Jump to content

Mahouka Koukou no Rettousei Terminoloji ve mini-wiki/Tanıtım(2. Kez Güncellendi)


Önerilen İletiler

Mahouka-anime-visual-2.jpg

 

 

Forumda tanıtım konusu açılmasına rağmen, favori serime bilgilendirme ve mini-wiki tarzı bir konu yapmak istedim. Animede atlanılan ve bu yüzden anlaşılmayan bazı yerler için atlanılan kısımları da yazdım. İlk defa böyle bir şey denedim, kötüyse kusura bakmayın  :(

Anime için kısa bir tanıtım:

Seri bir light novelden uyarlanıyor. İlk olarak amatör bir yazar tarafından internete yüklenerek başlanan bir seri. Kısa süre içinde novel 30 milyon ziyaretçiyi geçince bu hikayeyi serileştirmek için yazarla görüşüyorlar ve kitabı basılmaya başlanıyor. Şu anda 13 sayısı çıktı(4000 sayfadan fazla) ve yayınlandığı Dengeki'de SAO ve Index'in novellerinden sonra en çok satan seri(animesi olmayanlar arasında 1.). Animesi olmamasına rağmen bu serilere çok yakın satış miktarları yakalamış. Zaten en çok beklenen anime anketlerinde birinci seçilmesi de bundan. Yıllardır animesini bekleyen novel okurları bulabilirsiniz (mesela ben 2 yıldır bekliyorum). Türkiye'de fazla bilinmeyen bir seri ama animesi bitince değeri biraz daha anlaşılır. Gerçekten çok zekice kurgulanmış bir seri. Başlangıçta mantıksız gelen bir çok olay hikaye ilerledikçe birbiriyle bağlantılı ve çok mantıklı hale geliyor. Bu bağlamda Steins Gate gibi geç açılan bir seri ve ilk kısmı (animede ilk 7 bölüm) en yavaş arc oluyor. Bir shounen olmadığı için savaşlarda karakterler saldırılarının isimlerini söylemiyorlar. Buna bağlı karakterin güç gelişimini konu alan bir hikayesi yok. Ciddi bir tonda ilerliyor. Büyünün bir özel güçten ziyade, sistemli bir teknoloji olarak kullanıldığı bir gelecekte geçiyor ve bu politika dahil her şeye yansımış durumda. Tabi büyüyü teknolojiyle birleştirip, büyüye bilimsel bakış açısıyla bakılması yeni ve değişik bir durum olmuş. Bu anlamda diğer büyü animelerinden genel olarak farklı. Seride gereksiz dram yok. Romantizm ise var ama sadece karakter gelişimlerine yardımcı olacak kadar. Ayrıca bir harem animesi de değil. Konu ilerledikçe politikaya da girecekler, aksiyon da olacak. Bir de başlangıçtaki bazı bölümler yüzünden ensest olacağı zannedilebiliyor, ama olmayacak merak etmeyin. Nedeni spoilere kaçar ama hikaye ilerledikçe anlaşılacak zaten. En son diyeceğim; şimdi size sıkıcı geldiyse/beğenmediyseniz bile bittiğinde bir şans daha verin. Emin olun beğeneceksiniz :)

 

İçerik

Novel

Ayrıntılı Bilgilendirme:

-Terminoloji

-Büyünün Sınıflandırılması

-Ayrıntılı Karakter Bilgilendirmesi(Bu kısım spoiler içermektedir. Animede bu sezon olmayacak şeyler de vardır)

Novelda Geçtiği Halde Animede Atlanılan ÖNEMLİ Yerler

Eksta:

-Shiva Teorisi(Bu kısmı en azından bu sezonu izlemeden açmayın)

-Avatarlar

 

Novel:

Noveline http://www.baka-tsuki.org/project/index.php?title=Mahouka_Koukou_no_Rettousei buradan ulaşabilirsiniz.

Başlangıç kısmı olan "Büyü Okulları" ve "Chapter 0" ı çevirmeye çalıştım:

Büyü Okulları...

Modern büyü uygulayıcılarını, büyücüleri yetiştirmek için ulusça kurulmuş liseler...

Ülkede bu şekilde kurulmuş 9 lise var.

Okulların yerleri yazıldığı gibi:

Birinci Lise: Hachioji (Kanto, Tokyo)

İkinci Lise: Nishinomiya (Kinki, Hyogo)

Üçüncü Lise: Kanazawa (Hokuriku, Ishikawa)

Dördüncü Lise: Hamamatsu (Tokai, Shizouka)

Beşinci Lise: Sendai (Tohoku, Miyagi)

Altıncı Lise: Izumo (Sanin, Shimane)

Yedinci Lise: Kochi (Shikoku, Kochi)

Sekizinci Lise: Otaru (Hokkaido)

Dokuzuncu Lise: Kumamoto (Kyushu, Kumamoto)

Bunlar arasında ilk üç lise 2 kurlu 200 kişilik kotaya sahiptir, Kur 1 ve Kur 2 (Üçüncü Lise bunları "Özel Kur" ve "Normal Kur" olarak isimlendirir). Kur 1 ve Kur 2 arasındaki fark eğitmen farkında yatar; eğer kişisel eğitmen imkanını kaldırırsak, iki kurun müfredatı aynı olur. Kalan liselerin hepsinin kotası 100 öğrencidir ve tüm öğrencilere eğitmen sağlamasına rağmen eğitmenlerinin seviyesi ilk 3 liseye göre düşüktür. Ulusal Büyü Üniversitesi'nin seçtiği müfredatı uygulayan liselerin yanında özelleşmiş liseler de vardır. Örneğin Üçüncü Lise pratik savaş büyüleri üzerine yoğunlaşmışken Dördüncü Lise büyü mühendisliğinde çok önemli olan ileri seviye üretim büyülerine önem verir. Farklı tipte büyülere yoğunlaşmış liselerin yanında belirli çevrelerde kullanışlı büyülerde özelleşmiş liseler de vardır. Yedinci Lise normal müfredattan farklı olarak su üzerinde kullanışlı olan yüksek seviye büyü öğretirken Sekizinci Lise çok soğuk ya da dağlık alan gibi yaşam şartlarının zor olduğu alanlar için işe yarayan açık alan pratikleri verir.

Chapter 0

Büyü.

Ne efsanelerin ne de peri masallarının ürünü, bilinmeyen bir zamandan beri gerçekliğin bir teknolojisi oldu.

Doğrulanabilir ilk kayıt tarihi 1999'a dayanıyor.

Bir grup fanatik teröristin insanlığı yok etme kehanetini gerçekleştirmek için yapacağı nükleer terörün özel güçlü polisler tarafından durdurulması, modern büyü için doğrulanabilir ilk kayıt oldu.

Başta bu alışılmadık yeteneğe "Doğaüstü Güç" dendi. İnsanda tamamen doğal olarak, ani mutasyon sonucu oluşmuş bir yetenek olup, teknoloji olarak sistemizasyonuyla kitleler arasında yayılabileceği imkansız sayıldı.

Bu hatalı bir düşünceydi.

"Doğaüstü Güç" ün etkin Doğu ve Batı ülkeleri tarafından araştırılmasıyla "Büyü" yapabilen insanların varlığı gittikçe arttı. "Doğaüstü Güç"ü "Büyü" kullanarak yeniden oluşturma mümkün hale geldi.

Tabi ki bunun için kabiliyet gerekliydi. Ama sadece yüksek yetenekle kutsanmış kişiler kendilerini güzel sanatlar ya da bilimlerde yetenekliler gibi profesyonel seviyeye getirecek uzmanlığa ulaşabilirdi.

Büyü bir teknik yetenek olurken doğaüstü güçler büyüyle sistematize edilmiş bir teknoloji haline geldi.  Bir "Doğaüstü Güç Kullanıcısı" "Büyü Teknisyeni"ne dönüştü.

Nükleer silahları bile bastırabilen yetenekli Büyü Teknisyenleri ülkeleri için güçlü silahlar oldular.

21. yüzyılın sonunda -2095'te- birleşmeden uzak çeşitli ülkeler Büyü Teknisyenleri yetiştirme yarışına girdi.

 

Birinci Lise, Ulusal Büyü Üniversitesi'ne bağlıdır.

Her yıl Ulusal Büyü Üniversitesi'ne en çok mezun gönderen üst seviye bir büyü enstitüsü...

Aynı zamanda en yüksek sayıda mükemmel Büyü Teknisyeni (kısaca Büyücü) çıkaran elit bir okul...

Büyü eğitimiyle ilgili eşit şartlar sağlayan resmi bir duruş yok.

Ülkenin böyle bir lüksü yok.

Ayrıca, yetenekli ve yeteneksiz arasındaki eşitsizliği kaldırmakla ilgili çocukça, idealistik tartışmalar da hoş görülmez.

Tamamen yetenek tabanlı.

Sertçe yeterlilik odaklı.

İşte bu büyü dünyası...

Sadece elitlerin kabul edildiği bu okulda, daha açılışın başında, öğrenciler başarısına göre ikiye ayrılmıştı bile.

İkisi de birinci sınıf olsa bile eşit olmak zorunda değillerdi.

Öz kardeş olsalar bile.

 

Ayrıntılı Bilgilendirme

 

Animede açıklama yapılmadan geçilen yerler olduğundan anlaşılmayan yerler oluyor. Kendi sitesinde verilen (spoiler katmadım yani) terminoloji kısmını vermeye çalıştım. Daha animede geçmemiş kısımları spoiler içine aldım.

 

Terminoloji

 

CAD(Casting Assistance Device): Büyü dizilerini yapmayı kolaylaştırmak/hızlandırmak için kullanılan yardımcı makinelerdir. Yapılışı dakikalar sürecek büyüleri saniyeler içinde yapmayı sağlar. Büyüyü yapmak için gereken aktivasyon kodları içlerine kaydedilmiştir. Modern büyücüler için gereklidir ve geleneksel muskaların yerine geçmiştir. Her şekilde olabilirler. Temelde ikiye ayrılır: özelleştirilmiş versiyon ve genel versiyon.

Blooms/Weeds: Birinci Büyü Lisesi'nde(Lisenin ismi böyle, "birinci" kelimesi eğitim kalitesini göstermiyor.) birinci ve ikinci sınıf öğrenciler için kullanılması yasak olmasına rağmen kullanılan kelimelerdir. Bloom'ların(birinci sınıf) üniformalarında 8 yapraklı çiçek benzeri bir amblem varken weedlerde bu yoktur. Giriş sınavının pratik kısmında yüksek alanlar bloom olurken diğerleri weed olurlar. Weedlere yedek gözüyle bakılmaktadır.

Pushion(Ruh Parçacığı): Fiziksel varlıkları yoktur. Ruh parçacıkları da denilmektedir. Varlıkları kanıtlanmasına rağmen haklarında çok fazla şey bilinmemektedir. Büyücüler tarafından sadece hissedilebilirler. Ruh tabanlı büyülerde kullanılır.

Psions(Düşünce Parçacığı): Fiziksel  varlıkları yoktur. Düşünce parçacıkları da denilmektedir. Bu parçacıkların da gizemi tam olarak çözülememiştir. Büyü yapmayı sağlayan, düşünceyi büyüye dönüştüren parçacıklar olduğu düşünülmektedir.

Aktivasyon Dizileri: Büyülerin planlarıdır. Modern büyücüler bu planları sıkıştırılmış halde CAD'ların içinde tutarlar. Bir büyüyü yaparken büyücü psionu CAD'a göndererek büyü dizisini inşa etmek için aktivasyon dizisini alır. Sonuçta aktivasyon dizisi kendisi de bilgi olduğu için CAD olmadan da büyücünün beynindeki büyü hesaplama alanıyla yapılabilir. CAD bu işlemi hızlandırmayı sağlar. Dakikalarca sürecek işlemi saniyelere indirir.

Büyü Dizileri: Büyücülerin psionlarıyla oluşturulmuş bilgi yığınlarıdır. Bir büyü dizisi eidosa etki edip onu yeniden yazdığında gerçek dünyadaki olguları değiştirebilir. Böylelikle büyü yapılmış olur. Ama yeniden yazma işlemini eylemsizlik yasası zorlaştırdığı için bu işlemin sınırı vardır.

Eidos: Yunan felsefesinden alınmış bir terim. Modern büyü alanında ise tüm olguların bilgi yığınları için kullanılır.Yani eidos her şeyin gerçek halidir denilebilir. Büyü, bu yığınları yeniden yazarak yapılır. Eidosu yeniden yazabilme gücüne müdahale etme gücü denir ve bir büyücünün gücü eidosu değiştirebilme yeteneğiyle ölçülür.

Idea: Yine Yunan felsefe terimidir. Modern büyüde eidosun bulunduğu boyut için kullanılır. Fiziksel boyuta paralel bir boyuttur ve tüm eidos burada bulunur.

10 Esas Aile: Japonya'daki en güçlü büyücü grubudur. Soyadları 1'den 28'e kadar numaralarla devam eden ve 10 aile olabilme potansiyeli olan 28 aile içinden 10 tanesi her 4 yılda bir 10 esas aile seçim konferansında seçilir ve sadece bu 10 aile bu sıfatı kullanabilir. Kalan 18 aile asistan aile vazifesi görür. Politikada olayları gölgelerden hallederler. Ama Japonya'nın büyücü liderleri olarak otoriteleriyle pek çok şeyi kontrol edebilirler. Şu anki 10 esas aile sırasıyla Ichijou, Futatsugi, Mitsuya, Yotsuba, Itsuwa, Mutsuzaku, Saegusa, Yatsushiro, Kudo ve Jumonji'dir. En önemlileri çok sayıda yetenekli büyücüye sahip Saegusa ve lideri dünyanın en güçlü büyücüsü sayılan Yotsuba klanlarıdır. 10 esas ailenin hepsinin ilk 10 aileden seçilmesi, sistem kurulduğundan beri ilk kez gerçekleşmiştir.

Numaralılar: Genetik olarak güçlü olan büyücü aileleri için kullanılan ve kaba sayılan bir kelime. Bu ailelerin soyadlarında numara bulunur. 10 esas aile ve soyadları 11 ve sonrası olan 100 aile numaralıdır. Birinci lise 10 esas aileden Mayumi Saegusa ve Katsuto Jumonji'nin yanında; Isori, Chiyoda ve Chiba gibi 100 aileden olanları da barındırır.

BS(Born Specialized/Doğuştan Özelleşmiş) Büyücü: Doğal yetenek kullanıcıları olarak da bilinirler. Bir yeteneğe yatkın olarak doğarlar. Ama dezavantaj olarak başka yetenekleri diğer büyücülerle aynı seviyede kullanamazlar.

Kardinal Kodları:

Kardinal Kodu Hipotezi'nde adı geçen 16 temel büyü dizisidir. Teori 4 büyük sistemdeki her büyünün bu 16 temel büyü dizisi farklı kombinasyonlarda kullanılarak yapılabileceğini söylemektedir. Modern büyü eidos yeniden yazılarak yapılır ve değişim düzenleme bitince başlar. Kardinal Kodları ise eidosda genel farklılığa yol açmadan sadece kendi alanlarını düzenlemeyi mümkün kılar. Eidosun tamamını tanımlamaya/düzenlemeye gerek kalmaz. Bu sayede büyü dizisi diğer büyülerden çok daha küçük olduğundan büyüler anında yapılabilir ve fark edilmesini zorlaştırır. Şu anda bulunan sadece 1 Kardinal Kodu vardır.

Elementsel Görüş:

Tam olarak bir büyü değildir. Süper güçlere benzer ama nasıl elde edildiği bilinmemektedir. Olguların eidosunu görebilme yeteneğidir. Olguların gerçek hallerini görürler. Büyü dizilerinin şifresini çözerek en ince ayrıntılarına kadar analiz için kullanılabilir.

Flash Cast:

Aktivasyon dizisi ya da CAD kullanmadan büyü yapabilme yeteneğidir. Bu sayede büyü dizisi oluşturulmadığından büyü anında yapılır. Bunu kullanabilmek için büyücünün 2 şeye sahip olmalıdır: büyü dizisini kaydetmek için depolama alanı (yapay büyü hesaplama alanı bu işi görebilir) ve büyü dizisini buraya kopyalayabilmek için elementsel görüş.

Stratejik Sınıf Büyücü:

Büyüsü kitle imha silahı düzeyinde hasara yol açabilen kişilere verilen addır. Dünyada sadece 50 kişinin bu tür büyüsünün olduğu sanılmaktadır. Bunlarda sadece 13 tanesi ülke prestijini arttırmak için isimlerini açıklamıştır. Bu kişilere "13 Havari" denir. Fakat biri öldüğü için sayı 12'ye düşmüştür.

13 Havari:

İsimlerini ülke prestiji için duyurmuş Stratejik Sınıf Büyücülerdir. Varlıkları uluslararası dengeyi büyük ölçüde etkilemektedir. Bu yüzden hepsi de hem kendi ülkeleri hem de düşman ülkeler tarafından yakından izlenmektedir. 13 Büyücü, büyüleri ve ülkeleri:

Igor Andreivich Bezobrazov, Tuman Bombası, Yeni Sovyet Birliği

Leonid Kondrachenko, Shimurya One - Arumiya, Yeni Sovyet Birliği

Liú Yúndé , Gök Gürlemesi Kulesi(?), Büyük Asya Birliği, Ölü

Itsuwa Mio, Derin Yokluk, Japonya

Angie Sirius, Ağır Metal Patlaması, Kuzey Amerika Birleşik Devletleri(USNA)

Elliot Mirror, Leviathan, Kuzey Amerika Birleşik Devletleri(USNA)

Ro ichi ran. Paru boku(???), Leviathan, Kuzey Amerika Birleşik Devletleri(USNA)

Miguel Diaz, Senkronize Doğrusal Füzyon, Brezilya

William Malcom, Ozon Çemberi, EU

Carla Schmidt, Ozon Çemberi, EU

Barratt Chandogashi, Agni - Burst Down, Hint-İran Federasyonu

Somo Chiyai, Agni - Burst Down, Tayland

Ali Shahichin, Bahamut, TÜRKİYE

 

Büyünün Sınıflandırılması

 

Modern büyü dış görünüşü yerine yaptığı işe göre sınıflandırılıyor. 4 büyük sisteme ayrılmıştır ve her biri kendi içinde 2 alt tip içerir. 4 büyük sistem ve 8 büyük tip olarak da bilinir.

1-) Hız ve Ağırlık/Kütle Tipi: Hız tipi hedefin ivmesini değiştirmeye yarar. Ağırlık/Kütle tipi adından da anlaşılacağı gibi ağırlığı yeniden yazar.

2-) Hareket ve Salınım/Titreşim Tipi: Hareket tipi hedefin hızını ve yolunu değiştirmeye yarar. Hız tipinden farkı hareket tipinin hızı belirleyememesidir. Sadece hareket tipi uygulanırsa hedef büyünün gücünün mümkün kıldığı maksimum hızda hareket eder. Salınım/Titreşim Tipi genel olarak atom ve dalgalar için kullanılır. Isıtma/Soğutma büyüleri bunun türevleridir.

3-) Yaklaştırma ve Dağıtma Tipi: Yakınsama/Yaklaştırma hedefleri seçilen alanda birleştirir. Bununla saf karbondioksitin bulunduğu alanlar oluşturulabilir. Dağıtma atom altı parçacıklar ve gamma dalgalarıyla ilgilidir. Nükleer fizyon silahlarının etkilerini yok etmek için geliştirilmiştir.

4-) Emilim ve Salma Tipi: Atomları birleştirip ayırma ya da elektronları salarak elektrik oluşturmak gibi büyüler bu kategoridedir.

Bu kategorilerde olmayan büyüler de vardır ve 3 kategoriye ayrılmıştır.

 

Algısal Tip Büyü: ESP(Extra Sensory Perception/Doğa üstü Duyular) olarak da bilinir. Genelde gözlem gücünü arttırmada kullanılır.

Sistematik Olmayan Büyü: Olguları değiştirmek, yani eidosu yeniden yazmak yerine psionları kontrol eden büyüler bu gruba girer. Diğer büyülerden farklı olarak mesafeden etkilenirler, çünkü idea yerine gerçek dünyada hareket ederler. Genelde büyü dizilerini bozarak büyüyü engellemede kullanılırlar. Yani karşı büyüler de denilebilir.

Dış Sistem Büyüsü: Fiziksel objeler yerine ruh gibi varlıkları kontrol etmeye yarar. Ruhları sezme, akıl okuma, akıl kontrolü gibi büyüler bu kategoridedir. En sıkı denetim altına alınan kategoridir ve çoğu yasaktır.

 

Kadim Büyü: Modern büyü geliştirilmeden önceki büyülerdir. Modern büyünün yapamayacağı pek çok şeyi yapabilir(uçma büyüsü gibi). Genel olarak modern büyüden daha yavaştır, çünkü kullanıcılar CAD yerine tılsım gibi şeyler kullanırlar. Aynı mantıkla çalışmalarına rağmen farklı şekilde anlatırlar. Kadim büyüleri miras almış aileler bunu genel olarak gizlerler. Gizli saldırı alanında modern büyülere göre daha büyük saldırı gücü ve daha iyi gizlilik sağlarlar.

Süper Güçler: Modern ya da kadim büyü gibi aktivasyon dizilimi gerekmez. Doğuştan kazanılan bir özelliktir ve oldukça nadirdir. Bu kişiler sadece bir özellikle doğar ve genelde büyü kullanamazlar.

 

Ayrıntılı Karakter Bilgilendirmesi

 

Şimdilik 23 karakter var. Ama animenin ilerisinde bilgilerde olduğundan spoiler yemek istemiyorsanız açmayın :)

Birinci Lise

 

Shiba Tatsuya:

 

 

Shiba-Tatsuya-badass.jpg

 

 

Tam Adı: Shiba Tatsuya

Diğer Adları: Taurus Silver, Ooguro Ryuuya

Lakapları: Mahesvara, Yok edici

Yaş: 17

Boy: 175-178 cm

Bağlı Olduğu Yerler: Yotsuba Klanı, Disiplin Komitesi, Öğrenci Konseyi, JSDF 101 Bağımsız Büyü Donanımlı Taburu

Ailesi: Shiba Miyuki (Küçük Kız Kardeşi), Shiba Miya (Annesi, Ölü), Shiba Tatsurou (Babası), Shiba Sayuri (Üvey Annesi), Yotsuba Maya (Teyzesi), Yotsuba Genzou (Dedesi), Kuroba Ailesi (Yotsuba'nın Yan Ailesi)

İşi: Öğrenci, Gardiyan (Yotsuba), Büyü Mühendisi (FLT/Four Leaves Technology), Özel Teğmen (101 Bağımsız Büyü Donanımlı Taburu), Stratejik Sınıf Büyücü (Gizli)

Yetenekleri: Ayrıştırma, Yenileme, Elementsel Görüş, Ani Büyü(Flash Cast), Karşı Büyüler

Ekipmanlar: Trident (Silver Horn Modeli), Üçüncü Göz (Third Eye)

 

Serinin ana karakteri. 2095 yılında kardeşiyle birlikte Birinci Lise'ye kaydolur. Kız kardeşi 1. Kur, kendisi 2. kur öğrencisidir. Analitik düşünebilen ve oldukça zeki bir karakter. Aynı zamanda aşırı duygusuz.

 

Geçmişi

 

Yotsuba:

"Onlardan biri değildi. Damarlarında 10'un (10 Aile) kanı akmasına rağmen asla onlardan biri olarak görülmemişti." -Novel Volume 4, Chapter 14'te Tatsuya kendi hakkında düşünürken...

Tatsuya Yotsuba'nın ana ailesinde doğmasına rağmen büyü yapamadığı için bir Yotsuba olarak görülmüyor. Rahatça kullanabildiği iki büyüsü aile standartlarında büyü olarak sayılmıyor. Çünkü bu iki büyünün doğası "yok etmek" ve "yenilemek". Büyü sayılabilmesi için "düzenleyebilme" gerekiyor.

Şu an bu iki büyüsünün yanında basit büyüleri "kopyalayarak" kullanabiliyor. Ama sadece 5 basamaktan daha basit olanları (hızlandırma, yön değiştirme gibi olayların hepsi bir basamak sayılıyor). Bunu da diğer kendine has büyüsü ve zekası sayesinde başarıyor.

Yotsuba ailesi tarafından bir "üye" olarak görülmese de savaş gücü biliniyor ve ailede bu yönden saygı duyulan biri. Bu sayede ailenin en büyük savaş gücü haline geliyor.

Operasyon:

Tatsuya'ya diğer büyücüler gibi yetenekler kazandırabilmek için annesi ve teyzesi tarafından 6 yaşında uygulanan deney... Annesi yasak olan "Zihinsel Dizayn Müdahalesi" büyüsüyle (sadece kendine has bir büyü) oğlunun güçlü duygularının olduğu bilinç bölgesine Büyü Hesaplama Modeli yerleştiriyor(Bir makine değil, beyni büyü ile düzenliyor). Operasyonla birlikte Tatsuya dünyadaki ilk yapay büyücü oluyor. Ama beklenen sonuç alınamıyor ve Tatsuya hala diğer büyücüler kadar rahat büyü kullanabilen biri değil. Ayrıca diğer büyüleri kullanabilmesi için Elementsel Görüş gücüne ihtiyacı var.

"Sevgiyle ilgili diyebileceğiniz tüm duyguları kaybettim. Mühürlenmediler, salınamazlar. Bozulmadılar, tamir edilemezler. Kaybedildi ve geri getirilemez" -Tatsuya, Volume 5: Summer Break

Taurus Silver: Bir yılda CAD sistemini 10 yıl ileriye götüren dahi programcı. Taurus Silver'in yarısı olan Bay Silver aslında Tatsuya (Taurus kısmı astı olarak çalışan biri). FLT'nin 3. biriminin başkanlığını yapıyor.

Ooguro Ryuuya: Tatsuya'nın askeri operasyonlarda kullandığı sahte ismi. Aynı zamanda Japonya'nın gizli Stratejik Sınıf Büyücüsü.

 

Fiziksel Yetenekleri

 

Ninjutsu/Taijutsu:

Tatsuya dünyaca ünlü Kokonoe Yakumo'nun (geleneksel ninjutsu kullanıcısı) öğrencisidir. Aldığı eğitim sayesinde diğer büyücülerin yapamayacağı şekilde, büyü kullanmadan birden fazla kişiyi rahatlıkla yenebilir. Aynı zamanda ninjutsu sayesinde Elementsel Görüşü kullanmasa bile saklı kişileri auralarından sezebilir. Fiziksel gücü Yakumo'nun kendisi tarafından "Muhtemelen Tatsuya daha şimdiden onu sadece yakın dövüşü kullanarak yenemeyeceğim seviyede..." diyerek kabul edilmiştir.

 

Büyü Yetenekleri

 

Tatsuya genelde küçük görülen BS(Born-Specialized/Doğuştan Özelleşmiş) büyücülerden biri.

Doğuştan gelen yeteneği "yapısal bilgilere direk müdahale" sayesinde iki gücü rahatlıkla kullanabiliyor. Biri daha dünya tarafından bilinmezken diğeri en yüksek seviyeli büyülerden biri. Bu iki gücü Büyü Hesaplama Alanını kapladığından dolayı diğerleri gibi eidosu düzenleyerek normal büyüler yapamıyor.

Doğuştan gelen büyüleriyle uzak mesafeli saldırılarda uzmanlaşmıştır. Novelde dolaylı yoldan geçen bir ifadeye göre büyü toplumunda en yüksek menzile sahip büyücüdür. İnsan hedefleri 1200 metreden rahatlıkla vurabilir.

Yetenekleri  genel olarak 5 kategoriye ayrılabilir: Ayrıştırma, Yenileme, Karşı Büyüler, Hareket Büyüleri ve Diğer Büyüler.

Sistematik Tip Büyüleri: Bu büyüleri kullanabilmesi yapılan operasyona bağlıdır. Yine de karmaşık büyüleri (5 basamaktan fazla) kullanmakta aşırı zorluk çeker(Giriş sınavında düşük puan almasının nedeni). Gerçi savaşta kullanılan büyülerin çoğu 5 basamaktan kısa olduğundan savaş gücünü düşüren bir etki değil. Özellikle Titreşim Tipi büyülerde uzmandır. Bu alanda Rezonans ve Bileşik Dalgalar (Başkan Yardımcısı'nı yenerken kullandığı güç) büyülerini çok kullanır.

Limitleyicisi: Normal zamanlarda Miyuki bir doğal Zihinsel Müdahale Büyücüsü olarak Tatsuya'nın limitleyicisi olarak davranıyor. Tatsuya'nın gücünü kısıtlarken harcadığı güç yüzünden kendi de normal zamanlarda daha güçsüz. Ailenin baskısı yüzünden koyulmuş bir mühür. Mühür olduğu sürece Tatsuya Stratejik Büyüsü olan Madde Patlamasını kullanamıyor ve psion rezervlerine erişemiyor. Mühür kırıldığında etrafında psion fırtınası oluşuyor ve psion miktari Miyuki'yi hatta Mayumi'yi geçiyor. Mührün tüm özellikleri tam olarak açıklanmadı.

 

 

Ayrıştırma

 

"Yapısal Bilgiye Direk Müdahale" yeteneği sayesinde Yenileme gücüyle birlikte doğuştan kazandığı diğer gücü. Yapısal büyüler içinde en üst düzey ve en zor olanıdır. Yapısını okuduğu her şeyin (canlı, cansız) yapısını yok edebilir. Yapısı yok edilen genelde toza dönüşür ve hiç bir ses/ışık vermeden yok olur. Sonradan geliştirdiği bir yöntemle bu büyüyü vücudunun çevresinde küresel koruma kalkanı olarak kullanabilir, bu sayede bu alana giren her madde ona değmeden toza dönüşüyor. Flash Cast(Ani Büyü) tekniği sayesinde CAD olmadan da rahat bir şekilde bu büyüyü kullanabilir. Büyünün hazır olması için gerekli süre 0.05 saniyedir. Rahatsız edilmezse aynı anda 36 hedef belirleyebilirken yoğun ateş altında maksimum 24 hedef belirleyebilir.

 

Mist Dispersion:

Ayrıştırma büyüsünün daha geniş alanlı halidir. Genelde savaşta araçları yok ederken kullanır. Ayrıca ayrıştırma büyüsüyle yanabilen maddeler vurulsa bile alev almaz. Çünkü bileşiksel yapıları bile bozulur.

 

Madde Patlaması:

Tatsuya'yı Stratejik Sınıf Büyücü yapan büyüsüdür. Ayrıştırma büyüsünün en üst halidir. Maddeyi direk olarak enerjiye çevirir ve madde artanı olmadığı için nükleer silahlardan daha etkilidir. Şu ana kadar 3 kez kullanmıştır. (İlki animenin 1. bölümünde filoyu yok ederken) Tatsuya'nın (büyük ihtimalle tüm dünyadaki) en yüksek hasarlı büyüsüdür. Etkili olarak kullanabilmek için Third Eye (Üçüncü Göz) denilen özel CAD'sine ihtiyaç duyar. CAD olmadan da büyüyü yapabilir ama menzili düşer ve büyü için gerekli süre artar.

 

Materialburst.gif

 

 

Yenileme

 

Tatsuya'nın doğuştan gelen diğer gücü. 24 saate kadar eidosta olan değişimleri okuyup eski haline getirebilir. Canlı/cansız fak etmez. Zarar verilmeden önceki durumu okur ve bu durumu geri getirir. Canlılara uygularken olan bir dezavantajı vardır ama: Yaranın bilgisini okurken, yaralının o ana kadar çektiği acıyı da okur. Bu işlem 0.2 sn civarı sürdüğünden bu acı da katlanır. Yani 30sn önce yaralanmış birini iyileştirmek için o kişinin çektiği acıyı 150 (30/0.2) kat yoğun olarak çeker. Ayrıca bu güçle ölüleri canlandıramaz ve 24 saatten önceki yaraları da iyileştiremez.

Not: Bu gücü Trident'ten başka bir CAD ile kullanıyor ama bunun resmini bulamadım. Savaşta sol elinde bu CAD ve düşmaları tarafından "Kutsal Sol" olarak biliniyor.

 

Şahsi Yenilenme: Kendi vücudunda olan yaraların otomatik olarak yenilenmesidir. Bu sayede bilincini 1 saniyeden fazla kaybetmez. Yenilenme işlemi 1 saniyeden kısa sürer ve kolu kopsa dahi bunu yenileyebilir.

 

Karşı Büyüleri

Gram Yıkımı(Büyü Yıkımı): Yüksek miktarda psion dalgası göndererek yapılmaya çalışılan büyünün daha büyü dizisi halindeyken bozulması. Fiziksel bir hali olmadığı için fiziksel nesnelerden etkilenmez. Ayrıca Antinite(büyüler için jammer vazifesi gören bir taş) etkilerini yok eden bir güçtür. Durdurulamayan  bir güçtür. Fakat yapmak için yüksek miktarda psion gerektiğinden yorucudur ve mesafesi de oldukça kısadır. Aynı anda en fazla 12 hedefleme yapabilir. Bu kadar az olması da doğuştan gelen ve sonradan yapay olarak kazandığı yeteneklerin farkını gösterir.

Gram Ayrıştırması(Büyü Ayrıştırması): Bunu yapabilmek için yapılmakta olan büyünün aktivasyon dizisini okumak gerektiğinden teorik olarak mümkün olmasına rağmen pratikte imkansızdır. Tatsuya ise Elementsel Görüşü sayesinde bu kodları okuyabildiği için bu büyüyü kullanarak hem büyü yapılmadan büyüyü anlayabilir hem de bunu bozabilir.

Cast Jamming(Bir nevi Büyü Jammeri): Etrafa muazzam miktarda anlamsız psion dalgası göndererek yapılır. Normalde bunun için antinite kullanılır. Ayrıca büyücüler psionları sezebildiklerinden yan etki olarak bilinç kaybı durumları olabiliyor.

 

Mahouka_koukou_no_rettousei2469860.gif

 

Hareket Büyüleri

 

Genelde savaşta kullanabildiği basit (5 basamaktan kısa) büyülerdendir. Ağırlık ve uçma büyüsünü kullanır.

 

Diğer Büyüleri

 

Flash Cast(Ani Büyü): Normalde CAD'de bulunan aktivasyon dizilerini direk beyne kazımakla yapılabilen bir tekniktir. Aslında büyü değildir, sadece büyü yapmayı kolaylaştıran bir tekniktir. Aktivasyon dizilerinin beyne kazınmasıyla CAD yardımı olmadan birden büyü yapılabilir. Yotsuba ailesinin gizli tekniğidir.

Elementsel Görüş: Tatsuya'nın belki de en önemli gücüdür. Diğer güçlerinin neredeyse tamamını kullanabilme nedeni bu gücünden kaynaklanır. Bir büyü değildir, süper güçlere benzer ve nasıl elde ettiği şu anda bilinmemektedir. Aynı zamanda bilim adamlarının bulamadığı buluşları gerçekleştirebilmesinin asıl nedenidir. "Ruhların Gözü" olarak da bilinir ve eidosu yani her şeyin asıl halini görebilmeyi/okuyabilmeyi sağlar. Eidosu görebildiği için fiziksel nesnelere takılmadan 360 dereceyi ve duvarların arkasını görebilir. Eidosu 24 saat öncesine kadar okuyabilir (9. ailenin başı olan Kudou Retsu'nun görüşüne göre Elementsel Görüş'ün geleceği görebilme potansiyeli var, ama Tatsuya bunu kullanamıyor şu anda). Bu sayede eski yaraları iyileştirebiliyor. Ayrıca bu görüşü sayesinde büyü yapılmadan önce okuyup onu iptal edebiliyor. Mühendislik alanındaki müthiş başarıları da eidosu (her şeyin bilgisini) görebildiği için. Şu ana kadar toplum tarafından sadece 1 tanesi bilinen Kardinal Kodları'nın da tamamını (16 tane) biliyor ve kullanıyor.

 

 

Ekipmanları

 

Trident: 3 ayrıştırma büyüsünü kullanabilmek için Tatsuya tarafından yapılmıştır, ismi de buradan gelir. Savaşta gören düşmanlar tarafında "Şeytan Sağ" olarak tanınır (savaşta sağ eliyle kullanıyor).

 

640px-Silver_Horn.jpg

 

Third Eye(Üçüncü Göz): Tatsuya'nın Stratejik Sınıf Büyüsünü kullanmasını kolaylaştırmak için yapılmıştır. Büyüyü bu özel CAD olmadan da yapabilir. Ama mesafesi kısalır ve koordinatları belirlemek çok daha fazla uzun sürer. CAD'nin içine yerleştirilen uydu bağlantısı sayesinde 50mg suyu 80 km uzaklıktan patlatabilir. B büyüyü etkili ve hızlı kullanabilmeyi sağlayan tek CAD olduğundan Büyü Donanımlı Tabur'un merkezinde saklanır ve anahtarı Binbaşı Kazama'dadır.

 

9X37V8.jpg

 

Ekstra Bilgi

-Tatsuya'nın kişiliği, ekipmanları, isimleri ve yetenekleri büyük oranda Shiva'dan (Hinduizm'de bir ilah) esinlenilmiştir. Şeytanın ve ilahın birleşimi olarak hem korkulan hem de tapılan bir figürdür.

-Tatsuya'nın lakabı "The Destroyer"(Yok edici) Yedi Bilge'den biri olan Raymond Clark tarafından verilmiştir.

 

Tatsuya Şakaları(Bazılarını Gerçekten Yapabilir):

-Zombi istilası başladığında Tatsuya hayatta kalmaya çalışmaz, zombiler çalışır

-Tatsuya el bombası fırlattığında bomba patlamadan 50 kişi öldürebilir
-Tatsuya bıçağı tereyağıyla kesebilir
-Tatsuya bir odaya girdiğinde ışığı açmaz, karanlığı kapatır
-Tatsuya'ya saldırı olayları polis tarafından intihar girişimi olarak değerlendirilir
-Tatsuya ölümü kandırmaz, adil olarak yener( Novel-Volume 8 )
-Örümceklerden korkmaya araknofobi, kapalı yerlerden korkmaya klostrofobi denir. Tatsuya'dan korku ise düz mantıktır
-Çin Seddi aslında Tatsuya'yı dışarıda tutmak için yapılmıştır ama başarılı olamamışlardır

-Tatsuya avlanmaya gitmez. Çünkü avlanma kelimesi başarısızlık ihtimalini çağrıştırır. Tatsuya yok etmeye gider.

 

Shiba Miyuki:

 

640px-Mahouka_Koukou_no_Rettousei7643.jp

 

 

Tam Adı: Shiba Miyuki

Lakapları: Buz Kraliçesi, Kraliçe

Yaş: 16

Bağlı Olduğu Yerler: Yotsuba, Öğrenci Konseyi

Ailesi: Shiba Tatsuya (Abisi, Gardiyanı), Shiba Miya (Annesi, Ölü), Shiba Tatsurou (Babası), Shiba Sayuri (Üvey Annesi), Yotsuba Maya (Teyzesi), Yotsuba Genzou (Dedesi), Kuroba Ailesi

İşi: Öğrenci, Potansiyel Halef

Yetenekleri: Cocytus, Niflheim, Inferno, Freeze Flame

Serinin diğer ana karakteri. Çok zeki ve nazik biri. Ayrıca Saf Büyü Gücü okuldaki en yüksek kişi. Abisine kendinden daha fazla değer veriyor.

Geçmişi

Yotsuba:

Miyuki Yotsuba'nın ana ailesinde üst seviye büyüyle doğmuştur. Biraz da bu büyüsü sayesinde ailede bir prenses gibi yetiştirilmiştir. Şu anda en güçlü halef adayıdır. Abisinden farklı olarak bir Yotsuba'nın yararlanabileceği her imkandan yararlanabilir.

Abisiyle ilk kez animede geçen zamandan 3 yıl önce tanışmıştır ve ilk tanıştıklarında ona şimdikinden çok farklı şekilde soğuk davranmıştır.

Okinawa Savunma Savaşı(2092):

Japonya'nın o zaman ki zayıflığından da yararlanmak isteyen Büyük Asya Birliği, Okinawa'ya (Yotsuba'nın o anki yerleşkesi) saldırırlar. Cast Jamming yüzünden büyü yapamadıkları bir anda vurulurlar ve Miyuki dahil tüm aile ölmek üzereyken Tatsuya'nın ilk defa Yenileme gücünü kullanmasıyla iyileşirler. Bu olay yüzünden deliren Tatsuya, Asya Birliği'nin filosunu yok eder. Tatsuya tarafından kurtarılan Miyuki: "Bana annem tarafından verilen hayat bitti. Şimdiki hayatım ban abim tarafından verildi ve bu hayat ona ait." diyerek kalan hayatını Tatsuya'ya adamaya karar verir.

Yetenekleri

Fiziksel Yetenekleri

Miyuki'nin de Tatsuya gibi Kokonoe Yakumo'dan ders aldığı bilinmektedir.

Büyü Yetenekleri

Miyuki özellikle hızla ilgili büyülerde ve buz büyülerinde uzmandır. Ayrıca annesinin doğal yeteneği olan "Zihinsel Dizayn" büyüsünü de miras almıştır. Büyü gücü inanılmaz seviyelerdedir. Normal zamanlarda gücünün büyük kısmını Tatsuya'yı mühürlemek için kullandığı halde kimsenin yaklaşamadığı rekorları kırabilmektedir. A seviye büyüleri istediği gibi kullanabilir. Şu anda maksimum hedefleme kapasitesi 16'dır.

Dış Sistem Büyüleri:

Yotsuba'da her birey kategorize edilemeyen özel büyüleriyle tanınır. Ama bu güçler genelde çocuklarında da bulunur. Miyuki'de annesinin ona özel olan zihin büyüsünü miras almıştır. Bu büyü sayesinde Tatsuya'nın limitleyicisi olabilmektedir.

Cocytus: Miyuki'nin annesinden aldığı güçle buz büyüsünü birleştirerek geliştirdiği gücü. Bununla fiziksel soğuma sağlanmadığı için buz oluşmaz. Bunun yerine hedefin bilinci donar.

"Donmuş zihinlerine bağlanmış bedenler ölemezler bile. Sadece heykel haline gelirler; buz onlara gelmeden önceki duruşları ile..." -Cocytus için açıklama, Novel Volume 7 Chapter 12

Normalde bu büyüyü kullanamamasındaki tek neden bu tür büyülerin yasak olması değil, abisine uyguladığı mühür yüzünden kendi gücünün de büyük miktarda düşmesindendir. Büyüsünün kontrolünü bazen kaybetmesi de bu mühür yüzünden...

Titreşim Tipi Büyüleri:

Niflheim:

A seviye geniş alan büyülerindendir. Sıcaklık ve özelliği gözetmeksizin tüm alanı bir anda dondurduğundan havada katı nitrojen ve karbondioksitten tanecikler oluşur.

640px-Ep7Screenshots_%288%29.png

Inferno:

Alanı ikiye ayırıp bir taraftan alınan sıcaklığı diğer tarafa vererek bir kısmı soğuturken diğer tarafta yüksek sıcaklık oluşturan büyü. Ara sıra A sınıfına geçiş sınavında kullanıldığı görülmüştür.

Freeze Flame:

Alevi dondurabilen Titreşim Tipi büyülerinden. Aynı zamanda ateşin oluşabilmesini bile engellediği için büyünün yapıldığı alanda ateşli hiçbir silah çalışmaz.

 

Chiba Erika:

 

640px-Erika_Anime.png

 

 

Tam Adı: Chiba Erika

Diğer Adı: Erika Rosen Katori

Bağlı Olduğu Yerler: Chiba (100 Klan)

Ailesi: Anna Rosen Katori (Annesi), Chiba Toshikazu (Büyük Abisi), Chiba Naotsugu (Abisi), (Babasının ve Ablasının ismi bilinmiyor)

İşi: Öğrenci

Yetenekleri: Yamatsunami, Yamatsunami Tsubamegaeshi, Güçlendirme Büyüsü

 

Shiba kardeşlerin ilk arkadaşlarından ve en yakın müttefiklerinden. 100 Klan'dan biri olan Chiba Klan'ının en küçük kızı. Yeni tanıştığı kişilerle hemen arkadaş olabilen biridir. Çoğunlukla Saijou Leonhart ile tartışırlar. Abisinin kız arkadaşı olmaya layık olmadığını düşündüğü Mari'yle iyi geçinemez.

Geçmişi

 

Chiba Klanı'nın liderinin ve Anna Rosen Katori'nin kızıdır. Babasının resmi eşi hasta olduğu bir zamanda doğmuştur ve Chiba adını kullanmasına annesi ölene kadar izin verilmemiştir. "Chiba Erika" ismini ise liseye başladıktan sonra kullanmıştır.

Ana klandan farklı bir binada tek başına yaşar ve babasını pek sevmez.

Rosen Ailesi

 

Önemli bir CAD geliştirme şirketini yöneten ailedir. Chiba'nın annesinin bir Japon'la kaçmasının ardından Japonya'ya kin beslemeye başlamışlardır.

 

Yetenekleri

 

Fiziksel Yetenekleri

 

Küçük yaştan itibaren gördüğü eğitim sayesinde refleksleri çok keskindir. Düşmanlarının hamlelerini çok iyi okur. Bu sayede kendinden daha fazla büyü gücüne sahip kişileri yenebilmektedir.

 

Büyü Güçleri

 

-Yamatsunami

Ağırlık tipi büyüdür. Hareket anında ağırlığı azaltıp aşırı hızlanmasını sağlarken, vuruş anında ağırlık arttırılıp güçlü ve hızlı vuruşlar yapılır. Tam güçte 10 tonluk vuruşlar yapabilir. "Orochimaru" denen özel yapım sopa tipi CAD kullanır.

U663HYT.gif

 

-Yamatsunami Tsubamegashi

Asıl gücün bir türevidir. Ayrıntısını bilmiyorum.

 

Saijou Leonhard:

 

Leo.jpg

 

 

Tam Adı: Saijou Leonhard

Bağlı Olduğu Yerler: Dağcılık Klübü

Ailesi: Saijou Kaya (Ablası)

İşi: Öğrenci

Yetenekleri: Güçlendirme Büyüsü, Panzer, Usuba Kagerou

 

Shiba kardeşlerin ilk arkadaşlarından. Genellikle "Leo" diye bilinir. Rahat bir kişiliği vardır. Dedesi Alman'dır. Kale Serisi Büyücüleri'nin kanını taşıdığından, onlar gibi kendini kaybedip ölmekten korkmaktadır. Bunu engelleyebilmek için uzun yaşayabilmeyi başarabilmiş dedesi gibi içinden gelen dürtülere (geceleri bağırmak gibi) uymaktadır.

 

Geçmişi

 

Dedesi Almanların Kale Serisi Büyücüleri'ndendir. Deneylerden kurtulabilen az sayıda insandan biridir. Bu deneylerle fiziksel yetenekleri geliştirilmiştir.

 

Yetenekleri

Dedesinden gelen özellikleri sayesinde insanüstü dayanıklılığı ve hızı vardır.

-Güçlendirme Büyüsü:

Genelde tüm vücuduna uygulayarak zırhlı hale gelmek için kullanır. Savunma için büyüsünü, saldırı için fiziksel yeteneklerini kullanan bir tiptir.

-Panzer:

Sesle etkinleştirdiği bir büyüdür. CAD'sinin yok edilemez olmasını sağlar.

-Usoba Kagerou:

Chiba Ailesi tarafından Leo'ya özel olarak yapılmıştır. Güçlendirme büyüsü sayesinde aşırı keskin bir kılıç haline gelir ve en güçlü zırhları bile kesebilecek güçtedir.

 

Yoshida Mikihiko:

 

640px-Mikihiko_Anime.png

 

 

Tam Adı: Yoshida Mikihiko

Bağlı Olduğu Yerler: Yoshida, Disiplin Komitesi

İşi: Öğrenci

Yetenekleri: Kutsal Toprak Büyüleri: Bariyer, Büyülü Sis,Yıldırım Çocuğu...(Element Tabanlı Büyüler), Çağırma Büyüleri, Duyu Ayarlama, Eko Labirenti

Ekipmanları: Tılsımlar ve Muskalar(Kadim Büyüler için)

 

Mikihiko 2. arkta (Novel 3. Volume, Anime 8. Bölüm) Shiba'ların arkadaşı olan biri. Kadim Büyü kullanıcılarından. Erika'nın çocukluk arkadaşı.

Mizuki'yi ilk gördüğünde gözleri çok ilgisini çekmiş ve eğer kazadan önce tanışsalardı onu yanına almak için her şeyi yapabileceğini söylemiştir. Ama şimdi öyle bir amacı yoktur ve başkalarının "Kutsal Toprak Büyüleri" nde gelişmesini istemediği için Mizuki'nin sırrını saklayacağını söylemiştir.

Novelda Mizuki'ye karşı hisleri olduğu anlaşılmaktadır.

Geçmişi

 

Yoshida Ailesinden. 10 Esas Klan ya da 100 Aile'den olmamasına rağmen, Kadim Büyü kullanan ailelerden olmalarından dolayı bilinen bir klan.

Seri başlamadan birkaç yıl önce klanda dahi sayılan biriydi. Ama bir kazadan dolayı gücünü eskisi gibi kullanamamaya başladı.

 

Yetenekleri

 

Kutsal Toprak Büyüleri

Kadim Büyülerdendir. Oldukça güçlü ilizyon büyüleri içerir. Yıldırım Çocuğu gibi güçlü saldırı büyüleri de vardır.

Ruhsal Büyüleri

-Çağırma Büyüsü: Ruhsal büyülerin temellerindendir. Ruhları çağırmayı sağlar.

-Duyu Ayarlaması: Duyuları bir ruhla birleştirmeyi sağlayan gelişmiş büyülerdendir. Şu anda 5 duyudan 2'sini aynı anda birleştirebilmektedir. Bu sayede farklı yerlere gönderdiği ruhlarla o yerler hakkında bilgi edinebilir.

-Eko Labirenti: Hedefe düşük ve alçak frekansta çok sayıda ses dalgası göndererek şaşırtır. Yüksek frekanslılar hedefi şaşırtırken, düşük olanlar yön duygusunu kaybettirir. Orman gibi alanlarda kullanıldığında hedefin kaybolmasını sağlar. Büyüden kurtulmanın tek yolu büyücüyü halletmektir. Ama Mikihiko büyüyü ruhları aracılığıyla yaptığından ruhları bulsalar bile büyü durmaz.

 

Shibata Mizuki:

 

Mizuki.jpg

 

 

Tam Adı: Shibata Mizuki

Bağlı Olduğu Yerler: Edebiyat Klübü

İşi: Öğrenci

Yetenekleri: Pushionlara (Ruh Parçacığı) Aşırı Duyarlılık, diğer adıyla Kristal Gözler

 

Shiba kardeşlerin ilk arkadaşlarından. Tatsuya gözlerinden şüphelenmeye başlasa da arkadaşlıklarını tehlikeye düşürecek bir şey olmamıştır. Göz bozukluğundan gözlük kullanmaya gerek kalmadığı halde gözlükleri vardır. Bunları gözlerinin gücünü kontrol edemediği için rahatsız olduğundan takar. Gözleri sayesinde insanların auralarını görebildiğinden Tatsuya sırrını açığa çıkarabileceğinden çekinmektedir. Novelda Mikihiko'ya karşı bir şeyler hissettiğinin ipuçları verilmiştir. Çok nasik ve utangaç biridir.

 

Yetenekleri

 

Büyü öğrenmesinin tek nedeni gözlerini kontrol edebilmeyi istemesidir. Gözleri çok güçlüdür ama şu anda ne potansiyelini bilmekte ne de onları kontrol edebilmektedir.

 

-Pushionlara Aşırı Duyarlılık:

Aslında bir rahatsızlıktır. Bilinçli bir şekilde açılıp kapatılamaz. Böyle kişilerin sezgileri çok kuvvetlidir. Sürekli ruhsal parçacıkları görmenin sonucu, böyle kişilerde zihinsel bozukluklar görülebilir.

-Kristal Gözler:

Mikihiko'nun kullandığı bir terimdir. Mikihiko gibi Ruhsal Büyücülerin ruhları görebilen gözlere verdiği addır. Ruhsal Büyücüler ruh büyüleri yapmalarına rağmen ruhları göremezler. Ruh parçacıkları yoluyla hissedebilirler. Böyle kişiler onlar için bulunmaz hazineler gibidir.

 

Mitsui Honoka:

 

298px-Honoka.png

 

 

Tam Adı: Mitsui Honoka

Yaşı: 16

Bağlı Olduğu Yerler: Elementler (Onların soyundan), Öğrenci Konseyi (Sekreter)

İşi: Öğrenci

Yetenekleri: Evil-Eye, Optik Büyü

 

İlk gösterilen Bloomlardan biri. Shizuku'nun çocukluk arkadaşı ve o da Bloom/Weed ayrımcılığına karşı.

Tutsuya'yı seviyor ve yaz tatili sırasında hislerini açıklıyor. Tatsuya durumunu açıkladığında onun üstüne gitmeyeceğini ama başka birini sevebilene kadar Tatsuya'yı seveceğini söylüyor.

 

Geçmişi

 

Volume 11'de Honoka'nın "Elementler" in (Büyünün 8 tipte sınıflandırılmasından önce Japonya'daki büyücüler. Büyüyü Japon elementlerine (Toprak, Su, Ateş, Hava, Işık ve Yıldırım) göre çalışmışlar) soyundan geldiği açıklanıyor.

 

Yetenekleri

 

Teorik ve pratik sınavların toplamında okul ikincisi. Işık büyülerinde uzmandır. Işığı kullanarak ilizyonlar oluşturabilir.

Evil-Eye: Beyin kontrol büyüsüdür. Volume 11 Chapter 15'te aynı anda 4 kişiye kullanmayı başararak Blanche liderinden daha iyi olduğunu göstermiştir

Optik Büyü: Işığı kullanarak anlık parlamalarla geçici körlük yapabilir. Turnuvada kullanmıştır.

Optik Kamuflaj: Işığın kırılmasını kontrol ederek görünmezlik sağlayabilen büyü.

 

Kitayama Shizuku:

 

304px-ShizukuKitayama.png

 

 

Tam Adı: Kitayama Shizuku

Yaşı: 16

Bağlı Olduğu Yerler: Kitayama, Disiplin Komitesi

Ailesi: Kitayama Ushio (Babası), Kitayama Benio (Annesi), Kitayama Wataru (Küçük Kardeşi), Naruse Harumi (Kuzeni)

İşi: Öğrenci

Yetenekleri: Rezonans, Phonon Maser, Aktif Hava Mayını, Güçlendirme

 

Novel ve mangada ilk çıkan karakterlerden. Bloom olmasına rağmen ayrımcılığa karşı olanlardan. Honoka'nın çocukluk arkadaşı ve ilerleyen zamanda seride önemli olan karakterlerden. Duygularını hiç göstermeyen biri. Soğukkanlı ve her durumda sakin kalabiliyor.

 

Geçmişi

 

Zengin Kitayama ailesinin tek kızı. Büyücü olan annesi zengin olan Kitayama Ushio ile evlenmiş. Pratik yeteneği çok iyi ama büyü gücü düşük olan bir küçük kardeşi var. Kendi saf büyü gücü ise normalden çok yüksek. Aile bağlantıları çok güçlü.

 

Yetenekleri

 

Birinci Lise'nin pratik sınavında Miyuki'den sonra en yüksek puanı alan kişi. Titreşim Ve Hızlandırma büyülerinde uzman olduğu için turnuvada "ıcicleDestruction" ve "Speed Shooting" yarışmalarına katılması istenmiştir. Büyüsünü çok iyi kontrol edemez ama yüksek büyü gücü bu açığını kapatır.

 

Phonon Maser: Yüksek seviye Titreşim Tipi büyüdür.  Süpersonik titreşimleri arttırarak kuantum ısı ışını oluşturur.

Aktif Hava Mayını: Speed Shooting elemelerinde Tatsuya tarafından Shizuku için geliştirilen bür büyüdür. Hedefleri tek tek vuramayacak olan Shizuku'nun büyü gücünü avantaj olarak kullanan bir büyüdür. Belirlenen bir alana giren her cisme kısmi genişleme-daralmayla birlikte hızlı ısınma-soğuma uygulayarak parçalanmasını sağlar.

 

Saegusa Mayumi:

 

640px-Mayumi_Summer_Dress.png

 

 

Tam Adı: Saegusa Mayumi

Lakabı: Elf Nişancısı, Elf Prensesi

Yaşı: 19

Boyu: 155

Bağlı Olduğu Yerler: Saegusa (10 Esas Klan), Öğrenci Konseyi (Başkan)

Aile: Saegusa Koichi (Babası), Büyük 2 Abisi, Saegusa Kasumi (Kız kardeşi), Saegusa Izumi (Kız Kardeşi)

İşi: Öğrenci

Yetenekleri: Çoklu Gözlem, Kuru Meteor, Halo Parçacıkları, Kuru Buz Peletleri, Çoklu Sekme

 

Öğrenci konseyi başkanı ve Shiba kardeşlerle ilk görüşen kişi. Büyü çevreleri tarafından dahi olarak görünür. Nazik ve iyi biridir. Daha çok ablalık yapar. Mükemmel bir trolldür. Ara sıra çocukça davranır ve başkalarıyla uğraşmaya bayılır; özellikle Tatsuya'yla...

 

Geçmişi

En güçlü iki klandan biri olan Saegusa'nın en büyük 3. çocuğudur. 2 abisi, 2 de kız kardeşi vardır.

Babası şu anda Itsuwa klanı halefi Itsuwa Hirofumi ve Juumonji Katsuto'dan hangisiyle evlenmesi gerektiğini seçmektedir. Tatsuya turnuvada Masaki'yi yendiğinde Juumonji tarafından Mayumi yada kız kardeşlerinden biriyle evlenerek 10 Klana girmesi tavsiyesinde bulunulmuştur.

Yetenekleri

Büyü Yetenekleri:

Saegusa'nın halefi olamamasına (kendinden büyük abilerinden dolayı) rağmen 10 yılda bir gelen dahi olarak görülür. Uzak Menzilli Hassas Atışlarda dünyadaki en iyi 10 büyücüden biridir.

-Çoklu Gözlem: Uzak mesafeli casusluk büyüsüdür. farklı açılardan görüş sağlar. Duvarların arkasını görmede çok etkilidir.

-Kuru Meteor: Anti-personel büyüsüdür. Donmuş karbondioksitin hedef akciğerinde bir anda buharlaştırılmasıyla hem basınç farkından hem de uzun sürede oksijen eksikliğinden bilinç kaybı yapar.

-Halo Parçacıkları: Havayı minik buz mızraklarına dönüştürüp sonik hızda fırlatan büyü. Yüksek miktarda enerji harcar.

-Kuru Buz Peletleri: Kuru buz mermilerini sonik hızda fırlatarak yapılan büyü. Zırhları delebildiği bilinmektedir. Halo Parçacıkları gücünün aynısı mı, türevi mi olduğu bilinmiyor.

-Çoklu Sekme: Ters Hız Tipi Büyü. Gelen cisimleri geldikleri yöne iki katı hızla fırlatan bir büyü. Turnuva sırasında kullanıldı.

 

Watanabe Mari:

 

640px-Mahouka_Koukou_no_RettouseiWM.PNG

 

 

Tam Adı: Watanabe Mari

Yaşı: 16

Bağlı Olduğu Yerler: Watanabe (100 Aile), Disiplin Komitesi (Başkan)

İşi: Öğrenci

Yetenekleri: Dojigiri, Basınç Kesişi, Aromaterapi

 

3. sınıf öğrencilerinden. Novelda ilk 5 Volume Disiplin Komitesi Başkanlığı yapıyor. Okulda Mayumi ve Katsuto'yla birlikte en çok sözü geçen 3 kişiden biri. Tatsuya'nın Disiplin Komitesine girmesini isteyen kişi.

Aynı zamanda Chiba Naotsugu'nun (Erika'nın abisi) kız arkadaşı.

 

Geçmişi

 

Watanae Ailesi 100 ailenin parçalarından biridir. Fakat Chiyoda ve Isori Aileleri gibi ana ailelerden değildir. Bu yüzden onlar gibi politika ve askeri konularla ilgilenmesine gerek kalmaz. Ailesinde bu seviyede olan tek büyücüdür.

 

Yetenekleri

 

Anti-personel büyülerde uzmanlaşmıştır. Diğerleri gibi yüksek büyü gücü ya da büyü yapma hızı yoktur. Ama aynı anda çoklu büyü kullanmada diğerleri yanına yaklaşamaz. Bu şekilde birleşik büyülerle yapılan saldırılardan korunmak oldukça zordur. Ayrıca savaşta rakibin duyu organlarına büyü yaparak onları etkisiz hale getirir. Bu yetenekleri sayesinde 10 Ana Ailenin soyundan gelen büyücülerin seviyesinde bir büyücüdür.

Basınç Kesişi: Ağırlık büyüsüyle vuruşun gücünü artırır, aynı anda kılıcın ucunda güçlendirme büyüsüyle aşırı keskin alan oluşturur.

Aromaterapi: Büyü değildir. Çeşitli kokularla hafıza ve duygular değiştirilir. Bunu doğruluk serumu yapmak için de kullanabilir.

 

Juumonji Katsuto:

 

640px-Mahouka_Koukou_no_Rettouseijk.PNG

 

 

Tam Adı: Juumonji Katsuto

Lakabı: Demir Duvar

Yaşı: 19

Boyu: 185cm

Bağlı Olduğu Yerler: Juumonji (10 Ana Aile), Klüp Yönetim Grubu (Başkan)

İşi: Öğrenci, Halef (Juumonji)

Yetenekleri: Phalanx

 

Juumonji Ailesinin en büyük oğlu ve gelecekteki lideri. 3 sınıf ve okulda en çok sözü geçen üçlüden (diğerleri Mayumi ve Mari) biri.

Yetenekleri

 

Phalanx: En yüksek savunma büyüsüdür. Kendini yenileyen çok katmanlı bir kalkan. Üst yüzeydeki kırılsa bile alttaki kalkan hemen onun yerine geçerek yenilemeyi sağlıyor. Durmadan yeni katmanlar üretilip eskileriyle yer değiştiriyor. Delinemeyen bir kalkan ve aynı zamanda katmanları yüksek hızlarla rakibi ezmek için gönderilebiliyor. (Animede 7. bölümde kullandığı büyü Phalanx değildi. Phalanx küre şeklinde her yerini kaplıyor ve içeriye hiç bir şekilde müdahale edilemiyor)

 

Nakajou Azusa:

 

640px-Azusa.jpg

 

 

Tam Adı: Nakajou Azusa

Lakabı: Cihaz Otakusu

Bağlı Olduğu Yerler: Öğrenci Konseyi Sekreteri (Volume 1-5), Öğrenci Konseyi Başkanı (Volume 6 ve sonrası)

İşi: Öğrenci

Yetenekleri: Azusayumi

 

İkinci sınıf öğrencilerinden. Bloom/Weed ayrımcılığı yapmayan biri. Mayumi tarafından genelde "A-chan" olarak çağrılır. Mayumi mezun olunca Öğrenci Konseyi Başkanı olmuştur.

Hem teknik hem de pratik alanda döneminin üst düzey öğrencilerinden. Toplam puanda dönem birincisi. Hayali gelecekte büyü mühendisi olmak. Mari tarafından "Cihaz Otakusu" lakabı takılmıştır.

Turnuvada Tatsuya'nın, liseli birinin seviyesinin çok üzerindeki büyü mühendisliği yeteneklerini gördükten sonra Tatsuya'nın "Belki de Taurus Silver bizim gibi bir Japon gencidir." lafını hatırlayınca onun Taurus Silver olabileceğinden şüphelenmeye başlamıştır.

 

Yetenekleri

 

Okuldaki en iyi büyü mühendislerindendir. Ayrıca turnuva için seçilen 8 görevlide biridir.

Azusayumi: Kendine özel Dış-Sistem Büyüsüdür. Sanrısal bir ses olarak duyulur. Panik halindeki insan toplulukları üzerinde çok etkilidir. Etkilenen kişilerin dikkatlerini bir yere toplamayı sağlar.

 

Angelina Kudou Shields(Bu Sezon Çıkmayacak):

 

Angelina_Kudou_Shields.png

 

 

Tam Adı: Angelina Kudou Shields

Takma Adı: Angie Sirius

Lakabı: Sirius, Lina

Yaşı: 17

Bağlı Olduğu Yerler: USNA(Stars), 13 Havari(13 Havari'den biri), Kudou(Büyük Amca tarafından)

Ailesi: Kudou Retsu (Büyük Dedesi), Kudou Makoto (Kuzeni), Fujibayashi Kyouko (Kuzeni), Kudou Minori (Kuzeni)

İşi: Stratejik Sınıf Büyücü, Sirius(Stars), Transfer Öğrenci

Yetenekleri: Ağır Metal Patlaması, Moleküler Bölücü, Muspelheim, Parade, Dans Eden Kılıçlar

Ekipmanları: Brionac()

 

Novelın 9. Vol'ünde (Animede bu sezon çıkmayacak) gelen bir karakter. Büyük Asya Birliği filosunun tek büyüyle yok edilişinin ardından USNA, Japonya'nın gizli Stratejik Büyücüsü olabileceği ihtimalini araştırmaya başlamıştır. Şüpheli listesinin başında olan Tatsuya'yı gözlemlemek için Birinci Lise'ye transfer edilir. USNA'nin özel birliği Stars'ın lideridir. Aynı zamanda kayıtlı Stratejik Sınıf Büyücülerden (13 Havari) biridir. Bir asker olmak için fazla nazik olmasına rağmen mesleğe devam etmektedir. Çünkü dünyadaki en güçlü büyücülerden biri olarak doğduğundan, ülkesine sorumluluğu olduğunu düşünmektedir.

 

Geçmişi

 

Kudou Retsu'nun Amerika'ya giden kardeşinin torunudur.

3 yıl önce Stars'a katılmıştır. Ama askeri kariyeri 1.5 yıldır.

Eski Sirius olan William Sirius'u yenerek, Sirius unvanını kazanmıştır.

 

Yetenekleri

 

"Sirius" unvanının sahibi olması nedeniyle USNA'nın en güçlü büyücüsüdür. Sadece önceki "Sirius" u yenenler bu unvanı alabilirler.

Yakın dövüşte de çok yeteneklidir. Bıçakları ve susturucu silahları da kullanır. Büyü alanında geniş alanlı büyülerden ziyade küçük alanlı yüksek hasar veren büyülerde uzmandır. Ayrıca büyü gücü de çok yüksektir.

Büyüleri

-Ağır Metal Patlaması:

Ağır metalleri plazmaya çeviren Stratejik Sınıf büyüdür. Bu şekilde plazmaya dönüşen büyük miktardaki metal yığınları aşırı hızlarda fırlatılabilir.

Bu büyü için USNA tarafından geliştirilen Brionac adlı özel CAD'yi kullanır.

-Parade:

Kudou Retsu tarafından geliştirilen aileye özel büyüdür. Kendi vücudunun şeklini değiştirmeyi de sağlar. Bu sayede savaşta farklı biri olur. Ayrıca sürekli farklı yerlerde beliren klonlar da oluşturarak orijinal vücudun bulunmasını engeller.

-Moleküler Bölücü:

William Sirius tarafından geliştirilen gizli tekniktir. Onu yendiğinde kendisine öğretilmiştir. Moleküler bağları zayıflatarak yapıyı güçsüzleştirir.

-Muspelheim:

Geniş alanlı, büyük ölçekli bir büyüdür. Alandaki havayı alev, yıldırım ve sonuçta plazmayla kaplar.

 

Üçüncü Lise

 

 

Ichijou Masaki:

 

640px-Ep7Screenshots_%2819%29.png

 

 

Tam Adı: Ichijou Masaki

Lakabı: Kızıl Prens

Yaşı: 17

Bağlı Olduğu Yerler: Ichijou (10 Ana Aile)

Ailesi: Ichijou Gouki (Babası), Ichijou Midori (Annesi), Ichijou Akane (Kız Kardeşi), Ichijou Ruri (Kız Kardeşi)

İşi: Öğrenci, Halef (Ichijou)

Yetenekleri: Rupture, Kyokan Jigoku, Bias Release

 

Üçüncü Lise'nin birinci sınıflarından. 10 Ana Aile'den Ichijou'nun varisi.

Kızlar arasında popüler olmasına rağmen karşı cinse genelde ilgi göstermeyen biri. Miyuki'yi gördüğündeyse direk ilgisi ona çekilmiştir.

Tatsuya'yı rakibi olarak görür. Savaşlarda en olmadık durumlarda bile soğukkanlı ve analitik davranabilir.

Ayrıca 10 Ana Aileden olması nedeniyle gerektiği zamanlarda Büyü Birliği'ne yardım etme sorumluluğunun bilincindedir.

 

Geçmişi

 

3 yıl önce Büyük Asya Birliği Okinawa'ya saldırması sırasında Yeni Sovyet Birliği de Sado'da askeri operasyon yapmıştı (Bugün bu yaptıklarını inkar ediyorlar). O sırada 13 yaşında olan Masaki, klanın şimdiki lideri olan babasının yanında savaşa katılmaya gönüllü olup büyüsü "Rupture" ile çok sayıda düşmanı yok etmiştir. Bu yaptıkları sayesinde "Ichijou Ailesinin Kızıl Prensi" lakabını kazanmıştır.

 

Yetenekleri

 

Tek başına bütün bir zırhlı taburun saldırı ve savunma gücüne denk olduğu söylenmektedir. Orta ve uzun menzilli bombardımanlarda uzmandır. Üst seviye büyüleri zorlanmadan iptal edebilir. Üst seviye yıkıcı büyüleri hızla ve aralıksız şekilde yapabilir. Daha çok savaş alanında uzman olmasına rağmen CAD'lerde de bilgisi vardır.

 

Rupture: Yalnızca askeri amaçla geliştirilmiş bir büyüdür. Hedefteki tüm sıvıyı buharlaştıran bir büyüdür. Canlılarda vücut sıvısının buharlaşması sonucu vücudu patlatır ve her yeri kırmızıya boyar (Kızıl Prens lakabı buradan gelir).

Makinelerin ise neredeyse tamamı belli bir sıvıyla çalıştığı için anlık patlamayla çalışmayı durdururlar. Bu da büyüyü hem anti-personel hem de anti-zırhlı savaşlar için mükemmel yapar.

Zayıflığı: İçinde sıvı olmayan şeylerde çalışmaz (Kadim Büyü'nün Hayalet Birlikleri gibi). Ayrıca alan büyüsü olmadığı için hedefin tam yerinin belirlenmesi gerekir.

Kyokan Jigoku: Rupture büyüsünün daha güçsüz ama daha geniş alanlı olan versiyonu. Aktive olması için 30 ila 60 sn arası süre gerekir. Belirlenen alandaki her sıvının buharlaşmasını sağlar ama gerekli uzun süre yüzünden aktif savaşta kullanılamaz.

Bias Release: Sıkıştırılmış hava kütlelerini yüksek hızla hedefe gönderip temas anında ani basınçlı patlama yapan bir büyü.

 

Kichijouji Shinkurou:

 

640px-Ep7Screenshots_%2820%29.png

 

 

Tam Adı: Kichijouji Shinkurou

Lakabı: Kardinal George

Yaşı: 17

Bağlı Olduğu Yerler: Ichijou Ailesi, Kanazawa Büyü Araştırma Enstitüsü

Ailesi: İsimleri bilinmiyor(ölüler)

İşi: Öğrenci, Araştırmacı

Yeteneği: Görünmez Mermi

 

Üçüncü Lise'nin birinci sınıflarındandır. Turnuvaya katılmıştır. Kardinal Kodları'ndan birini keşfetmesi yüzünden "Kardinal George" olarak bilinir. Görünüşüne rağmen Üçüncü Lise'nin yakın dövüşe verdiği önem sayesinde güçsüz değildir. Ichijou Ailesi onu alarak büyücüler için olan kötü şöhretli yetimhanelerden kurtardığı için onlara karşı borçlu hisseder. Bu yüzden Masaki'ye yardımcı olmaktan mutluluk duyar. Tatsuya onu CAD modifikasyonunda yendiği için onu rakibi olarak görür. Aynı zamanda Mikihiko'ya Monolith Code'da hız konusunda yenildiğinden onu da rakibi olarak görür.

 

Geçmişi

 

Anne babası Sado Adası'nda Büyü Araştırmacısı olarak çalışan kişilerdi. 3 yıl önce kendisi de oradayken Yeni Sovyet Birliği adaya saldırdığında ailesini öldürdüler. Kendisini kurtaran Ichijou Ailesi borcunu Araştırma Enstitüleri'nde çalışarak ödemesini istemiştir. Kardinal Kodları'ndan birini de burada keşfetmiştir.

 

Yetenekleri

 

Görünmez Mermi: Ağırlık büyüsü alanında bulunmuş olan tek Kardinal Kodu ile yapılan büyüdür. Eidosun kendisini değiştirmediğinden "Güçlendirme" gibi eidosu koruyan büyülerle durdurulamaz. Büyülerle durdurulamayacak bir büyüdür ve Kod sayesinde normal büyülerden çok daha az enerjiyle çok daha hızlı yapılabilir. Tek korunma yolu fiziksel olarak korunmaktır.

 

Yotsuba

 

Shiba Miya:

 

Shiba_Miya.png

 

 

Tam Adı: Shiba Miya

Diğer Adı: Yotsuba Miya

Lakabı: Yokluk Nehrinin Efendisi, Mistress of Lethe (Lethe: Yunan mitolojisinde unutmaya neden olan bir ölüler diyarı nehri)

Yaşı: Ölü

Bağlı Olduğu Yerler: Yotsuba

Ailesi: Yotsuba Genzou (Babası), Yotsuba Maya (İkiz Kız Kardeşi), Shiba Miyuki (Kızı), Shiba Tatsuya (Oğlu), Shiba Tatsurou (Eşi), Kuroba Mitsugu (Kuzeni)

Yeteneği: Zihinsel Dizayn Müdahalesi

 

Ana karakterlerin annesi. Aynı zamanda Yotsuba Maya'nın ikizi. Serinin başladığı zamandan kısa bir süre önce sağlık sorunlarından ölüyor. Başlarda çok nazik ve iyi bir insanken; büyük oranda 2062 Kabusu sırasında kız kardeşinin, sonra da Yapay Büyücü Projesi için oğlunun beyniyle oynadıktan sonra duygusuzlaşmıştır. Kullandığı büyünün yan etkisinden mi yoksa suçluluk duygusundan mı bu hale geldiği bilinmemektedir. Yotsuba'daki diğerleri gibi o da Tatsuya'ya karşı ilgisiz durmaktadır.

Ama kendi oğlunu sevememenin acısını çektiğinin belirtileri de görülmüştür. Honami (kendi gardiyanı), Tatsuya'yı Okinawa'daki filo ateşinden korumaya gitmeden önce Miya'nın oğlunun zekasını övmesi, Honami'ye Miya'nın da bir anne olduğunu ve oğlunu aslında sevebileceğini hatırlatmıştır.

 

Geçmişi

 

Yotsuba

İkizi Maya'yla beraber Yotsuba Genzou'nun kızı olarak doğmuştur. Ailenin emriyle, güçlü büyücü genleri yüzünden Shiba Tatsurou ile evlenmiştir.

 

Dokunulmaz - 2062 Kabusu

Kardeşi kaçıranlardan babası tarafından kurtarıldıktan sonra, Dahan'da uğradığı tecavüz ve deneyler yüzünden delirmek üzere olduğundan, babası tarafından kardeşine büyü yapması emredilmiştir. Miya kardeşinin tüm kötü hafızasını sadece bilgiye çevirmeye çalışırken, deneyimsizliği yüzünden tüm hafızasını sadece bilgiye çevirmiştir. Bir anlamda duygularını yok ettiğinden, büyük bir suçluluk duygusuyla büyüsünü dikkatsizce kullanmaya başlamıştır. Bu da sağlığını zayıflatmıştır. Bu olaydan sonra kardeşiyle arasını düzeltememiştir.

Yetenekleri

Maya'nın yeteneği "Zihinsel Dizayn Müdahalesi" olduğundan ve zihinsel güç kullanıcılarının "Akaşa Kayıtları" na yakın bağlı olduğu bilindiğinden, çok gelişmiş sezgileri vardır. En ufak bir tehlikeyi veya güvenilemeyecek kişileri sezebilir. Bu yeteneği diğerleriyle karşılaştırılamayacak düzeyde olduğundan kendine "Mistress of Lethe" unvanını kazandırmıştır.

Zihinsel Dizayn Müdahalesi:

Yasak bir Dış Sistem Büyüsü. Miya'ya özel bir büyü. Karşıdakinin zihnini değiştirebilmeyi sağlar. Miya sadece kız kardeşine ve oğluna karşı kullanmıştır. Yan etki olarak kullanıcı ve hedefin duygularını kaldırır. Kullanıcısının duygularının büyüden dolayı mı, suçluluk duygusundan mı kaybolduğu bilinmemektedir.

 

Yotsuba Maya:

 

640px-Maya_anime.jpg

 

 

Tam Adı: Yotsuba Maya

Lakabı: Gecenin Kraliçesi, Uzak Doğu'nun Şeytan Lordu

Yaşı: 46

Bağlı Olduğu Yerler: Yotsuba, Yedi Bilge(7 Bilge'den biri)

Ailesi: Yotsuba Genzou (Babası, Ölü), Shiba Miya (İkizi, Ölü), Kuroba Mitsugu (Kuzeni), Shiba Tatsuya (Yeğeni), Shiba Miyuki (Yeğeni), Kuroba İkizleri

İşi: Klan Lideri (Yotsuba)

Yeteneği: Meteor Akıntısı

 

10 Esas Klan'da en güçlü iki aileden biri olan Yotsuba'nın şimdiki lideri. Shiba kardeşlerin teyzesi. Dünyanın en güçlü büyücüsü ve Hliðskjálf'a erişimi olan Yedi Bilge'den biri. 2062'de yaşanan olay yüzünden duygularının büyük kısmını kaybetmiştir.

Tatsuya'dan gücü yüzünden endişe duymaktadır. Ondan "Canavar" diye bahsederek (aşağılama olarak değil, gücü için söylüyor), onu teklikeli gördüğünü göstermiştir. Bu yüzden ona limitleyiciler koyarak, Miyuki aracılığıyla klana bağlılığını sağlamaktadır.

Shiba Kardeşlerle İlişkisi:

Tatsuya: Tatsuya'ya bir akrabadan çok iş ortağı gibi davranmaktadır. Ama klanın geri kalanından farklı olarak yeteneklerini kabul etmekte ve başarılarını övmektedir. Tatsuya'nın gücünün kendi gücüne doğal düşman olmasından aynı zamanda onu potansiyel tehlike olarak görmektedir. Bazı yerlerde onu dolaylı olarak düşünüyor olabileceği de gösterilmiştir. Tatsuya'nın hakkında Tatsuya'nın bile bilmediği şeyleri bilen tek kişidir.

Miyuki: Miyuki'ye klandaki diğer kişiler kadar iyi bakmamaktadır. Ama Tatsuya'yı kontrol edebilmek için Miyuki'nin önemini bildiğinden onu her durumda korur. Miyuki'yi daha çok Tatsuya'yı zincirleyen kişi olarak görmektedir.

 

Geçmiş

 

Dokunulmaz - 2062 Kabusu

Çin'de bir gezi sırasında Dahanlı (Çin'in güney kısmında bir ülke) düşmanlar tarafından kaçırılmıştır. Bu sırada yanında olan nişanlısı Saegusa Koichi de (Saegusa'nın şimdiki lideri) bu olayda bir gözünü kaybetmiştir.

Kurtarıldıktan sonra, delirmek üzereyken bütün tecavüz ve deney anıları kardeşi tarafından sadece bilgiye çevrilerek duygulardan arınmıştır (babasının emriyle). Duygularını kaybettiğinden bu olaydan sonra kardeşiyle araları da bozulmuştur. Ayrıca deneylerden ötürü doğum kabiliyetini yitirdiğinden Saegusa ile evliliği iptal edilmiştir.

Babası Yotsuba Genzou, intikamını almak için Dahan'ın tüm üst düzey yetkililerini ve laboratuarla bağlantılı herkesi öldürmek için klanıyla saldırıya geçmiştir. Sonuçta Yotsuba, Genzou dahil savaş güçlerinin yarısı olan 30 adamı kaybederken (Genzou özel büyüsünü fazla kullanmaktan ölmüştür), Dahan 4000 adamını kaybetmiştir. Bu nedenle zayıflayan Dahan'ı da Büyük Asya Birliği ele geçirmiştir. 30 adam kaybederek 4000 kişiyi katlettikleri olay sonrası Yotsuba , "Dokunulmaz" unvanıyla anılmaya başlanmıştır.

Yeteneği

Meteor Akıntısı:

Kendisini dünyadaki en güçlü büyücü yapan büyüsü. Kapalı alanlarda daha fazla etkili bir büyü. Sayısız miktarda ışık rastgele yönlerde gönderilir. Işığın değdiği her şey gaza dönüşür. Çarptığı maddenin sertliği önemsizdir. Hiçbir korunma büyüsüyle korunulamaz(Jumonji'nin Phalanx'ıyla bile). Fakat eidosa dolaylı yoldan ulaştığından dolayı, Tatsuya'nın "Eidosa Direk Müdahale" özelliğine karşı duramaz. Tatsuya'nın yeteneği bu büyünün doğal düşmanıdır yani. Büyünün temsili resmini bulabildim şimdilik:

 

lv0x.jpg

 

Ekstra Bilgi:

- Maya'nın kanji anlamı "gerçek gece" dir.

- Dahan Kazası sırasında kısır kalmıştır.

- Dahan'da yapılan deneyler yapay büyücü üretimi ile ilgilidir.

 

FLT

 

Shiba Tatsurou:

 

640px-Tatsurou1.png

 

 

Tam Adı: Shiba Tatsurou

Takma Adı: Shiibara Tatsurou (İş için)

Bağlı Olduğu Yerler: Yotsuba, Four Leaves Technology

Aile: Shiba Miyuki (Kızı), Shiba Tatsuya (Oğlu), Shiba Miya (Eşi, Ölü), Shiba Sayuri (Eşi)

İş ;) Yardımcı Başkan (FLT)

 

Shiba kardeşlerin babası. FLT'de yardımcı başkan. Miyuki'ye karşı iyi davranmasına rağmen Tatsuya'ya karşı oldukça soğuk. Bu davranışı Yotsuba Klanı'nı kızdırmamak için yaptığı düşünülmekte. Ayrıca oğlunun zekası ve yeteneklerine karşı kıskançlığı geçen davranışlar yaptığı görülmüştür.

Geçmişi

Yotsuba Miya ile sadece güç ve para için evlenmiştir. Zaten eşi öldükten 6 ay sonra hemen yeniden evlenmiştir.

Yetenekleri

Küçüklüğünde normal büyücülere göre yüksek miktarda psion rezervine sahiptir. Yotsuba'dan biriyle evlenebilmesi de bu sayede olmuştur. Fakat bu potansiyelini güce dönüştürememiştir ve şu an iş adamı olarak çalışmaktadır.

 

Ushiyama:

 

640px-Ep_9_%285%29.png

 

 

Tam Adı: Ushiyama (??? kısaca bilinmiyor)

Lakabı: Taurus Silver

Bağlı Olduğu Yerler: FLT 3. Birim

İşi: Büyü Mühendisi

 

FLT'de büyü mühendisidir. "Yönetici Ushiyama" olarak çağrılır. Taurus Silver'in Taurus kısmıdır (Silver kısmı Tatsuya). Oldukça alçak gönüllüdür ve kendinin Tatsuya gibi bir dahi olmadığını, Taurus olmasının tek nedeninin Tatsuya'nın reşit olmadığı için telif haklarıyla ilgilenememesi olduğunu düşünür. Tatsuya bu düşünceyi kabul etmez ve o olmadan "Loop Cast" ın yapılamayacağını söyler.

Layık olmadığını düşündüğü için resmi olarak 3. birimin liderliğini almasa bile herkes tarafından yönetici olarak çağrılır. Tatsuya'ya bağlılık yemini etmiştir ve onu "Efendi" diye çağırır.

CAD donanımında uzmanlaşmıştır. Tatsuya program kısmında yenilmez olmasına rağmen donanımda Ushiyama'yla yarışamaz. Donanımsal düzenlemelerle ilgilenir.

 

Shiva Teorisiyle Alakalı: Ushiyama'nın Nandi'den esinlenerek yazıldığı düşünülmektedir. Shiva'ya binek, asistan ve yakın dost olarak hizmet eden bir boğa. Bazen bir guru veya bilgin olarak da tasvir edilir. Bilge bir topluluğa önderlik ederek Shiva'yı "Efendi" diye çağırması; FLT'de araştırmacılara önderlik ederek Tatsuya'yı "Efendi" olarak çağıran Ushiyama'yla uyum gösterir. Ayrıca ismindeki kanji "Dağın Boğası" olarak da çevrilebilir.

 

101 Bağımsız Büyü Donanımlı Taburu

 

Fujibayashi Kyouko:

 

640px-Fujibayashi.png

 

 

Tam Adı: Fujibayashi Kyouko

Lakabı: Elektron Büyücüsü

Bağlı Olduğu Yerler: Kudou (10 Ana Aile)

Ailesi: Kudou Retsu (Dedesi), Kudou Makoto (Amcası), Angelina Kudou Shields (Kuzeni), Kudou Minori (Kuzeni)

İşi: 101 Bağımsız Büyü Donanımlı Taburu (İkinci Teğmen)

Yetenekleri: Yıldırım İğnesi

 

Büyü Donanımlı Taburun üyelerindendir. Kudou Retsu'nun torunudur. Savaş büyücüleri arasında "Elektron Büyücüsü" olarak bilinir. İkinci Lise'den mezun olmuştur. Dedesine çeken kurnaz bir kişiliği vardır.

 

Yetenekleri

 

Kadim Büyüsüyle bilinen Fujibayashi Ailesinin kızıdır. Teknolojik yetenekleri elektronik ağ ile Idea'yı birleştirmesine olanak verir. 1 km alan içindeki elektronik değişimleri sezebilir.

Hack Yeteneği: Küçük terminal şeklinde CAD'si ile kendi ürettiği programları büyüsüyle bitleştirerek hacklemede uzmandır. Elektronik her şeyi kontrol edebilir. Kendine özel taklit edilmesi zor yöntemler kullanır. Bunlara Kudou Ailesinin özel gizlenme büyüsü de eklenince, Fujibayashi tüm güvenliklere tespit edilmeden girebilir.

Yıldırım İğnesi: Elektriklenmiş iğneleri hedefe fırlatmayı sağlayan bir büyü. Vücudun belirli bölgelerine atılıp elektrik sayesinde hedefi etkisiz hale getiren bir büyü.

 

Kazama Harunobu:

 

640px-Kazama.png

 

 

Tam Adı: Kazama Harunobu

Lakabı: Daitengu

Bağlı Olduğu Yerler: 101 Bağımsız Büyü Donanımlı Taburu (Binbaşı/Lider)

Yetenekleri: Ninjutsu

 

Büyü Donanımlı Taburun lideridir (Rütbesi binbaşı). Tatsuya'yla 3 yıldan uzun bir dostluğu vardır. Aynı zamanda Sayaka'nın babası Mibu Yuuzou ile iyi dostturlar.

Tatsuya'yla aynı hocadan ders aldıklarından yoldaş öğrenciler olarak araları çok iyidir. Ama profesyonel askerliğin verdiği eğitim nedeniyle şartlar gerektirdiği takdirde ikisi de birbirlerine sırt çevirmeye hazırdır. Tatsuya'yla uğraşmayı sever.

10 Ana Aileden nefret eder. Bu duygusu diğer tabur üyelerinde de vardır.

Oldukça vicdansız olduğu söylenmektedir. Ayrıca Yakumo'nun en iyi 2. öğrencisidir.

 

Geçmişi

 

B seviye büyücüdür. 10 Aileyle çok soğuk ilişkisi vardır. Kadim büyülerden "Ninjutsu" kullanıcısıdır. Dağlık veya ormanlık alanlarda dünyaca tanınmış en iyi Kadim Büyü kullanıcılarındandır. Ayrıca paraşütçü birlikler alanında ülkedeki en iyi komutanlardandır. Tatsuya'yı CAD'siz dövüşte yenebilen biridir.

 

Sanada Shigeru:

 

640px-Sanada.png

 

 

Tam Adı: Sanada Shigeru

Bağlı Olduğu Yerler: 101 Bağımsız Büyü Donanımlı Taburu (Yüzbaşı)

 

Büyü Donanımlı Taburun üyelerinden. Eskiden Savunma Ordusu Departmanı için Silah Geliştirme kısmında çalışan biriydi.

Savaşçılıktan çok CAD mühendisliği yapar. Tatsuya'nın Stratejik Büyüsü olan Madde Patlaması'nın potansiyelini büyük oranda ortaya çıkaran CAD "Üçüncü Göz" ü üreten kişidir. Büyüsü güçlüdür ama hızdan yoksundur. Rütbesi yüzbaşı.

 

Yamanaka Kousuke:

 

640px-Yamanaka.png

 

 

Tam Adı: Yamanaka Kousuke

Lakabı: Sensei

Bağlı Olduğu Yerler: 101 Bağımsız Büyü Donanımlı Taburu (Subay)

 

Büyü Donanımlı Taburun üyelerinden. Hakkında çok şey bilinmiyor. Başka insanlar üzerinde deney yapmak için (özellikle Tatsuya'ya deney yapmak istiyor) sürekli izin isteyen biri. Ama bunu düşmanca yapmıyor. Tatsuya'yı değerli bir dost olarak görüyor.

 

Novelda Geçtiği Halde Animede Atlanılan ÖNEMLİ Yerler

 

Burası aslında spoiler sayılmaz. Dediğim gibi novelda geçmesine rağmen bazı önemli yerler atlanıldı. Bu kısımları direk noveldan aldım:

Animede 3. bölümde abisine yaptığı eşek şakasından (!) sonra kendi kendine yaptığı ÖNEMLİ bir konuşma(içinden tabiki :) karakterler deli değil merak etmeyin) (Novel Volume 1 Chapter 4 Sonu): 

Onu seviyorum, ama bu romantik şekilde değil. Zaten romantik şekilde olamaz.

O kişi benim öz abim. 3 yıl önce varlığından ilk defa haberdar olduğum abim. !!!

3 yıl önce onun tarafından kurtarılıp gerçeği öğrendiğimden beri, ona layık bir kardeş olabilmek için çalıştım. !!!

Hep bunun hayalini kurdum. Onun bana yardım ettiği gibi, ben de ona yardım edebilecek biri olmalıyım.

Ondan hiç bir beklentim yok.

Çünkü yokluğa gitmesi gereken bu hayat onun tarafından kurtarıldı.

Şu anda onu buraya zincirleyen ben olsam da, bir gün onu özgürleştiren anahtar olmak istiyorum. Ona yardımcı olabilecek biri olmak istiyorum. 

Animede 9. bölümde babalarıyla yaptıkları, tam anlaşılamayan yer; Tatsuya kendi kendine düşünürken (Novel Volume 3 Chapter 2 Sonu):

"Baba, yanlış anladın. Annemden nefret etmiyorum."

"Öyle mi..."

Tatsuya'nın kalbi nefret edebilme yeteneğine sahip değildi.

Öfke, umutsuzluk, kıskançlık, nefret, iğrenme, açgözlülük, şehvet, tembellik ve aşk gibi güçlü duyguları hissedemezdi.

Asla kendini öfkeye kaptırmazdı.

Ya da umutsuzluk içinde yüzemezdi.

Veya kıskançlıktan çatlayamazdı.

İğrenme ya da nefreti bilmiyordu.

Aşık olamazdı.

Acıkırdı ama oburluk seviyesinde değil.

Yorulurdu ama tembelliği bilmiyordu.

Tüm dünyada sadece annesinin kullanabildiği özel büyü tüm bu duyguları silmişti.

Annesinden nefret etmiyordu.

Ona öfkeli de değildi.

Ama bunlar sinirlenemediği ve nefret edemediği içindi.

Kalan tek "duygusu" onu Yotsuba'ya bağlamak ve görevini unutmasını engellemek için bilerek bırakılmıştı.

 

Ekstra

 

Shiva Teorisi

 

Serinin Hinduizm'de bir ilah olan Shiva'dan esinlenerek yapıldığı düşünülmektedir. Baya benzer yanları var. Böyle yaptıysa bile gerçekten uyarlamada iyi iş çıkarmış yazarımız. Benzerlikleri yazıyorum ama animeye göre spoiler içereceğinden bu sezon bitmeden okumanız tavsiye edilmez.

1)Tatsuya'nın Miyuki'yi hayata döndürüp, siniriyle bundan sorumlu olanları yok etmesi Shiva'nın ilk eşi Sati'yi kaybedip sinirlenmesiyle herkesi öldürmesi hikayesine benziyor.

2)Shiva sadece bir kadını sevebiliyor(eşi Sati), Tatsuya'a kardeş sevgisinden başka duygusu olmadığı için Miyuki'den başkasını düşünmüyor.

3)Miyuki'nin abisi hakkında düşünceleri kardeş sevgisini geçip tapınma seviyesine gelmişken, Sati(Parvati) de Shiva'yla evlenmeden önce onun bir kuluydu. Ayrıca o da Miyuki gibi güzelliğiyle ünlüydü.

4)Sati'nin babası Shiva'nın değerini anlamazken, Miyuki'nin babası (Tatsuya'nın da babası oluyor) Tatsuya'nın yeteneklerini görmüyor.

5)Shiva şehveti yenmişken, Tatsuya şehveti hissetmiyor.

6)Shiva'yı sakinleştiren ve sinirlenmesini engelleyen Sati; Tatsuya'nın güçlerini bastıransa Miyuki.

7)Trident ve Üçüncü Göz(Third Eye)(Shiva'nın da 3. gözü var). Yıkım ve Yenileme gücü(Shiva'nın güçleri). Mahesvara(Sanırım Shiva'nın formlarından biri). Taurus, Tatsuya'nın bir lakabı; Shiva ise bir öküze biniyor.

8)Bazı daha düşük ilahlar Shiva'yı küçümsemiş, bazıları ona canavar demiştir. Okuldaki diğer öğrenciler Tatsuya'yı küçümsüyorlar.

9)Tatsuya ve Miyuki bazen aralarında büyüyle ilgili tartışma yaparlar. Benzer tartışmayı Shiva ve Sati'de Hindu dini üzerine yapıyorlarmış. Tatsuya'nın büyüyü anlama seviyesiyle Shiva'nın bilgelik alanında ruhsal eğitmenliği uyuyorlar.

10)Kardeşler normalde oldukça nazik olmalarına rağmen sinirlendiklerinde çok korkunç oluyorlar. Tatsuya çok acımasız ve kalpsiz olabiliyorken, Miyuki sinirliyken çok merhametsiz. Shiva ve Sati'nin karanlık yüzleriyle benzer bu tarafları.

11)Sati babasına ve diğer ilahlara karşı Shiva'nın değerini savunurdu. Miyuki aynını Tatsuya için yapıyor.

12)Shiva Hinduizm'de "İlahların İlahı" sayılırken, Tatsuya büyücülerin en güçlülerinden.

13)Shiva sinirlendiğinde üçüncü gözünü açarak dehşet saçarken; Tatsuya filoları buharlaştırmak için Üçüncü Göz CAD'sini kullanıyor.

14) Ushiyama'nın Nandi'den esinlenerek yazıldığı düşünülmektedir. Shiva'ya binek, asistan ve yakın dost olarak hizmet eden bir boğa. Bazen bir guru veya bilgin olarak da tasvir edilir. Bilge bir topluluğa önderlik ederek Shiva'yı "Efendi" diye çağırması; FLT'de araştırmacılara önderlik ederek Tatsuya'yı "Efendi" olarak çağıran Ushiyama'yla uyum gösterir. Ayrıca ismindeki kanji "Dağın Boğası" olarak da çevrilebilir.

 

Avatarlar

Avatar dağıtmadan olmaz şimdi :D

Tatsuya

jcbtkmt.png SwjBIeZ.png YMcS8jn.png zWNy9hm.png mrJF60Q.png

Miyuki

0eIl3SF.png Hzk4DMK.png 3WOnwKa.png hSCVCoZ.png 9GarUZV.png ngKKCCo.png EOGb2iy.png lfrtMqw.png

Mayumi

elpzkJX.png m3amqJr.png WLDcEUD.png zsINqqt.png

Erika

rneDpTA.png jDBS8Zf.png ETKgWWr.png

Mizuki

yGDJjcv.png AzpNjKe.png VbjAhUj.png

Mari

1aTi2FO.png j2OviDm.png

 

 

 

 

 

Önemli Not: Bunları hazırlarken büyük oranda Mahouka'nın wikisinden (http://mahouka-koukou-no-rettousei.wikia.com/wiki/Main_Page) ve bir inceleme sitesinden (http://ojousamajuice.wordpress.com/2013/11/20/mahouka-koukou-no-rettousei-and-the-shiva-connection/) yardım aldım.(Avatarlar AnimeSuki forumlarından arşive kattıklarım) Noveldan hatırladıklarım da var.

Ayrıca seri hakkındaki sorularınız ya da spoiler istekleriniz için mesaj atabilirsiniz, sevinerek cevaplarım :) (Asıl sitede de adım Shiba TATSUYA)

Forumda yeniyim, konuyu açmadan önce kuralları inceledim ama yinede yanlış bir şey yaptıysam silmeden önce uyarırsanız çok mutlu olurum :)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 586
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Forumda tanıtım konusu açılmasına rağmen, favori serime bilgilendirme ve mini-wiki tarzı bir konu yapmak istedim. Animede atlanılan ve bu yüzden anlaşılmayan bazı yerler için atlanılan kısımları da ya

Uzun bir aradan sonra Volume 4 Chapter 10 ÇOK KISA Özeti(Masaki vs Tatsuya):   Gecikme için yeniden özür dilerim  :beg-onion-head-emoticon: bu chapter gerçekten uzundu ve maçla alakalı olmaya

18) 100 iletisini doldurmayan üye Anime Genel - Geyik,  Manga Genel - Geyik, Sohbet / Konu Dışı ve bu genel bölümlerin alt bölümlerine konu açamaz. Açarsa yetkililerin ihtarsız konuyu kapatma yetkisi

Teşekkürler :)

O mesele ise

Büyük ihtimalle duyguları geri gelmeyecek. Kendisi bunu şöyle söylüyordu:

"Sevgiyle ilgili diyebileceğiniz tüm duyguları kaybettim. Mühürlenmediler, salınamazlar. Bozulmadılar, tamir edilemezler. Kaybedildi ve geri getirilemez" -Tatsuya, Volume 5: Summer Break

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

ben okumaya başladım volume 3 chapter 6 dayım şuan turnuva 1. kısımda. ama istediğimden daha yavaş okuyorum ingilizcesi çok ağır örnek vermek gerekirse lead yerine pioneer kelimesi kullanılan bi roman. eski, modası geçmiş ingilizce kelime çok fazla var sanki çeviren bülent ersoyun uzaktan akrabası efenim :D

 

bide başka isim mi bulamamış miyuki-mizuki-mayumi. üçü aynı kısımda bulunuyorsa artık Allaaaaah barışın kafaya ağrılar giriyor. hangisi hangisiydi çok iyi odaklanmak gerektiriyor :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.