Jump to content

Birim 731 (+18)


1uberhunter1

Önerilen İletiler

  • Yanıtlar 27
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Bildiğiniz gibi çoğumuz Japonları ,Japoncayı ve Animeleri severiz ancak bu yazıda bir Japonun(Malesef pekte emin değilim) veya bir Anime   severin değil insan evladı olan hiç bir canlının sevemeyeceğ

Biraz hayal kırıklığına uğradım desem yeridir. Ölüm hiçbir zaman ''genel'' bir olgu olmamalıdır. Yani bkz: 2. dünya savaşında almanyanın(Hitler'in) politikasının bütün halka mal edilmesi. Hiroshima ve

Caniliğin dini, dili, ırkı yok işte. Cani heryerde cani.

bahsi geçen çin filmini izledim. anlatılanlar kısmen gerçek ama tabiki film kötü. anti-propaganda olarak sanatsal bir değer ifade etmiyor. savaş zamanı yapılan binbir türlü kötülük arasında elbette japonların masum olduğu da söylenemez. ama tarih boyunca savaşlardan en büyük hasarlardan bir kısmını da japonya aldı. bu onu daha masum yapmaz belki ama en azından hiroshima gibi bir katliamın nasıl bir şey olduğunu hayal bile edemeyecek bizler, yorum yapabilecek durumda değiliz.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 5 ay sonra...

Bu nasıl bir sadistliktir aklım almıyor yapanların cezasız kalması da cabası 731 deki psikopatlar deney sonuçlarını Amerika'ya satarak serbest kaldı, Junko cinayetini işleyenler de sadece 20 yıl yattıktan sonra şu an serbestler :angry: Japonlardan nefret etme noktasına geldim bir ara tabi ki hepsi öyle değildir ama bu biraz fazla sanki. Masumlar için adalet yok maalesef!


 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 3 ay sonra...
  • 10 ay sonra...
  • 6 ay sonra...
calpazhan, 07.08.2014 - 20:39 yazdı:

Asya'da zaten çoğu insan Japonları sevmez Korelilerden duydum iş ticarete gelince Japonlarla araları iyimiş ama diğer konularda hemen tartışma, kavga çıkıyormuş :) Sebebi ise ikinci dünya savaşı öncesi yapmış oldukları politika. Bizimle Yunanlıların olayına benziyor az bişi :)

Bu gene iyi halleri. 80li yıllara kadar Kore'ye Japonya'dan bir kurşun kalem bile girmesine izin verilmezdi. 90ların ortasında araları ufak ufak düzelmeye başladı. Genede aralarında kalıcı bir husumet olduğu doğrudur.

extreme, 07.08.2014 - 20:43 yazdı:

Bu olayların tek japonlara özgü olduğunu sanmıyorum açıkcası  geçmişte ve şu anda bile bu deneyleri yürüten bir sürü ülke olduğuna eminim

İnsanlık işte. Biz asla soylu bir ırk olamadık.

unalman, 15.08.2014 - 23:32 yazdı:

İyiki bu ülkede doğmuşum diye bir kere daha dedim bu olayları duyduktan sonra.

Bense bu aralar tam tersini diyorum. Psikopatlık konusunda Japonları çoktan solladığımızdan eminim.

Sakaguchi, 02.10.2014 - 01:53 yazdı:

Japonların o zaman yaptıklarını Çin bugün yapıyor. Uygur katliamını seyredin. Hemen bu başlıktan sonra Japonya ve Japonluk hakkında sallamakta komik. Sanki bütün halk bu katliama katıldı da Japonları suçluyorsunuz :D Fakat Çin'de tamda böyle oldu. Sivil halk, polis, asker hepsi birlikte soykırım yaptılar. Şahsen Japonyayı, Japonluğu ve Japon ürünlerini severim.

tetsuomonogatari, 11.11.2014 - 19:42 yazdı:

bahsi geçen çin filmini izledim. anlatılanlar kısmen gerçek ama tabiki film kötü. anti-propaganda olarak sanatsal bir değer ifade etmiyor. savaş zamanı yapılan binbir türlü kötülük arasında elbette japonların masum olduğu da söylenemez. ama tarih boyunca savaşlardan en büyük hasarlardan bir kısmını da japonya aldı. bu onu daha masum yapmaz belki ama en azından hiroshima gibi bir katliamın nasıl bir şey olduğunu hayal bile edemeyecek bizler, yorum yapabilecek durumda değiliz.

Atom bombası gibi bir silahı, 2. Dünya Savaşı gibi korkunç bir savaş sırasında bulan taraf onu kullanır. Bunun kaçarı yok. Hiroshima ve Nagazaki hiç olmazsa Japonya'yı teslim olmaya zorladı. Eğer "Downfall" yani Japon adalarını denizden işgal planı gerçekleşseydi, kayıplar iki bombanın toplamından daha beter olurdu. Japonya kraterlerle dolu bir ülke haline gelir, Japonlarda tehdit altında olan bir nesil haline gelirlerdi.

Alıntı

doğal olarak yaşım büyük olsada bakamadım o linke :wacko:  büyük ihtimalle midemi yerinden kaldıracak birşey -_-  animeleri seviyorum ama japonya icin aynı seyi söyleyemeyeceğim :unsure:  cok soguk kanlılar ama tabi bu her japon icinde gecerli kılmıyor :D  ama merakım sardı linkteki okadar kötümü yaw bi özet gecseniz   :D  :D saka bir yana linke bakmasam bile japonların bu tür şeyleri yaptığını az cok duymadım değil gittikce daha cok sevgim azalmaya başladı japonyaya bi gıdım hayranlıgım var ve onuda sağlayan tek şey anime sanatları  <_<

Japonlar 2. Dünya savaşından sonra tıpkı Almanya gibi büyük ölçüde demilitarize oldular. Bir daha böyle bir şey yapmazlar merak etme.

Sabah Sisi, 02.05.2015 - 01:40 yazdı:

Adamlar tanka katanayla dalmış diyorlardı sebebi buymuş demek ki 731 le tehdit edilsem bende yapardım (gerçi Japonlar da da uygulanmış mı bilmiyorum ama tehdidi bile korkunç) 

Zamanında Polonyalılarda Alman tanklarına atlarla saldırdı diye bir şehir efsanesi vardı. Bu da onun Asya versiyonu herhalde. Ama gerçekse de hiç şaşırmam.

typerion, 03.05.2015 - 15:41 yazdı:

Türkleri sevmelerinin sebeplerinden biridi bu olabilir diğerleri onları dışlıyor ama başkaları onları sevince bir sıcakkanlılık :d

Japonlarda Türklere karşı ayrı bir tür sevgi yoktur. Onlar yapıları itibari ile tüm milletlere olmasa da, çoğu milletlere karşı kibar davranırlar. 

Alıntı

Biraz hayal kırıklığına uğradım desem yeridir. Ölüm hiçbir zaman ''genel'' bir olgu olmamalıdır. Yani bkz: 2. dünya savaşında almanyanın(Hitler'in) politikasının bütün halka mal edilmesi. Hiroshima ve nagazaki'de can vermiş, radyasyon etkisinde kalmış japon halkının her birinin bu düşüncenin altında ele alınması çok üzücü. Demem o ki, dünyanın en büyük insan katliamlarından bir tanesinin ''Hak etmişler'' gibi bir düşünceye entegre edilmesi oldukça mantıksız. Biraz daha mantıklı olmak gerek bu konularda. Ve daha ''İnsani'' düşünmek gerek. 

Naziler Almanya'nın başına gökten zembille inmediler. Alman halkı onları getirdi. Japonya'da da durum kısmen böyle. Tarihte hep böyle olmuştur. Devletin başında ki dallama(lar) saçma sapan işler yaparlar, bedelini halk öder. Bu herkes için geçerli. Böyle olmasını istemiyorlarsa, en başta bu tür insanları ülkenin başına getirmemeliler.

Sen gider, elin Korelisini, Çinlisini köle yaparsan, katledersen (Nanjing katliamı hala Dünyadaki sayılı sapkınlıklardan biridir), savaş esirlerine hayvan gibi davranırsan, Avrupa'da milleti toplama kamplarına tıkıp onlardan sabun yapan ruh hastaları ile ittifak kurarsan; eğer halk isen, devletin bunları yaparken sen de sesini çıkarmıyorsan, elin adamı da gelir senin tepende bir nükleer silah patlatır, sen de bir şey diyemezsin. 

Japonların işgal ettiği yerlerde de masum insanlar vardı. Ne ekersen onu biçersin demişler.

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.