri için aegisub programını kullandım. Böyle bir hata basitmiş gibi geldi ama nedenini merak ettim. ilerde olası sıkıntılarla karşılaşmamak için bilgin varsa yardımcı olur musun?

     

  3. arkadaşlar mkvextrackgui ve aeigsub programlarını kullanıyorum. daha doğrusu bu işte acemiyim kullanamıyorum:) sebebi ise internetten indirdiğim animelerden ingilizce altyazıyı çıkarmaya çalıştığım zaman izin vermiyor. önce mp4 dosyalarını mkvye çevirdim ama yine olmadı. İnternette yeterli bilgi yok bu konu hakkında. Altyazıyı çıkarabileceğim ve bu iki programı kullanabileceğim videoları nasıl temin edebilirim. ya da internetten indirdiğim bu videolar için uygulayabileceğim başka bir yöntem var mı? 

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.