Jump to content

Paprika


Önerilen İletiler

     Paprika

  3627.jpg

 

Yönetmen: Satoshi KON

Stüdyo: Madhouse

Tür: Bilim-kurgu, Psikolojik, Gerilim, Seinen, Gizem, Fantastik

Yapım yılı: 2006

Film

 

Özet,

Yakın bir gelecekte dahi bir bilim adamı olan Tokita Kosaku tarafından “DC Mini” adı verilen devrimsel nitelikte bir alet tasarlanmıştır. Bu alet ile insanların rüyalarını izleyebilmekte, onlara müdahale edilebilmektedir. Henüz test aşamasında olan DC Mini ile Terapist Doktor Chiba Atsuko “Paprika” isimli avatarı ile insanların rüyasına girerek onları tedavi etmeye çalışmaktadır. Bu buluş ile psikoterapi dalında devrim yapmaya çalışan Doktor Tokita ile Doktor Atsuko’nın hayalleri üç adet DC Mini’nin çalınması ile sekteye uğrar. DC Mini’yi çalan zanlı diğer DC Mini cihazlarına bağlanan insanların rüyalarına girmekte, daha doğrusu başka rüyalar empoze etmekte ve bir nevi kafayı sıyırmalarını sağlamaktadır. Atsuko ve Tokita da projenin iptal olmaması için zanlının peşine düşer ve rüya ile gerçeklik arasında gidip gelen psikolojik bir mücadele başlar.

 

 

 

                                                                                                    

 

Memories, Milennium Actress, Tokyo Godfathers,Paranoia Agent gibi projelere imza atan Satoshi Kon'un 2006'da ki marifeti Paprika.

Filmin çok renkli olması yanı sıra başlangıçtan sonra ''En küçük ayrıntıyı bile görmezsem çok şey kaçırırım.'' diye düşündüren,içerdiği garip olaylar zinciri soru-cevap şeklinde ilerleyen ve asıl soru bunu çözmek isteyenler için ufak ufak ipuçları...

Rüya ile gerçeği ayıranın cevabı için bize fantastik bir dünya kuran Satoshi Kon bizi düşünmeye itiyor.

 

Konunun rüyalar olmasıyla akla gelen 2010 filmi Inception'a belkide zemini hazırlayan Paprika'dır. Paprika'nın aksiyonunun az olması tüm dünyanın düş görmesi gerçeklik rüya arasında psikolojik unsurların ve bilinç altında ki tuhaflıkların cirit attığı olayları karşımıza çıkaran Paprika'yı dikkatli izleyici değilseniz takip etmekte zorlanacaksınızdır.

 

Bunların yanında mükemmel müziklerin süslediği Paprika'yı kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum.  ^_^ 

 

pap1.jpg?w=604

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------Notlar:------------------------------------------------------------------------------------------
 

  • Yasutaka Tsutsui'nin 1993 tarihli ve aynı isimli romanından uyarlanmıştır.
     
  • 63. Venedik Uluslararası Film Festivali'ndeki dünya prömiyerinin ardından 19. Tokyo Uluslararası Film Festivali ve 44. New York Film Festivali kapsamında gösterilmiştir.
     
  • Kapanış parçası "The Girl in Byakkoya - White Tiger Field", 79. Akademi Ödülleri'nde "En İyi Özgün Müzik" kategorisinde Oscar aday adayı olmuştur.
     
  • 79. Akademi Ödülleri'nde "En İyi Animasyon Film" kategorisinde Oscar aday adayı olmuştur.
     
  • 2007 Tokyo Uluslararası Anime Fuarı kapsamında dağıtılan 6. Tokyo Anime Ödülleri'nde "En İyi Uzun Metrajlı Anime Ödülü"nü ve Susumu Hirazawa ile "Müzik Ödülü"nü kazanmıştır.
     
  • Ülkemizde, 26. Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında gösterilmiştir. ''                                               

                                                                                                                                                                             Bu kısım alıntıdır.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bizim fc'ye baktımda fantastik ve gizem'de varmış türlerinin arasında :L ayrıca satoshi kon reis' in diğer eserlerininde ekseriyetide seinen, aşağıdan göz atabilirsiniz

http://forum.turkanime.tv/topic/8810-seinen-fc-kul%C3%BCb%C3%BCm%C3%BCz%C3%BCn-camiaya-hizmetleri-durmaks%C4%B1z%C4%B1n-devam-ediyor/

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

izlerken kafamın karıştiğı bir filmdi :) bazı karakterleri kariştirdğim diye bilirim :D tanıtım çok hoş olmuş eline sağlık :)

P:S: telden yazdıktan osnra pc geçince düzeltim iletiyide ben telde ne yazmışım öyle bir tane doğru kelime yoktu  :ph34r:

Düzenlenme: free word tarafından
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.