Jump to content

Fate/Stay Night (2014)'ün Rotası ve Yeni Fate Filmi duyuruldu!


Yabus

Önerilen İletiler

Type-Moon'un popüler Visual Novel'i Fate/Stay Night için Ufotable tarafından yapılacak olan anime versiyonuyla ilgili yeni bilgiler Shinagawa/Tokyo'da gerçekleştirilen konferansta açıklandı. 4 Ekim'de yayınlanmaya başlayacak olan anime için yeni görsel ve yeni tanıtım videosu yayınlandı.

 

 

Görsel:

tv_fate_stay_night_3-.jpg

 

Visual Novel'in Unlimited Bladeworks rotasını takip edecek olan anime, daha önce Fate/Zero'da olduğu gibi, 2 kısma ayrılmış durumda. İlk kısım 4 Ekimde yayınlanmaya başlayacakken 2. kısım ise Nisan 2015'te seyirciyle buluşacak.

 

Projede yer alacak olan isimler ise aşağıdaki gibi:

 

Orjinal karakter tasarımları: Takashi Takeuchi
Yönetmen: Takahiro  Miura
Karakter tasarımları: Tomonori SudouHisayuki TabataAtsushi Ikariya 
Sanat Yönetmeni: Koji Eto
3D Yönetmeni: Kōjirō Shishido 
Müzik: Hideyuki Fukasawa 
Açılış Parçası: Ayano Mashiro

Kapanış Parçası: Kalafina

 

Etkinlikte ayrıca Visual Novel'in başka bir rotası olan 'Heaven's Feel' için bir anime film uyarlaması olacağı duyuruldu ve de ilk görsel ve tanıtım videosu yayınlandı.

 

 

Görsel:

fate_stay_night_03-heavens_feel_.jpg

 

Yine Ufotable tarafından hazırlanacak olan film ile ilgili başka bir bilgi verilmedi.

 

Kaynak: ANN

 

Fate/Stay Night serisinin Fate rotası daha önce Stüdyo DEEN tarafından 2006 yılında, Unlimited Bladeworks rotası ise film olarak 2010 yılında uyarlanmıştı. Fate/Stay Night'tan önce gelişen olayları anlatan Gen Urobuchi tarafından yazılmış Fate/Zero romanı ise daha önce yine Ufotable tarafından uyarlanmıştı.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Anlaşılan 3. kısım "Heaven's Feel" kısmına geçecekler.Oynayanlar yada novel'i takip edenler bilir.Fate Stay Night 'ın açıklarını Fate Movie Unlimited Blade Works kapamışdı.Burada da gene farklı sonla bitecek bir senaryo daha çıkıyor.Özellikle anime serisi ve movie arasındaki çoğu far burda da var.

Suikastçi ( İsmini unuttum  -_-  ) , Sakura Matou ikilemi ve aslında neler olduğu gösterilecekler...

Fate hayranı oalrak sabırsızlıkla bekliyorum :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

arkadaşlar bir çok kişinin fate serileri hakkında kafası karışıyor. 3 seri mi, fate zero ilk seri mi falan die. detaylı anlatayım dedim spoiler vermemeye çalışarak.

şimdi öncelikle fate stay night adında bir visual novel(görsel roman) yayınlandı 2004 de. bu novelde 3 farklı senaryo var. senaryolar şöyle:

1-fate

2-unlimited blade works

3-heaven's feel

 bu üç senaryo birbirlerinden tamamen farklı ilerliyor. sadece başlangıçları aynı. shiro saber 'i çağırana kadar yani. ondan sonra 3 senaryo birbirinden tamamen farklı ilerliyor. mesela shiro ilk senaryoda sabere, unlimited blade worksta rin'e, heavens feel senaryosunda sakuraya aşık oluyor. ve her senaryoda farklı şeyler, sırlar etc. öğreniyorsunuz. noveli okuyanların kurdukları forumlara bakacak olusanız heavens feel noveli okuyanların %70-80 ninin favori senaryosudur.(benim de öyle)(heavens feel' i verin bana başka bişe istemiyom :D)

 

şimdi gelelim anime serilerine. STUDIO DEEN daha önce ilk senaryo(fate senaryosu)'nun anime serisini ardından unlimited blade works senaryosunu film olarak çıkardı. tabi noveli okuyanların hiçbirini tatmin etmedi bu durum. çünkü konu gerçekten kötü işlenmişti. senaryoların hepsi çok uzun senaryolar olduğu için(3 ayda bitirdim ben novelini okumayı gerisini siz düşünün) 1saat 45 dakikaya sığdırılan film ise ayrı bir fiyasko oldu. bu arada novelde bir çok karakterin 10 yıl önceki savaş ile bir bağlantısı vardı. bu arada novelde birçok karakterin 10 yıl önceki savaş ile bağlantısı var. bu yüzden novelin çok tutması üzerine yazar 10 yıl önceki savaşı anlatan fate zero isimli light noveli yazdı. Ardından UFOTABLE fate zeronun animesini yaptı. STUDIO DEEN nin yaptığı hatayı yapmayan UFOTABLE hikayeyi oldukça güzel bir şekilde animeye uyarladı. Fate zeronun animeye güzel bir şekilde uyarlanmasından sonra fate stay night konusu tekrar japonyada hortladı ve fate zeroyu yapan UFOTABLE fate stay night'ı tekrar animeye uyarlamaya karar verdi. Ve sonuç olarak açıklamışlar; Unlimited blade works anime serisi ve heavens feel movie olarak çıkacak. UFOTABLE den umutluyum açıkçası ben. STUDIO DEEN  gibi güzelim hikayeyi batırmazlar umarım.

 

son olarak visual novelinin ps vita versiyonundaki openinglerini vereyim

1. fate rotası:

http://www.youtube.com/watch?v=biL1Dbe6BC0 (30. saniyede başlıyo tam olarak.)

2. unlimited blade works rotası:http://www.youtube.com/watch?v=lNPesnjM2Sg( bazı sahneler ilk rotadakiyle aynı, görüntü çok iyi değil ama)

3.heavens feel rotası:http://www.youtube.com/watch?v=Vi1FzbGHjNU bunu da görüntü çok iyi değil. ps vitadan çıkarıldığı için

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

güzel fragmanı ben bu seriyi ilk kez duyuyorum ama 3 seriden mi oluşuyor biri bana acıklayabılır mı?

 

Huzix adlı arkadaş güzel açıklamış ama bir kaç şey daha eklemek isterim.

 

Eğer Fate/Stay Night adlı visual novel'ı okuyacağım dersen izleme sırası olarak sana tavsiyem önce Fate/Stay Night VN'sini bitirmen sonra Fate/Zero'yu izlemen sonra ise bu sonbaharda başlayacak Fate/Stay Night Unlimited BladeWorks Televizyon serisini ve daha sonra da yine haberde geçen Heaven's Feel Movie serisini bekleyip izlemendir.

 

Yok benim Visual Novel ile işim olmaz diyorsan benim tavsiyem önce Fate/Zero'yu bitir sonra ise bu seriyi izle ve Heaven's Feel movielerini bekle :)

 

Eğer ki Nasuverse*'e dalıp her bir serinin altını üstüne getirmek istiyorum dersen :D ayrıntılı ingilizce rehber:

0jDVKHC.jpg

yV4KoOc.jpg

RzOtxCr.jpg

hx1w7CW.png

 

Nasuverse: Fate serisinin yazarı Kinoko Nasu'nun yazdığı tüm görsel romanların (Fate serisi, Tsukihime serisi, Kara no Kyoukai serisi) geçtiği evrendir. Yazarın yazdığı tüm seriler (ve serilerdeki farklı rotalar) aynı evrendeki paralel boyutlarda gerçekleşmektedir.

 

Not: Fate/Zero animesinin uyarlandığı Roman orjinal hikayenin yazarı Kinoko Nasu'nun ricasıyla Gen Urobuchi tarafından yazılmıştır.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

yabus arkadaş saolasın bilgileri çoğaltmış. İngilizcesi olmayanlar için diğer fate serilerini ben açıklayayım

 

Fate/prototype: bu yazarın daha lise yıllarında başladığı fate serilerinin- adından da anlaşılacağı üzere- bir prototype dir. kase savaşları, servantlar masterlar falan bu hikaye ile oluşturulmuştur. geçen uzun yıllar sonucunda bu hikaye geliştirilerek fate stay night oluşturulmuştur. Açıkçası bir taslak hikaye diyebiliriz.



Fate apochypra: hikayeyi okuyanlar bilir. 3. kase savaşında einzberler bir hata yapıyorlar.( bu arada fate zero 4., fate stay night 5. kase savaşını anlatıyor.) bu 3. savaşta yapılan hata üzerine kurulu bir senaryo. aradan geçen uzun yıllar sonucunda fate stay night hikayesinin alternatif bir hikayesi diyebiliriz. karakterler hikaye falan tamamen ayrı. alternatif fate stay night açıkçası yani.

Fate/hollow ataraxia: bu fate stay night'ın devamı. savaştan sonrasını anlatıyor. ama fsn'nin ana karakterleri bu hikayede yan karakter. fsn novelini okuyanlar bilir, kotomine kirei aslen lancerin masterı değil. Lancer'i başka bir master dan çalıyor. Her neyse bu lancerin asıl masteri bu hikayenin başrolünde. hafızasını kaybetmiş uyanıyor. zaman kayması falan oluyor tekrardan savaşa giriyolar. öyle gidiyor işte.

fate extra ve fate unlimited codes: bunlar savaş oyunları, fate serilerinde karakterleri savaştırıyon. bir hikaye falan yok. street figter bildiğiniz işte.

fate/kaleid liner prisma ilya: bu daha çok küçük yaşlara hitap eden , fate serilerinden bolca ilham alan ve aynı yapımcılar tarafından yapılan, hikayesinin fate stay night ile alakası olmayan bir seridir.

daha başka fate serileri de var ama diğerleri önemli değil. bu saydıklarım önemli sadece ama bunları okumasanız da olur. fate stay night ve fate zero birbirini tamamen tamamlıyor daha fazla birşeye gerek yok. ikisini okuyun ve izleyin yeterli.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Fate Zero benim favori anime. Fate Serisi ninde büyük hayranıyımdır. Açıkçası ben Fate route hayal ediyordum Sabere odaklandığı için ama Ubw daha iyi oldu( Fate route diğer 2 route göre oldukça sıkıcı). Saber 2006 daki DEEN stüdyo yapımı hikayenin perişan edildiği animeyle sıkışıp kalıcak bir kaç yıl daha gibi gözüküyor :( İşin içinde Ufotable olduğu zaman hiç korkmayın. Çok fazla aktif değiller ama yaptıkları her şey efsanevi oluyor.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

arkadaşlar özel mesaj vasıtasıyla soru soranlar için ayrı bir yazı paylaşayım dedim. Ben fate stay night ı ve fate zeroyu izledim ama aklıma takılan çok şey var diyen, bunlar niye her seferinde

kutsal kaseyi yok ediyorlar

diyenler, onlar bunlar nedir diyenler için geniş bir açıklama yapmayı düşünüyorum. VN yi okumayan veya serileri izlemeyen arkadaşlar için bir çok spoiler içermektedir. Ayrıca diğer rotalar için de spoiler içermektedir Özellikle heavens feel. Demedi demeyin. Yoksa okumayın. Okuyanlar ve izleyenler için ben spoiler yerim, olsun diyenler için üşenmedim yazdım:

 

-Öncelikle her seferinde neden kutsal kase yok ediliyor. Neden dileklerini dilemiyorlar. Shiro dileğini dilese ve saber bu dünyada kalsa olmuyor mu diyenler için:



Bunun açıklaması arkadaşlar en geniş şekilde heavens feel senaryosunda anlatılıyor. Einzberler 3. kase savaşında savaşı kazamak için pers kötülük tanrısı Angra Mayiu "all evils in the world"(dünyadaki bütün kötülükler) u servant olarak çağırıyorlar. eski pers zamanında insanlar yaptıkları kötülükleri kabul etmek istememiş ve bir günah keçisi aramışlardır. Ve sonunda angra mayiu adlı zavallı bir vatandaşı günah keçisi kabul edip, dünyadaki bütün kötülüklerin bunun yüzünden olduğunu söylemişlerdir. Kendilerinin tamamen temiz olduklarını düşünmüş ve dünyaya yaydığı kötülükler için bu adama işkence etmeye başlamışlar. Adamın üstüne her türlü kötülüğü kazımışlar, zincirlere falan germişler falan filan. Ama aslında bu adam normal bir insanmış. Bir süre sonra bu adama ibadet de etmeye başlamışlar. Onun sayesinde kendileri temiz kalıyor, bütün kötülüklerin suçlusu ise o gösteriliyordu. Her neyse normalde kutsal kase tarafından normal biri çağırılamaz sadece hero"kahramanlar" çağrılabilir. Bunun açıklaması da dediğim gibi insanların her ne kadar adama işkence etseler de , aynı zamanda onu bir kahraman ve tanrı olarak görmelerinden kaynaklanıyor. Her neyse çağrıldıktan sonra aslında tanrı falan olmadığı görülünce kolayca yeniliyor ve kaseye geri dönüyor. Kase ise bunu dilek olarak algılıyor ve kase o savaştan sonra kirleniyor. kaseden akan o siyah sıvıların nedeni o. Sonuç olarak kase dilekleri normal bir şekilde yerine getirmiyor. Örneğin saber bu dünyada kalsa diye dilek dilersen saber hariç herkes ölebilir. Bu yüzden kase yok ediliyor. Diğer bir durum aslen 2 kase var biri lesser diğeri great. biri(lesser) sadece savaş süresince büyü enerjisi topluyor. Savaş sonuna gelindiğinde asıl kaseyi(great) açıyor, bu topladığı büyü enerjisiyle. fate ve unlimited blade works da sadece lesser görünüyor. Heavens feel de great kaseyi de görebiliyoruz. Great kase ise aslında kase değil sonsuz bir büyü enerjisine sahip bir kaynağa(ya da kök deniliyor sıklıkla) açılan kapı.

-Bu bozulmanın sonucu olarak kase sadece "hero" ları değil. Hero olmayan servantlarda çağırıyor. Fate stay nightdaki rider(anti-hero), caster(anti-hero) and archer(anti-hero,guardian) aslen hero değil.

-Zeroyu izleyenler bilir ilya ve shiro kan bağı olmaksızın kardeş. Shiro bu konuyu bilmiyor ama ilya biliyor. Sürekli abi demesinin sebebi o. Heavens feel de ilya kardeş olduklarını söylüyor.

- Sakura hakkında geniş bilgi:Rin ve sakura öz kardeş. bunların kardeşlikleri heavens feel de işleniyor ve Sakura heavens feel senaryosunun heroine'si.Heavens feel de shirou ve sakura aşkı işleniyor. Sakura aslen riderin masteri ama ilk iki senaryoda savaşmak istemediği için komut büyülerini kitap vasıtasıyla shinjiye(üvey abisi) veriyor. Fate senaryosunda animede Rider yenildiğinde shinjinin elindeki kitap yanıyor ve "komut büyülerim" diye bağırıyor sebebi bu. Öte yandan shinjinin Shirou yu kendi gözleri önünde öldürmeye çalışmasından dolayı heavens feel senaryosunda sakura Rider i geri kendi kontrolüne alıyor. Sakura aslında büyükbabası(üvey) matou zouken tarafından bir önceki kutsal kase savaşının kalıntılarını ekleyerek çanak haline getirilmiştir. Aynı ilya ve annesinin de çanak olması gibi. Bu yüzden angra mayiu ile birleşmiştir. Ama yıllardır irade gücüyle içindeki bu kötülüğü bastırmıştır. Fakat üvey abisi shinjinin kendine tecavüz etmeye çalışmasıyla onu öldürmüş ve içindeki bu kötülüğü serbest bırakmıştır. Daha sonrasında ablası Rin'e duyduğu büyük kin onu tamamen başka birşeye dönüştürmüştür. Bu kinin sebebine gelince; Rin kendi öz ailesinde kalırken sakura, matou lara üvey evlat olarak verilmiş ve sakura burada 11 yıl boyunca tecavüz ve işkencelere maruz kalmıştır. Yıllarca böcekler tarafından tecavüze uğramış, aynı zamanda shinji tarafından. Daha çektiği çok işkence var ama kısa kesiyorum. Öte yandan yıllarca ablasının gelip kendini bu çukurdan kurtarmasını ümit etmiş ama Rin hep bunu görmezden gelmiştir. Sonuç olarak ortalığı kasıp kavuran bir sakura çıkıyor ortaya. Ayrıca matou zoukenin içine yerleştirdiği büyü nedeniyle ona karşı gelemiyor. Daha sonra sakura kase olarak aldığı büyük miktardaki büyü enerjisi ile çok güçlü birşeye dönüşüyor. Gılgamesh'e tek atıyor diyeyim siz anlayın. Ölen servantların kaseye döndüğünü biliyorsunuz. İlk iki senaryoda İlya ölen servantların büyü enerjisini topluyordu çanak olduğu için. Heavens feel de bunu sakura yapıyor ve great kaseyi açmaya başlıyor. Kökten gelen sınırsız büyü enerjisiyle içindeki zoukenin büyüsünü de siliyor ve o artık bir yenilmez. Shirou onun tamamen kaseyi açıp dünyayı yok etmesine karşı savaşırken, onu kurtarabileceği inancındadır. Öte yandan Rin artık onun tamamen kurtarılamaz olduğunu düşünüp onu öldürme yolunu seçmiştir.

-Gelelim Rider mevzusuna: Rider dediğim gibi aslen sakuranın servantı. Gerçek kimliği ise Medusa. Gözlerinde göz bandı olmasının sebebi bu. (Medusa yunan mitolojisinde bakanları taşa çeviren yaratık.) İlk iki senaryoda ilk ölen servant olması sizi şaşırtmasın rider aslen oldukça güçlü. İlk iki senaryodaki güçsüzlüğünün nedeni Shinji. Shinji servantına büyü gücü sağlayamadığı için onu insanların büyü gücünü emmeye zorlamış sonuç olarak yenilmiştir. Heavens feel de ise sakuraya geçtikten sonra sakuradan aldığı büyü gücü sayesinde potansiyelini ortaya çıkarmıştır. Hele o gözler yok mu :) Heavens feel de sonuna kadar kalıyor rider. Hatta rider ile birlik olup, saber i yeniyoruz.(Saber bizim değil mi niye yeniyoruzun cevabı arkadaşlar, saber yeniliyor ve sakuranın kontrolüne geçiyor)heavens feelin sonunda rider bu dünyada kalıyor.

-Archer mevzusu: Archer(Rin'in servantı) aslen kahramanımız emiya shirou. Kendisi insanları kurtarmak ve babasının izinden gitmek için çok çalışıyor ve bir çok kişiyi kurtarıyor. Ama herkesi kurtaramıyor ve sadece ulaşabildiklerini kurtarması onu üzdüğü için "world" ile anlaşma yapıyor ve öldükten sonra guardian olmayı kabul ediyor.(word kelimesinden bahsettiğim olay komplike olduğu için onu açmayacağım) Fakat eninde sonunda dünyadaki kötülüklerin insanlar tarafından çıkması ve kurtarmaya çalıştıklarının sonunda onu suçlaması sonucu onlar tarafından öldürülmesinden sonra bu idealinin saçmalık olduğunu düşünüyor ama guardian olmayı seçtiği için bu kısır döngüden çıkamıyor. Bu savaşa katılması ise onun tek umudu oluyor ve kendini öldürme yolunu seçiyor. Bu savaşa nasıl çağrıldığına gelirsek; Rin babasından kalan kolye ile güçlü bir servant çağırabileceğini düşünüyor. O kolyeyi ise lancerin kalbine mızrak sapladığı shirou yu iyileştirmek için kullanıyor ve kolyeyi ona veriyor. Kolye artık shironun olduğu için Rin katalizör olarak o kolyeyi kullandığında Archeri çağırıyor.

-Saber hakkında aslen fate senaryosunda bahsedilen, animedeki fate senaryosunda işlenmeyen konu: Saber aslen ölü değil arkadaşlar. Ruh haline geçememesinin nedeni bu. Diğer servantlar geçebilirken saber geçemiyor. En son sahnede güzel bir rüya gördüğünden falan bahsediyor daha ölmemişken. Yani diğer servantların aksine saber zamanda atlıyor. Kral Arthurun hikayesini okuyanlar bilir kendisi yıllarca kutsal kaseyi aramış ama bulamamıştır. En son "world" ile anlaşma yapıyor ve ölmeden önce kutsal kaseyi ele geçirirse, öldükten sonra heroic spirit olmayı kabul ediyor. Ve bu yüzden daha ölmeden kutsal kaseyi kazanabileceği savaşlara zamanda atlama yapıyor. Bir diğer olay bazılarımız sanırım anlamamış. Kiritsugu kutsal kasenin patlamasından sonra kendi sepeb olduğunu düşündüğü bu olay için canlı birilerini bulmaya çalışırken ölmek üzere olan shirou yu buluyor ve onu yaşatmak için avalonu onun içine yerleştiriyor. Avalon saberin kılıcının kını. Shironun nasıl saber'i çağırabildiğinin hkayesi bu. Avalon tüm yaraları iyileştiren, ölümsüzlük veren ve her türlü büyü gücünü nötr edebilen bir güce sahip. Gılgameshi nasıl yendiğinin hikayesi bu. Saber ülkesinin kurtuluşu için aramaktadır kutsal kaseyi aslında. Ama fate zeroda iskenderin ağzının payını vermesiyle ve sir lancelot ile savaştıktan sonra kendisinin iyi bir kral olmadığını düşününmüş ve stay night da tekrar çağrıldığında kasenin peşinden kral seçiminin tekrarlanması için koşmuştur. Saber kendi halkı tarafından hiçbir zaman anlaşılamamıştır.

Daha anlatılacak şeyler var ama yoruldum :) Lancer , kotomine kirei, caster, gılgamesh, true assansin falan uzar böyle. Bu arada kotomine kireinin düşüncelerine neyin sebep olduğunu öğrenmek isteyen heavens feeli okusun. Daha detaylı anlatıyor. Ayrıca kotomine kireinin bir kızı olduğunu biliyor muydunuz. Kendisi Fate hollow ataraxi da başrol. Lancerin gerçek masteri ile beraber.

Neyse benden bu kadar. Umarım bazı sorularınıza cevaplar bulabilirsiniz.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Muhteşem bir haber. İlk senaryoyu beğenmemiştim zaten. Belkide anime yüzünden de harcanmış olabilir tabi. Ama 2. ve 3. senaryonun çok güzel olduğunu duydum. Fate Zero gayet güzeldi, ondan yeni anime ve movieden çok şey bekliyorum.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.