Jump to content

Azir, Kumların İmparatoru


Berk Ormanlı

Önerilen İletiler

Merhaba arkadaşlar, dün saat 12'yi geçerken twitter'da yeni şampiyonun duyurulduğunu gördüm. Biraz erken duyurulduğunu düşündüm ama yeni oyun modu da bu heroyla birlikte gelecek. Gnar ile birlikte geliştirilmiş olabilir bu hero Gnar'ın biraz geç gelmesinin nedeni de bu olabilir yani. Neyse yeteneklerini tanıtmaya başlayayım. Aa önce şampiyonumuzun Splash'i:

ar-wallpaper.jpg 

 

Yeteneklerine gelince onlar da şöyle

 

Pasif: İmparatorun Buyruğu

  • Azir her %1 Yetenek süresindeki kısalmaya, %2 saldırı hızı kazanır.
  • Güneş Kursu: Azir, yıkılmış bir kulenin temelinden bir Güneş Kursu yükseltir (rakibin inhibitörleri ve merkez kuleleri bu pasiften etkilenmez). Azir’in Güneş Kursu aynı bir kule gibi davranır, ancak fazladan hasar verir ve minyon ya da şampiyon öldürdüğünde Azir altın kazanır. Güneş Kursu kısa bir süreliğine var olur ve eğer Azir öldürülür ya da çok uzaklaşırsa, zırhı azalır.

p1.jpg

 

pass.jpg

 

Q: Kumların Fatihi

 

70 Mana  ve 10/9/8/7/6 Saniye Bekleme Süresi

 

Azir, tüm Kumdan Askerlere hedef konuma koşmaları emrini verir. Askerler koşarlarken çarpıp içinden geçtikleri tüm rakiplere 60/90/120/150/180 (+0.6 AP) hasar verirler ve onları 1 saniye boyunca %20 yavaşlatırlar.

q2.jpg

 

W: İleri!

 

40 Mana ve 1.5 Saniye Bekleme süresi

Hasar: [ Azir'in seviyesine bağlı olarak belli bir miktar - 50/55/60/65/70/75/80/85/90/100/110/120/130/140/150/160/170 ](+0.7 AP)

 

Azir, bir Shurimalı askerin hatırasını gerçekliğe çağırarak, hedef alınamayan bir Kumdan Asker oluşturur. Azir normal saldırısını kullanarak, askerlerine onun için saldırmalarını emreder. Kumdan Askerler, hedeflerin içinden geçerek bir hat halinde hasar verirler ve Azir’in kendisi normal saldırı menzilinde olmasa bile saldırırlar. Askerler kısa bir süre sonra ya da imparatorları onlardan çok uzaklaştığında dağılıp kumlara karışır.

 

w87.jpg

 

w.jpg

 

E: Kayan Kumlar:

 

60 Mana ve 23/21/19/17/15 Saniye Bekleme Süresi

 

Azir saldıracak gibi yaparak, hedeflediği Kumdan Asker’e doğru atılır. Bu esnada rakip bir şampiyonla çarpışırsa 60/90/120/150/180 (+0.4 AP) büyü hasarı verir ve durur, şampiyonu 0.5 saniyeliğine havaya savurur ve kendisi de 4 saniye boyunca kalacak ve hasarı emecek (60/100/140/180/220 (+X) [Ekstra Can'ın 15%]) bir kalkan kazanır.

 

w43.jpg

 

shied.jpg

 

R:İmparatorluk Muhafızları

 

100 Mana ve 140/120/100 Saniye Bekleme Süresi

 

Azir, kalkanlı bir asker bölüğü çağırır. Askerler ilerleyerek rakipleri geri savurur ve onlara 150/225/300 (+0.5 AP) hasar verir. Askerler ilerlemeyi bitirdiklerinde duvar gibi durarak 5/6/7 saniye boyunca rakip şampiyonların ilerlemelerine ve atılmalarına engel olur. Dost birimler duvarın içinden geçebilir ve hatta, geçtiklerinde hızları 1 saniye boyunca 20% artar. Bu askerlere hareket etme ya da saldırma emri verilemez.

 

r4.jpg

 

Umarım beğenirsiniz arkadaşlar ^^ Yeni oyun modunu da bir ara tanıtırım, tam belli olmayan şeyler var çünkü onları bekliyorum :) İyi Forumlar

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tasarım ve Skıller guzel anlatıldıgına gore genel olarak mid-Supp Tarzı oynanacak ama mıdde cok dusmanı var el cabukluguna gore Solo Topta Oynanabılır ama Skıllerı genel olarak Dusmanı Puskurtme uzerıne oldugunu goruyorum kendı acımdan en ıyı main Sup olarak oynanırsa adclerı cok zorlar dıye dusnuyorum

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

söylüyorum: Zyra'nın gelişmiş versiyonu gibi ve Zyra gibi support olarak oynanacak.

 

az önce reddit'te yazdım bunu:

  • Turret passive
  • CDR to AS passive, support items provide way too much CDR so it would be quite OP
  • Probably best disengage ultimate
  • Knock-up and slow
  • High lane presence and good harass potential

bütün bunlar support olarak oynancağının işaretleri. mid olarak diğer biçok pickten daha işlevsiz gibi görünüyor. daha doğrusu, zaten yüksek utilityye sahip olduğu için mide gidip farm almak yerine support oynayıp yüksek utilitysinden faydalanmak daha mantıklı görünüyor bana.

 

üstelik E skilli gibi başka bi champe kafa atmaya dayalı bi skill AP carryye pek uygun görünmüyor.

 

Rod of Ages - Nashor's - Rylai - GA gibi bi buildle top lane de gidilebilir belki.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Devil pasifte belirttiğim gibi bekleme süresini azaltan itemler aldıkça saldırı hızı artıyor. Askerlerin saldırı hızı Azir'in saldırı hızıyla aynı çünkü azir emrediyor askerlere kendi yerine saldırmaları için emrediyor. Ve evet soloda tanky itemler cikilarak oynanabilir, supportta da cc'leri işe yarar gibi duruyor

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 2 ay sonra...

Süper bir mid hero eğer gerçeten iyi biliyorsanızda supda iş yapar denedim süper bot lanede hep dürtme ve arkadaki adc öne atma kosunda süper Sıçra ve ultiyle süperbi combosu var Azir bi o kadarda skileri kaçırdıgın narin yani kırılgan bi hero güzel bence uzun zamandır lol oynuyanlar kısa zamanda kolayıgını anlar yeni başlara aynısını diyemem allah kolaylık versin :D :D :D Azir :D Op :D 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.