Jump to content

Goad99 Dersler - Baştan Sona dijital

Goad99

Recommended Posts

Selam Herkese ; Şimdi çizim videoları serisi paylaşacağım :)

youtube_wallpaper___me____by_goad99-d76f

Önsöz :

Ben de sizin gibi çizim yapıyorum .Bakan var, seven var ,sevmeyen var ... Birde seven ilgilenen için çizim tekniğimi gösteren videolar Çekeceğim . Kusursuz ,Profesyonel değil malesef... Fakat bakıp kendi taktiğini bulup daha iyilerini çizebilirsiniz işinize yararsa ne mutlu bana :)

Çizim Ders 01 - Göz & Boyama :

Açıklama:( Show'a basınız )

Şimdiden burayada yazayım Yok resim Hazır yok bilmemne demeyin arkadaki örnek çizimi önceden tasarlayıp video hızlı olsun diye koydum . Ona rağmen biraz uzun geldiğinden kısaltma yaptım :D

Video :

Sonuç (Resim ):

Resim ( Show'a basınız ) :

resim_dersi__1___gozler_by_goad99-d76q2a

Çizim Ders 02 - Kafa :

Şimdi burada kafayı yaparken bir yuvarlak çiziyoruz ve o yuvarlağa 3d imiş gibi düşünerek eğri tam üçgen olmayacak şekilde tamamlıyoruz (karakterin baktığı yönün zıt yönündeki taraf daha geniş olmalı fakat bu ileri ve geri bakarken geçerli değildir )

Video :

Çizim Ders 03 - Saçlar :

Şimdi burada saçları yaparken eğer grafik tablet kullanıyor ise gelişine hafifçe sürekli vurgu yönünde sallayarak çizgileri çizin ama mouse ise ilk 1 cmyi çizginin üstünden geri kalanını her 5 mm için 1 mm açılcak şekilde ölçüleme yapınız :)

Video :

Çizim Ders 04 - Figür :

Şimdi burada figür yaparken önce bir ölçüleme sisteminiz olmalı ben kareler çizerek ölçüleme yapıyorum herkesim mutlaka olmalı olmadı klasik figür sistemiyle yapın ...

Video :

Çizim Ders 05 - Figür2 ( 3 ekleme )  :

4ün direk devamıdır

Video :

Güncelleme notu: Devamında ne çekeceğimi bilmiyorum istediniz varsa urasim yoksa konuyu burada kapayayim icon_e_smile.gif

Bölümler Geldikce Konum Güncellenecektir ...

Fikirlerinizi Şikayetlerinizi Sorularınızı Yorum kısmından Bildirebilirsiniz :)

Saç çizimlerin güzeldi, beğendim. Ama hatalarını söylemeden de geçemeyeceğim.

Göz çiziminde veya boyamada dış kısımlara çizgi atarsan hoş gözükmez.

Figür çizimlerinde anatomi ve perspektif hatalar var. ( Şunu da söyleyeyim figür çiziminde forum kurallarına uymayan şeyler yapmışsın. :) Öyle bir ayrıntıyı normalde de bir gerekçesi falan olmamasına rağmen neden yaptığını bilmiyorum ama o figür videosunu biraz düzenle melisin bence. ) 

Çizim Ders 01 - Göz & Boyama :

Şimdiden burayada yazayım Yok resim Hazır yok bilmemne demeyin arkadaki örnek çizimi önceden tasarlayıp video hızlı olsun diye koydum . Ona rağmen biraz uzun geldiğinden kısaltma yaptım :D

Video :

O kadar layer açmana gerek yok bence daha kolayı color blender kullanmak daha gerçekçi ve kolay olur ^^

AnimeOu'da size özel mesaj yollamıştım görmediniz sanırsam ^_^

AnimeOu dan devam edecektim nedense site açılmıyor çoğu zaman ondan bunda devam ettim :)

Saç çizimlerin güzeldi, beğendim. Ama hatalarını söylemeden de geçemeyeceğim.

Göz çiziminde veya boyamada dış kısımlara çizgi atarsan hoş gözükmez.

Figür çizimlerinde anatomi ve perspektif hatalar var. ( Şunu da söyleyeyim figür çiziminde forum kurallarına uymayan şeyler yapmışsın. :) Öyle bir ayrıntıyı normalde de bir gerekçesi falan olmamasına rağmen neden yaptığını bilmiyorum ama o figür videosunu biraz düzenle melisin bence. ) 

Göz videosu ve diğer 2 video arası 2 ay var yüklemiştim yayınlamayı unutmuşum o_0 herneyse o renk karıştırma olayını öğrendim bu arada Figürde isteyen arkadaş her açıdan çiz dedinde kafam karıştı hatta o açıyı çizerken zorlandım bile diyebilirim o yüzden merak eden için 5 sn gibi bir süreye ve video sonuna sıkıştırdım ( nede olsa mangakalar her açıdan çiziyor ) sorun olursa reupload ederim çoğu zaten şimdiden hatalı olduğu gözüme batıyor :)