Jump to content

Oyuncu Değil, Yapımcı Olmak İsteyenlere!


Aksamov

Önerilen İletiler

OnePieceWantedPosters.png

 

 

Merhaba arkadaşlar.

 

Geniş çaplı bir projemiz var. Genel olarak, One Piece üzerine kurulu, ancak One Piece'den bağımsız bir RPG forumu oluşturacağız. Bu proje üzerinde bizimle birlikte yer alacak ekip arkadaşları arıyoruz.

 

Öncelikle RPG nedir, ne değildir bilmeyen arkadaşlar için bir özet geçelim.

 

RPG; Role Playing Game, rol yapma oyunudur. Ortada bir kurgu vardır, oyuncular bu kurgu üzerinden kendi kaderlerini, oyunun kaderini belirlerler. Yani tamamen farklı bir dünyada, farklı bir yaşantı içine girerler. Her türlü çılgınlıkta özgürdürler, bağımsız bir evrendedirler.

 

Bu evrende kişiler, kendi gözlerinden belli bir zaman aralığını, belli bir mekanı, belli bir olayı kağıda dökerler. Karşılıklı RPler yazılır ve hikaye devam eder.

 

Örnek bir RPG için şu foruma göz atabilirsiniz; http://one-piece.forum.st/

 

 

•Rpg oluşturuyoruz, ancak bizim RPGmiz bilindik RPGlerden, pek çok yönden farklı olacak. Sadece yazıya döküp, canınızı sıkmayacağız :)

 

Farklarıda kısaca özetlersek; çeşitli yazılımlarla-kodlamalarla süsleyeceğiz. Haritalar, şehir merkezleri, karakter profilleri ile görselliği arttıracağız. Haftalık manga oluşturmaya çalışacağız. Sistemlerle donatacağız. Her türlü alışveriş, ticaret işleri için gerçekçilik katacak eklentiler yapacağız. Oluşturacağınız tayfaları, grupları resmileştireceğiz. Gazete sistemimizle sizleri dünyaya duyuracağız, vesayre vesayre..

 

Gelelim fasulyenin faydalarına. Oluşturacağımız RPG için ekip kuruyoruz demiştik. Projemiz geniş çaplı olduğu için, ekibimizi de aynı oranda genişletmemiz gerekiyor. Yeterli olamıyoruz şuanki grubumuzla. O yüzden, muhabbeti bol, sorumluluk sahibi, temiz aile çocuğu arkadaşlar arıyoruz :)

 

"Benim görevim ne olacak" diye soracak arkadaşlar için;

 

•Anlatıcı: Oyuncuların RPlerini devam ettirmekle, kurgusuna yön vermekle yükümlüdür. Hayal gücü geniş, bol yazmayı seven, FF yazarı arkadaşlar için uygun bir bölüm :)

 

•Senarist: Oyunun mimarlığını yapmakla görevlidir. Ana kurguyu düzenleyecek, NPCleri oluşturacak, Oyunun kaderini ilk elden etkileyecek pozisyon.

 

•Yazılımcı: Dediğimiz gibi forumumuzu çeşitli yazılımlarla süsleyeceğiz. Zaten bu görev üzerinde uğraşan arkadaşlarımız olsada, desteğe açız, e tabiki, yazılımdan anlayan arkadaşlar arıyoruz :)

 

•Editör: Perde arkasında, forumu ayakta tutacak mevkii. Günlük online süresi yüksek, Türkçe'si düzgün, sorumluluktan kaçmayacak arkadaşları bekliyoruz.

 

•Grafiker: Adından da anlaşılacağı gibi, forumun grafik işleriyle uğraşan pozisyon. Benimle beraber çalışacak arkadaşları arıyorum. Forumu görselleştireceğiz dedik. Yükü ağır bir pozisyon. Yardımlarınızı bekliyorum :)

 

•Kodlamacı: Forum düzeninde, tema üzerinde çalışacak mevkii. Çoğunlukla grafikerlerle beraber çalışacaklar. Mybb kullanmayı bilen arkadaşlar varsa, çok makbule geçer :)

 

•Çizer: Manga oluşturacağız dedik, çizerlere ihtiyacımız var. Çok kapsamlı çalışmalar olmayacak. Sadece haftalık, forumun ana olaylarını ele alacak çizimler yapacağız. Mangakalığa hevesli arkadaşları bekliyoruz :)

 

 

 

Skype: onebahriye

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 43
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Olumlu yaklaşımın için teşekkür ediyorum. Öncelikle bu iş zor bir iş. Gördüğüm kadarıyla siz de hevesten ibaret değilsiniz. Öncelikle ekibin son kararları veren bir mutlak lideri olmalı. Biz ortağız m

Merhaba arkadaşlar.   Geniş çaplı bir projemiz var. Genel olarak, One Piece üzerine kurulu, ancak One Piece'den bağımsız bir RPG forumu oluşturacağız. Bu proje üzerinde bizimle birlikte yer alacak e

proje güzel ve kapsamlı. bu ekipte yer almak isterim. bi iletişim adresi falan bırakırsan detayları konuşuruz. 

yalnız çok güzelmiş :D hiçbiri için yeteneğim olmamasından dolayı kendime lanetler yağdırıyorum

 

Azmin önünde dağlar duramazmış, buyur gel Skype, konuşalım :)

 

 

proje güzel ve kapsamlı. bu ekipte yer almak isterim. bi iletişim adresi falan bırakırsan detayları konuşuruz. 

 

Onebahriye diye ekleyebilirsin dostum :)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

One piece olmasaydı her konuda yardım ederim D&D masterı vardı burada. (One piece i izleyecek vaktim yok olsa...)

 

Yanılmıyorsam bunun benzeri bir site vardı ya, adını hatırlayamıyorum ev...li birşeydi. Neyse size kolay gelsin. 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

One piece olmasaydı her konuda yardım ederim D&D masterı vardı burada. (One piece i izleyecek vaktim yok olsa...)

 

Yanılmıyorsam bunun benzeri bir site vardı ya, adını hatırlayamıyorum ev...li birşeydi. Neyse size kolay gelsin. 

 

Bin odalı ev i diyorsun herhalde :)

 

güzel bir çalışma RPG forumu yaparsanız ilk ben gelirim.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu kapalıdır, konuya cevap yazamazsınız.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.