Jump to content

MMORPG Oyuncusu Gözüyle SAO


Gyril

Önerilen İletiler

Selam beyler ben mmorpg manyağıyım sword art onlineyi izleyeli 2 yıl oluyor ama extra editionu yeni izledim gaza geldim ve yazıyorum. mmorpg oyuncusu gözüyle SAO

Eşyalar:

Milletin bir kere düşürdüğü eşyayı 80 e kadar kullanması garip geldi. Kirito aynı kılıcı 45 de de kullanıyor 80lerde de. Genelde mmorpglerde 45 leveldeki olabilecek en iyi eşya en geç 55 de çöp olur.

Büyü:

Neden yoohhh

Grup:

2 rol var tank ve dps(damage per second)(yani saniye başı hasar). mmorpgler genelde 1 tank 1 healer 3-4 dps(dps yerine burst(ani) hasar verenler gelebilir) çalışır sadece tank ve dps olunca bana baya eksik göründü.

Kan Şovalyeleri:

Şimdiye kadar girdiğim guildlerin apaynısı. Başta güzel hoş sonra 2134124234234 kişi alarak arkadaş ortamını ve kaliteyi bozmuş.

Boss:

Genelde bi dungeonun bossu healerlar ve tanklarla en fazla 1 kayıp verilerek kesilebilir ama healer olmayınca herkes yatıyor bossa.

Işınlanma:

Işınlanma kristalleri biraz saçma olmuş çünkü savaş sırasında ışınlanmak gerçekten oyunu inanılmaz kolaylaştırır. Mmorpgleri genelde 10 saniye hareketsiz durunca ışınlar bu hareketsiz durma sırasındaki alınan her hasar ışınlanmayı bozar(Birisi yanına çağırma yeteneğini kullanmıyorsa).

Yetenekler:

Büyü olmadan tadı yok bea. Sadece kılıçla çiz çiz nereye kadar.

Asuna:

Aşkımsın <3

 

mmorpg önerilerim: Eğer mmorpg başlamak istiyorsanız önerilerim.

WoW: Efsane ama lich king eklenti paketinden sonraki paketler sağolsun eski tadı kalmadı.

Aion: Free 2 Play oynayacaksanız başlamayın bile gerçekten sorun (Trade yyapamıyorsunuz, günlük npcye item satmada sınır var, global bir şeyler yazamıyorsunuz...)   Ama aylık 30 lirayı basarım premiumu alırım diyorsanız SAO ya en yakın bulduğum bu (Ev sistemi, yemek sistemi, pet sistemi, pvp sistemi) Bu arada bir klana gerçekten çok ihtiyaç duyuyorsunuz(Katalam diye bir yer var 7/24 pvp var millet partiyle gezerken siz yalnız takılamıyorsunuz). Solo oyuncuysanız ve klanda bulunmak rahatsız ediyorsa da önermem. 

TERA Rising: Benim favorim çünkü aim(nişan alma) sistemi var. Adam seç onu garanti vur olayı kalkıyor.

Blade And Soul: Tera'ya göre kılıç, dövüş sanatları daha ağır, büyü gibi olaylar daha hafif gene çok güzel bir oyun.

Rift Online: Çok beğenilen bir mmorpg denemeye vaktim olmadı.

Metin2: Şaka şaka başlarsanız kafanızı keserim 

 

 

post-20337-0-24244100-1403558626_thumb.j

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 27
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

metin2 kötüleyenler genelde ya onu hiç oynamamış kesim yada metin2 zamanını bilmeyen çocuk kesimi ulan bu oyunu en az 8 sene oynadım ben :P 

Selam beyler ben mmorpg manyağıyım sword art onlineyi izleyeli 2 yıl oluyor ama extra editionu yeni izledim gaza geldim ve yazıyorum. mmorpg oyuncusu gözüyle SAO Eşyalar: Milletin bir kere düşürdüğü

Sao yu bir mmorpg gibi değil VRMMORPG gibi düşünün. Kitapta büyünün olmamasının tek nedeninin sanal dünyadaki o hissi tam olarak hissedebilmek olmasıydı. Healer ın olmaması zaten mükemmek bir durum.

Posted Images

Güzel olmuş, eline sağlık :)

Sadece MMORPG özelliklerine bakarsak Log Horizon'un daha iyi olduğunu düşünüyorum. Oyun sistemleri daha iyi işlenmiş (.Hack serisini izlemediğimden yorum yapamıyorum). Şahsen SAO'daki olayı oyun stili olarak Diablo'ya benzetiyorum. İtem olayı onda oluyor. Bazı itemların uniqe özellikleri olur sadece onda olan ve eğer buildde gerekliyse o itemi 30 lvl sonra bile kullanırsın (PoE'de var bir de; 8 lvl uniqe itemi 70 lvlde kullanan adamlar gördüm :D )

Büyü konusunda, bazı methedilen oyunları sırf büyü yok diye oynamadım. Vazgeçilmez benim için ama bazı oyunlara koymuyorlar ya. Seçim meselesi, ben de isterdim büyü olmasını. Guildlerla hiç aram yok, yalnız takılırım genelde (Kirito Style), SAO'da healer var mıydı onu hatırlayamıyorum. Varsa kullanmalıydılar.

 

Bu arada TERA'yı sevdiysen C9'u bir dene. Ondan önce çıkmış bir oyun ama stilleri aynı. Nişan almaya dayalı, canavar seçmiyorsun. Oldukça fazla sayıda sınıf var ve lvl atlamak zor değil (kaç yıldır MMORPG oynarım official serverda son lvla geldiğim tek oyun :) ). Örnek video: 

Not: Şu an oynadığım oyun: Diablo III RoS

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

mmorpg oldum olası sevemedim ama yaptığın gözlemlerin hepsi doğru(sevemedim diye oynamadım demiyorum :D ) ama meslek sistemini değinmemişsin eksiğini yakaladım bence meslek sistemi iyi oturtulmuş sao da onun haricinde elder scroll online la ilgili ne düşünüyorsun onu da bi sorayım 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Şöyle düşünelim.
Burda farklı bir oyun ortaya çıkarmışlar.
Belki silah geliştirilebiliyor ?
Ayrıca oyun Skyrim gibi de olabilir. Onda oyuna yeni başladığın kılıcı çok ileriki seviyelerde dahi kullanabilirsin.

 

Ama dendiği gibi Log Horizon bu konuda daha kaliteli (oyun yapısı olarak). Ama  Log Horizon da da hala içeri nasıl girdiler anlamadım arkadaş :)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Konuyu dağıtmak gibi olmasın ama;

Log Horizon'daki tam olarak alternatif gerçeklik değil. Kitapta da böyle. Oyundaki tarih alternatif bir dünyada gerçekten var. Nasıl bunların birbirleriyle bağlandığı çıkmadı daha. Oyun başladığında kahramanlar o alternatif dünyaya etki edebilmeye başladılar ve (son bölümlere doğru anlattıkları dünyayı etkileyebilecek büyüler ile) o dünyadakiler bir kez daha dünya büyüsünü kullandıklarında oyuncuları tam olarak o dünyaya çektiler. Zaten SAO gibi bilinçli bir oyuna girme olmaması bunu destekliyor. Kimse yapılması gerekenler şu falan diye çıkıp da duyuru yapmadı. Çünkü onların girmesini sağlayan şey kendi dünyalarından değil o dünyadan yapılan bir etkiydi. Benim anladığım bu, ama doğru olma ihtimali yüksek geliyor :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Kardeşim yalnız diablo ile path of exile mmorpg değil rpgdir çünkü bi serverdeki tüm oyuncular aynı yerde bulunmaz odacıklara ayrılırlar sadece pt kurduklarınla aynı yere gidebilirsin. Bu arada tera risingde daha da basit ustasıysan 1 hafta yeni başladıysan 3 haftaya max level olan 60 a ulaşıyorsun. Sonra işte dailyler ile para ve eşya kasıyorsun.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

mmorpg oldum olası sevemedim ama yaptığın gözlemlerin hepsi doğru(sevemedim diye oynamadım demiyorum :D ) ama meslek sistemini değinmemişsin eksiğini yakaladım bence meslek sistemi iyi oturtulmuş sao da onun haricinde elder scroll online la ilgili ne düşünüyorsun onu da bi sorayım 

Onu koymayı unuttum ama o da tera gibi blade and soul gibi nişan almalı ve gerçekten güzel bir oyun onu da denemek isterdim de p2p ve su aralar beni saran oyunlar da var (2 tane mmorpg 1 tane moba). Kısacası pek bir şey diyemeyeceğim.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.