Jump to content

Dünyanın Yeni Harikaları!.


Önerilen İletiler

-Dünyanın Yeni Harikaları-

 

Ünlü tarihçiler ve arkeologlar tarafından her yıl dünyanın harikaları listesi gelişiyor. Antik dönemin harikaları, modern dünyanın harikaları veya doğanın harikaları gibi pek çok sınıflandırma vardır. Dünyamızın güzelliği göz önüne alındığında dünya harikası olmaya aday olmak bile bir ayrıcalıktır. İşte, dünyanın harikaları listesine yeni giren noktalar ;

 

Banaue Pirinç Terasları, Filipinler ;

Tamamen insan yapımı olan bu tarlalar, dünyanın en muhteşem görüntüsünü verir. Banaue pirinç tarlaları Ifugao dağında yaklaşık 2 bin yıllık bir maziye sahiptir. Teraslar şeklinde olan bu tarlalar, çok sayıda turistin akınına uğramaktadır.

V2Vp1B.jpg

 

İspanya Hercules Kulesi ;

Mısır’da bulunan İskenderiye Feneri gibi, Herkül Kulesi eski bir deniz feneridir. İspanya’nın kuzeybatı bölgesinde yer alan yapı yaklaşık 2 bin yaşında ve halen kullanımda olan bir Roma deniz feneridir. UNESCO dünya mirası listesindedir.

32D84p.jpg

 

Torun, Polonya ;

Çok iyi korunmuş bir Ortaçağ kasabası olan Torun, halen o dönemki orjinalliğini korumaktadır. Şehir surları, kiliseleri ve evleri hala o dönemin tuğla ve mimarisiyle kullanılır. Şehir, Nicolaus Copernicus’un doğduğu şehirdir.

GbYnj3.jpg

 

Meteora, Yunanistan ;

Meteora, gökyüzünün ortasında anlamına gelmektedir. Thessaly, Yunanistan’da bulunan ünlü manastır, ağaçların üzerinde yüksek bir kumtaşının tepesinde konumlanmıştır. UNESCO tarafından dünya mirası kabul edilmektedir.

0bqVQR.jpg

 

Bagan, Myanmar ;

Kamboçya’da bulunan Angkor Wat’ın eşiti kabul edilen Bagan, 10 binden fazla Budist tapınak içinde bir antik şehirdir. 2000 yıllık tarihi olan şehir yukarıdan balon ile gezilmektedir. Tüm şehir bir dünya harikası kabul edilir.

32D8Q5.jpg

 

Celsus, Türkiye ;

Efes antik şehrinde bulunan tarihin en eski kütüphanesi olan Celsus,  büyük Roma senatörü Celsus adına yapılmıştır. Bugün tüm ihtişamı ile ayakta duran bu yapı dünya mirası kabul edilmektedir.

vYEz9p.jpg

 

Kırmızı Plaj, Panjin, Çin ;

İsminde plaj geçse de aslında bir plaj değildir. Sueda ismi verilen deniz yosunu yaz ve bahar aylarında büyür. Önce yeşile daha sonra kırmızı renge döner. Panjin’de bulunan bu sahili tümüyle kaplar. Alanı kırmızı hali ile görmek için, Eylül-Kasım aylarında orada olmak gerekir.

aP5qOB.jpg

 

Chapada Diamantina Milli parkı, Enchanted, Brezilya ;

Brezilya’daki milli parkta olan Enchanted, 100 metre derinlikte şaşırtıcı bir yer altı havuzudur. Bu havuzun alt kısmında kayalar ve ağaç gövdeleri vardır. Güneş ışığı, küçük bir delik yardımıyla suyu şeffaf hale getirdiğinden mavi yanılsaması ile muhteşem görüntüler verir.

5pd95l.jpg

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.