Jump to content

Goro Miyazaki’nin Yöneteceği İlk Anime Serisi


FuneraireS

Önerilen İletiler

Goro Miyazaki’nin Yöneteceği İlk Anime Serisi İle İlgili Detaylar Açıklandı

 

 

 

sanzoku-no-musume-ronia.jpg

 

Hayao Miyazaki’nin kendisi gibi yönetmen olan en büyük oğlu Goro Miyazaki’nin; İsveç yazar Astrid Lindgren’in Ronia The Robber’s Daughter (Ronja Rövardotter) isimli çocuk kitabının anime adaptasyonunu yöneteceği ve bununla beraber serinin yapım kadrosunun ilk şekli daha önce duyurulmuştu. Sanzoku no Musume Ronia ismiyle NHK’nın uydu kanalı BS Premium’da yayımlanacak olan serinin ana seiyuu kadrosu ve yapım kadrosunun son şekli animenin yayım tarihiyle birlikte açıklandı.

 

POLYGON PICTURES’ın, Studio Ghibli ile işbirliği içerisinde bu 3D CG olarak hazırlanan serinin anime adaptasyonunu gerçekleştireceği, Hiroyuki Kawasaki’nin serinin senaryosundan sorumlu olacağı, NHK ve Dwango’nun prodüksiyon işlerini üstleneceği daha önce duyurulmuştu. Aoi Terashima’nın serinin açılış parçası “Haru no Sakebi”yi, Mari Natsuki’nin kapanış parçası “Player”ı seslendireceği de daha önce duyurulanlar arasındaydı.

 

Şimdiyse bu isimlere ek olarak, hem Hayao Miyazaki’nin Kiki’s Delivery Service filminde; hem de Goro Miyazaki’nin From Up On Poppy Hill filminde çalışmış Katsuyo Kondo’nun serinin karakter tasarımlarından sorumlu olduğu ve yine From Up On Poppy Hill’in müziklerini yapmış Satoshi Takebe’nin bu serinin de müziklerini yapacağı animenin resmi web sayfasında açıklandı.

 

Gelelim serinin ana seiyuu kadrosuna:

 

sanzoku-no-musume-ronia.jpg

 

  • Haruka Shiraishi, başrolümüz Ronia’yı seslendirecek. Ronia şiddetli bir fırtına esnasında doğmuş Mattis’in tek kızı. Neşeli ve dürüst karakterimiz azıcık da pervasız. Bu sebeple ki çok sevdiği ormanı ve içindeki gizemli yaratıkları araştırmakta bir sakınca görmüyor. Birk’ten nefret ettiğini de ekleyelim.

 

sanzoku-no-musume-ronia.jpg

 

  • Takaki Seki, Ronia’nın babası Mattis olarak karşımıza çıkacak. Kızını delicesine seven bu baba aynı zamanda bir eşkiya topluluğunun da lideri.

 

sanzoku-no-musume-ronia.jpg

 

  • Yukari Nozowa, Ronia’nın annesi ve Mattis’in eşi Lovis’i seslendirecek. Kendisi sevgi dolu bir anne olmasına rağmen eşkiya topluluğundakileri sürekli azarlamaktan da geri kalmayan biri.

 

sanzoku-no-musume-ronia.jpg

 

  • Umeji Sasaki, topluluğun en yaşlı üyesi Skalle-Per’i seslendirecek. Skalle-Per ayrıca Mattis’in üvey babası.

 

sanzoku-no-musume-ronia.jpg

 

  • Shoichiro Akoboshi, kendisini Mattis’in sağ kolu olarak gören Fjosok’u seslendirecek.

 

sanzoku-no-musume-ronia.jpg

 

  • Rintarou Nishi, yakışıklı ve karizma Tjegge’yi seslendirecek. Kendisi topluluğun omurgası olduğunu düşünür.

 

sanzoku-no-musume-ronia.jpg

 

  • Takeo Ogawa, çok bilgili ancak bir o kadar da geveze Tjorm’u seslendirecek.

 

sanzoku-no-musume-ronia.jpg

 

  • Kenji Sugimura, Mattis’in özel saldırı biriminin zeki ancak aceleci lideri Sturkas’ı seslendirecek.

 

sanzoku-no-musume-ronia.jpg

 

  • Takahiro Shimada, insanüstü bir güce iyi bir kişiliğe sahip Knotas olarak karşımıza çıkacak. Aslında çok utangaç olan Knotas’ın kar gözlüklerini çıkardığı henüz görülmemiştir.

 

sanzoku-no-musume-ronia.jpg

 

  • Yuusuke Tezuka, eşkiya topluluğunun en genç üyesi Pelje’yi seslendirecek. Duruma göre hareket edemeyen Pelje, bitkileri seviyor.

 

sanzoku-no-musume-ronia.jpg

 

  • Keiji Himeno, topluluğun en kısa üyesi olmasına rağmen, ok ve yay kullanmakta usta, iyi bir savaşçı olan Lill-Klippen’i seslendirecek. Kendisi çevik olmasının yanında biraz da uçarı bir tip.

 

sanzoku-no-musume-ronia.jpg

 

  • Atsuki Tani, Birk’ün babası ve diğer eşkiya topluluğunun lideri Borka’yı seslendirecek. Mattis’le çocukluk arkadaşı olan Borka, şimdilerde Mattis’in rakibi. Kişilikleri Mattis’le benzer olmasına rağmen kendisi Mattis’ten daha ihtiyatlı ve sinirli.

 

sanzoku-no-musume-ronia.jpg

 

  • Saori Kato, çok güzel bir kadının yüzüne sahip, insan gördüğünde yakalayıp parçalarına ayırmak isteyen türden kötü huylu bir yaratık olan Tori-Onna’yı seslendirecek.

 

Bu isimlere ek olarak;

 

  • Reika Uyama, Ronia’nın nefret ettiği ama ona bakmakla yükümlü olduğu Birk’ü

  • Mika Doi, Undis’i seslendirecek.

Fukiko Endou ise anlatıcı olarak karşımıza çıkacak.

 

Serinin hangi tarihte yayımlanacağından da bahsedecek olursak; serinin resmi web sayfasında bu tarih 11 Ekim olarak verildi. Buna göre anime; 11 Ekim’de BS Premium’da yayımlanmaya başlayacak. İlk iki bölüm bu tarihte art arda verilecek. Ayrıca “Ronia wa Koushite Umareta (How Roni Was Born)” isimli 90 dakikalık bir özel bölüm de yine BS Premium’da 4 Ekim’de yayımlanacak.

 

Bir eşkiya topluluğu liderinin küçük kızı etrafında dönecek olan bu seri Goro Miyazaki’nin yönettiği ilk TV anime serisi. Kendisinin seriyle ilgili görüşleri ise; Sanzoku no Musume Ronia’nın sadece yetişkinliğe adım atan bir kızın hikayesinin anlatılmadığı, aynı zamanda çocuk ve ebeveynleri arasındaki sevginin ve büyümenin; arkadaşlar arasındaki bağların hikayesinin de anlatıldığı bir seri olduğu yönünde. Bunlara ek olarak, hedefinin herkese hitap eden, çocuklardan yetişkinlere kadar herkesin izlerken zevk alabileceği bir eser yaratmak olduğunu da söylüyor Goro Miyazaki.

 

Serinin tanıtım videosu da web sayfasında yayımlananlar arasında.

 

Serinin Tokyo’daki NHK Housou Center’da dün yapılan bu tanıtımında Goro Miyazaki, Toshio Suzuki’nin kendisi yerine Hideaki Anno’yu Hayao Miyazaki’nin varisi ilan etmesine ise Montan Web’in haberine göre şu şekilde cevap verdi: “Şu yaşımda bile onun oğlu olduğumu unutmam mümkün değil. Kendimi bir sanatçı olarak görmüyorum. Eğer yaratıcı bir eser istiyorsanız, tercihiniz bence de Anno olmalıdır. Benim Hayao Miyazaki’nin varisi olabilmemin mümkünü yok.”

 

Hayao Miyazaki’nin oğlu olmak demek bu durumlarla karşılaşmak demek. Hele de aynı mesleği icra ediyorsanız. Her şeye rağmen kendi adıma serinin başarılı olacağına inanıyorum. Bunun nedeni sadece seiyuu ve yapım kadrosu değil, anime adaptasyonu yapılacak eserin Astrid Lindgren’e ait olması. Çünkü çocukken okuduğum ve hala da unutamadığım Pippi Uzunçorap (Pippi Longstocking) isimli kitabın yazarı da Astrid Lindgren. Eğlenceli olduğu kadar daha çocukken bile bazı şeyler üzerinde düşünmemizi, kafa yormamızı sağlayan ve bunu sıkmadan yapan Astrid Lindgren’in bu eserinin anime uyarlaması sizce ne kadar iyi olur?

Kaynak:AnimeFantastica

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.