Jump to content

Harem FC (Anime Male & Female)


Barış D. Baryshx

Önerilen İletiler

Harem (Hāremumono) Nedir = Anime'nin Muğlak tanımlanmış alt türüdür, Bir Manga veya Anime kahramanının, 3 veya daha fazla karşı cins karakter ile çevrili olduğu bir anime ve manga hikayesidir. Genellikle tek erkek veya tek kız ana karakter vardır. Erkek odaklı haremler en yaygın olanlarıdır. Kız odaklı bir harem anime ise, Ters Harem (Reverse Harem) veya Gyakuharemu olarak adlandırılır.

Haremler Hakkında;
Uzun zamandır aklımda olan bir yazıyı aradan çıkarmak istiyorum; harem türü animelerin ana karakterleri! Bir defa öncelikle harem animesi nasıl olur onu anlatmam gerekiyor. Aslında aklınıza ne geliyorsa o oluyor. Bir ana karakter ve onun peşinde dolanan ve sayısı değişkenlik gösteren miktarda yan karakteri olan türe harem denir. Haremi her tür konsepte enjekte edebilirsiniz. Mecha da olur, yarı-mecha da olur, romantik komedi tadında da olur, drama da olur, fantastik kıvamlı da olur bilim kurgu da olur. Onların sevilmesinin temel sebebi çok çeşitli yan karakter seçenekleri sunmalarıdır.
Bir kere öncelikle bilinen çoğu haremin ana karakteri erkektir. Yan karakterler de haliyle bayan olma eğilimi gösterirler. Buraya kadarı çok bariz. Yardımcı karakterlerin birbirlerinden çok keskince ayrılmalarına olanak sağlayan bir takım özellikleri olur çünkü her izleyicinin en az bir tipe sempati kurabilmesi istenir. Ancak, fark edilmesi gereken en önemli şey, hangi yan karakter tsundere ise bilin ki o diğerlerinden ayrılıyordur. Love Hina’nın Naru Narusegawa’sından beri bu böyle ola geldi. Bunun yanında nispeten güncel örneklerden Bakemonogatari’den Senjougahara Hitagi, ana bayan-yan karakter olmasına ve Bakemonogatari’nin de tuhaf bile olsa bir harem olmasına rağmen tsundere ‘rolü’ yapar. Hatta bunu kendisi de söyler “bu bir fan service”. Zaten Bakemonogatari çoğu anlamda farklı bir haremdi ya neyse.
Demem o ki harem denince sultanlar ve yüz bir cariyesi gelmemeli akla. Biraz komplike olabildikleri gibi düz ecchi-komedi de olabilirler. Fakat farklı olması demek illa iyi oldukları anlamına gelmez. Yine güncel örneklerden Infinite Stratoss işin içine farklı şeyler karıştırmaya çalışmadı ve düz fan service ile gayet iyi bir izleyici kitlesi topladı. Bunun anlamı eğer düzgün uygulanırsa, anime tarihinde sayısız örneği olmasına rağmen, yeterli ecchi, komedi, aksyion ve benim yazımın esas konusu olan altı tip ana karakterden birini düzgünce yerleştirilmesi ile gayet süper hasılat yapabilirler. Yani aslında bir formül var ve bu her sezon en az bir şovda tekrarlanmakta.


Anime ve manga dünyasında gözlemlediğime göre altı tip ana harem karakteri bulunmakta.

A tipi, en çok rastlayacağınız tür, kendine güvensizdir. Haremlerinin farkında olurlar ve karşı cinse ilgi duyduklarını anlamak güç olmaz ama öyle centilmen ve ahlaklı olurlar ki onlar ile hiç bir şey yapmazlar. A türü ile ilgili en inanılmaz, aptalca ve kimi zaman katlanılmaz olan şey hiç bir şey yapmamalarıdır. Öyle uç şekillerde karşı cinsten uzak dururlar ki er ya da geç ekran komedi ile dolup taşar. Bu esasında gerçek hayatta biraz taktir edilesi bir tavır olabilir ama harem animelerinde bu antika davranışı tekrar ve tekrar görmek bir süre sonra sinirlere dokunmaya başlıyor. (Örnekler: Kiyo, Negi, Rito, Keitaro)


B tipi, sapık ruhludur. Durum ne olursa olsun haremindeki bir kızın peşinden gitmek için elinden gelen her şeyi yapar. Elbette herhangi bir kızın neden böyle bir karakter ile birlikte olmak isteyeceğini sorgulayabilirsiniz. Genellikte yan karakterler B tipinin hizmetinde olmak zorundadırlar veya onunla bir şekilde koparılmaz bağları vardır. Çoğunlukta B karakterini izlemek eğlencelidir ancak B tipleri istisnasız, bulundukları şovlarda yavaşça C tipine dönüşürler veya sadece ruhen B olurlarken davranışları C görünür. (Örnekler: Tomoki, Saku)

Tip C, ahmaklık seviyesinde kalın kafalıdır. Öyle ağır olurlar ki tüm haremi sadece yer çekimi kuvvetleri ile bir arada tutarlar. Haremlerinin kesinlikle farkında olmazlar. “Aman tanrım, çocukluk arkadaşı-chan, ojou-chan, kuudere-chan ve yandere-chan bana bentou hazırlamışlar. Bir saniye, neden böyle kızgınsınız? Yandere-chan? O balt-” ehem. Ne demek istediğimi anlatabildiğimi umuyorum. C tipi neden bir karşı cinsin onunla birlikte olmak isteyeceğini dahi anlamaz. C tipi bana bazen bunu bilerek yapıyor gibi gelir (ya da öyle olduğunu hayal etmek isterim) ve ara sıra A ve B tiplerine doğru kayabilir. (Örnekler: Natsuru, Ichika, Touma)


Tip D, Keima. Keima harem anime/mangalarında karşılaşma ihtimalinizin en düşük olduğu karakterdir. Tip D karşı cinsin kesinlikle farkında olur ve sadece bu kadarla kalmaz, onların nasıl düşündüğünü, davrandığını, nelerden hoşlandığını ve nefret ettiğini de bilir. Buna rağmen haremlerindekilere karşı cinsel ilgi duymazlar. 2D dünyası onların gerçek tutkusudur veya Seikon no Qwaser örneğine bakacak olursak sadece göğüslerdir. Tip D’nin diğerlerinden ayrılan durumu harem kurmak ‘zorunda’ kalmalarıdır ve bunu onlar zorla gerçekleştirirler, kendiliğinden olmaz. Bu tür karakterleri izlemek genelde işte bu yüzden eğlencelidir. Elbette tüm avcılık yeteneklerine rağmen kimsenin peşinden gerçek anlamda gitmemeleri sinir bozucu olabilir. (Örnekler: Keima, Sasha)

Tip E aç gözlüdür. Tip E anime ve mangalarda çok (ama çok) nadiren görülmelerinin yanında Visual Novel ve Light Novellarda diz boyudur. Tip E tip D’nin tüm pozitif yanlarını bulundurmanın yanında karşı cinse karşı ilgi de duyar. Cinsel açıdan peşlerindedir ve öyle olmasalar bile karşı cins ile nasıl başa çıkacağını bilir. Eğer bir yan karakter ile diyalog halindeyse bunun başka bir sebebi olamaz. Ne yazık ki zaman zaman ölürler. (Örnekler: Makoto, Rance)

Tip F: Hei. Hei tuhaf bir karakterdir. Tip F karakterler içinde bulundukları anime/manga bir harem olmakla yakından uzaktan alakası yokmuş gibi görünmesine rağmen bir şekilde harem sahibi olurlar. Bunu fark ettiğinizde Darker Than Black gözünüze biliyorum ki farklı görünecek (ya da görünmüştür). Neden bir haremleri var? Kim bilir, kimin umurunda, başlarına ne gelirse gelsin tip F’in kafası rahat. Şovu izlemek için temel sebep harem değildir, sadece bir yan eklenti gibi saman altında durur. Karşı cinsin farkında olmaya başladıklarında tip C veya E’ye doğru kayabilirler. Şovdan beklediğiniz şey yan karakterler ile olan ilişkisi değil başka önemli konulardır. (Örnekler: Hei, Rikuo, Dark Schneider, Okabe)





chart.jpg
Her tipin paragraf sonunda görmüş olduğunuz örnek karakterler parantez içleri bazen o tipe sadık kalmazlar. Mesela pek fazla insanın izlemediğini düşündüğüm (Bkz: Softcore Hentai) Yosuga no Sora’nın Haruka Kusogano’su hem E hem A hem de B’dir. Veya Princess Lover’ın Teppei Arima’sı da aynı bu şekilde bir davranış sergiler. Daha çok bilinen örneklerden Fate/Stay Night’ın Emiya Shiro’su hem F hem de C’dir. Bu farklılıklar VN ve LN’lardan uyarlandıkları için oluşmakta. Bir Harem animesi baş karakterinin önüne gelenle birlikte olmasını bekleyemezsiniz. Sonuçta orijinal hali ne olursa olsun animeye dönüştüğünde aile dostu olması gereken şovlar da vardır.

Alıntıdır = http://nihbr.in/?p=2994

 

 

 

 

anyddd.jpg

Erkekler için Anime Harem Serileri;
11 Eyes
Ai yori Aoshi
Akane-Iro ni Somaru Saka
Akikan
Amaenaide yo!!
Amagami SS
Ano Natsu de Matteru
Asobi ni Iku yo!
Asu no Yoichi
Asura Cryin
Baby Princess 3D Paradise Love OVA
Baka to Test to Shoukanjuu
Bakemonogatari
Boku wa Tomodachi ga Sukunai
C³ Cube x Cursed x Curious
Campione!
Chaos Head
Clannad
Da Capo
Dakara Boku wa, H ga Dekinai.
Date A Live
Dears
Demonbane
Dog Days
Dragon Crisis!
Fortune Arterial
Full Metal Panic Fumoffu
Futakoi
Freezing
Gift: Eternal Rainbow
Girls Bravo
Gokukoku no Brynhildr
H2O Footprints in the Sand
Hagure Yuusha no Estetica
Haiyore! Nyaruko-san W
Hanaukyou Maid Tai (Çevirilmemiş)
Hand Maid May
Hani Hani Operation Sanctuary
Happiness!
Happy Lesson
Hatsukoi Limited
Hayate No Gotoku
Hayate the Combat Butler! Heaven is a Place on Earth Movie
Hidan no Aria
Highschool DxD
Highschool Of The Dead
Hoshizora e Kakaru Hashi
Hyakka Ryouran : Samurai Girls
Ichiban Ushiro no Daimaou
Ichigo 100%
Infinite Stratos

Inukami!
Isekai no Seikishi Monogatari
Itsuka Tenma no Kuro Usagi
Kage Kara Mamoru! (Çevirilmemiş)
Kampfer
Kannagi
Kanojo ga Flag wo Oraretara
Kanokon
Kanon (2006)
Kemeko Deluxe
Kimi ga Aruji de Shitsuji ga Ore de (They Are My Noble Masters)
Kiss x Sis
Koi Koi 7
Koi to Senkyo to Chocolate
Kono Naka ni Hitori, Imouto ga Iru!
Kore wa Zombie Desu ka?

Ladies Versus Butlers
Lovedol: Lovely Idol (Çevirilmemiş)
Love Hina
Love Love? (Çevirilmemiş = Rido-chan Fansub çevirmeye başladı)
Maburaho
Machine-Doll wa Kizutsukanai
Magikano
Mahou Sensei Negima!
Maji de Watashi ni Koi Shinasai!!
Maken-ki!

Mamotte Shugogetten! (Çevirilmemiş)
Mangaka-san to Assistant-san to
Mashiro-iro Symphony
Mayo Chiki!
Mayoi Neko Overrun
MM! (Emu Emu)
Muv-Luv Alternative: Total Eclipse
Myself; Yourself
Nagasarete Airantou
Nisekoi
Nisemonogatari
Nogizaka Haruka no Himitsu
Nyan Koi!
Oda Nobuna no Yabou
Oh My Goddess! (Aa! Megami-sama)
Omamori Himari
Onegai Teacher
Onegai Twins

Onii-chan Dakedo Ai Sae Areba Kankeinai yo ne! (OniAi)
Onii-chan no Koto Nanka Zenzen Suki Janain Dakara ne!!

Ore no Nounai Sentakushi ga, Gakuen Love Comedy wo Zenryoku de Jama Shiteiru (NouCome)
Ore-tachi ni Tsubasa wa Nai
OreShura

Otome wa Boku ni Koishiteru
Outbreak Company
Photon: The Idiot Adventures (Çevirilmemiş)
Princess Lover
Princess Resurrection (Kaibutsu Oujo)
R-15
Ranma 1/2
Rescue Me!
Rosario + Vampire
Saber Marionette J
Sakurasou no Pet na Kanojo
Sakura Taisen: Ecole de Paris
School Days
Seitokai no Ichizon

Sekirei
Seirei Tsukai no Blade Dance
Seikon no Qwaser

Seto no Hanayome
Shuffle!
Shukufuku no Campanella
Sister Princess

Sora no Otoshimono
Soul Link
Sumomomo Momomo
Tactical Roar (Çevirilmemiş)
Tayutama - Kiss on my Deity
Tenchi Muyo
The World God Only Knows (Kami Nomi zo Shiru Sekai)
To Aru Majutsu no Index II
To Heart
To Love-ru

Tokimeki Memorial
True Tears
Vandread
Yosuga no Sora
Yumeria

Yuusha ni Narenakatta Ore wa Shibushibu Shuushoku wo Ketsui Shimashita (Yuushibu)
Walkure Romanze
White Album
W Wish (Çevirilmemiş)
Zettai Junpaku: Mahou Shoujo

Zero no Tsukaima


Erkeler için Manga Harem Serileri;



B)

My_Bishounen_Harem_XD_by_Aucifer666.jpg

Kızlar için Anime Harem Serileri;
Hanasakeru Seishounen
Hakuouki
Ouran High School Host Club
Kamisama Hajimemashita
Kiniro no Corda: primo passo
Uta no prince sama
Beloved Angelique
Capriccio - stile Arcana Famiglia (OVA)
Hanayaka Nari Waga Ichizoku Kinetograph (OVA)
Angelique (OVA)
Inu x boku ss
Amnesia
Hanasakeru Seiskounen
Saiunkoku monogatari
Brothers Conflict
Hiiro no kakera
Ranma 1/2
Kaichou wa maid sama
Special A
Crash
Diabolik Lovers
Fruits Basket
Fushigi Yugi
Harukanaru Toki No Naka de Maihitoyo (movie)
Harukanaru Toki no Naka de Ajisai Yumegatari (OVA)
HarukanaruToki No Naka De Hachiyo Sho
Heart no Kuni no Alice: Wonderful Wonder World
Kuro to Kin no Hirakanai Kagi
La Corda d' Oro
La Storia della Arcana Famiglia
Neo Angelique Abyss
Neo Angelique Abyss~Second Age
Ore-sama Kingdom: Gelände de Love Choco no Maki
Pretear
Princess Army Wedding Combat
Saiunkoku Monogatari
Saiunkoku Monogatari Second Series
The Wallflower
Yumeiro Patissierie




Kızlar için Manga Harem Serileri;
Aoki Umi no Torawarehime
A Kiss to My Prince
Ai Yuugi
Arcana: Devil's Bride
Basilis no Masume
Beauty Pop
Boku No Pink
Bokura no Himitsu wo Kyouyuu Shiyou ka
Boy's Kingdom
Chiyahoya Shite Yo!
Dakedo Happy Paradise
Dakedo Happy Paradise: Anyways Happy Holidays!
Danshi Kinshitsu
Diamond Head
Esoragoto Note
First Girl
Fusuma Land 4.5
Genius House
Girl Got Game
Hakuouki Junrenka
Haou Airen
Happy Hustle High
Hoshiiro No Okurimomo
Hot Gimmick
Hot Gimmick S (novel)
I am a Piano
I'm No Angel!
Jitterbug (S no Yuiitsu M no Zettai)
Koibito wa Doukyonin
Love Supreme Principle
Megane Apato
Meru Puri
Ookami Nanka Kowaikunai!
Paradise Cafe
Penguin Brothers
Red Lion
S.P.Y.
Shima x Dan: My Life with Boys on an Island
Sorairo Koiiro
Strobe Edge
Summer Days 17
Taranta Ranta
The Day of Revolution
The Devil Within
Tokyo Crazy Paradise
Tsubame-chan Chi no Kateinai Renai
Uroboros No Wa
Valentine Nanka Kowaikunai!
Wante→D
X-Men: Misfits (graphic novel)
Yume Chu




Kızlar için Anime ve Manga Harem Serileri; (Ters Harem ile İlgili, İlişkili Seriler)
Azumi (movie)
Blood+ (anime)
Bloodhound (jdorama)
Brave 10 (anime)
Cinderella Boy (manga)
Code: Breaker
Coffee Prince (kdrama)
Earl and Fairy (anime)
Faster Than A Kiss (manga)
Flower Boy Next Door (kdrama)
Forbidden Dance (manga)
Full Moon Wo Sagashite (anime)
Gokusen (anime and drama)
Hana to Akuma (manga)
Hatenkou Yuugi (anime)
Hwang Ji Ni (kdrama)
Legend of Basara (anime)
Mei chan no Shitsuji (manga)
Milk Crown (manga)
Ooku (live action movie)
Ooku (manga)
Orange Planet (manga)
Princess Hanaka (manga)
Rakuen Danshi (manga)
Ristorante Paradiso (anime)
Shitsuji-sama no Okiniiri (manga)
Shugo Chara (anime)
Shugo Chara Doki (anime)
Tamra the Island (kdrama)
The Thousandth Man (kdrama)
Tsukushite Agemasu (manga)
Twilight (novel)
Vampire Knigt Guilty (anime)
Wolves' Paradise (manga)
Zettai Kareshi (manga)


Alıntıdır = http://reverseharem.blogspot.com.tr/


Harem Video;






Kurucu = Barış D. Baryshx

Rütbeler;
Harem Röntgenci = Centılboy

Üyeler;
Adige
Kaxell
slimjack
free word

BilalTheHaremKing

Not = Daha düzenliyorum ve eklemeler yapıyorum, birşey olur boşa gider diye hemen açtım, belli mi olur, elektrik falan gider :P şimdilik bırakıyorum, özellikle manga eklemelerim devam edecek

Düzenlenme: Barış D. Baryshx tarafından
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 30
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Harem (Hāremumono) Nedir = Anime'nin Muğlak tanımlanmış alt türüdür, Bir Manga veya Anime kahramanının, 3 veya daha fazla karşı cins karakter ile çevrili olduğu bir anime ve manga hikayesidir. Genelli

Söylemeyi unuttum, kızlarınkine "Reverse Harem" yaz, yoksa gay harem gibi oluyor ehuhhha

bu durumda 1 erkeğe 5 erkek düşüyor :D

"Beşi dururken neden bir tanesiyle yetiniyim?" mantığını çok sevdiğimden harem animeleri vazgeçilmezdir. Aynı zamanda ecchi, komedi, ve başka bir çok tür ile beraber kullanılabildiğinden serilere zenginlik kazandırır. Örnek: Oreshura çocuksu bir hareme sahip iken campione!, IS gibi seriler ecchinin dibine vurur.

Sonuç, harem candır. Hatta imzamda kendi haremim bile var. B)

Edit; Tanıtım da çok güzel olmuş yanlış anlaşılmaları engellemiş.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.