Jump to content

Akira Toriyama ‘Dragon Ball Z’ için Merak Edilenleri Açıkladı.


Misafir

Önerilen İletiler

dragon-ball-z-700x357.jpg


 


Bir ay önce şu yazımızda da belirttiğimiz üzere Dragon Ball‘un yaratıcısı Akira Toriyama Goku’nun annesini açıklamıştı. Ve şimdi Saikyo Jump dergisinin son sayısında yapılan röportajda Akira Toriyama bu seferde Dragon Ball Z evreninde bazı gizemlere açıklık getirdi.


 


Android-17-18.jpg


 


Android 17′nin gerçek adı Lapis, Android 18′in ise Lazuli. Android olmadan önce insan olarak kardeştiler. Cell Saga’dan sonra Adroid 17 Dragon Ball ların sayesinde dirildi ve doğayı korumak için korucu oldu. Bir hayvanbilimci ile evlendi ve iki çocuk evlat edindi. Android konusunda bilinenler ise Cell Saga’dan sonra Krillen ile evlendi ve Marron adında bir kızı olduğu.


Şimdi diğer sorulara ve Toriyama ustanın verdiği cevaplara bakalım.


 


CZge9lM.jpg


 


Mr. Satan güçlenmek için nasıl çalıştı? Savaş sanatlarında uzman bir ustası mı vardı…?


Mr. Satan gençken, “Satan Castle”  adlı dövüş klübüne katıldı. Hatırı sayılır bir güç ve biraz da şansla (en büyük rakibi besin zehirlenmesinden öldü), hızlıca dünya şampiyonu olmuş ve bulunduğu kulüp ismi yüzünden “Mr. Satan” lakabını aldı. Bir gün South City’de bir barda, Satan ve savaş sanatları ustası, Tao Pai Pai’nin saç stiliyle alay ederek büyük bir hata yaptı.  Ustası öldürüldü ve Satan ağır yaralandı. O günden sonra Mr. Satan kimliğini bilmediği ve çılgınca güçlü olan hiç kimseyle kavga etmemeye söz verdi.


Goku etrafta yokken Mr. Satan Tenkaichi Budokai’yi nasıl kazandı? Hile yapmadı değil mi?


Hayır hayır, Mr. Satan gerçekten çok güçlü. Yani normal bir insan için. Eğer canarvarca güçlü bir rakip karşısına çıktığında, kendini iyi hissetmediğini söyleyip kenarda oturur.


Videl’in dışında Mr. Satan’ın ailesinden kimse var mı? Karısının öldüğü yazılmıştı…


Aileden sadece ikisi var. Ama bir sürü hizmetçileri var.


 


gHxpBsA.jpg


 


Bibidi Majin Buu’yu nasıl yaptı? Proses nasıldı, Buu’nun malzemesi nelerdi, v.b…


Mangada Kaiōshin, Bibidi’nin kendisini yaptığını söylesede, asıl gerçek “Buu” diye bilinen kişinin Bibidi tarafından yapılmadığı hatırlanamayacak kadar eski zamanlardan beri var olduğudur. Uzun bir uyku ile saldırganlık arasında dönüp durdu. . He cycled between rampages and long hibernation. Bu döngünün sayısız yinelenmesi sonucunda insanoğlunun şeytani elementlerini absorbe etti ve daha da şiddetlendi. Bibidi Buu’yu uykusundan uyandırmanın ne demek olduğunu çok az biliyordu.  Yine uzun uykularda mı bilinmiyor ama şeytani Buu içinden kovulduğundan beri Buu tamamiyle başka bir yaşam formunda.


Majin Buu görünmez, ama bu enerjiyi nereden alıyor? Yediği onca şekerden olmaz herhalde değil mi?


Tam olarak enerjiye ihtiyaç duymuyor. Şekeri sadece sevdiği için yiyor.


*Bu arada, Buu saf bir kötü olduğu için, gelecek yaşamı için kolayca arınıp, Uub olarak reenkarnasyon olmuştu.


Lütfen bize Bibidi’nin not defterinde bıraktığı Majin Buu’yu mühürlemek için kullanılan büyüden bahsedin.


Bu insanlar için telaffuz edilemeyen bir şey. Harfleri yan yana getirdiğinizde şöyle bir şey oluşuyor, “Nuwemwittsimwawaay”.


 


SoSTVAq.jpg


 


Kaiōshin’in kainattaki en büyük statü olduğu söyleniyor ama nasıl Kaiōshin olunabilir?


Kimse olamaz. Kaiōshin, Kaiōshin olarak doğar.Üç tane vardır ve dönüşümlü olarak çalışırlar. Şu an ikisi görevde, eğer bir Kaiōshin kazada ölürse, o zaman aktif olmayan Kaiōshin Kaiōshin Aleminde bir bitki gibi büyür. Eğer bir kaza olmazsa ömürleri 75000 yıldır.


Yaşlı Kaiōshin’ni Z Kılıcına kim mühürledi?


The Kaiōshin (gezegenleri yaratan) ve Gods of Destruction (gezegenleri yok eden) pek iyi geçinememişlerdir, ama her 1000 yılda bir birbirlerinin alemine gidip koordinasyon toplantısı düzenlerler.  Bu toplantıların birinde, ıvır zıvır bir sorun yüzünden çabuk öfkelenen God of Destruction Yaşlı Kaioshin’i kılıca mühürledi. Aslında Kaiōshin Alemini kendi başına yok etmesi mümkün değildir. Bu arada God of Destruction Beerus’tu.


 


qlAuFr4.jpg


 


Krillen ve Android 18 Marron-chan ile birlikte Kame House da yaşıyorlar; aralarındaki böyle harika ilişkiye nasıl sahip olduklarınının hikayesini duymak isterim!


Pardon ama konu böyle romantik hikayelere geldiğinde çok kötüyüm, yani sorunuza cevap veremeyeceğim. Ama büyük ihtimalle Android 18 Krillen’in ağırbaşlılığını ve dürüstlüğüne bir şekilde aşık oldu.


Vegeta’nın en meşhur hareketi “Super Saiyans indirimli satışı” hakkında oldu, ama bu Bulma veya Trunk tarafından satışa sürüklendiği anlamına gelmiyor mu?


Tahmin ettiğiniz gibi, hiç bir zaman bir satışta bulunmadı. Bulma çok zengin sonuçta, bu yüzden gittiklerini sanmıyorum. Byük ihtimalle televizyon haberlerinden veya reklamlardan öğrenmiştir.


Goku sonsuz bir şekilde güçleniyor, mangada Super Saiyan 3 ve animede Super Saiyan 4; Super Saiyanlarda limitsizce güçlenebiliyor mu? Super Saiyan 5 diye bir şey var mı?


Super Saiyan 2 ve 3 Super Saiyan’ın gücü arttırılmış hallinden başka bir değil. Beerus ile dövüştükten sonra Goku normal durumunda ve Super Saiyan durumunda ustalaşmanın seviyesini yükselteceğini ve daha az enerji harcayacağını farketti. Artık Super Saiyan 2 veya 3 olacağını sanmıyorum.


Tenkaichi Budokai’yi ki yarattı ve neden?


Kökeni şu an turnuva alanları olarak bilinen tapınakta uzun zamandır düzenlenen festivalden geliyor.


 


Kaynak:Anitoryum


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

"Goku sonsuz bir şekilde güçleniyor, mangada Super Saiyan 3 ve animede Super Saiyan 4; Super Saiyanlarda limitsizce güçlenebiliyor mu? Super Saiyan 5 diye bir şey var mı?

Super Saiyan 2 ve 3 Super Saiyan’ın gücü arttırılmış hallinden başka bir değil. Beerus ile dövüştükten sonra Goku normal durumunda ve Super Saiyan durumunda ustalaşmanın seviyesini yükselteceğini ve daha az enerji harcayacağını farketti. Artık Super Saiyan 2 veya 3 olacağını sanmıyorum."

 

 

Bu yazidan ben sey anladim mesela "god mode" ye geciyorki o dahami az enerji gerektiriormus, öyle sey yokki bunlar 5super saiyan birlesip yapmadilarmi kafam karisti :D , spoiler dir bu pardon spoiler icin ayri bir yer varsa bilmiorum k.b


Düzenlenme: HazÄ�do tarafından
İletinizin spoiler olarak belirttiğiniz için spoiler içine aldım
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.