Jump to content

Türkçemize kazandırılan "Manga"lar !


Nerissa

Önerilen İletiler

Biz anime tutkunlarının çok iyi bildiği gibi hemen hemen her anime aslında "manga"dan doğar kısaca mangaları animelerin atası olarak da tanımlayabiliriz.. ^_^ .Günümüzde bir çok manga sitesi bu işe gönül verip biz okuyucuların hizmetine sunmuştur.. Buradan tüm manga işine gönül vermiş fanlarada teşekkürlerimizi iletelim. :)

 

Bir çoğumuz orada veya burada kulaktan dolma da  olsa türkçe mangaların artık ülkemizde de basıldığını duymuşdur.Her ne kadar yapılan reklamların çok yetersiz olduğunu düşünsem de ülkemizdeki bu gelişmeyi umut edici bulmaktan kendimi alamıyorum. :) Bilindik bir kaç tane yayınevinden örnek verecek olursak sevilen serilerden şunlar piyasada bulunmaktadır, manga seven tüm arkadaşları bunları almaya davet ediyorum ne kadar çok talep o kadar çok manganın bize kazandırılması demektir. :)

 

1:Kızların bayıldığı geceleri rüyalarını süsleyen romantik seri :)

"VAMPİR KNİGHT - VAMPİR ŞOVALYE / Matsuri Hino  (Akılçelen Kitaplar)

V.jpg

Tanınmış bir okul olan yatılı özel Cross Akademisi'nde gündüz ve gece dersleri bir arada bulunuyor. Gündüz derslerine sıradan öğrenciler devam ederken elit bir grup olan gececi öğrencilerin hepsi birer vampir!! 

Gündüzcüler için vampirlerin varlığı da gece derslerinin gerçek yüzü de kesinlikle bir sır. Bu büyük sırrı iki kişi korumakla görevli, Yuki ve Zero, onlar Akademinin Koruyucuları!! Gece sınıfının sınıf temsilcisi saf kan vampir olan Kaname ise bu önemli görevde Yuki ve Zero'nun en büyük destekçisi. 

Diğer yandan ailesi vampirler tarafından öldürüleli beri vampirlerden ölesiye nefret eden Zero'nun acı bir geçmişi ve sakladığı büyük bir sırrı var. 

Manga tutkunlarının merakla beklediği Vampire Knight- Vampir Şövalye, mangayı Türkçe okumak isteyenler için ilk cildiyle raflarda!

(ŞİMDİYE KADAR TOPLAM 7 CİLT ÇIKMIŞTIR)

 

2:Rosario + Vampire - Tılsımlı Kolye ve Vampir / Akihisa Ikeda (Akılçelen Kitaplar)

656213.jpg

Başarısız bir öğrenci olan Tsukune Aono hiçbir liseye kabul edilmez ve şans eseri, insan görünümündeki öğrencilerin her birinin farklı türde birer canavar olduğu Yokai Akademisi'ne girer. Buradaki öğrencilerin tuhaf durumunu fark eden Tsukune tam oradan kaçmayı düşünürken okulun en güzel kızı olan Moka'yla karşılaşır, Moka daha ilk karşılaşmalarında bir anda kendini onun boynuna atıverir. 

Tsukune halinden çok memnundur. Ama bir dakika… Tsukune'nin boynunda hissettikleri Moka'nın sivri dişleri mi yoksa? Evet, Moka'nın gerçek sureti bir vampirdir. Göğsündeki tılsımlı kolye çıkarılınca Moka bir vampire dönüşmektedir!

Merakla beklenen yeni manga serisi Rosario+Vampire - Tılsımlı Kolye ve Vampir artık Türkçe! 

(ŞİMDİYE KADAR TOPLAM 1 CİLT ÇIKMIŞTIR)

 

3:Death Note - Ölüm Defteri / Tsugumi Ooba ( Akılçelen Kitaplar)

375840.jpg

Japon çizgi romanlarına verilen isim olan Manga, dünyada bir çılgınlık halini almıştır. Death Note (Ölüm Defteri) yayınladığı bütün ülkelerde satış rekorları kıran ve geniş bir hayran kitlesine sahip en önemli manga serilerinden biridir.

Bu deftere adı yazılanlar ölür… Ölüm Tanrısı Şinigami Ryuk'un insanoğlu dünyasına düşürdüğü defter: DEATH NOTE (ÖLÜM DEFTERİ).

Bu doğaüstü defteri bulan ve dünyadaki cani suçluları ortadan kaldırmak için kullanmaya karar veren Light Yagami (nam-ı diğer Kira) ile kimsenin çözemediği olaylarda polise yardım eden L adlı gizemli detektif arasındaki muhteşem mücadele böyle başlar.

Light Yagami bu deftere ismini yazdığı ve yüzünü bildiği herkesin öleceğini keşfeder. Önceleri defteri kuşkuyla kullanmaya başlayan Light, ismini yazdığı insanların hayatlarının kendisinin belirlediği ölüm şekliyle son bulduğunu görür. Her geçen gün defterin yeni yeni özelliklerini öğrendikçe hayalindeki dünyayı yaratabilmek için defteri kullanmaya başlayarak adalet mekanizmasının yeterince cezalandıramadığı azılı suçluları öldürmeye karar verir. Suçlular gizemli bir şekilde ve peş peşe ölmeye başlayınca durum polisin dikkatini çeker ve dünyadaki birçok gizemli olayı çözmekle görevlendirilmiş olan "L" adlı dedektif, konuyu araştırmak üzere polisin yardımına koşar.,

(ŞİMDİYE KADAR TOPLAM 12 CİLT ÇIKMIŞTIR)

 

4:Fullmetal Alchemist - Çelik Simyacı / Hiromu Arakawa (Akılçelen Kitaplar)

phpThumbgeneratedthumbnail.jpg

Doğayı değiştirip şekillendirmeye yarayan esrarengiz güç; âdeta büyü, sanat ve bilimin bileşimi. 

En çok istedikleri şeye sahip olabilmek için amatörce yöntemleriyle bu gücü elde etmeye çalıştıklarında, iki kardeş olan Edward ve Alphonse Elric'ten biri kolunu ve bir bacağını kaybetmiş, diğeri de yaşayan bir çelik parçasının içine tıkılıp kalmış bir ruha dönüşüvermiştir.

Edward artık bir hükûmet ajanıdır ve askerî bir simya tesisinde çalışmaktadır. Benzersiz güçlerini emirlere uymak, hatta öldürmek için kullanır. Ancak Edward, başkalarının da aynı güçlere sahip olduğunun farkında değildir. 

Simyanın aşırı kullanımı sonucunda dünya âdeta bir cehenneme döner. En değerli simya hazinesi Felsefe Taşı'nı ele geçirmeye çabalayan düşmanları, kahramanlarımızdan çok daha zalim ve acımasızdırlar.

(ŞİMDİYE KADAR TOPLAM 7 CİLT ÇIKMIŞTIR)

 

5:Hellsing / Kohta Hirano ( Gerekli şeyler)

phpThumbgeneratedthumbnail_1.jpg

Integra Hellsing adındaki 22 yaşında soylu bir kadın, hem Hellsing ailesinin son üyesi hem de lideri ve Protestan Kraliyet Şövalyelerinin başıdır, ayrıca Hellsing'in gizli silahı olan, Alucard adındaki bilinen ilk ve en güçlü vampiri, dolayısıyla Hellsing Organizasyonu'nu kontrol edebilen yegane insandır. Hellsing ailesi tanrıdan bir görev yolundadır ve Integra bu görevi her şeyden önde tutar. Birleşik Krallık ve Protestan Kilisesi ona emanettir. 
İlk kez 11 Ekim 2001 tarihinde yayımlanmış ve Türkiye'de MTV'de, 13 yaş üzeri izleyici kitlesine hitap ederek yayımlanan animeye de uyarlanmış olan bu aksiyon ve korku yüklü manga şimdi Türkiye'de!

Hortlaklar, vampirler, canavarlar... Kraliyet Protestan Şövalyeler Kardeşliği, yani Hellsing, onlarla kadim zamanlardan beri mücadele ediyor. Nasıl mı? Tabii ki yüksek teknoloji ürünü silahlar ve ekipmanla... Üstelik bunları kullanan kişi tam bir vampir uzmanı. Hellsing sizi aksiyon ve kan yüklü bir dünyaya davet ediyor.

Bu sayıda Hellsing Organizasyonu'nun avlarıyla ve düşmanlarıyla tanışıyoruz. Hiç beklenmeyen bazı gelişmeler, Integra Hellsing'in tüm planlarını bozuyor. Üstelik, kurumun yakın geçmişinde yaşanan güç oyunları ve entrikalar da karşımıza çıkıyor. Bakalım Hellsing bütün bu olanlarla başa çıkabildi mi ve olacaklarla başa çıkabilecek mi?

(ŞİMDİYE KADAR TOPLAM 10 CİLT ÇIKMIŞTIR)

 

6:One Piece /Eiichiro Oda (Gerekli Şeyler)

acc60a70-a6d8-4a77-84c2-560be70cc037-1.j

4 Aralık 1997 yılında ilk cildi Japonya'da yayınlanan "One Piece" Japonya tarihinin gelmiş geçmiş en çok satan kitabı olma rekorunu elinde tutuyor. Kasım 2011'de 64. Cildi yayınlanan serinin Japonya'da toplamda 250 milyondan fazla sattığı bilinmekte. Serinin 61. Cildi ise tek kitap bazında 3.8 milyon adet satarak Japonya'nın en çok satan kitabı ünvanını taşımakta. Onu 60. Cilt (3.4 milyon), 59. Cilt (3.2 milyon), 57. Cilt (3 milyon) ve Harry Potter Zümrüdüanka Yoldaşlığı (2.9 milyon) takip etmektedir. Dünya çapında da en çok okunan manga'lardan biri olan "One Piece" temel olarak Monkey D. Luffy adlı 17 yaşında, doğa üstü bir meyveyi yedikten sonra elastik özellikler kazanan bir gencin korsanlar kralı olma çabasını anlatır. Vaktinde Türk televizyonlarında da yayınlanan animesi de Türk seyircisi tarafından da bilinmektedir.

Para, Şöhret ve güç. Dünyadaki her şeyi elde etmiş korsanlar kralı Gold Roger'in ölümünden önceki son sözleri, Tüm dünyanın gözlerini denizlere çevirdi. "İstediğiniz benim hazinem mi? Sizin olsun! Gidin bulun haydi! Elde ettiğim her şeyi 'Orada' bıraktım." İşte bütün dünyada büyük korsan çağı'nın başlangıcı böyle oldu.

(ŞİMDİYE KADAR TOPLAM 15 CİLT ÇIKMIŞTIR)

 

7:Naruto / Masaşi Kişimoto (Gerekli Şeyler)

357460.jpg

 

Naruto, Ünlü Mangaka Masaşi Kişimoto Tarafından Yaratılan, 1999 Yılından Beri Japonya'da Yayınlanan Dünyaca Ünlü Manga Serisi Artık Türkiye'de.

Bugüne Kadar Japonya'da 100 Milyondan Fazla Satan Naruto Serisi, 2002 Yılında Bu Başarısı Taçlandırarak Animeye Uyarlandı. Ülkemizde De Gösterilen Bu Anime, Manga Kültürünü Dünyaya Tanıtıp; Naruto'yu Dünyadaki En Önemli Mangalardan Biri Haline Getirdi. Yıllardan Beri Geniş Bir Hayran Kitlesi Tarafından Türkçe'de Yayınlanması Beklenen Bu Eser, Manganın Özünden Hiçbir Şey Kaybetmemesine Özen Gösterilerek Ve Japonya'da Olduğu Gibi Sağdan Sola Okunacak Biçimde Hazırlandı. Yediden Yetmişe Herkese Hitap Eden Naruto, Çizgi Roman Kültürü İle İlgili Olmayanların Bile Severek Okuyabileceği Bir Eser.

(ŞİMDİYE KADAR TOPLAM 14 CİLT ÇIKMIŞTIR)

 

8. Bleach / Tite Kubo (Gerekli Şeyler)

ml28M4.jpg

Bleach, bölümleri haftalık Shonen Jump dergisinde 2001'den beri yayınlanan ve Zombie Powder'ın mangakası Tite Kubo tarafından yaratılmış olan ünlü manga serisidir. BLEACH ilk olarak Ağustos 2001'de Shueisha'nın Haftalık Shounen Jump dergisinde yayınlanmaya başladı. Manganın ilk cildi Japonya'da 1.25 milyon kopya sattı ve bütün seri toplamda 36 milyondan fazla sattı. 2005'te shounen kategorisinde Şogakukan Manga Ödülü'nü aldı. Animeye de uyarlanmış olan BLEACH'in ayrıca iki OVAsı, üç anime filmi, bir rock müzikali ve birçok video oyunu vardır. 

Seri, 15 yaşındaki hayaletleri görme yeteneği olan bir lise öğrencisi (İçigo Kurosaki)'nin hayatını anlatır. Rukia Kuçiki isimli bir Şinigami (Ölüm Meleği) bir gün bir Hollow'u (Kötü Ruh) takip ederken İçigo ile karşılaşır. Kötü Ruh ile savaşırken yaralanmasından dolayı güçlerini İçigo'ya aktarmak zorunda kalır. Böylece İçigo ve Rukia'nın maceraları başlar. Birlikte Kötü Ruhları arar, düzensiz ruhlar üzerinde ruh gömme işlemi yani Kidoh yapar ve onları Ruh Toplumu'na (Soul Society) yollarlar.

Hikayenin ilk bölümleri, şinigamilik işinden çok karakterler ve geçmişlerine odaklanmıştır. Olaylar açıldıkça hikâye Şinigami dünyasına diğer bir deyişle Ruh Toplumuna (Soul Society) doğru derinleşmeye başlar.

İçigo kurosaki, onbeş yaşında, hayaletleri görebiliyor. Bu özelliği taşımasına rağmen gayet rahat bir hayat sürdürüyordu ama bir gün aniden kendine şinigami diyen bir kız ortaya çıkar ve 'hollow' denilen kötü ruhlarına saldırısına maruz kalırlar. Ailesi de tehlike altındadır. Bakalım, şimdi içigo ne yapacak?

(ŞİMDİYE KADAR TOPLAM 6 CİLT ÇIKMIŞTIR)

 

Başlıca aklıma gelen bunlardı daha niceleri sizleri bekliyor arkadaşlar :) & :); :)>

Herkese keyifli okumalar :) :wub: :wub:   :wub:  :wub: 

Düzenlenme: Nerissa tarafından
taşınmıştır
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 37
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Biz anime tutkunlarının çok iyi bildiği gibi hemen hemen her anime aslında "manga"dan doğar kısaca mangaları animelerin atası olarak da tanımlayabiliriz.. ^_^ .Günümüzde bir çok manga sitesi bu işe gö

Bunlarda benim göz bebeklerim  :wub:  7-8 koli hepsi orjinal kitabım olmasına rağmen mangalarıma ayrı bir özen gösteriyorum.   B)  B) 

Canım internetten sipariş verebilirsen ( kredi kartı olmak zorunda değil ptt den çekde oluyor) ben 4 yıldır okuoku dan alıyorum hem güvenli hemde gayet ilgililer tavsiye ederim sanada :)

Çoğunu gördüm, hatta okudum :D Vampire Knight hastasıyım zaten. Sık sık indirime giriyor kitaplar birkaç sitede, çeviriler tamamlansın topyekün siteyi boşaltmayı düşünüyorum :D Daha fazla çeviri yapıp satılabilirdi. Ama şu da var daha animelere çizgi film diyebilecek kadar cahil bir toplumdayız, bu kadarı bile yetiyor bize...

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

D&R'da görmüştüm Naruto,One Piece,Death Note gibi ünlü mangaları ama Samsunda Wampire Knight ve Rosario Wampire satılmıyor ya :(

Canım internetten sipariş verebilirsen ( kredi kartı olmak zorunda değil ptt den çekde oluyor) ben 4 yıldır okuoku dan alıyorum hem güvenli hemde gayet ilgililer tavsiye ederim sanada :)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.