Jump to content

Ghost Hunt ( İnceleme & Tanıtım )


Nones

Önerilen İletiler

ghost-hunt.png

 

Anime Adı: Ghost Hunt ( Hayalet Avı )

Anime Türü: Komedi, Drama, Doğaüstü-Güçler, Aksiyon, Gizem, Macera

Bölüm Sayısı: 25

Yapım Yılı: 2006

 

Tanıtım Videosu: (Japoncasını bulmak isterdim ama en iyi tanıtımın bu olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden ingilizcesini koydum.)

 

Özet:

Taniyama Mai, hayalet öyküleri anlatmaktan ve dinlemekten hoşlanan bir lise öğrencisidir. Okulunda hayalet hikayelerine konu olan gizemi çözmesi için çağrılan psişik araştırmacı Shibuya Kazuya'yla yolları kesişen Mai, onun asistanı olarak yarı-zamanlı işe başlar. Bundan sonra Mai, Shibuya ve eski asistanı Lin'le birlikte tapınak rahibesi Ayako, keşiş Takigawa, medyum Masako ve peder John'un da yardımıyla çeşitli paranormal olayları çözmeye çalışır ve böylece macera başlar.

 

İlgili Resimleri

ghosthunt79wb8.jpg

John_Brown_in_Ghost_Hunt.jpg

Ghost.Hunt.full.385652.jpg

large.jpg

screenshot_1_16315.jpg

GhostHunt2.jpg

166750-spr2.jpg

ghosthunt32qv0.jpg

6306-1233282008.jpg

ghosthunt_07.jpg

random-ghost-hunt-ghost-hunt-13775659-60

Ghost-Hunt-_-ghost-hunt-17324214-600-337

GhostHunt7.png

Naru-Mai-ghost-hunt-16284467-704-396.jpg

ghosthunt72yh9.jpg

003_small.jpg

 

Değerlendirmem:

 

Hikaye:

Küçükken çok severdim böyle gizemli şeyleri çözmeyi yada hayalet filmleri izlemeyi eskileri götürdü hikayesi özellikle. Zaten bir çoğumuz mutlaka ilgi duymuşuzdur böyle şeylere dolayısıyla herkesin seveceği severek izleyeceği bir konusu var.

 

Karakterler:

Karakterleri özel yapan bir özellikleri yok. Bir çok animeden bir çok karaktere benzetebilirsiniz. Sırf bu yüzden animeyi yadırgamadan hemen ısınabilirsiniz diye düşünmekteyim. Fakat bana itici gelen bir şey var animede. Bir olay odluğunda biri düştüğünde yada başına herhangi bir olay geldiğinde saf saf etrafa bakıp isimlerini söylemeleri sizi sinir edebilir beni etti en azından. Karakterlerin bu yapısını sevmedim arkadaş.

 

Çizim:

İzlenebilir bir çizimi var senesini de hesaba katarsak. Pek yadırgamıyorunuz izlerken.

 

Müzikler:

İşte bu noktada çok şey söylenir. Şu sıra nedendir bilinmez izlediğim her animenin müziklerini seviyorum. Animenin konusuyla bağdaşan hoş bir opening-endingi mevcut.

Opening

 

Ending:

 

Genel Yorumum:

Kendime; kıyıda köşede kalmış, unutulmaya yüz tutmuş animeleri gün yüzüne çıkartıp, onları tanıtmayı görev edinmiş bulunmaktayım :)

 

İşte bu anime de onlardan birisi. Eksikleri yok değil mesela ben biraz romantizm isterdim. Ne zamandır içinde aşk barındırmayan animeleri izliyorum belki ondan yadırgadım bilmiyorum ama romantizm çokta önemli değil. Zaten anime zamanla daha da gerilim dozunu yükselttiği için pek aramıyorsunuz romantizmi. Bir çok vakalar göz önüne alınarak güzel hikayeler çıkıyor ortaya. Öyle hemen sonuca kavuşmuyor bölümler bir daha ki bölümü merakla açıp izliyorsunuz. Bende fazlasıyla merak duygusu uyandırdı diyebilirim. Tek olumsuz noktası karakterlerin duyarsızlığı, kahramanlarımızın geçmişi hakkında daha çok ayrıntı olabilirdi, ha bir de bitti evet ama final gibi değildi ya bir vaka çözüldü bitti. Vallahi kendimi yarım hissettim. Bu anime her gün bir vaka üzerinden yayınlansa izlerim arkadaş. Toparlamam gerekirse ben ortalamanın üzerinde bir anime olduğunu düşünüyorum. Herkesin sevebileceği bir tür. Fakat bittikten sonra bu türe fazlasıyla merak salabilirsiniz bir şekilde kendisini çekmesini iyi biliyor anime.

 

Çevirmenlere ve emeği geçen herkese teşekkür eder, boş vaktiniz de bu animeye bakmanızı tavsiye ederim.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ghost Hunt ilk bölümünü izlediğimde tepkim "Bu mu yani korku?   <_< " olmuştu son bölümünü izlediğimde "O ne be  :blink: " olmuştu :D Evet bazen duygusuz görünmeler sinir bozucu oluyor -_- Opening sevmiştim baya sayende tekrar hatırladım :D Kısaca izleyin pişman olmazsınız :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.