Jump to content

Mahouka Koukou no Rettousei Terminoloji ve mini-wiki/Tanıtım(2. Kez Güncellendi)


Önerilen İletiler

  • Yanıtlar 586
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Forumda tanıtım konusu açılmasına rağmen, favori serime bilgilendirme ve mini-wiki tarzı bir konu yapmak istedim. Animede atlanılan ve bu yüzden anlaşılmayan bazı yerler için atlanılan kısımları da ya

Uzun bir aradan sonra Volume 4 Chapter 10 ÇOK KISA Özeti(Masaki vs Tatsuya):   Gecikme için yeniden özür dilerim  :beg-onion-head-emoticon: bu chapter gerçekten uzundu ve maçla alakalı olmaya

18) 100 iletisini doldurmayan üye Anime Genel - Geyik,  Manga Genel - Geyik, Sohbet / Konu Dışı ve bu genel bölümlerin alt bölümlerine konu açamaz. Açarsa yetkililerin ihtarsız konuyu kapatma yetkisi

Animenin son bölümünden (10. bölüm) sonrasının (Vol 3, Chapter 4 sonu ve Chapter 5) kısa özetini yaptım buyrun:

-Bölüm sonunda Tatsuya ve Mikihiko'nun adamları bayıltmasının ardından:

Tatsuya Mikihiko'nun yaptığı büyünün mükemmel olduğunu, kendini küçük görmemesi gerektiğini söylüyor. Ama büyüsündeki eksikliğin yavaşlık olduğunu da hatırlatıyor. Sonra Tatsuya orada beklerke Miki güvenliği çağırmaya gidiyor. O sırada olayı öğrenen Kazama Tatsuya'nın yanına geliyor(kaldıkları otel aslında askeri bir yer). Saldırıyı yapan adamların Kafasız Ejder Örgütü'nden olabileceğinden şüpheleniyorlar. Tatsuya kalan temizlik işlerini Kazama'ya bırakıp ertesi gün rapor vermek üzere ayrılıyor.

Chapter 5

Turnuva başlangıcı. Turnuva hakkında biraz bilgi: stadyumdaki izleyici sayısı 10000 iken online olanların sayısı bunu 100 kat geçiyor. Ayrıca burada başarılı olan öğrenciler potansiyel asker olacağından üst rütbeli askerler de yarışmayı yakından takip ediyor. Önceki gece olan olaylar panik oluşmaması için gizli tutuluyor tabii.

Başta yarışan kişi başkan. Yarışma da "Speed Shooting". Amaç havaya fırlatılan hedeflerden 5 dakikada en fazla vurmak. Saegusa ailesinin geliştiği bir alan. Psionları zekice kullanarak (Önce havayı soğutup buz tanecikleri oluşturuyor. Ardından onları soğuturken alınan enerjiyle tanecikleri sonik hızda fırlatıyor) ezici üstünlükle birinciliği alıyor.

İkinci yarışmacı Watanabe Mari. Yarışma "Battle Board". 285 cm uzunlukta ve 51 cm genişlikte sörf tahtasıyla 3 kmlik yapay su alanında 3 turluk bir yarışma. Yarışmacılara direk saldırı yasak ama su yüzeyine büyü yapmak serbest. Mari önce kendisini bir güçlendirme büyüsüyle tahtaya sabitliyor (güçlendirme büyüsü sürtünme kuvvetini arttırma ve bağlantıları sağlamlaştırma için de kullanılabiliyor). Diğerleri tüm gücünü hızlandırma büyüsüne ayırırken Mari, aynı anda hem hızlandırma hem de ters dalga oluşturma büyülerini yapıyor (söylenmeyen 1 yada 2 büyü daha yapıyor sanırım). Hepsi için azar azar güç harcadığı halde birleşik etki çok güçlü olunda o da birincilikle kazanıyor. Zaten Mari, Mayumi ve Jumonji'nin katıldığı yarışmalarda kazanmaları herkes tarafından beklenen şeylerdi.

Yarışma sonrası Tatsuya söz verdiği gibi Kazama'nın yanına gidiyor. Bazı yeni karakterler var ama şimdilik sadece isimleri söylendiğinden atlıyorum onları. Kazama bugün Tatsuya'ya "Stratejik-Sınıf Büyücü Özel Teğmen Ooguro Ryuuya" olarak değil, iyi arkadaşları "Shiba Tatsuya" olarak bakacaklarını söylüyor. Ancak yapılan araştırma sonucunda saldırının altında Kafasız Ejder'in olduğundan başka bir şey öğrenemediklerini söylüyorlar.

Fujibayashi: "Neden yarışmacı olarak katılmadın. Flash Cast yeteneğin sayesinde oldukça başarılı olurdun. Gerektiğinde "Madde Patlaması" nı saymasak bile "Mist Dispersal" ı kullanabilirdin.",

Tatsuya: "İkisininde gizli büyüler olmasının yanında yok edici güçleri de turnuva limitlerini geçiyor. Ayrıca "Madde Patlaması" sadece "Üçüncü Göz" ile kullanılabilir. Hem Flash Cast Yotsuba ailesinin gizli tekniği.",

Yanagi: "Fujibayashi..... Gerçekten Stratejik-Sınıf "Parçalanma" büyüsü "Madde Patlaması" nı lise turnuvasında kullanmasını mı tavsiye ediyorsun?"

En son Kazama eğer yarışmacı olma gibi bir durum olursa, gizli olan büyülerin hiç birini kullanmasına izin vermediğin söylüyor ve Tatsuya oradan ayrılıyor.

Ertesi günkü kızların yarışması için yeterli mühendisleri olmadığından Tatsuya'yı bu işe atıyorlar. Miyuki de abisinin yeteneklerini gösterebilmesi için imkanlar arttığı için bu işe seviniyor. Gece abisine bunu haber vermek için gittiğinde Tatsuya'nın yeni bir yakın dövüş CAD'si üzerinde çalıştığını görüyor. Ama bunun ne için yapıldığı şu an bilinmiyor. (Chapter 5 Sonu)

 

 

Volume 3 Chapter 6 kısa özeti:

Chapter 6

(Tatsuya yarışma için mühendisliği kabul ettikten sonraki (yarışma günü) ;)ün. İlk yarışmacı Mayumi)

 

Tatsuya gece haberi aldıktan sonraki güne sorumlu olduğu yarışmacıların hepsinin psion özelliklerini ezberliyor (Bu bilgiler CAD kalibrasyonu için gerekli).

İlk yarışma Mayumi'nin ve Tatsuya bundan sorumlu. Maçtan önce Mayumi'ye birkaç esneme hareketinde yardım ediyor. Bu arada 3. sınıflardan teknik eleman olan biri gelip diğerlerini kendisinin halledeceğini, Tatsuya'nın sadece Mayumi'yle ilgilenmesi gerektiğini söyleyip gidiyor. Mayumi'de maça gidiyor.

Bu seferki yarışma "Crowd Ball". Neredeyse tenisle aynı. Farklı yanı ise maç 3 dakika sürüyor ve her 20 saniyede 1 top daha ekleniyor. Mayumi fazla hareket etmeden saf büyü gücünü kullanarak oynamaya başlıyor. Kullandığı büyü "Multiple Bounce". Gelen topu geldiği yöne, gelme hızını arttırarak fırlatan bir büyü. Dezavantajı topun atılacağı yönün belirlenememesi; ve topun geliş hızının az olması durumunda geri gönderme hızı da düşeceğinden topun karşıya geçememe ihtimali. Yani topa kendisi hız vermiyor, sadece olan hızını katlayan bir büyü. Ama sadece bu büyüyü kullanarak topların kendi sahasını 20 cmden fazla geçmesine izin vermeden maçı bitiriyor Mayumi. Tatsuya'nın yanına kısa bir mola için geldiğinde Tatsuya rahat olabileceğini, sonraki raundda rakibin çekileceğini söylüyor. Nedeni de aşırı büyü kullanımından psion yorgunluğu. Bunu sadece uzaktan bakarak anlayabilmesinden şüpheleniyor Mayumi (Bu gizemli güçleri yakında çıkacak ama o zamana kadar biraz daha meraklanın :). Ama sonraki raund Tatsuya'nın dediği gibi rakip maçtan çekiliyor.

Sonraki maç için CAD bakımını yapmaya gidiyorlar. Tatsuya Mayumi'nin anlık durumuna bakmadan bakıma başlayınca Mayumi nedenini soruyor. Tatsuya da durumunu makineyle kontrol etse bile bunu makineye işlemek için yeterli zaman olmadığını, şimdilik sadece "bakarak" kalibrasyon yapacağını söylüyor.

Mayumi diğer maçta fark edilebilir bir performans artışı görünce maç biter bitmez (Kazandığını söylememe gerek yoktur sanırım. 10 aileden olanlar zaten büyü gücünde aşırı üstünler) Tatsuya'yı sorgulamaya başlıyor. CAD'nin aktivasyon dizilerine dokunmadığını söylediği halde performansta değişim olduğunu, bu yüzden nereyi değiştirdiğini öğrenmek istediğini söylüyor. Tatsuya da, CAD'nin güncellemeden önceki işletim sistemine ait dosyalardan işe yaramayanların kalıntılarını sildiğini, başka bir şey yapmadığını, normalde bunun hemen fark edilebilir bir değişiklik oluşturmayacağını açıklıyor. Mayumi bu yöntemi öğretmesi için ondan söz alıp kalan maçları da kazanmaya gidiyor.

 

 

Sonraki maç "Icicle Destruction", yarışmacı da Kanon (Otobüste Mari'nin yanında oturan şahıs. Isori Kei'nin nişanlısı (Tatsuya'ya iyi davranan teknik eleman)). Yarışma buz kütlelerini koruyup, karşıdakileri yok etmekle ilgili. İki taraf da yüksek bir yerden kendilerine ait 12 buz kütlesini koruyup karşı tarafınkileri yok etmeye çalışıyor. Hareket gerektirmeyen bir yarışma. Kanon kendininkileri korumayı takmayıp sadece saldırıya odaklanıyor. Chiyoda ailesinin büyüsü "Mine Genesis" i kullanıyor. Büyü katı maddeleri (toprak yüzeyinde oldukları sürece) kullanarak ufak çaplı depremler oluşturmayı (titreşim tipi büyü) sağlıyor. Kazanan Kanon...

 

Maçlar bitince Tatsuya odasına gidiyor ve istediği kargonun geldiğini görüyor. Önceki gece üzerinde çalıştığı yeni CAD kodları için FLT'den istediği donanım gelmiş. Yaklaşık 70 cm uzunluğunda kılıç benzeri bir CAD. Leo'nun Güçlendirme Büyüsünün alanına girdiği için ondan deney faresi olmasını istiyor. CAD Leo'nun ilgisini çektiği için kabul ediyor Leo. Aktive edildiğinde uç tarafı kılıcın ana kısmından ayrılıp havada hareket ediyor. Ama hareketi yine sanki kılıca bağlıymış gibi. Şu an sadece kılıcın boyunu uzatmaya yarayan bir şey gibi. Ne işe yarayacağı ileride çıkar.(Chapter 6 sonu)

 

370px-MKnR_v03_402.jpg

 

Bu özetleri oldukça kısa yaptım. Noveli okumanızı yine şidetle tavsiye ederim. Zamanım oldukça diğer özetleri de hazırlarım.

 

 

Volume 3 Chapter 7 kısa özeti (3. Volume sonu):

Tatsuya "oyuncağı" denedikten sonraki gün...

Mari'nin "Battle Board" yarışını izlemeye gidiyorlar. Başlangıçta Mari yine hızlı bir çıkıç yapıyor ama biraz ilerleyince yaralanmak üzere olan Yedinci Lise'den yarışmacıyı kurtarabilmek için yavaşlayıp onu durdurmaya çalışıyor. Tam o sırada ayaklarının altında dalgalanma oluyor ve kurtarmaya çalıştığı kişiyle birlikte kendisi de yaralanıyor. Oraya zaten yakın olduklarından Tatsuya hemen gidip yardımcı oluyor.

Mari hastane odasında uyandığında onu oraya getirenin Tatsuya olduğunu ayrıca kırıklarını tek görüşte anlayıp ilk yardım görevlilerine gerekli talimatları verdiğini öğreniyor Mayumi'den. Tatsuya'nın gerçekte kim olduğunu merak ettiğini söylediğinde Mayumi "yaralılarla ve kaza durumlarıyla çok karşılaşmış biri gibi" deyip geçiştiriyor. Mayumi Mari'ye kaza sırasında ayaklarının altına yapılan bir büyü hissedip hissetmediğini soruyor. Mari büyü yapılmış olabileceğini söylediğinde Mayumi, Tatsuya'nın dışarıdan müdahale olmuş olabileceğini düşündüğünü bunu araştırmak için görevlilerden kaza anının kayıtlarını alıp incelemeye gittiğini anlatıyor. (Mari liseli birinin böyle bir incelemeyi yapabilecek yeteneği olmasının normal olmadığını düşünmesine rağmen şimdilik üzerine gitmiyor.) Sonrasında Mari'nin turnuvanın kalanına katılamayacak kadar hastanede kalması gerektiği söyleniyor. Bu yüzden ana takımda "Mirage Bat" yarışına da katılamayacak (Turnuvada her okulun iki takımı var: Birinci sınıflar ve ana takım. İkisi de tüm yarışmalara katılıyor, 5 gün birinci sınıflar yarışırken 5 gün de ana takım yarışarak turnuvayı 10 günde tamamlıyorlar. Birinci takımın kazandığı puanlar ana takımın puanlarının yarısı değerinde. Ayrıca ana takımda sınıf şartı yok, birinci sınıflar da katılabiliyor.)

Tatsuya diğer CAD mühendisi olan Isori'yi de (Kanon'un nişanlısı) inceleme için çağırıyor. Kayıtları gözden geçiriyorlar ve Mari'nin dengesini kaybetmesine neden olan büyünün yarışmacılara ait olmadığına ama dışarıdan yapılmasının da imkansız olduğuna karar veriyorlar. Suyun altına bir büyücünün saklanması olağan olmadığından, ruh büyüsüyle bir kaç saatlik gecikmeli büyüler yapılıp yapılamayacağını Mikihiko'ya soruyorlar. O da bunun yeterli süre verildiğinde mümkün olduğunu ama aynı anda Mari'nin gücünü düşürmemesi durumunda (Yedinci Lise'deki elemana yardım etmek için düşürüyor) tek başına onu engelleyemeyeceğini söylüyor. Akıllara bu olayın aslında bir kaza olmayabileceği geliyor ve o elemanın kazadan hemen önceki hareketleri normal bir yarışmacıya uymuyor. Son anda CAD'sinde sorun varmış gibi hareket ettiğini görüyorlar ve tabi ki sorumlunun CAD'ye sabotaj yapmış olabileceği ihtimali var. Bunun üzerinde düşünmek üzere ayrılıyorlar.

Sonrasında diğer yarışmalar devam ederken Mayumi Shiba kardeşleri çağırıyor. Odada Mayumi'yle beraber Mari, Katsuto da var(yöneticiler). Mari ana takımda olamayacağında "Mirage Bat" için oyuncuları kalmamış. Ana takımın puanları daha önemli olduğundan, Miyuki de büyü gücünde okuldaki üçüncü sınıfların seviyesini geçtiğinden onu birinci sınıfların takımından ana takıma almak istiyorlar (Başlangıçta Miyuki zaten "Mirage Bat" oyuncusuydu ama birinci sınıfların takımındaydı). Shiba'lar da bunu kabul ediyorlar. (Chapter 7 ve aynı zamanda Volume 3 sonu)

 

 

Volume 4 Chapter 8 kısa özeti:

Turnuvanın 4. günü.

Toplam puanda Birinci Lise 320 puanla birinci, Üçüncü Lise de 225 puanla ikinciliği almış. Bu farka rağmen Birinci Lise'nin galibiyeti kesin değil, Monolith Code'un puanı diğerlerinden yüksek olduğundan Üçüncü Lise'nin onları kazanması durumunda 1. olma ihtimali yüksek.

Tatsuya resmi olarak birinci sınıf kız grubunun "Speed Shooting", "Icicle Destruction" ve "Mirage Bat" yarışmalarından sorumlu ve tamamen kendisinin sorumlu olduğu CAD'ler ilk kez yarışmalarda görünecek.(Honoka "Battle Board" (Tatsuya ondan sorumlu değil bu yüzden), Shizuku "Speed Shooting" ve "Icicle Destruction", Miyuki "Icicle Destruction" ve "Mirage Bat")

İlk maç Shizuku'nun "Speed Shooting" yarışması. Tatsuya CAD'yi kalibre edip veriyor. Shizuku biraz deneme yaptıktan sonra Tatsuya'ya kiralanmayı düşünüp düşünmediğini soruyor (Shizuku oldukça zengin bir aileden geliyor ve daha önce CAD'yi ülkedeki en iyi 5 büyü mühendisinden birine kalibre ettirmiş. Tatsuya'nın yaptığını daha çok beğenince (adam Taurus Silver olunca) onunla resmi olarak anlaşma yapıp kiralamak istiyor.). Tatsuya daha lisansı olmadığı için zaten yapamayacağını söylüyor ve onu yarışmaya gönderiyor. (Bu arada Mayumi ve diğer yönetici grup da maçı merakla bekliyor. Mayumi Tatsuya'nın kalibrasyonunun bir kısmının yarışmadaki yardımını bildiğinden, tamamını kendi kalibre ettiği CAD'nin neler yapabileceğini görmek istiyor.)

 

Shizuku alana giren hedefleri nişan almadan yok etmeye başlıyor. CAD'si kendine enuygun farklı büyüye ayarlanmış: Shizuku aşırı büyü gücüyle bilinen biri ama büyüsünü çok iyi kontrol etmede ve nişan almada zorlanıyor. Bu yüzden başkasında olsa kaldıramayacağı seviyede büyü gücü gerektiren bir büyüyü CAD'ye yazıyor Tatsuya, "Aktif Hava Mayını". Fazla miktarda güç kullanıp hedeflerin geçebileceği tüm alanı işaretliyor, alana giren hedefler belirlenip kısmi ısınma-soğunma ve daralma-genişlemelerle parçalanması sağlanıyor. Sonuçta kaçan hedef bırakılmadan yarışma bitiyor ve insanlar da baştan beri Tatsuya'nın ayarladığı ilk CAD'yi görmüş oluyorlar.

"Speed Shooting" de Tatsuya'nın sorumlu olduğu 2 kız daha var ama kim oldukları yazmıyor. Toplam 24 yarışmacı arasında 8'i elemeleri geçecek ve 3 tanesi Birinci Lise'den... Silver'in görevli olduklarının üçü de geçiyor.

(-Ara bilgi: CAD'ler ikiye ayrılır. Genel CAD ve Özelleşmiş olanlar. Genel olanlar ile her büyü yapılabilir ama bunların hızları düşüktür. Özelleşmiş olanlar ise sadece bir aktivasyon dizisi içerdiklerinden başka büyü yapamazlar ama hızı aşırı derecede arttırırlar. Bu tür maçlarda genelde hız önemli olduğundan farklı büyü yapamama dezavantajına rağmen özelleşmiş olanlar kullanılır.)

(-Ara bilgi 2: "Speed Shooting" elemeleriyle finalleri ayrı olan bir yarışma. Elemelerde sadece 5 dakikada vurulan hedefe bakılırken finaller vs şeklinde oluyor ve alana aynı anda atılan 2 farklı renkteki hedeflerden sadece kendinin olanı vurman gerekiyor. Karşıdakini "yok edersen" puan düşürülüyor ama yok etmeden büyü yapmak serbest. Kendininkileri vururken rakibe zorluk çıkarmak iyi strateji gibi görünse de hedef miktarında dolayı ikisine birden zaman ayrılamıyor.)

Sonraki maç yine Shizuku'nun. "Speed Shooting" in çeyrek finalleri yapılıyor. Shizuku diğer yarışmacılardan farklı olarak tüfek şeklinde CAD ile geliyor. Bu sefer maçta "Aktif Hava Mayını" nı kullanmıyor(Kullanırsa rakibin hedefleri de vurulur.). Maç başladığında yine alanın tamamı seçiliyor ve kendi vurması gereken hedefler ortaya düşmanınkiler de rastgele etrafa fırlamaya başlıyorlar. Sonra ortaya toplanan hedefler titreşim büyüsüyle parçalandığında insanlar şaşırıyor (İlk büyü yaklaştırma tipi, seçilen hedefi belirli bir yere toplarken diğerlerini (düşmanınki) dışa iten bir büyü. Bu sayede onun işi de zorlaşıyor. İkincisi de titreşim büyüsü. İnsanların şaşırması ise özel CAD'lerin 2 büyü yapamaması gerekmesinden). Tatsuya'da nedenini açıklıyor. Shizuku'nun kullandığı genel CAD ama özelleşmiş olanların bazı özelliklerinin eklendiği bir tanesi. Eskiden imkansız sanılan olay geçen yaz Almanlar tarafından deneysel olarak gerçekleştirilmiş ama verim çok düşük olduğundan ses getirememiş. Silver da bunu alıp geliştiriyor ve genel/özelleşmiş karışımı CAD yapıyor. Birden fazla büyü kullanabilen aynı zamanda hızda özelleşmişlerden geri kalmayan bir cihaz. Maç da zaten yine farkla kazanılıyor. (Diğer Birinci Lise yarışmacıları da devam ediyor ve bu yarışma geneli ilk 3 tamamen Birinci Lise'den çıkıyor)

(-Ara bilgi: Daha önce kullanılmamış bir büyü kullanıldığında büyü üniversiteleri bunu "Ulusal Büyü Üniversitesi Katkılı - Büyü Ansiklopedisi - Gerçek İsimlerin İndeksi" ne resmi olarak kaydetmek istiyorlar. Bir büyücü veya mühendis için adının buraya kaydedilmesi büyük onur sayılıyor. Ayrıca buraya ismini kaydettirmeyi başarmış geliştiriciler üniversitelerden maddi kaynak yardımının yanında gizli bilgi kaynaklarına da erişim hakkı kazanıyorlar)

Herkes Tatsuya'yı tebrik etmeye gidiyor, yarışmacılar "büyüm o kadar gelişti ki kendim de inanamadım" gibisinden şeyler söylemeye başlıyorlar. Sonra Suzune bir teklif geldiğini söylüyor: Shizuku'nun kullandığı "Aktif Hava Mayını" nın (tabii şu an daha isim verilmedi) indekse kaydedilmesini istemişler. Tatsuya da geliştirici ismine "Kitaya Shizuku" yazmalarını istiyor. Kabul etmeyenlere bahane olarak "büyüyü ben geliştirmiş olsam da tam olarak kullanamam, ismi geçilen kişilerden çoğu zaman büyünün denemesini yapmalarını isterler. Büyüyü yapamazsam da şüphe uyandırabilir" diyor. -Tatsuya'nın bugün sorumlu olduğu maçlar bitti, Honoka'nın maçı duruyor ama onun CAD'sinden sorumlu değil

Yarışmadan sonra Üçüncü Lise'nin tepkisi gösteriliyor. Birinci Lise'nin kız takımının yarışını izledikten sonra işin Masaki ve Kichijouji işin büyük kısmını mühendisin yaptığını söylüyor. Hele en son çıkan CAD'yi yapanın lise seviyesi mühendis olmasının imkansız olduğunu, o mühendisin sorumlu olduğu yarışmalarda rakiplerin CAD'lerinin 2-3 nesil geri sayılacağını söylüyorlar.

Sonra Honoka'yı izlemeye gidiyorlar, Honoka maçtan önce Tatsuya'nın CAD'sini kalibre etmesini istese de Tatsuya sorumlu teknisyene saygısızlık olacağından kabul etmiyor ama maçta yapması için taktikler veriyor.

Yarışma "Battle Board" (Mari'nin oynadığı sörf yarışına benzer olan.). Honoka maça güneş gözlüğüyle çıkınca diğer yarışmacılar pek anlam veremiyorlar, maç başladığında su yüzeyine yaptığı kuvvetli bir ışık büyüsüyle flaş bombası etkisi yapıp yarışmacıları kör ediyor ve başlangıcı farkla açıyor. (Diğerlerini direk engelleyecek büyüler yasak ama su üzerine büyü yapmak serbest) Yarışmayı kazanıyor ve dediğine göre eskiden bu tür şeylere katıldığında hep heyecanlanır ve genelde işi batırırmış.

Gece Miyuki, Tatsuya'nın odasına gidiyor. Biraz konuşmak istediğini söylüyor:

Miyuki: "İndekse adının yazılması teklifini geri çevirdiğini duydum. Sana yasaklandığı için böyle yaptın değil mi?"

Tatsuya: "Evet."

Miyuki: "..."

Tatsuya: "Büyü üniversitelerinin araştırma yetenekleri çok gelişmiş. Geliştiricilere çok iyi imkanlar sunuyorlar ve bilgilerini de gizli tutuyorlar ama aynı zamanda ajan ya da terörist olma ihtimallerine karşı kimlikleri de detayıyla araştırılıyor. Liseye girerken yapılandan tamamen ayrı seviyede bir araştırma. Liseyi kandırabilmemize rağmen üniversite bunları bulur. Sadece "Silver" değil, Yotsuba'nın çok sıkı sakladığı "Shiba Tatsuya" da bulunabilir."

Miyuki: "..." (ağlaması durdu)

Tatsuya: "Turnuvaya katılmak bile büyük bir riskti. Ama İndekse adımın yazılması ayrı bir şey. Yotsuba "Gardiyan" ı gölge olarak yaşamalı. Öyle bir olayı Teyzemiz kabul eder miydi?"

Tatsuya: "Şimdilik hala yeterli gücüm yok. Başa baş bir kapışmada "Gecenin Kraliçesi" Yotsuba Maya'yı yenme ihtimalim var. "Ayrıştırma" büyüm onun "Gece" sine iyi bir karşı büyü sonuçta.

Ama teyzemizi yensem bile şimdiki halimle Yotsuba'ya bir şey yapamam. Sadece silah gücü ya da şiddet yeterli değil. Teyzemizi indirirsek daha beter biri ipleri eline alır. Bu olduğundaysa bir şey yapamayız."

Miyuki: "...Ben seninleyim. Ne olursa olsun sonsuza kadar senin yanında olacağım."(Chapter 8 sonu)

 

Diğerlerini hemen koyamayabilirim.

 

 

Volume 4 Chapter 9 kısa özeti (özet kısa ama chapter çok uzundu, ayrıca uzun zamandır beklenen Kızıl Prens vs Tatsuya sonraki chapterda):

Turnuvanın 5. günü (toplam 10 gün sürecek)

Tatsuya, Akechi Eimi’nin (Kızıl saçlı, kalın kaşlı kız) “Speed Shooting” için CAD’sini hazırlayıp veriyor(Burayı kısa kestim).

İlk maç Shizuku’nun “Icicle Destruction” (Bu yarışmada büyük büyü gücü gerektiğinden o seçildi, önemli olan yetenekten çok uzun süre dayanabilme). Maçta hareket gereksiz olduğundan çoğu kişi spor kıyafetleri giymiyor, zaten tek kural “düzgün” giyinmek. Shizuku da kimono giyip CAD’sini kalibre ettikten sonra maça çıkıyor.

(-Ara Bilgi: “Data Fortification/Veri Güçlendirmesi”, eidosu büyü ile değişimden koruyan büyü tipidir. Eidosa direk müdahaleyi engelleyerek büyücülerin direk değişim yapmasını engeller. Örneğin güçlendirme yapılan buzu direk kendi parçacıklarını ısıtmaya çalışarak eritemezsiniz, çünkü büyüye karşı korunurlar. Ama bu erimeyecekleri anlamına gelmez, çevredeki parçacıkları ısıtarak ortamın sıcaklığı artarsa bu tamamen doğal olacağından, sıcaklık dolaylı yollardan arttırılabilir.)

Shizuku kendi buzlarına veri güçlendirmesi yaparak maça başlıyor. Büyüsüyle rakip saldırısı iptal ediliyor ve karşı taraftan 3 buz yıkılıyor aynı zamanda. “Rezonans”, büyüyü görenlerin söylediği şey. Tatsuya’nın Hattori’yi yenmede kullandığı büyünün bir versiyonu. Etraftaki moleküllerin su molekülleriyle aynı dalga boyunda titreşmesi sağlanıp buzulların rezonans nedeniyle parçalanmasını amaçlıyor. Shizuku’ya yenileceğini anlayan rakip en azından karşıya zarar veremeden yenilmemek için savunmaya odaklanmayı bırakıp tüm gücünü saldırıya veriyor ve 1 buzulu yıkıyor, tabi sonra kendi tarafı bitirilip maç Birinci Lise tarafından kazanılıyor.

-Ara not: her yarışmada Birinci Lise kazanıyor gibi görünebilir ama bazı yarışmaların sadece adından bahsedilip geçildi. Bu kolaylıkla kazanılan yarışmalar hep beklenen şeylerdi. Mayumi, Mari, Jumonji, Shizuku gibileri okul dışında bile ünü olanlar ve bunlar teknik olarak “Silver” tarafından da desteklendiğinde tek taraflı kıyımlar oluyor :D

Sonraki maç yine “Icicle Destruction”, bu sefer Miyuki’nin sırası. Miyuki de kimono giyip çıkıyor. Maç başladığında alan bir anda 2 mevsimle ayrılıyor; rakibin kısmında yakıcı bir sıcaklık, Miyuki’nin alanında ise dondurucu soğuk. “Inferno”; A seviye büyücü seçme sınavında kullanılan, bazı A seviye büyücülerin bile kullanmada zorlandığı Orta Ölçekli Titreşim Tipi Büyü (Mayumi ve tayfası bunu görünce az şaşırmıyor). İki alan belirleyip birinin sıcaklığını diğerine aktaran bir büyü. Büyüyü kolaylıkla yapan Miyuki kendi alanını soğuk ile korurken rakibin buzullarını eritmeye başlıyor. Savunma büyüleri Yotsuba’nın gelecekteki liderinin karşısında duramıyor tabii. Sıcaklığı 200 dereceye kadar çıkarıp buzulları oldukça zayıflattıktan sonra aşırı güçlü hava sıkıştırması büyüsünü yapıp serbest bırakarak 12 buzulun tamamını aynı anda yıkıyor.

Sonra toplu yemek yemeye gidiyorlar. Okul içi tebrikler falan herkes burada olduğu için yapılıyor. Tatsuya’ya da sorumlu olduğu öğrenciler ve yaptıklarını duyanlar övgüler yağdırmaya başlıyor:

“Shizuku’nun büyüsünün aktivasyon dizisini sen geliştirmişsin.”

“Speed Shooting sırasında kullandığı büyü de senin eserinmiş.”

“Miyuki’nin Inferno kullanmasını isteyen sensin sanırım.”

“CAD’siyle ilgilenmemene rağmen Honoka’nın taktiğini de senin yaptığın söyleniyor.”

Başlangıçta ortalama seviye CAD teknikerliği bile yapamayacağını düşünenler şimdi kalibrasyon için sıraya girmeye başladılar.

 

Bu sırada bir oldukça lüks bir Çin restoranında Avrupalıya benzer kişiler İngilizce tartışıyorlardı:

“…Üçüncü Lise’nin Birinci Sınıflar grubunda önde olması gerekmiyor muydu?”

“Sonunda Watanabe’yi (Mari) çekilmek zorunda bırakmıştık, ama böyle devam ederse Birinci Lise kazanmaz mı?”

“Eğer beklenen kişi kazanırsa kasa çok para kaybedecek.”

“Bu sefer kumarhanede fazla sayıda VIP var. Ödeyebilsek bile çok yüksek bir miktar olacak. Eğer böyle olursa... Buradaki herkes karargah tarafından temizlenir.”

“Ölüm başımıza gelebilecek en iyi şey…”

 

Turnuvanın 6. Günü.

Tatsuya ve Miyuki “Icicle Destruction” diğer maçına giderlerken Masaki ve Kichijouji ile karşılaşıyorlar. Daha doğrusu Masaki, Tatsuya’yla konuşmaya gelmiş gibi.

Masaki: “Ben Ichijou Masaki, Üçüncü Lise, 1. Sınıf.”

Kichijouji: “Aynı sınıftan Kichijouji Shinkurou.”

Tatsuya: “Birinci Lise, 1. Sınıf, Shiba Tatsuya. Peki “Kızıl Prens” ve “Kardinal George” sizin için ne yapabilirim?”

Masaki: “Yani ikimizin de ününü biliyorsun, bu işimizi kolaylaştırır.”

Kichijouji: “Shiba Tatsuya… Fazla duyulmayan bir isim ama unutmayacağım. Muhtemelen Dokuz Okul Yarışması’nda kurulduğu yıldan beri görev alan en maharetli teknisyensin. Seninle tanışmak istemiştik.”

Tatsuya: “13 yaşında Kardinal Kodunu keşfetmiş bir dahi tarafından “maharetli” olarak çağrılmaktan onur duydum… Miyuki, sen git ve hazırlan.”

Miyuki: “Peki” (Diğerlerine yokmuş gibi davranarak hazırlanmaya gidiyor.)

Tatsuya: “… Prens, seninkilerin başlama zamanı da gelmedi mi?”

Kichijouji: “…Yarınki Monolith Code’da biz olacağız… Planların ne?”

Tatsuya: “Ondan ben sorumlu değilim.”

Kichijouji: “Öylemi… Bu kötü oldu, senin sorumlu olduğun kişilerle karşılaşmak istemiştim. Tabi ki biz kazanacaktık.”

Masaki: “Vaktini aldığımız için üzgünüm, yarışmada görüşmek üzere.”

(-Ara bilgi:

Masaki: 3 yıl önce, Büyük Asya Birliği Okinawa’yı istila ettiğinde Yeni Sovyet Birliği de Sado’da askeri harekat yapmıştı. Ichijou Ailesinin lideri babasıyla birlikte 13 yaşında savaşa gitmeye gönüllü olmuş ve “Rupture” adında aile büyüleriyle pek çok düşman askerinin kanıyla kızıla boyanmıştı. “Kızıl Prens” Lakabının geldiği yer… Gerçek savaş tecrübesi olan bir büyücü.

Kichijouji: Sadece teoride var olduğu sanılan “Kardinal Kodu” nu 13 yaşında keşfeden dahi büyücü. Lakabı “Kardinal George”.

Bu ikisi de Üçüncü Lisenin Birinci Sınıflar grubunun Monolith Code takımında. Şimdiye kadarki yarışmalarını ezici üstünlüklerle bitirdiler.)

(Tatsuya’da biraz Yotsuba kaynaklı aşağılık kompleksi var. Bu kadar ileri olmasına rağmen ciddi şekilde bu kişileri kendisiyle neden bu kadar ilgilendiğini anlamıyor. Kendini hep küçük görüyor)

Sıradaki maç Honoka’nın “Battle Board” yarı finalleri. Önceki tur yapılan ışık büyüsü yüzünden tüm yarışmacılar güneş gözlüğü almış. Olası saldırıya karşı yarış boyunca takacaklar, bu da Birinci Lise’nin istediği şey. Pistin bazı alanları karanlık olunca yarışmacılar tam potansiyellerini çıkaramıyorlar. Honoka ise ışık alanında yetenekli bir büyücü olduğundan kendi güneş gözlükleri ona sıkıntı vermiyor ve yarışmayı kazanıyor.

“Icicle Destruction” yarışmasının Birinci Sınıflar kısmında ilk üçte kalan tek lise Birinci Lise olduğundan, eğer isterlerse yarışmaya devam etmeyebileceklerini, zaten dereceleri aldıklarını söylüyorlar. Bunu duyunca Eimi çekiliyor, ama Shizuku Miyuki’ye karşı gücünü deneme fırsatını bir daha bulamayacağını ve ona karşı yarışmak istediğini söylüyor. Miyuki de kabul ediyor. Tatsuya ikisinden de sorumlu teknisyen olacak ve finalde Miyuki vs Shizuku karşılaşacak.

Tatsuya ikisinin de CAD’lerini ayarlayıp taktikleri verdikten sonra gönderiyor. Maç başladığında Miyuki yine “Inferno” ile kendi tarafını soğuturken karşıyı ısıtmaya başlıyor ama Shizuku’nun “Veri Güçlendirme” si buzların direk eritilmesini engelliyor(tabii hava ısındığı için erime oradan biraz oluyor). Shizuku’nun “Rezonans” büyüsü ise Miyuki’nin Güçlendirmesini geçemiyor. Shizuku bunu görünce Tatsuya’nın verdiği son kozu alıyor: 2. CAD. Abisinin kendine has özelliği olarak kabul ettiği çift CAD kullanabilmeyi Shizuku’nun başardığını görünce şaşırıyor Miyuki. Shizuku bir CAD ile kendi alanını korumaya devam ederken ikincisiyle büyüsünü yapıyor: “Phonon Maser”(Kuantum ile ilgili terimler), süpersonik titreşimlerle kuantum ısı ışını oluşturan yüksek seviye büyü. Bununla Miyuki’nin alanı ilk kez hasara uğruyor. Miyuki de büyü değiştirip “Niflheim” (orta ölçekte tüm alanın sıcaklığını düşüren büyü, yüksek seviye) ile nitrojenin sıcaklığını düşürüp Shizuku’nun alanında beyaz bir bulut oluşturuyor. Bu birikintiyi oraya topladıktan sonra yeniden “Inferno” aktive oluyor ve anında Shizuku’nun tüm buzları parçalanıyor. (Aşırı yoğun olarak alana biriken nitrojen anlık hızlı ısınma yüzünden 700 kat genleşince basınç patlaması oluyor.)

Turnuvanın 7. Günü.

(-Ara bilgi: Büyü Liselerinin her birinin bir alanda uzmanlığı var. Örneğin Dördüncü Lise teknisyenliğe ağırlık verirken pratikte diğerlerine göre en geride olan okul.)

(-Ara bilgi 2: “Monolith Code” erkeklere özel yarışma. 3 vs 3 şeklinde yapılıyor ve amaç kendi kulenin içindeki “Code” u korurken karşı takımınkini çalmak. Bunu yapabilmek için karşı takımın kulesini açmak ve kodu kopyalamak gerekiyor. Kuleyi açmak için gereken büyü 10 metre mesafeden yapılmak zorunda. Kule açılmadan, açılmayı engellemek için büyü yapmak serbest ama açıldıktan sonra tekrar kapatmak için büyü yasak. Ayrıca yarışma alanı rastgele seçiliyor; açık alan, orman, şehir gibi seçenekler var.)

Yeni maç “Monolith Code”, sadece erkeklerin katılabildiği bir yarışma ve Birinci Lise’nin takımından Tatsuya sorumlu değil. Rakip takım da Dördüncü Lise olunca, “zaten kazanır bizimkiler” diye düşündüğünden yorgunluğunu atmak için odasına dönüyor Tatsuya.

Tatsuya uyandığında yarışmada bir “kaza” daha olduğunu öğreniyor. Alan rastgele seçimde şehir çıkmış. Birinci Lise bir binada saklanırken normalde kurallara göre yasak olan bir büyüyle bina yıkılmış ve bizim taraf altında kalmış, koruyucu kıyafetleri var ama yine de yarışmaya devam edemeyecek kadar yaralılar. Ayrıca turnuva kuralı yüzünden takımlar turnuva başladıktan sonra değiştirilemez ama burada istisna olduğu için Jumonji görevlilerle konuyu görüşmeye gidiyor (Burada 10 ailenin varislerinden biri olduğundan bu da etkili). Mayumi, Tatsuya ile konuşmak istediğini söylüyor ve onu bir odaya götürüp etraflarına ses geçirmez duvar yapıyor (titreşim engelleyici). Tatsuya’ya bunun Mari’nin kazasındaki gibi CAD sabotajı olayı olabileceğini söylüyor. (Tatsuya bunu kanıtlamanın tek yolunun onları suçüstü yakalamak olduğunu söylüyor). Bunun ilkbaharda okuldaki terörist saldırısının intikamı olup olmayacağını soruyor. O da bunun onunla alakası olmadığını, turnuvadan önceki gün bazı saldırganları yakaladıklarını ve bunun başka bir organizasyon tarafından yapıldığını açıklıyor. En son bunu kimseye yaymaması gerektiğini hatırlatıp konuşmayı sonlandırıyor.

Yine lokantada konuşan şüpheli yabancılar:

“Durum ne?”

“Planlandığı gibi, Birinci Lise Monolith Code’dan çekilmek zorunda.”

“Monolith Code en yüksek puanlı yarışma. Birinci Sınıfların grubu yarı puan değerinde olsa bile, bu olay büyük bir darbe sayılır.”…

 

(-Ara bilgi: “Mirage Bat” kızlara özel olan yarışma. Bir gölün üzerine her yarışmacı için kurulan alanların üzerinden sürekli yapılan zıplama büyüleriyle 10 metre havadaki ışıktan oluşan (hologram benzeri) küreleri sopalarla vurmak gerekiyor. Daha çok yüksek büyü gücünün ve küreleri erken belirleyip önce atlamanın önemli olduğu bir yarışma.)

Sıradaki yarışma Birinci Sınıf grubunun “Mirage Bat” yarışması. Tatsuya, Subaru(çok az gördüğümüz kısa, siyah saçlı kız karakter) ve Honoka’nın CAD’sini ayarlayıp onları gönderiyor.

Honoka, ışık tipi büyülerde uzman olduğundan daha görüntüsü oluşmadan kürenin oluşacağı yerdeki büyüyü anlayıp zıplama büyüsünü yapıyor ve herkesten önce havaya çıkıyor. Küre oluşunca kalan yarışmacılar da hemen büyüye başlıyorlar ama ilk bitiren Subaru. CAD’sindeki aktivasyon dizisinin küçüklüğü hızda ona avantaj sağlıyor.

 

Diğer okulların teknisyenleri:

“Lanet olsun! Bu kadar kompleks büyüleri küçücük aktivasyon dizilerine nasıl sığdırabilir?”

“Sanki Taurus Silver’a karşı yarışıyoruz.”

Son cümleyi duyan Azusa şaşırmayla karışık düşünmeye başlıyor: “Tam manuel CAD ayarlaması… Genel tip CAD ile Özel olanların özelliklerini birleştirme… Genel CAD ile “Loop Cast” ı kullanabilme… “Inferno”… “Phonon Maser”… “Niflheim”… Hiçbirinin aktivasyon dizilerinin yayınlanmadığı bu üst düzey büyüler…”

(Sanki Taurus Silver’a karşı mı yarışıyoruz? Hayır… Eğer Taurus Silver değilse bunlar imkansız…)

Sonra Tatsuya’nın sözleri geliyor aklına: “Belki de Taurus bizim gibi bir Japon gencidir.”

“Nasıl mümkün olabilir? Nasıl mümkün olabilir? Nasıl mümkün olabilir? Nasıl mümkün olabilir?...”

 

Mirage Bat de tahmin edildiği gibi kazanıldıktan sonra çağrılma üzerine Mayumi ve Jumonji’nin yanına gidiyor Tatsuya. Şimdiye kadar yaptığı şeyler için teşekkür ediyorlar önce. Sonra da Birinci Sınıflar grubunun Monolith Code u için adam değişim iznini aldıklarını ve orada da kazanmak istediklerini söylüyorlar. Jumonji’nin emrivaki ısrarı üzerine mecburen kabul ediyor. Takım arkadaşlarını kendi seçebileceğini söylediklerinde ise “Weed” lerden Leo ve Mikihiko’yu istediğini söylüyor. Verilen tepki üzerine; “Yarışma yarın yapılacak, tanımadığım insanlarla takım çalışması pratiği yapacak zaman yok. Onları ve yeteneklerini iyi biliyorum, daha rahat çalışabilirim” diyerek durumu kabul ettiriyor.

Leo’ların yanına gittikten sonra durumu konuşuyorlar. Üniformaların başkası tarafından hazırlanacağı, CAD’leri ise Tatsuya’nın ayarlayacağı söyleniyor. Taktikleri prova yapacak zamanları olmadığı için son denemeleri savaş alanında yapmaları gerekiyor. Savaş taktiği ise; Leo güçlendirme büyüsü hem kuleyi açılmaktan korumada hem de rakibe karşı etkili olduğundan savunmada. Rakiplerle yakın dövüş yasak olduğundan burada Tatsuya’nın önceden yaptığı “oyuncak” devreye giriyor. “Büyü ile uçurulan nesnelerle dolaylı yoldan yakın dövüş” yasak olmadığından Leo bunu kullanacak. Tatsuya saldırıda, Mikihiko ise gerilla taktikleri ile hem rakibi şaşırtacak hem de saldırı ve savunmadan kimin yardıma ihtiyacı varsa yardım edecek. Miki’nin kadim büyüleri bu işte avantajlı olduğundan böyle ayarlıyorlar. Mikihiko, Tatsuya’nın ona önceden söylediği “Büyünde sorun sende değil, aile büyüsünün kendisinde” lafını hatırlatıp çözümü soruyor. Tatsuya da bunun için kullandığı kadim büyüyü modern büyü için olan CAD’ye aktarabilme amacıyla aktivasyon dizisi kodlarına çeviriyor. Aynı anda büyü için gereksiz olan uzantıları, güçten taviz vermeden siliyor. Bunları yaparken yanında asistan teknisyen olarak bulunan Azusa da yeniden düşünmeye başlıyor:

O – Shiba Tatsuya – Lise seviyesi teknisyenlik standartlarını aşmış biri.

Bunu geç Büyü Teknisyeni sınırlarını bile çoktan aşmış biri.

O olmalı… (Chapter 9 sonu)

 

Uzun bir aradan sonra Volume 4 Chapter 10 ÇOK KISA Özeti(Masaki vs Tatsuya):

Birinci sınıf turnuvasının 5. Günü (Toplamda 8. Gün sanırım)

İlk maç Birinci Lise vs Sekizinci Lise.

Alana çıkan Tatsuya’yı gören Masaki ve Kichijouji aralarında konuşuyorlar:

“…İşte o.”

“Evet. Alanda oyuncu olarak göreceğimi düşünmezdim.”

“Çift tabanca ve sağ bileğinde bileklik modeli… Aynı anda 3 CAD?!?”

“Sıradan bir rakip değil. Blöf yaptığını sanmıyorum. İkisi de uzun namlulu özelleşmiş CAD’ye benzemiyor mu?”

“Muhtemelen. Ama çoğu insan farklı büyüleri kullanabilmek için genel modelleri kullanır…”

“Yani aynı anda çoklu CAD kullanabiliyorsun. Neler yapabileceğini göster bana!”…

 

-Ara bilgi: Sekizinci Lise genelde ormanlık alanda eğitim yapan, o yüzden bu tür alanlara alışık bir lise. Monolith Code’da rastgele seçilen alanın da “Ormanlık Alan” çıkması birilerinin bunu kasıtlı yaptığı şüphesini çıkardı ama Tatsuya’nın da Kokonoe’nin ninjutsu öğrencisi olduğu ve potansiyelini en iyi bu alanda kullanabileceği bilindiğinden ses çıkarılmadı. İki takımın Monolith’leri arasındaki mesafe yaklaşık 800m. Arada ağaçlık alan var ve bu mesafe koruyucu giysilerle birlikte 5 dakikadan fazla sürüyor, düşmandan gizlenerek gidilmesi de hesaba katıldığında süre birkaç kat artıyor.

-Ara Bilgi 2: Gram Demolition(Büyü Yıkımı): Çok fazla psion gerektiren bir karşı büyü(Mayumi’nin bile psion rezervi yetmiyor buna). Aslında büyü sayılmaz çünkü büyü dizisi oluşturulmuyor. Yüksek miktarda psion yığınını gülle gibi karşıdaki büyücünün yapmakta olduğu büyü dizisine gönderip, büyüyü yapılmadan güçle parçalar. Fiziksel nesnelerden etkilenmez. Sadece 2 dezavantajı vardır: kısa mesafede etkili ve yüksek miktarda psion gerektirdiğinden çok yorucu. Ayrıca psion dalgalarını bastırabildiğinden Cast Jamming(Büyü Jammeri) ve antinite taşının etkisinden kurtulmayı da sağlar(Tatsuya Blanche’nin kullandığı antiniteden bu sayede kurtulmuştu.)

 

Maçın başlamasından 5 dakika geçmeden Tatsuya rakip Monolith’e ulaşıyor. Kendisini bekleyen 1 savunma oyuncusu var. Onu anında Hattori’ye yaptığı rezonans dalgalarıyla düşürüp Monolith’i açmaya başlıyor. Yerdeki oyuncu Tatsuya’ya büyü göndermek üzereyken büyüleri anında Gram Demolition ile parçalanıyor. (Masaki grubu bunu görünce oldukça şaşırıyorlar.) Monolith  açılsa bile diğer oyuncunun yanında 512 karakterlik kodu yazmak sorun olacağından Tatsuya ağaçlık alana çekiliyor.

-Ara Bilgi: Eko Labirenti: Süpersonik ve infrasonik sesleri kullanarak rakibin iç kulağında karmaşa oluşturan, yön duygusunu yok eden bir büyü. Ormanlık alanlarda kullanıldığında hedefin kaybolması sağlanabiliyor.

 

İlk saldırı oyuncusu Birinci Lise’nin Monolith’ine ulaşıyor ama savunmadaki Leo yeni “oyuncağı” ile adamı uçuruyor. Diğer saldırı oyucusu ise ormanda Mikihiko’nun Eko Labirenti yüzünden kayboluyor. Bu büyüden kurtulmak için büyücünün bulunması gerekli ama Mikihiko büyüyü ruhları üzerinden yaptığı için ruhları bulsa bile büyücüyü bulamıyorlar. Oyuncu nerede olduğunu bulamadan Tatsuya onu bayıltıyor ve sonra kodu kopyalayarak maçı bitiriyorlar.

Sıradaki maç Birinci Lise vs İkinci Lise. 30 dakika sonra başlayacak. Bu sırada Masaki ve Kichijouji:

“Maç hakkında ne düşünüyorsun?”

“Masaki, takımın tamamını değil “onu” soruyorsun değil mi?”

“Doğru George. Sen olsan onu nasıl halledebilirdin?”

“Savaş alanına çok alışkın gibiydi. Hareketleri, alanı incelemesi, pozisyonları… Büyüsünden çok bunlara dikkat etmeliyiz.”

“Peki ya büyüsü?”

“Gram Demolition beni gerçekten şaşırttı ama son kullandığı “Rezonans” ile rakibini sürpriz saldırı yapmasına rağmen bilincini tam kaybettiremedi. Bunu kullanabiliriz.”

“Evet…”

“Şimdi düşününce ilk karşılaşmada rakibin dengesini kaybetmesi için ağırlık-tipi büyü kullandı, dengesini tamamen kaybettirmeye çalışıyor gibiydi ama sadece dizi üzerine çöktürebildi.

Aynı olay ağaçlara zıplarken kullandığı büyüde de geçerli, sadece onunla ağırlığını taşıyamaz.

Bir yere kadar belki de güçlü büyüleri kullanamıyordur?

Belki yüksek performans CAD’leri çok kullanmasının (Silver modellerini kastediyor) yan etkisi olarak düşük modellerde gücünü tam ayarlayamıyordur. (Turnuvada yüksek performanslı olanlar yasak olduğundan Tatsuya düşük modelleri kullanıyor)”

“Mümkün. Bu yetenekle doğal olarak en üst modelleri kullanıyordur. Yedek olarak ani çıkışı yüzünden düşük modellere tam alışamamış olabilir.”

“Detayları bilmiyoruz ama önemli de değil. Büyü olarak dikkat etmemiz gereken sadece “Gram Demolition” var. Önceki rakibin düştüğü tuzağa düşmemeliyiz.”

“Yani başa baş bir kapışmada ondan korkmamıza gerek yok.”

“Aynen. Eğer seninle kapışmasını sağlayabilirsek… Bunu yapabilirsek senin kazanman kesin. Örneğin maç “Açık Alan” da yapılırsa onda on biz kazanırız.”

 

Sonraki maç başlamadan Tatsuya CAD’leri kalibre ediyor ve maça çıkıyorlar. Bu sefer alan “Şehir İçi”

Maç başladıktan baya fazla zaman sonra Tatsuya rakip Monolith’in olduğu binayı buluyor. O sırada Birinci Lise’nin Monolith’ine saldıran oyuncu Leo tarafından saf dışı ediliyor. Tatsuya’nın üzerinde olan Mikihiko’nun ruhlarından birini Tatsuya aktive ediyor ve Monolith’i aramaya başlıyor. Monolith’i ve savunma oyuncusunu bulduktan sonra onu sersemletip Monolith’i açıyor. Yanındaki ruhun görüşü ile Mikihiko kodu çalarken (Uçan kamera gibi yani, ruh sayesinde uzaktan kodu görüp onu yazıyor) Tatsuya da oyuncuyu oyalıyor ve bunu da kazanıyorlar.

Bu sırada maçı izleyenler arasından Fujibayashi ve Dr. Yamanaka (Tatsuya’nın da üyesi olduğu 101 Bağımsız Büyü Donanımlı Taburu’nun diğer üyeleri, yani Tatsuya’nın sırlarını biliyorlar):

“Sadece “Gram Demolition”, “Rezonans” ve Ağırlık-Tipi Büyü kullandı… “Ayrıştırma” yı kullanmamasını anlarım ama “Flash Cast” ya da “Elementsel Görüş” ü kullanmaması fazla abartı değil mi?”

“Sensei, bunları saklamasının nedenini biliyorsunuz.”

“Ama Fujibayashi… Flash Cast’ı geçtim, “Ruhların Gözü” nü (Elementsel Görüş) bile kullansa onu izleyen bu üçüncü derece büyücülerin ne yaptığından haberi olmaz.”

“Ama duruma göre “Ayrıştırma” dan bile daha fazla dikkat çekebilir. Bu diğer büyüler gibi değil, daha çok süpergüç gibi.”

“Yine de “Flash Cast” ı kullanabileceğini düşünüyorum. “Prens” ya da “Kardinal” e karşı onun bile böyle eski CAD’lerle kazanabileceğini sanmıyorum.”

 

-Ara Bilgi: Flash Cast: Aktivasyon dizisi ya da CAD kullanmadan büyü yapabilme yeteneğidir. Bu sayede büyü dizisi oluşturulmadığından büyü anında yapılır. Bunu kullanabilmek için büyücünün 2 şeye sahip olmalıdır: büyü dizisini kaydetmek için depolama alanı (yapay büyü hesaplama alanı bu işi görebilir) ve büyü dizisini buraya kopyalayabilmek için elementsel görüş. Büyü dizileri beyine kazındığından anında oradan çağrılarak hem CAD’siz büyü yapılır hem de onunla karşılaştırılamayacak hız elde edilir. Ama bir büyü değil tekniktir. Yotsuba’nın gizli tekniği…

 

Yarı finallerde ilk maç Üçüncü Lise vs Sekizinci Lise, ikinci maç Birinci Lise vs Dokuzuncu Lise.

Üçüncü Lisenin maçı “Taşlı Alan” da çıkıyor. Karşılarında Sekizinci Lise var.

Ara Bilgi: Cyclical Breathing: Aynı tip büyüyü yaparken büyülerin arasındaki bekleme süresine deniliyor. Süre kısaltılıp büyüler ne kadar sık yapılırsa büyücüye o kadar stres biniyor. Bu süreyi kısaltabilen büyücüler art arda hızla büyü yapabiliyorlar.

Ara Bilgi 2: “Bias Release”: Havayı sıkıştırıp yüksek hızda rakibe gönderdikten sonra anında serbest bırakarak basınç patlaması oluşturan bir büyü. Çarpmanın etkisi de patlamayı arttıran bir şey.

 

Maç başladıktan hemen sonra Masaki açık alanda tek başına çıkıp yavaşça hedefe gitmeye başlıyor. Açık hedef olduğundan rakip oyuncular etraftaki kayaları Hareket-Tipi büyülerle fırlatmaya başlıyorlar ama kayalar daha güçlü hareket büyüleriyle geri fırlatılıyor. Yapılan titreşim büyüleri ise müdahale engelleyici kalkan büyüsünü geçemiyorlar. Ona zarar veremeyeceğini anlayıp direk Monolith’e gitmeye çalışan oyuncuyu ise tek “Bias Release” ile bayıltıyor. Kalan savunma oyuncuları birlikte Masaki’ye saldırıyorlar. Biri kayaları fırlatırken diğeri yerdeki kayalardan elektron boşalması sağlıyor. Ama iki büyü de Masaki tarafından savruluyor kolayca. Masaki’nin attığı 2 “Bias Release” kalan oyuncuları da bayıltınca Monolith’i açmaya bile gerek kalmadan tek kişiyle maç bitmiş oluyor.

 

-Ara Bilgi: Kardinal Kodları: Kardinal Kodu Hipotezi'nde adı geçen 16 temel büyü dizisidir. Teori 4 büyük sistemdeki her büyünün bu 16 temel büyü dizisi farklı kombinasyonlarda kullanılarak yapılabileceğini söylemektedir. Modern büyü eidos yeniden yazılarak yapılır ve değişim düzenleme bitince başlar. Kardinal Kodları ise eidosda genel farklılığa yol açmadan sadece kendi alanlarını düzenlemeyi mümkün kılar. Eidosun tamamını tanımlamaya/düzenlemeye gerek kalmaz. Bu sayede büyü dizisi diğer büyülerden çok daha küçük olduğundan büyüler anında yapılabilir ve fark edilmesini zorlaştırır. Şu anda bulunan sadece 1 Kardinal Kodu vardır. Kickijouji (Kardinal George) nin kullandığı kendi bulduğu Ağırlık-Tipi Büyülerin Kardinal Kodu. Bu sayede büyüyle korunulamayan çok hızlı yapılabilen ve tespiti zor yüksek hızlı mermiler fırlatabiliyor. Büyüle korunulamasa bile hala fiziksel mermiler olduğu için fiziksel yollarla korunabilecek bir büyü.

Birinci Lise bu bilgiyi tartışırken Tatsuya’nın 16 Kodun tamamını bildiği ortaya çıkıyor. Şu ana kadar halk tarafından bilinen sadece biri bulunabilmiş ve bu biriyle çığır açmış kodların tamamını biliyor.

 

Sonraki maç Birinci Lise vs Dokuzuncu Lise. Alan “Vadi” olacak.

Maç başlayınca alandaki gölü kaynak olarak kullanan Mikihiko Kadim Büyülerden olan “Büyülü Sis” büyüsünü yapıyor. Alanda görüş mesafesi sıfıra yaklaşıyor. Tatsuya karşı Monolith’e yaklaşıp açarak geri çekiliyor. Çünkü bu “Büyülü Sis” te büyüyü yapan kişi tüm alanı görebildiği için daha fazla işe gerek yok. Kendi alanlarında kodu yazarak bir kişiyle bile kapışmadan maçı kazanıyorlar. Üçüncü Lise ve Birinci Lise arasındaki final ise 2 saat sonra yapılacak.

 

Ara sırasında Tatsuya Ono-Sensei’nin yanına gidiyor ve kısa bir konuşmadan sonra:

“Kafasız Ejder… Hong Kong Uluslararası Suç Örgütü “Kafasız Ejder” in şu anki karargahının yerini istiyorum.”

“Kafasız Ejder’i nereden biliyorsun!?!”

“Bana zarar vermeye çalışan suçluları araştırmam gayet doğal.”

“…Ne şeytanlık peşindesin? Kamu Güvenliği ve İçişleri bu işle uğraşmaya başladı bile. Senin bir şey yapmana gerek yok!... Şu an pek bir hareket yok. Düşmanın yeri belli değil….. Bana bir gün ver.”

“Etkileyici! Sadece bir gün yeterli mi?”…..

 

 

Maç başlamadan önce; Mayumi Tatsuya’ya: “Zaten finallere gelebildiğimiz için Birinci Sınıflar Grubunda genel birincilik bizim. Bu maçta kendini zorlama lütfen!”

“Anlaşıldı.” Bu söylenmese bile Tatsuya söyleneni yerine getirdiği için daha fazla zorlamayacaktı; Masaki’ye karşı bazı güçleri yanlışlıkla kullanabilirdi. Bu yüzden maç sırasında bilerek yaralanmayı düşünüyordu.

Tatsuya ısınırken yanına gelen Miyuki “…Final başlamak üzere. Rakip gerçekten güçlü…”

“…Gerçekten”

“Kısıtlanmış güç ve yetenek durumunda… kısıtlayan tarafta olan benim böyle şeyler söylemem mantıksız olabilir ve seni rahatsız edebilir ama… Yine de senin kimseye kaybetmeyeceğine inancım tam.” Miyuki cevap beklemeden gidiyor ve Tatsuya da içinden “Nasıl istersen…”; artık kaybetmek seçenekler arasında yoktu…

Final “Açık Alan” da yapılacak. Tam da Üçüncü Lisenin istediği gibi. Ayrıca bu maçı Kudou Retsu da izleyecek.

İki Monolith arasında yaklaşık 600m mesafe var. Açık alan olduğu için arada hiçbir şey yok. Leo ve Mikihiko eski büyücü kostümlerine benzeyen giysiler giyiyorlar. Üzerlerinde Mikihiko’nun ruhları var.

Maç başlar başlamaz Tatsuya ve Masaki birbirlerine bombardımana tutarak yaklaşmaya başlıyorlar. Masaki’nin büyüsü hem güçte hem de hız ve sayıda çok daha üstündü, Tatsuya ise gelen büyüleri iptal ederken karşıya zarar veremeyen titreşim büyüleri gönderiyordu. Kichijouji önceki maçlarda kullanılan ağırlık tipi büyünün CAD’sinin aktivasyon dizisinin 2 saatte titreşim tipine çevrilmesine şaşırıyor. Ama beklemeden önceden anlaştıkları gibi karşı Monolithe yan taraftan gitmeye başlıyor.

Tatsuya ve Masaki birbirlerine ateş ederek yaklaşmaya devam ediyorlar. Aradaki mesafe azaldıkça Tatsuya tüm dikkatini gelen büyüleri Gram Demolition ile indirmeye veriyor. Mesafe 50 metreye indiğinde ise artık bazılarına yetişememeye başlıyor ve büyüleri fiziksel olarak atlatmaya başlıyor.

Kichijouji Birinci Lisenin Monolithinde 100 m yaklaştığında karşısına Leo çıkıyor. Silahıyla onu biraz geri çekilmeye zorluyor. Kichijouji nişan almaya çalıştığında görüntü bulanıklaşıyor ve hedefin eidosunu işaretleyemiyor. “İlizyonlar”; giydikleri kıyafetlerin amacı. Kichijouji’nin Kardinal Koduyla yapacağı büyüye karşı. Ani şaşkınlığı kullanan Leo tam silahını hedefe indirecekken Masaki’nin gönderdiği bir Bias Release ile geriye fırlıyor. Düzelen Kichijouji Mikihiko’yu Ağırlık büyüsüyle yere çiviliyor.

Masaki’nin yardım ettiği anı yakalayan Tatsuya arayı anında 5m azaltıyor ama hala bir adımlık mesafe kalıyor. Masaki bu durum karşısında panik yerine daha önce savaş alanında kurtulmayı başarmış askerlerin sahip olduğu içgüdü ile tehlikede olduğunu anlıyor. Kendini tutamadan yarışma kurallarının kısıtlamasının çok üstünde olan 16 Bias Release büyüsünü yapıyor bir anda. Masaki seviyesindeki bir büyücünün büyülerini iptal edebilmek için gerekli psion miktarının çok yüksek olması kendini zor bir duruma soksa da anında 16 büyüyü iptal etmeye çalışıyor Tatsuya. 14 tanesini iptal edebiliyor ama son 2 atış yetişemeden kendine çarpıyor.

Tatsuya diz çökerken yaptığı hatayı anlayan Masaki (kuralları aştığı anlaşılınca diskalifiye olacak) “Lanet olsun”

O anda:

 

[Çoklu kaburga kırığı. Karaciğer parçalandı. Ağır iç kanama.]

[savaş kapasitesi optimum düzeyin altına düşüyor]

[Oto Yenileme Yeteneği \ Oto Aktive]

[büyü Dizisi \ Yükleniyor]

[Çekirdek . Eidos . Veri \ Depodan alınıyor]

[Yenileme \ Başlatılıyor --- Tamalandı]

 

Tatsuya bilinçli olarak fark edemeden büyü dizisi tamamlanıyor, yenilenme 1 saniyeden daha kısa sürüyor. Daha jüri kurallar çiğnendi demeden ayağa kalktığı için bir şey olmadı zannediliyor; bu büyünün ne olduğunu, daha doğrusu bir büyü yapıldığını anlayan yok.

Masaki’nin şaşkın durmasından faydalanan Tatsuya ani bir hareketle kulağının yanından güçlü bir titreşim büyüsüyle onu bayıltıyor ve sonra kendisi de diz çöküyor yeniden (bu hareketi şüpheleri azaltmak için, bir yarası falan yok)

 

 

uDWU8x2.jpg

 

 

Bunu gören Mayumi “Tatsuya onu sakat bırakması gereken bu saldırılardan sonra nasıl ayağa kalkabiliyor?! Gram Demolition’u zamanında yetişemedi değil mi? En azından 2 saldırıyı almış olmalı, hala nasıl kalkığ rakibe saldırabiliyor?!”

“Saegusa sakin ol. Ben de gördüm bunu ama göründüğü üzere bir şeyi yok. Eski dövüş stillerinde vücudu güçlendiren teknikler olduğu söylenir. Bu da ona benzer bir şey olmalı…”

 

Bu sırada Fujibayashi ve Yamanaka:

“Kişisel-Yenilenmesini ne kadar görsem de beni yine şaşırtıyor.”

“…Büyünün yapıldığını anladın mı? Ben psion dalgalarını bile göremedim”

“Bende. Kudou-sama nın da gördüğünü sanmıyorum. Yenilenme büyüsünün hızı insanların algılama kapasitesini çok aşmış.”

“Ah, hayır --- Hiçbir şey görmedim. Tabi ki Tatsuya’nın teorik olarak imkansız olan yenilenme büyüsünü yaptığını görmedim. Cidden, dayanıklılığı insanüstü. Ne kadar ilginç!”

“Yine de onun üzerinde deney yapamazsınız. Ülkenin dünyada toplam 50 kişide olduğu söylenen Stratejik-Sınıf yeteneğe sahip 2 kişisinden biri!”

“1-2 deneyle bir şey olacak ezik biri değil.”…..

 

Tatsuya devam edemezken, Kichijouji Masaki’nin yenildiğini görünce şok oluyor ama savaşa devam etmeye çalışıyor. Leo da baygın olduğu için Mikihiko Kichijouji’nin karşısına geçiyor. Ona kendi büyülerinden 5 büyüyü ard arda gönderiyor; ilk 4 büyü hedefi yerin çektiğini zannettiren ilizyon büyüleri, sonuncusu ise bu ilizyonlardan kaçmak için havaya atlayan Kichijouji’ye çarpıp onu bayıltan yıldırım büyüsü “Thunder Child”. Büyüyü yaptıktan sonra fazla gücü kalmayan Mikihiko karşı takımın son oyuncusunun gönderdiği büyüyü engelleyemiyor ve kendisi düşüyor, yerdeyken gözleri ağırlaşmaya başladığında “…kaybettik…” dediği sırada kalkan Leo’nun “oyuncağı” ile rakibi saf dışı ettiğini görüyor.

Sonrasında kutlamalar… (Chapter 10 sonu)

 

Gecikme için yeniden özür dilerim  :beg-onion-head-emoticon: bu chapter gerçekten uzundu ve maçla alakalı olmayan bazı konuşmaları falan almadım. Diğer chapterı ne zaman yazacağım hakkında hiçbir fikrim yok.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

BakaTsuki'nin telif haklarıyla alakalı sorunu vardı o zaman. Mahouka tam olarak ne olduğunu bilmediğim bir lisans alacaktı, o ara gidip geldi site 1-2 gün. Lisans alınırsa tüm Mahouka çevirileri silinecek denmişti forumda bende hepsini kaybetmeden hazırlığı yaparız diye demiştim :D ama gerek kalmadı gibi

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.