Jump to content

Mahouka Koukou no Rettousei Terminoloji ve mini-wiki/Tanıtım(2. Kez Güncellendi)


Önerilen İletiler

  • Yanıtlar 586
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Forumda tanıtım konusu açılmasına rağmen, favori serime bilgilendirme ve mini-wiki tarzı bir konu yapmak istedim. Animede atlanılan ve bu yüzden anlaşılmayan bazı yerler için atlanılan kısımları da ya

Uzun bir aradan sonra Volume 4 Chapter 10 ÇOK KISA Özeti(Masaki vs Tatsuya):   Gecikme için yeniden özür dilerim  :beg-onion-head-emoticon: bu chapter gerçekten uzundu ve maçla alakalı olmaya

18) 100 iletisini doldurmayan üye Anime Genel - Geyik,  Manga Genel - Geyik, Sohbet / Konu Dışı ve bu genel bölümlerin alt bölümlerine konu açamaz. Açarsa yetkililerin ihtarsız konuyu kapatma yetkisi

Animenin son bölümünden (10. bölüm) sonrasının (Vol 3, Chapter 4 sonu ve Chapter 5) kısa özetini yaptım buyrun:

-Bölüm sonunda Tatsuya ve Mikihiko'nun adamları bayıltmasının ardından:

Tatsuya Mikihiko'nun yaptığı büyünün mükemmel olduğunu, kendini küçük görmemesi gerektiğini söylüyor. Ama büyüsündeki eksikliğin yavaşlık olduğunu da hatırlatıyor. Sonra Tatsuya orada beklerke Miki güvenliği çağırmaya gidiyor. O sırada olayı öğrenen Kazama Tatsuya'nın yanına geliyor(kaldıkları otel aslında askeri bir yer). Saldırıyı yapan adamların Kafasız Ejder Örgütü'nden olabileceğinden şüpheleniyorlar. Tatsuya kalan temizlik işlerini Kazama'ya bırakıp ertesi gün rapor vermek üzere ayrılıyor.

Chapter 5

Turnuva başlangıcı. Turnuva hakkında biraz bilgi: stadyumdaki izleyici sayısı 10000 iken online olanların sayısı bunu 100 kat geçiyor. Ayrıca burada başarılı olan öğrenciler potansiyel asker olacağından üst rütbeli askerler de yarışmayı yakından takip ediyor. Önceki gece olan olaylar panik oluşmaması için gizli tutuluyor tabii.
Başta yarışan kişi başkan. Yarışma da "Speed Shooting". Amaç havaya fırlatılan hedeflerden 5 dakikada en fazla vurmak. Saegusa ailesinin geliştiği bir alan. Psionları zekice kullanarak (Önce havayı soğutup buz tanecikleri oluşturuyor. Ardından onları soğuturken alınan enerjiyle tanecikleri sonik hızda fırlatıyor) ezici üstünlükle birinciliği alıyor.
İkinci yarışmacı Watanabe Mari. Yarışma "Battle Board". 285 cm uzunlukta ve 51 cm genişlikte sörf tahtasıyla 3 kmlik yapay su alanında 3 turluk bir yarışma. Yarışmacılara direk saldırı yasak ama su yüzeyine büyü yapmak serbest. Mari önce kendisini bir güçlendirme büyüsüyle tahtaya sabitliyor (güçlendirme büyüsü sürtünme kuvvetini arttırma ve bağlantıları sağlamlaştırma için de kullanılabiliyor). Diğerleri tüm gücünü hızlandırma büyüsüne ayırırken Mari, aynı anda hem hızlandırma hem de ters dalga oluşturma büyülerini yapıyor (söylenmeyen 1 yada 2 büyü daha yapıyor sanırım). Hepsi için azar azar güç harcadığı halde birleşik etki çok güçlü olunda o da birincilikle kazanıyor. Zaten Mari, Mayumi ve Jumonji'nin katıldığı yarışmalarda kazanmaları herkes tarafından beklenen şeylerdi.
Yarışma sonrası Tatsuya söz verdiği gibi Kazama'nın yanına gidiyor. Bazı yeni karakterler var ama şimdilik sadece isimleri söylendiğinden atlıyorum onları. Kazama bugün Tatsuya'ya "Stratejik-Sınıf Büyücü Özel Teğmen Ooguro Ryuuya" olarak değil, iyi arkadaşları "Shiba Tatsuya" olarak bakacaklarını söylüyor. Ancak yapılan araştırma sonucunda saldırının altında Kafasız Ejder'in olduğundan başka bir şey öğrenemediklerini söylüyorlar.
Fujibayashi: "Neden yarışmacı olarak katılmadın. Flash Cast yeteneğin sayesinde oldukça başarılı olurdun. Gerektiğinde "Madde Patlaması" nı saymasak bile "Mist Dispersal" ı kullanabilirdin.",

Tatsuya: "İkisininde gizli büyüler olmasının yanında yok edici güçleri de turnuva limitlerini geçiyor. Ayrıca "Madde Patlaması" sadece "Üçüncü Göz" ile kullanılabilir. Hem Flash Cast Yotsuba ailesinin gizli tekniği.",
Yanagi: "Fujibayashi..... Gerçekten Stratejik-Sınıf "Parçalanma" büyüsü "Madde Patlaması" nı lise turnuvasında kullanmasını mı tavsiye ediyorsun?"
En son Kazama eğer yarışmacı olma gibi bir durum olursa, gizli olan büyülerin hiç birini kullanmasına izin vermediğin söylüyor ve Tatsuya oradan ayrılıyor.

Ertesi günkü kızların yarışması için yeterli mühendisleri olmadığından Tatsuya'yı bu işe atıyorlar. Miyuki de abisinin yeteneklerini gösterebilmesi için imkanlar arttığı için bu işe seviniyor. Gece abisine bunu haber vermek için gittiğinde Tatsuya'nın yeni bir yakın dövüş CAD'si üzerinde çalıştığını görüyor. Ama bunun ne için yapıldığı şu an bilinmiyor. (Chapter 5 Sonu)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.