Jump to content

Oyuncu Değil, Yapımcı Olmak İsteyenlere!


Aksamov

Önerilen İletiler

  • Yanıtlar 43
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Olumlu yaklaşımın için teşekkür ediyorum. Öncelikle bu iş zor bir iş. Gördüğüm kadarıyla siz de hevesten ibaret değilsiniz. Öncelikle ekibin son kararları veren bir mutlak lideri olmalı. Biz ortağız m

Merhaba arkadaşlar.   Geniş çaplı bir projemiz var. Genel olarak, One Piece üzerine kurulu, ancak One Piece'den bağımsız bir RPG forumu oluşturacağız. Bu proje üzerinde bizimle birlikte yer alacak e

proje güzel ve kapsamlı. bu ekipte yer almak isterim. bi iletişim adresi falan bırakırsan detayları konuşuruz. 

D&D olsun başka bişey olsun bi RPG oynamak istemiştim her zaman, ama çevremde hiç meraklısı yok. forum RPGleri de şimdiye kadar hiç ilgimi çekmemişti, ama siz çektiniz :D

 

ulan insan RPG oyunlarını sever, anime izler, film izler de RPG'ye merak duymaz mı ? var işte öyleleri.

 

forumu kurduğunuz gibi üye olmak istiyorum, buraya bir başlık falan açarsınız değil mi ?

 

Bir profesyonel olarak realist yaklaşayım mı? Yoksa başarılar dileyip gideyim mi?

İlk seçenek yıkıcı olsa da tecrübe verecektir.

 

imzana bak, sonra yazdığın şeye bak :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Söyleyeceklerimin yıkıcı olması arkadaşı etkilememeli. Çocukken bana da çok dediler oyun yapamazsın çok zor diye. Arkadaşların fikri ve girişimi çok hoş ama profesyonel boyutunu düşünmezlerse çabuk söner. Bakalım bitince girip oynarız.

 

yapılacak her yorum değerlidir bizim için. Sanıyorum ki bu konuda tecrübelisiniz. Sizin yorumunuz, yapacağımız muhtemel  hataların önüne geçecektir. Lütfen yorumunuzu esirgemeyiniz. 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Olumlu yaklaşımın için teşekkür ediyorum. Öncelikle bu iş zor bir iş. Gördüğüm kadarıyla siz de hevesten ibaret değilsiniz. Öncelikle ekibin son kararları veren bir mutlak lideri olmalı. Biz ortağız mantığı işi bozuyor. Aynı zamanda unutma lider herkesten çok çalışmalı. Liderlik konusu biraz Allah vergisi oluyor, o konuda içgüdülerini takip et, diyeceğim bir şey yok. Keza ekip arkadaşlarını iyice tanı, ondan sonra beraber çalışın. Ekip Jenga oyunu gibi bir şey. Projeyi ilk başlatan ekibe kemik kadro diyoruz. Onların üzerine gelen herkes kollar bacaklar. Kemik kadrodan bir kişinin yamuk yapması jengada en alttaki taşı çekmekle eşdeğer oluyor. 

 

İkincisi başlarda mangayı pek vadetme kimseye, olur da projeniz oturursa extra olarak koy önlerine. Bunun sebebi şu, bir şey vadedip yapamazsan - ye düşersin. Ama vadetmediğin bir şeyi extra  olarak verirsen + ya çıkarsın. Bu çok önemli. 

 

Üçüncüsü tayfa toplamadan önce insanlara gösterebileceğin bir prototip çalışman olsun. "Bakın ben daha önce ufak bir şey yaptım, ekiple daha iyisini yapacağız" de. Bunun da sebebi şu. Ortaya bir proje koyarsın, sen dahil herkesi heveslendirirsin, sonra hiç tecrüben olmadığı için projeyi yönetemezsin, bütün özgüveniniz ve şevkiniz kırılır. O yüzden bir prototip şart. Küçükten başlamak lazım. 

 

Son olarak, kemik kadroyu dışardan toplama. Tamam burada tayfa toplamanı normal karşılayabilirim ama kemik kadro buradan olmaz. Beraber çok vakit geçirdiğin, öğrenebilme yetisine ve teknik kabiliyetine inandığın insanları seçmeye çalış. Bunun da sebebi şu. Kemik kadroyu oluşturursun. Sonra forumdan üç beş adam bulur ekibe dahil edersin. O bulduğun adamlardan biri ikisi senin kemik kadrondakilerden daha sağlam çıkar. Sonra adam şunu der: "Ben bu adamdan daha ilerideyim, bu adam benden daha yetkili olamaz.". Ciddi bir problemdir. 

 

Bu forumdaki herkesi çok severim, bir şey yapacaksanız başarıya ulaştırmanızı isterim. O yüzden yazdım bunları. Yılmam diyorsan yaşayarak tecrübe et, daha etkili ol. Yardımcı olabileceğim bir şey olursa ulaşırsınız bana. Seve seve bilgi paylaşırız. Selametle

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Proje bi baslasin bende katilabilirim. :) Zaten yazin bol zamanim olucak elimden geldigince desteklemek isterim. (Ben tamamen one piece evrenine bagli sandim, oyle bir durumda yardimci olamam. Onun haricinde her turlu DM lik yaparim sikinti olmaz.)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu kapalıdır, konuya cevap yazamazsınız.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.