Jump to content

ExpectoPatronum

Üyeler
  • İçerik sayısı

    5
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

Profil Bilgileri

  • Cinsiyet
    Erkek

Son profil ziyaretçileri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı bırakıldı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

ExpectoPatronum üyemizin başarıları

  1. Vay canına, senin fikir çok iyiymiş ilerde anime yap da izleyelim :)))
  2. ExpectoPatronum

    Anime Seçerken Neye Dikkat Edersiniz?

    İlk bölüm sayısına bakarım. Bölüm sayısı yüksek olanları sonra izleyeceğim çünkü bu aralar sadece telefondan izleme imkanım var. Akıcı olması çok önemli, sonraki bölümde ne olacak diye merak etmeliyim. En önemlisi bu. Konusu tabiki önemli ama konunun işleniş şekline göre her şey değişiyor. Kendi içinde tutarlı olmazsa zaten izleyemem. Tavsiye üzerine izlerim bir de. Ama tavsiye verecek kişi önemli. Benimle aynı kafadan olmalı. Mesela en son izlediğim sword art online'a ben 10 üzerinden 8 veririm ama 4 bile vermeyecek olanlar var saygı duyarım, renkler ve zevkler meselesi. Aksiyon ve macera şart değil ama olursa daha iyi, ölümler ve ölüm ihtimali ne kadar yüksek olursa o kadar içine çekiyor bence. Yoksa basit kalıyor gözümde. Şu anda da bu özelliklere göre arayış içindeyim :)
  3. ExpectoPatronum

    En Sevdiğiniz Pokemon?

    10. Filmi izleyip de darkrai hayranı olmamak mümkün değil. O filmden beri favorim darkrai. Artık değişmez bayadır takip etmiyorum çünkü. En son 19. Sezonu bitirmiştim. Fazla çocuksu olduğuna karar verdim geç olsa da :))
  4. Konu açılalı yıllar olmuş ama hâlâ okunuyor, başarılı bir paylaşım :)) 16 – Ters Doğruluk Yasası İyi karakterin görevi doğru olarak bildiği ve uygulamaya çalıştığı kural her ne kadar zor bir durumda olursa olsun elindeki güçle mümkün olabildiğince çok şeyi savunmak ve kurtarmak ve bunu yaparken kendini sakınmamaktır. Kötü karakterinki ise ne olursa olsun elindeki gücü sadece kendi çıkarları için ve iyi olan herşeyi yok etmek için kullanmaktır. (Bu Stormtrooper etkisi olarak da bilinir) Örnek:Bir iyi karakter darbeler yüzünden sersem bir halde olsa da karışıklığı kontrol altına alır ve aynı anda çarpmak üzere olan bir aracı kurtarır. İyi karakter tüm bunları orta yerde açık hedef halindeyken yaptığı halde ona ateş eden bir tabur kötü karakter ise iyi karakteri vuramaz, ıskalar. İlk sonuç:Sahnede ne kadar çok kötü karakter varsa, birilerini vurma ya da yaralama olasılıkları o derece azdır. İkinci sonuç:Her ne zaman iyi karakter başa çıkılmaz bir olayla karşı karşıya gelse genellikle olasılıklar şöyle sıralanır: kötü karakterler derlitoplu bir düzene girer, herşey kahramanın tek atışta hepsini yenip kurtulmasını sağlayacak şekilde gelişir. Üçüncü sonuç:Her ne zaman iyi karakter gerçekten kötü tarafından vurulsa, bu yaralanma onun için bir kayıp değil tam tersine savaşma azmi olur ve yaranın ağırlığına rağmen kalkar ve eskisinden daha güçlü savaşır ve... yener. Ayrıca bu yara genelde omuz gibi fazla önemli olmayan yerlerde olur ve bu onun savaşmasını engellemez. Bu 16. Yasayı çok fazla görüyoruz, özellikle 2. Sonuç :)) 3. Sonucu izlemek bence çok keyifli :)) 14 – Ters Öldürücü Büyüklük Yasası Silahın yıkıcı potansiyeli, büyüklüğü ile ters orantılıdır. İyi karakterin sahip olduğu küçük bir silah, kötü karakterin sahip olduğu kocaman bir silahı yener. Bundan da çok fazla var. 25 - Amerikalıları Zihinsel Olarak Küçümseme Yasası Aptal iyi karakterler her zaman iri Amerikalılardır. İlk sonuç: Gerizekalı Amerikalı kahramanlardan daha aptal olan kişiler Amerikalı çevirmenlerdir. İkinci sonuç: Amerikan çevirmenlerden daha da aptal olanlar ise Amerikalı yayıncılar ve sansürcülerdir Şuna bir tane örnek alsam güzel olurdu, hoşuma gitti :d
  5. Amygirl herkesin duygularına tercüman olmuş :) ben de birkaç şey söylemek isterim. Sword art online ilk bölümü izlediğimde çok fena heyecanlandığımı hatırlıyorum. Konu mükemmel, çok zengin. İkinci bölümde 1. Kat boss'u ile savaş yapılınca dedim bu anime çok uzun olacak, çok savaş olacak. Ne yazıkki yanıldım. Daha 9. Bölümde 74. Kat boss'u ile karşılaştık. O bölüm en sevdiğim bölüm, ama onun gibi daha çok bölüm görmek isterdim. Sao, alo, ggo dünyalarını gördük. Bunlar sanki 2 sezona sıkıştırılmış gibi geldi bana. Sao tek başına 2 sezon olabilirdi. Gereksiz romantizm sahneleri vardı evet, ben olsam onları yapmazdım. Ama en sevdiğim şey animede yalnızlık teması vardı. Hem Krito karakteri hem de 2. sezondaki Asuna toplumdan dışlanmış gibi hissediyordu. Yalnızlık teması güzel işlenmiş.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.