Jump to content

Mahouka Koukou no Rettousei Terminoloji ve mini-wiki/Tanıtım(2. Kez Güncellendi)


Önerilen İletiler

  • Yanıtlar 586
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Forumda tanıtım konusu açılmasına rağmen, favori serime bilgilendirme ve mini-wiki tarzı bir konu yapmak istedim. Animede atlanılan ve bu yüzden anlaşılmayan bazı yerler için atlanılan kısımları da ya

Uzun bir aradan sonra Volume 4 Chapter 10 ÇOK KISA Özeti(Masaki vs Tatsuya):   Gecikme için yeniden özür dilerim  :beg-onion-head-emoticon: bu chapter gerçekten uzundu ve maçla alakalı olmaya

18) 100 iletisini doldurmayan üye Anime Genel - Geyik,  Manga Genel - Geyik, Sohbet / Konu Dışı ve bu genel bölümlerin alt bölümlerine konu açamaz. Açarsa yetkililerin ihtarsız konuyu kapatma yetkisi

Material Burst'ü çakıcak Tatsuya :)

 

edit: Novel'de arkadaşları Tatsuya'nın stratejik sınıf büyücü olduğunu öğreniyorlar mı?

 

Yok sadece askeri rütbesini ve iyileştirme gücünü öğrendiler şimdilik... (Başka bazı şeyler çıktı ama ona daha çok var)

 

Fragman da sadece bir gemi içinmi ateş edicek o büyüyü filo için ateş edicek denmişti spolierlerde yoksa ben mi yanlış okudum hatta 2 kere kullanıcak demişti sanki shiba 

 

Sanrsam diğerleri bu büyüyü kullandığını görmücekler

 

İlk atışı çok büyük değil ama ikincisini asıl donanmanın beklediği yerde ortadaki geminin bayrağını enerjiye dönüştürerek yapacak :D sonuçta tüm donanma (Çin'in toplam donanmasının üçte biri) ve Çin'in Stratejik Sınıf Büyücüsü buharlaşacak

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

benimde bir sorum var. ikinci mühürle alakalı bunu donanmadan sanada yapmış galiba adı third eye ama işlevi nedir? niye mühürlü? savaşta veya başka bir zaman sanada hiç açıyor mu o mührü?
ikinci olarak tatsuyanın gücü büyüleri yok etmek bunu 3 farkla yolla yapabiliyor mist dispersel decompose ve gram demolation. tatsuya üstündeki mühürleri istese kendi kırabiliyor mu? hiç gerektiğinde kendi kırdı mı?
üçüncü ve son olarak tatsuyanın kopyalama gücü var galiba elementsel görüşle yapıyor olabilir büyü taşıyan taşı kopyalanması istendi hatta material burst için gerekli silahı kendide kopyalabiliyordu. ama bu kopyalamayı nasıl yapıyor? mesela material burst için silahı oluşturmak istese kendi yoktan elinde mi oluşturuyor. yoksa cihazlara başka bir şekilde filan mı yapabiliyor?

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

benimde bir sorum var. ikinci mühürle alakalı bunu donanmadan sanada yapmış galiba adı third eye ama işlevi nedir? niye mühürlü? savaşta veya başka bir zaman sanada hiç açıyor mu o mührü?

ikinci olarak tatsuyanın gücü büyüleri yok etmek bunu 3 farkla yolla yapabiliyor mist dispersel decompose ve gram demolation. tatsuya üstündeki mühürleri istese kendi kırabiliyor mu? hiç gerektiğinde kendi kırdı mı?

üçüncü ve son olarak tatsuyanın kopyalama gücü var galiba elementsel görüşle yapıyor olabilir büyü taşıyan taşı kopyalanması istendi hatta material burst için gerekli silahı kendide kopyalabiliyordu. ama bu kopyalamayı nasıl yapıyor? mesela material burst için silahı oluşturmak istese kendi yoktan elinde mi oluşturuyor. yoksa cihazlara başka bir şekilde filan mı yapabiliyor?

 

-Third Eye, Material Burst'ı yapmak üçün kullandığı tüfek benzeri silah. Material Burst silahın özelliği değil, Tatsuya'nın kendi gücü bu yüzden silahı başkası kullanamaz ve bu silah olmadan da bu gücü kullanabiliyor Tatsuya. Ama büyünün yapılış hızı ve mesafesi çok azaldığından etkili bir büyü olmuyor (1-2 km ilerinizde nükleer patlama olması iyi bir şey olmasa gerek :D silahla mesafesi 80 km (bunu yanlış hatırlıyor olabilirim)) nükleer güçlerini kontrol altına almak istedikleri için normal durumda silahı kilit altında tutuyorlar, tabii belki de Tatsuya şu anki mühendislik becerileriyle benzerini yapabilir ama daha savaş dışında ihtiyacı olmadı ve zaten yakın mesafede işe yaramaz bir büyü.

-Mist Dispersion büyüleri yok edemiyor, maddeyi ayrıştırma büyülerinden. Geçen bölümde dev araçları tek atışta toz eden büyü buydu. Gram Dispersion ve Gram Demolotion ile de sadece yapılmakta olan büyüleri iptal edebilir. Üstünde olan mühür zaten yapılmış ve etkisi süren bir büyü olduğundan bu büyüler etkili değil. Eski haline sadece zihin büyüleriyle getirilebilir ve Mahouka evreninde zihin büyüsü yapabilen kişiler şimdilik sadece Yotsuba Miya(ölü) ve Miyuki. Yani kendi kırmadı hiç ama belki daha sonra bir yol bulur.

-Direk oluşturabilen büyüsü kendi iyileştirme büyüsü ve sadece durumu eski haline getirebilir. Yani daha önce sağlam olan ama toza dönüşmüş sandalyeyi saniyede yeniden oluşturabilir ama daha önce var olmamış bir şeyi bu büyüyle yapamaz(Silahı da aynı şekilde kopyalayamaz bu büyüyle). Onları kopyalaması normal mühendislikle yapılıyor ve kendinden başka yetenekli mühendisler de yapabilir ama eğer planları biliyorlarsa. Zaten bu yüzden Tatsuya'dan istendi bu iş. O taş eski bir kalıntı olduğundan yapısı bilinmiyor ve normal yollarla incelenemediğinden Tatsuya'dan Elemental Sight ile incelemesini istediler.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

gram demelishon  bir psion topu gibi düşüne bilirsin büyük biktarda büyü gücü gerektirir ve mermi fiziksel şeylere carpmaz   büyü çemberine vurdunda patlar ve ordaki psionlara kaydedilmiş tüm bilgileri siler  dieri ise büyüyü kodlarını dieştirelek büyüyü etkisiz hale getirmek diyebiliriz  ama tam bir açıklama için shibadan cevap bekliyoz :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Gram Dispersion ve Gram Demolotion arasındaki fark ne tam olarak? Gram Demolotion bu dokuz okul yarışmaları mı ne orada Masaki'ye karşı kullandığı büyü de diğerini kullandı mı hiç anime de?

 

Benli11'in dediği gibi :)

Demolotion yoğun psion güllesi, karşıda yapılan büyünün ne olduğu önemli değil. Devasa psion dalgası yapılmakta olan büyüye gönderilince onu düzensizleştirip bozuyor ama yüksek miktarda psion gerekiyor.

Dispersion ise büyüyü yapılmadan inceleyip, yok etmeyi sağlıyor. Bu yüzden diğerinden çok daha az psion harcar. Normalde pratik olarak imkansız sayılan bir büyü çünkü yapılan büyünün yapılmadan önce ne olduğunun anlaşılması gerekli (çoğu büyü 1 saniyeden kısa sürüyor) ve hiç kimse o miktardaki büyü koduna bakarak saniyeden kısa sürede ne olduğunu anlayamaz (Tatsuya da dahil) ama Tatsuya Elemental Sight sayesinde ne olduğunu anlayıp büyüyü ayrıştırabiliyor. Şimdiye kadar Elemental Sight'ın Tatsuya'dan başka kullanıcısı çıkmadı ama eğer varsa onlar da bunu yapabilirler.

 

Edit: İkisi de teknik olarak sadece psion olduğundan fiziksel şeylerden etkilenmezler ama karşıdaki de yüksek miktarda psionla duvar oluşturursa saf güçle bunu durdurabilir. Tatsuya'nın ilk bölümlerde Blanche'nin anti-büyü taşının etkisine kapılmama nedeni bu; taşın psion dalgalarına karşı kendininkiyle duvar oluşturup arkadan büyülerini yaptı.

 

Edit 2: Animede kullandı mı hatırlamıyorum ama şöyle diyeyim; eğer kullanmadan önce gözünde kodları gösterdilerse büyük ihtimalle Dispersion kullanmıştır :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

yotsuba nın nuraması kaçtı tatsuya numaralı aleler diyor ya yotsubada 1 numaramı var seagasu 2 numara heralde ikisindede stratejik buyucu var tatsuya ve seagusa 1 kişi var genç heralde oyle anladım ln aile numaraları kaç ki 10 aile sıralamasını anlatırsan sevinirim 

 

1) Ichijou (Masaki)

2) Futatsugi

3) Mitsuya

4) Yotsuba (Shiba ailesi)

5) Itsuwa (Itsuwa Mio; Japonya'nın resmi Stratejik Sınıf Büyücüsü)

6) Mutsuzuka

7) Saegusa (Mayumi ve ailesi)

8) Yatsushiro

9) Kudou (Retsu)

10) Juumonji

 

En güçlü ikisi (resmi verilerde yaklaşık eşit güçteler ama bu verilerde Tatsuya yok :D ) Yotsuba ve Saegusa. Saegusa gücünü çok sayıdaki yetenekli aile büyücülerinden alıyor, Yotsuba'nın lideri ise dünyanın en güçlü büyücüsü olduğundan bu kadar güçlü. Bu ikisinin hemen ardından da Juumonji geliyor. İlk 10 aile her 4(?) yılda bir yapılan seçimle değişiyor ve en güçlü 10 aileye bu ünvan verilirken diğer 18 aile bunların asistanı konumuna alınıyor. Bu sistem kurulduğundan beri ilk kez 10 ailenin tamamı 1'den 10'a kadarki soyadlarından seçilmiş ve yeni seçim yakında yapılacak. Itsuwa'ların listeye girebilmesi ise aileden Japonya'nın resmi Stratejik Sınıf Büyücüsünün çıkması; Itsuwa Mio. Gücünün büyüklüğünden bedeni zayıf ve tekerlekli sandalyede. Büyüsü suyla alakalı olduğundan denizde yenilmez sayılır ve yeraltı sularının bulunduğu bölgelerde depremler yapabiliyor. Büyüsünün adı "Deep Abyss"/"Derin Yokluk", tek atışta filoları yok edebilecek güçte.

Yani Japonya'nın 2 Stratejik Sınıf Büyücüsü var; Itsuwa Mio(Resmi/13 Havari'den biri) ve Tatsuya(gizli/Yokohoma savaşından sonra dünyanın şüphesini üstüne çekti)... Saegusa'ların Stratejik Sınıf Büyücüsü yok.

 

Edit:

 

 

 

birde amerikadan gelen kız klon yapıyo ya onlar gerçek savaşıyo gibi aldatma değil heralde değil mi genjutsu yani beyne girmiyo yada ilizyon yapmıyo heralde bilgi verirseniz teşeekür ederim tam algılayamadım bu kısımları

 

Yok klonları savaştıramıyor. Büyünün asıl amacı savunma; hem kendi bedeninin şeklini/yerini ilizyonla değiştiriyor hem de Eidos boyutunda bedeninin bilgisini değiştirerek korumuş oluyor. Büyü yapmak için Eidos bilgisi gerektiğinden bu bilgiyi bulamayan kimse hiçbir şekilde ona büyü yapamıyor ki buna Tatsuya da dahil. İlk karşılaşmalarında ona zarar veremiyor ve büyüsü üzerinde ustası Yakumo'yla çalışıyorlar(Lina'nın bu büyüsü Kadim Büyü tabanlı ve bu konuda ustası çok iyi)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.