Jump to content

Akame ga Kill! Sansürlü ve Sansürsüz Karşılaştırması


free word

Önerilen İletiler

şuanki "blood and gore" bile yetersiz bence. daha ayrıntılı olmalıl özellikle schere 2'ye bölündüğünde bağırsaklara kan aracılığıyla sansür yapılmıştı ama mangada adam bağırsakları bile ayrıntısıyla çizmişti. mangasını okuyan biri için şuan bile sansürlüymüş gibi geldiğini düşünüyorum.

Kesinlikle katılıyorum. Her ne kadar Tv kadar sansürlü olmasa da, mangaya göre de oldukça sansürlüymüş gibi... Esdese (Esdeath)'ın işkence odasına girişinin atlanması, dediğin gibi Schere'nin kesilişinde kanla sansürlenmesi ve hatta yeni çıkan bölümün (7.bölüm) Esdese'nin elemanlarının katlettiği kızın ve askerlerinin yine kanla sansürlenmesi örnek gösterilebilir.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 43
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Dediklerinde bir şeye aklım takıldı. Animenin üreticileri kanaldan bölüm başı para alıyor, yani kanal o animenin haklarını satın almıyor mu? Yani, sansürleyip yayınlayanlar aslında kanallar. Bahsettiğ

Sanırım, önceki iletimde ben tam açıklayamamışım  :)   Amerika'da bir tarafta cinselliği ve küfürleri olduğu gibi hiç çekinmeden yayınlayan kanallar varken(HBO,Showtime,Starz...) bir tarafta da bu tür

Şu sansür olayını bir türlü anlamam zati, bu eserlerdeki sözcüklerden, görüntülerden etkilenecek beyini çöpe at daha iyi. Sırf birileri kötü oluyor diye güzelim sahneler yok oluyor...

Sanırım, önceki iletimde ben tam açıklayamamışım  :)

 

Amerika'da bir tarafta cinselliği ve küfürleri olduğu gibi hiç çekinmeden yayınlayan kanallar varken(HBO,Showtime,Starz...)

bir tarafta da bu türlü içeriğe karşı katı politikaları olan kanallar var(CBS,NBC,FOX...).

 

Senin de örneğini verdiğin Game of Thrones HBO'da yayınlanıyor. Mesela Spartacus da Starz'da yayınlandı.

 

Fakat, diğer gruptaki kanalların bu politikalarından taviz verdiği görülmüş şey değil. Örneğin, açık sözlülüğü ile tanınan ve adı "F*** You" olan bir şarkısı bile bulunan Lily Allen, NBC'de bir programa konuk olduğunda, şarkılarını küfürsüz söylemek zorunda bile kaldı.

 

Umarım şimdi daha iyi açıklayabilmişimdir. :D

 

PS: Bu yazı da konunun daha iyi anlaşılmasına yardımcı olabilir.

http://www.npr.org/2013/09/10/218525978/what-the-is-up-on-cable-these-days

 

 

Beni Anlayamamışsınız :D  aslında çok iyi açıkladığınız ama diğer okuycularında iyice anlaya bilmesi için alta örnekde en vereyim demek istemiştim orda :D :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Animeler yıllardan beri sansürleniyor,örneğin Sailor Moon'un Amerika'da 1990'larda yayınlanan versiyonunda da epey bir sansür var.

 

1. Ana karakter Usagi'nin banyo sahneleri

1j7l5D.png

Burada vücudunun suyun içindeki bölümü silinmiş.

vYyvOv.png

Burada açıklamaya gerek var mı? Neyse canım, biz zaten kişiliği için izliyoruz! :D

 

2.Dönüşüm sahneleri

M9RMg2.png

Dönüşümlerde belirgin vücut hatları silinmiş.

 

3.Cinsiyet Değişimleri

0br51D.jpg

Orijinalinde gay bir çift olan Zoisite ile Malachite da Zoisite'ı bir kadının seslendirmesiyle hetero bir çifte dönüştürülmüş.

 

1j7AgD.jpg

Lezbiyen bir çift olan Sailor Neptune ile Sailor Uranus, Amerikan versiyonunda kuzen olarak tanıtılmış ve bazı sahneleri kesilmiş.

 

4. Tekstil ve moda sektörüyle ortak çalışmalar! :) 

pv2O3a.png

Burada da fazladan bir sutyen eklenmiş karaktere.

 

Bu sansürler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Artık amerikada sansür olayı yok. Adult Swim dedikleri, bir saatten sonra yetişkenlere yönelik animeler yayınlıyorlar. O zamanlarda One Piece'e bile sansür yapmışlardı. Ellerindeki içki şişelerini, Smoker'ın sigarasını falan sansürlemişlerdi.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tamamlanmasını beklediğim bir seri. Henüz başlamadığım için kesin yorum yapamıycam ancak '' SANSÜRE HAYIR! '' diyebilirim. :D En nefret ettiğim hatta en gıcık olduğum durumlardan biridir sansür. Blood C serisinde bir ton sansür vardı. Anime ne kadar kaliteli olsa da işin içine sansür girdiği anda anime kalitesini bir nebzede olsa kaybediyor insanın gözünde.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.