Jump to content

Zaman Gezginleri(Time Jam:Valerian and Laureline)


IKahn

Önerilen İletiler

öncelikle herkese merhaba ben daha yeni üye oldum ve eğer bir hata yaparsam söyleyin 8) bu anime hakkında sitede araştırma yaptım ve bulamadım bende kendim yapiyim dedim...

Resmi ekleyen

'Zaman Gezginleri' diğer adıyla'Time Jam: Valerian & Laureline' aslen 1976 yılına ait Fransız yapımı bir çizgiroman. O zamandan bu yana animasyona uyarlanmak istenmişse de maddi zorluklar nedeniyle bu başarılamamış. Neyse ki Studio Satelite projeyi devralmış ve 2007-2008 arasında 40 bölümlük bir Anime şeklinde yayınlanabilmiş. Gerçi bu sürüm birebir adaptasyon değil, bir remake. Bu Remake versiyonda Mecha dizaynları Shoji Kawamori'ye ait.

Çizgiroman hakkında bilgim olmadığından konu şöyleydi böyleydi tarzı ezbere birşeyler yazmam mümkün değil ama ulaştığım bilgilere göre çizgiromanın başlarındaki atmosfer biraz daha yumuşatılmış ve Anime versiyonu çizgiromandan farklı bir sonla ve daha karanlık şekilde bitmekte.

Biraz konudan bahsedersek(ki tam olarak bilgim yok. :D)valerian adlı bir oğlanımız var ve uzayda bir federasyonda görev yapmakta(yani bir nevi ajan)burada çalışmasına karşın kendince bir amacı vardır...dünya ya dönmek...zaten karakterimiz dünyada doğmuştur.(sanki biraz tuhaf oldu ama dediğim gibi pek fazla bilgim yok)neyse valerian yine bir görevdeyken zaman kaymasına uğruyor(nasıl olduğuna dair bir fikrim yok) ve dünya ya düşüyor(ya da öyle birşey :D)düşmesine  ama karakterimiz şundan habersizdir zaman kayması yaşayarak dünya ya düştü ama... dünyanın başka bir zamanına... yani ortaçağ dönemindeki fransa ya... neyse valerian şaşkınlığı üzerinden atıyor ve etrafı dolaşırken halkın ortasında genç bir bayanın meşalelerle gösteri yaptığını görüyor(ki bu animemizin ikinci ana karakteri adı da laureline)neyse bazı olaylar  gelişiyor kovalamaca,macera ve heyecan derken  valerian ,laureline de yanına alıyor ve büyük maceralara atılıyorlar...(eğer araştırırsanız daha geniş çaplı bilginiz olur.)

bu anime TRT ÇOCUK ta  2010 yılı ekim ile eylül ayları arasında yayınlandı.(ve umarım tekrar yayınlanır... :D)

mecha,komedi,macera ve uzay tarzında bir yapım.bütün bölümlerini izleyemesemde beğenerek izlediğim bir anime ve size de tavsiye ederim.(tabi bunun için tekrar yayınlanmalı ya da aşağıdaki NOT ta belirttiğim dilleri bilmeniz gerekiyor.)

(NOT:bu anime fransa,amerika,yunanistan,polonya ve ülkemizde yayınlanmıştır.eğer bu anime yi izlemek isterseniz  ingilizcesi var ama ingilizcesini yayınlayan siteler bizim ülkemize bağlı olmadığı için  videoları maalesef açmıyor ??? ama fransızca , yunanca ve lehçe olarak bazı bölümlerini bulabilirsiniz.)

resimlerrr...

valerian

Resmi ekleyen

laureline

Resmi ekleyen

animeden görüntüler...

Resmi ekleyen

Resmi ekleyen

Resmi ekleyen

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.