Jump to content

Omoide no Marnie’nin Başarısızlığının Faturası Kesildi


free word

Önerilen İletiler

Studio Ghibli’nin Son Filmi Omoide no Marnie’nin Başarısızlığının Faturası Yapımcı Nishimura’ya Kesildi


omoide-no-marnie.jpg


Crunchyroll’un yaptığı habere göre; Studio Ghibli kurucularından Toshio Suzuki, 18 Ağustos’ta Tokyo’dakiDaikanyama Tsutaya isimli kitapçıda düzenlenen bir organizasyondan sonra basına stüdyonun Hiromasa Yonebayashi yönetmenliğindeki son filmi Omoide no Marnie‘nin gişedeki başarısızlığı hakkındaki düşüncelerinden bahsetti.


Suzuki bu başarısızlığın en büyük nedeninin filmin yapımcısı Yoshiaki Nishimura’nın yanlış pazarlama yöntemleri olduğunu söyledi. Studio Ghibli filmlerinin geniş bir izleyici kitlesine hitap ettiğinin bilinmesine rağmen bu filmin pazarlama aşamasında sadece ortaokul ve lise çağındaki genç kızlar hedef kitle seçilmişti. Bununla ilgili olarak; filmi izlemiş ve çok da beğenmiş bir yetişkinden aldığı mektuptan bahseden Suzuki, mektubu yazan kişinin, neden bu filmi daha fazla yetişkine göstermediklerini (tanıtmadıklarını), sorduğunu belirtti. Filmle ilgili reklamların ortaokul ve lise çağındaki kızlara yönelik olmasının filmin hedef kitlesinin daralmasına yol açtığından bahseden Suzuki, orta yaşlı ve ihtiyar kesime hitap etmesi gereken gazetelerdeki reklamların bile bu grub (ortaokul ve lise çağındaki kızlar) için olduğunu söyledi. Nishimura’nın reklam için yanlış kitleyi seçmiş olabileceğini belirten Suzuki, Nishimura’nın tavsiye için kendisine geleceğini düşündüğünü ancak onun bunu yapmadığını söyledi. Bu noktada Suzuki gülerek sözlerine “Bana saygısı yokmuş gibi görünüyor.” cümlesini ekledi.


Joan G. Robinson’un çocuk romanından uyarlanmış olan film 19 Temmuz’da 461 sinema salonunda gösterime girmişti. İlk haftasında 379.000.000 yen gişe hasılatıyla büyük hayal kırıklığı yaratan film, yine Hiromasa Yonebayashi tarafından yönetilen Karigurashi no Arrietty‘nin 900.000.000 yenlik gişe hasılatının ancak %42′sini elde edebilmişti. Film 5 hafta içerisinde 2.64 milyar yen gişe hasılatı elde ederek Karigurashi no Arrietty’nin toplam gişe hasılatının ancak %28′ine denk gelen bir rakama ulaştı.


Kaynak:AnimeFantastica


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sanırım eleştiren adam haklı. Studio Ghibli Filmleri bütün insanları hedef kitlesi olarak alır normalde ve hangi yaştan olursa olsun kimse izledikten sonra yaşına uygun değil diye şikayet etmez. Hedef kitleyi kısıtlamak, stüdyonun son dönem projelerinden biri için böyle bir şey yapıp geliri de azaltmak kötü bir karar olmuş. Stüdyonun gelecekteki yer alacağı veya yapımını üstleneceği projeler için bu haberin duyulması izleyiciyi kötü etkileyecek gibi. Umarım bu zararın sonunda da olsa bir yerinden dönebilirler. Ghibli yapımlarının değeri ve tarzı paha biçilemez, o yüzden stüdyo devam etsin isterim ben.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.