Jump to content

Önerilen İletiler

E0FB06E2F471312C172B10B5AC0557EC.png

 

Anime Adı:  Kamisama no Memochou ( Tanrı'nın Not Defteri )

Anime Türü: Dedektiflik, Drama, Komedi, Seinen

Anime Sayısı: 12

Anime Yapım Yılı: 2011

 

Tanıtım Video'su

 

Konu- Hikaye

Babasının işi nedeniyle sürekli taşınmak zorunda kalan Narumi Fujishima’nın son durağı şimdilik Tokyo’dur. Yeni okuluna başladığında kendisini sınıf arkadaşlarından soyutlayan Narumi, okulun çatısında kendi halinde takılmayı tercih eder. Yine bir gün çatıda takılırken sınıf arkadaşı Ayaka yanına gelir. Ayaka, Narumi ile arkadaş olur ve önce onu kendisinin tek üyesi olduğu bahçe işleri kulübüne üye yapar. Ardından yarı zamanlı çalıştığı ramen dükkânına götürür. Tuhaftır ki Narumi burada daha önce karşılaştığı bir olayda gördüğü üç kişi ile karşılaşır. Kendilerine “NEET” diyen (genel olarak tanımı okumayan – çalışmayan ve herhangi bir geliri olmayan, Japonya’da ise bunun yanında düşük maaşlı işlerde kısa süreli çalışan anlamına geliyor) bu birbirinden farklı üçlü Ayaka’nın yaro zamanlı çalıştığı ve Min-san dedikleri bir bayanın işlettiği ramen dükkânında takılmaktadırlar. En önemlisi ise ramen dükkânının yanındaki apartmanın üçüncü katında yaşayan Alice için çalışmaktadırlar. 12 yaş civarlarında olan Alice, mecbur kalmadıkça dairesinden çıkmamaktadır ve tam bir bilgisayar/hacker uzmanıdır. Kendisine de “Neet Dedektif” demektedir. Gördüğü bu tuhaf kişilikleri anlam vermeye çalışırken Narumi, kendisini istese de istemese de Alice’in yürüttüğü bir dedektiflik vakasının ortasında, üstelik Alice’in asistanı olarak buluverir.

 

Karakter Resimleri :

kamisama_no_memo_chou_01231_thumb.jpg

kamisama-no-memo-chou-1105.jpg?w=604

kamisama-no-memochou-7-01.jpg

kamimemo-1-6.png

poses.jpg

UTW_Kamisama_no_Memochou_-_09_h264-720p4

kamisama-no-memochou-03-01.jpg

kamisama_no_memochou_2.png

Kamisama-no-Memochou-2.jpg

%255Bgg%255D_Kamisama_no_Memochou_-_01_P

kamisama-no-memo-chou-0904.png

wallls.com-41901.jpg

kamisama_no_memochou-17076.jpg

Kami_Memo_03_Screen_01.jpg

kami-sama-no-memo-chou-09-large-preview-

kamisama-no-memo-chou-1003.png

2ijm2ch.jpg

%255Bgg%255D_Kamisama_no_Memochou_-_01_P

evetaku-kamisama-no-memo-chou-01v2-1280x

evetaku-kamisama-no-memo-chou-01v2-1280x

 

 

Değerlendirmem :

 

Hikaye;

Anime hikaye odaklı gidiyor 2-3 bölüm sonra farklı konular ele alınıyor. Tipik bir suçluyu bulma konulu gibi görünsede içerik açısından derin bence. İlk bölüm 48 dk sürüyor bunu belirtmek isterim. Fakat o kadar akıcı geldi ki bana nasıl bitiririm acaba bu dakikaları derken birden ilk bölüm sonlandı. Animede aksiyon da fazlasıyla yer tutuyor ama daha çok anlamlı sözler ve dialoglarla dram süslenmiş durumda. Esasen normal sıradan bir havası var animenin fakat insanda merak uyandıran konuları çok iyi işliyor. Animeye kötü diyebileceğim bir unsuru yok. Fakat bazen fazla uzun konuşmaları olabiliyor. Alice kızımız sürekli NEET dedektifliği ile ilgili aynı cümleleri kurması sizi biraz sıkabilir. Onun dışında gayet hoş bir tarzı var animenin.

 

Karakterler ;

Karakterler hoş. Fakat ben daha fazla bilgi isterdim karakterler ile alakalı. Alice neden yalnız ? Yada Narumi'nin aile yapısı özellikle çok kapalı. Ayaka ve abisinin durumu vs. Onun dışında karakter çizimlerini fazlasıyla beğendim. Özelliklede Alice'nin. Bu yaşta bu zekaya, kızın gözlem yeteneğine hayran kalıyorsunuz. Dile kolay NEET'in lideri gibi bir şey kızımız. Ayrıca söz konusu Narumi olunca bazı utanma sahneleri var Allahım mıncırası geliyor insanın Alice'yi.

 

Çizim;

Ben kendi adıma animedeki çizimlere hayran kaldım. Sade hoş bir anime tasarlanmış. İzlerken keyif almamak elde değil.

 

Müzikler;

Endingi özellikle çok başarılı buldum. Opening de çok hoş. Birde animenin arasında girilen ince tını şeklinde bir müzik var oda hoştur.

 

Opening

 

Ending

 

Bu en beğendiğim olaylar açığa çıkarken arka fonda giren müzik.

 

Genel Yorumum;

Öyle çok farkı bir konuya yada türe sahip değil. Fakat hikayelerin akıcılığı, çizimleri ve müzikleri ile bu türü sevenleri tatmin edeceğine eminim.

 

Size izlemek için 2 neden sunabilirim. 1. si kesinlikle Alice için izlenir. 2.si ise müzikleri gerçekten hoş. :)

 

Animenin bölümlerinde geçen güzel cümleleri paylaşmak isterim. Birkaçı :

 

 

" Bu dünyada var oluşumun nedenini sürekli aradım. Bilir misin ? Bu dünyada her 3.6 saniye bir çocuk açlıktan ölüyor. Aslında bu benim suçum. Daha güçlü olabilseydim, ölmekte olan çocukları kurtarabilirdim. Öyleyse, onların ölümünün sebebi benim güçsüz olmam. Savaşlarda ve afetlerde yüksek sayıda insanların ölmesinin sebebi, benim olacakları hesaplayacak kuvvetimin olmaması. Bunun için ben dedektif olmaya karar verdim."

 

" Ölmüş ve yok olmuş kimseler için bir mana ifade eden meslek bu dünyada sadece iki tane... Yani, yazarlar ve dedektifler... Sadece yazarlar yaşananları hayaller içerisinde canladırabilir. Sadece dedektifler yaşananları mezarın içerisinden çıkartıp sözlere çevirebilir. Fakat, dedektiflerin mezardan çıkardığı bilgi, ezelden beri -Tanrı'nın Not Defteri'nde- olan bir bilgidir sadece. "

 

" Ben NEET dedektifiyim. Ölülerin vekiliyim."

 

"Ben bir NEET dedektifiyim. NEET olan insanlar bir şeyi yapamayan ya da yapmayan kişiler değildir. Sadece yöntemleri farklıdır."

 

" Sen kanatları güçsüz ve uçamayan bir yavru kuşu bulduğunda -uçmaya yardım edeyim- deyip havaya fırlatıp kendi kendini tatmin eden bir tip misin ? "

 

Biraz uzun tutmuş olabilirim. Umarım fırsat bulur animeye göz atarsınız. Beğeni sayısını yetersiz bulduğum için animeyi tanıtmak istedim. Kim bilir belki birilerinin dikkatini çeker izlediğiniz için memnun kalırsınız :)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.