Jump to content

Yeni Bölümlerden Bildirim Alın


Kutsan

Önerilen İletiler

Merhabalar,
 
Pushbullet kanallar özelliği ile çok büyük bir yeniliğe gittiği için bu konuda bir hayli basitleşti ve artık IFTTT kullanmamıza gerek kalmadı. Bu yazımda size Pushbullet kanallar sistemini kullanarak Türk Anime'de yayınlanan tüm yeni bölümlerden bildirim almayı anlatacağım.
 
1. Aşama
 
İlk olarak Pushbullet uygulaması aşağıdaki bağlantılardan indirelim. Telefonunuza bildirim gelsin istemiyorsanız sadece tarayıcı eklentisini kurabilirsiniz ya da tarayıcıdan bildirim almak istemiyorsanız Pushbullet'i sadece akıllı telefonunuza yükleyebilirsiniz. Pushbullet'e sadece Google ve Facebook hesabı üzerinden giriş yapabiliyorsunuz. Hangi platformlara yüklediyseniz hepsine aynı hesaptan giriş yapın. Pushbullet ayarlarından Pushbullet'i açmayı unutmayalım, yoksa çalışmayacaktır. Bildirim sesini değiştirebilir ve sadece Pushbullet'ten bir bildirim geldiğinde bunu kolayca anlayabilirsiniz. Pushbullet'i kurduysak ve giriş yaptıysak telefonumuzda Pushbullet ayarlar bölümünden bir test bildirimi gönderelim. Eğer telefonumuzdaki bildirimi bilgisayarımız üzerinden görebiliyorsak sorun yok demektir.
 
Pushbullet uygulaması akıllı telefonunuzda bir bildirim aldığınız zaman bunu bilgisayarınızdan veya başka bir cihazınızdan direkt olarak görmenizi, SMS ise cevaplayabilmenizi veya unutabilmenizi sağlar. Eğer birden fazla akıllı cihaza sahipseniz tüm cihazlarınızın bildirimlerini eşitleyebilirsiniz. Ayrıca bağlantı, metin veya dosyaları cihazlarınıza ya da arkadaşlarınıza direkt olarak yollayabilirsiniz. Pushbullet genel olarak bu işe yarar.

Detaylı İngilizce inceleme için buraya, Türkçe inceleme için de buraya tıklayabilirsiniz.

 
Pushbullet'i edinmek için:

Önemli Notlar 1: 

  • Bir sistemde 2 tane Pushbullet istemcisi yüklemek sadece bildirimlerinizi aynı zamanda çifter olarak almanızı sağlar ve bildirim karmaşasına yol açar. Örneğin aynı bilgisayarda Chrome ve Firefox gibi farklı tarayıcıların ikisine de Pushbullet'i yüklemek.
  • Pushbullet'e tüm cihazlarınızda Google veya Facebook hesabı ile giriş yaparken aynı hesabı kullanınız.

2. Aşama
 
Türk Anime Pushbullet kanalına abone oluyoruz. 2 farklı yoldan olabiliriz. Pushbullet bir çok platformda çalıştığı için iki farklı yoldan birini seçebilirsiniz. Herhangi birinden abone olduktan sonra diğerine bakmanıza gerek yoktur.

  • Bilgisayar üzerinden olmak için:
    https://www.pushbullet.com/channel?tag=turkanime 
    bağlantısına girdikten sonra FOLLOW / TAKİP ET butonuna tıklıyoruz.
     
  • Akıllı telefon üzerinden olmak için:
    Uygulamada "Kanallar" bölümünü açıyoruz ve "Kanal etiketi girin" butonuna dokunuyoruz. Etikete turkanime yazıyoruz.

Her şey tamamdır! Bundan sonra artık Türk Anime'de yayınlanan tüm yeni bölümler için bildirimler alacaksınız.
 
Konunun eski halini okumak için aşağıdaki spoiler'a göz atabilirsiniz. Sadece meraklı arkadaşlar içindir ve geçerli olandan farklı olarak eksikler, değişen kısımlar olabilir. Eski konuda, tek bir anime için veya IFTTT kullanarak yeni bölümlerden e-posta ile haberdar olmak gibi aksiyonlar mevcuttur. Eğer akıllı bir ampüle sahipseniz yeni bölümlerde ampülün göz kırpmasını bile sağlayabilirsiniz. Tamamen yaratıcılığınıza kalmış. Üstteki kısımları yaptıysanız eski konuyu okumanıza gerek yoktur.
 
Turkanime.tv RSS beslemelerini direkt okumak için: https://feedly.com/#...nime.tv/rss.xml
 
Teşekkür ederim, yorumlarınızı eksik etmeyin.
 
Eski konu (Şu ankinden yaklaşık iki kat daha uzun):

Merhaba arkadaşlar,


 
Bu yazımda size IFTTT ve Pushbullet uygulamalarının birlikte çalışmasını kullanarak turkanime.tv'deki yeni bölümleri RSS beslemeleri ile bilgisayar, akıllı telefonunuzdan anında bildirim olarak almayı sıfırdan anlatacağım. Eğer bir akıllı telefona sahip değilseniz üzülmeyin Chrome veya Firefox üzerinden de bildirimleri alabilirsiniz.
 
Uygulamaların az çok ne işe yaradığını biliyorsanız aşağıdaki bilgilendirme notlarını okumanıza gerek yoktur. Kısaca uygulamalar hakkında bilgi almak istiyorsanız okumanız önerilir.
 
Kullanılan uygulamalar:
 
Android için:
 

1. Pushbullet https://play.google....hbullet.android

2. IFTTT https://play.google....com.ifttt.ifttt

 
iOS için:
 

1. Pushbullet https://itunes.apple...d810352052?mt=8

2. IFTTT https://itunes.apple...d660944635?mt=8

 
Bilgisayar için Google Chrome:
 

3. Chrome https://chrome.googl...kiomidkjlcfhogd

 
Bilgisayar için Mozilla Firefox:
 

3. Firefox https://addons.mozil...don/pushbullet/

 
Önemli Notlar 1

  • Size uygun olanları indiriniz. Eğer hem Firefox hemde Chrome kullanıyorsanız ikisini birden yüklemeyiniz, bu bildirim karmaşasına yol açacaktır.
  • Pushbullet'e tüm cihazlarınızda Google hesabı ile giriş yaparken aynı hesabı kullanınız.
  • IFTTT uygulamasını akıllı telefonunuza indirmenize gerek yoktur. Site üzerinden de kayıt olabilirsiniz. Ancak cihazınız üzerinden kolayca tariflerinize ulaşmak için indiriniz.

A. Tüm Animeler İçin Tarif Oluşturma (Tüm Animeler Tüm Yeni Bölümler İçin Bildirim Alma)
 
Bilgilendirme Notu: Pushbullet uygulaması akıllı telefonunuzda bir bildirim aldığınız zaman bunu bilgisayardan veya cihazınızdan direkt olarak almanızı, SMS ise cevaplayabilmenizi veya unutabilmenizi sağlar. Eğer birden fazla akıllı cihaza sahipseniz tüm cihazlarınızın bildirimlerini eşitleyebilir ve tüm cihazlarınızda görülmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca link, yazı vs. telefonunuza direk yollayabilirsiniz. Pushbullet genel olarak bu işe yarar.
 
Aşama 1: İlk olarak Pushbullet uygulaması üstteki linkten indirelim. Telefonunuza bildirim gelsin istemiyorsanız sadece tarayıcı eklentisini kurabilirsiniz. Pushbullet'e sadece Google hesabı üzerinden giriş yapabiliyorsunuz. Hangi platformlara yüklediyseniz hepsinden giriş yapın. Pushbullet ayarlarından Pushbullet'i açmayı unutmayalım, yoksa çalışmayacaktır. Bildirim sesini değiştirebilir ve sadece Pushbullet'ten bir bildirim geldiğinde bunu kolayca anlayabilirsiniz. Pushbullet'i kurduysak ve giriş yaptıysak telefonumuzda Pushbullet ayarlar bölümünden bir test bildirimi gönderelim. Eğer telefonumuzdaki bildirimi Chrome veya Firefox üzerinden görebiliyorsak sorun yok demektir.
 
Tavsiyem, Pushbullet uygulamasının bildirim sesini çok kısa bir ses yapıp titreşimi kapatın. Bazı zamanlar bildirimler ardı ardına geleceği için ses kirliliği yaratabilir.
 

 

jNwYHXB.png

 
Aşama 2: Şimdi ise IFTTT uygulamasını indirelim ve kayıt olalım. Site üzerinden de kayıt olabilirsiniz, bunun için: https://ifttt.com Herhangi bir yerdeki Join butonuna tıklayarak kolayca kayıt olabilirsiniz. E-postanızı yani hesabınızı gelen mail ile aktifleştirmeyi unutmayın yoksa sorun çıkabilir.
 
phghD0b.png
 
Bilgilendirme Notu: "IFTTT’nin çalışma mantığı açılımından da anlaşılabileceği üzere (if this then that) eğer bu durum olursa bunu gerçekleştir. Durumları ise 100 civarında kanallar belirliyor. Örneğin: Eğer Facebook profil fotoğrafımı değiştirirsem, aynı fotoğrafı Twitter’da da profil fotoğrafım yap; yüklediğim her Instagram fotoğrafını ve videosunu Google Drive’a ya da Dropbox’a yedekle; eğer belirli bir hashtag ile Instagram’a fotoğraf atarsam, bunu Twitter’a da gönder… IFTTT’deki “eğer bu olursa” durumu tetikleyici (trigger), bu durumdan sonraki diğer durum da aksiyon (action) olarak adlandırılıyor. Tetikleyiciler ve aksiyonlar birleşerek tarifleri (recipe) oluşturuyor." Önceden belirlediğim bir alana girersem telefonu sessize al veya önceden belirlediğim bir kişiye SMS yolla tarzında tarifler oluşturmakta mümkün.
 
umPIGtD.png
 
Aşama 3: https://ifttt.com'a giriş yapalım. Daha sonra gerekli tarifimizi bu https://ifttt.com/re...rim-olarak-alin bağlantıdan Use Recipe'e tıklayarak ekleyelim.
 
Pushbullet Channel yazısının yanındaki yeşil Active yazısına tıklamadığımız için hata verecektir. Active yazısına tıklayarak izinleri verelim. Active'e tıkladıktan sonra birkaç onaylama penceresi çıkacaktır, bunları kabul ederek devam edelim.
 
Pushbullet'i aktif ettikten sonra tarif sayfasına geri dönelim ve Use Recipe'e tekrar tıklayalım. Tarifi ekledik ve artık her şey tamam! Artık yeni bir bölüm eklendiği zaman bildirimimizi alacağız.
 
Ekstra: (Not: Aşama 3'de ikinci cümlede verdiğim bağlantıya alternatif olan tariftdir. Eğer o tarifi uyguladıysanız bunu uygulamayınız. Bir tarifi silmek için IFTTT'den My Recipes'e tıklayarak tarifin yanındaki çöp kutusu ile tarifi silebilirsiniz.)

Önemli Notlar 2: 

  • Turkanime.tv'ye yeni bölüm eklenmeden bildirimi almazsınız. Yeni bölüm eklendiği halde ve siz her şeyi doğru yaptığınız halde bildirim gelmemişse RSS güncelleme aralığını bekliyor olabilir.
  • Kaçırdığınız ve eski pushlarınızı görmek için https://www.pushbullet.com'u kullanabilirsiniz.
  • Turkanime.tv'de RSS beslemelerinin sadece 1 tane olması sebebi ile yayınlanan tüm yeni bölümlerin bildirimini alırsınız. Bu da bildirim kalabalığı yaratabilir. Ancak takip ettiğiniz animeler fazla ise bu sıkıntı olmayacaktır. Tek bir anime için bildirim almak isterseniz hemen bir satır aşağıyı okuyunuz.

B. Tek Bir Anime İçin Tarif Oluşturma (Sadece Tek Bir Anime İçin Bildirim Alma)
 
Not: Bu bölüme geçmeden önce lütfen Önemli Notlar 3 (aşağıda) ilk maddeyi okuyunuz. Ayrıca konuyu okumaya buradan başlıyorsanız ve bu tarifi yapmak istiyorsanız başa dönüp A bölümü Aşama 3 hariç her yeri okuyunuz.

  • https://ifttt.com girilir.
  • Create a Recipe butonu ile tarif oluşturmaya başlanır.
  • Büyük mavi "this" yazısına tıklanır.
  • "Search" bölümünü "feed" yazılır ve adı "Feed" olan turuncu arkadaşımıza tıklanır.
  • "New feed item matches" seçilir.
  • "Keyword or simple phrase" bölümüne hangi animeden bildirim almak istiyorsak onun adı tam olarak doğru yazılır. Doğru yazılması çok çok önemlidir. "Feed URL" bölümüne ise aşağıdaki Türk Anime TV RSS bağlantısı kopyalanır ve yapıştırılır.
    http://www.turkanime.tv/rss.xml
  • Mavi büyük "that" yazısına tıklanır.
  • Pushbullet seçilir.
  • "Push a link" tıklanır.
  • Hiçbir şeye ellemeden "Create Action" tıklanır.
  • İstersek açıklamamızı değiştirebiliriz. Bunu sadece biz görürüz. İşimiz bitince "Create Recipe" tıklanır.
  • Ve tarifimiz artık oluşturuldu. 6. maddede "Keyword or simple phrase" bölümüne hangi animeyi yazmış isek sadece onun için bildirim alacağız.

Önemli Notlar 3: 

  • Hem bu tarifi yapıp hemde ilk verdiğim hazır tarifi uygularsanız doğal olarak eklediğiniz animeden iki tane bildirim alırsınız. Önerim ya ilk hazır tarifi uygulayın ve tüm yeni yayınları görün yada tek tek kendiniz animelerinizi ekleyin. Eğer Aşama 3'deki tarifi etkinleştirdiyseniz ve "Tek Bir Anime İçin Tarif Oluşturma" bölümünü uygulamak istiyorsanız. IFTTT'den My Recipes'e tıklayarak tarifin yanındaki çöp kutusu ile tarifi silebilirsiniz.
  • IFTTT uygulamasını cihazınıza indirdiyseniz cihazınızda yer kaplamasının bir anlamı yok, silebilirsiniz. Ben tariflerime kolay bir şekilde ulaşmak istiyorum da diyebilirsiniz. IFTTT'ye tarayıcı üzerinden sitesine girip tüm işlerimizi halledebiliyoruz. Pushbullet uygulamasını silerseniz bildirim alamazsınız o yüzden onu silmeyin.

Çalışma Mantığı: IFTTT uygulaması turkanime.tv'nin RSS beslemelerini kullanarak yeni beslemeleri algılıyor ve bizim Pushbullet hesabımıza gönderiyor. Pushbullet ise bize tüm platformlarda bildirim gösteriyor.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 50
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Merhabalar,   Pushbullet kanallar özelliği ile çok büyük bir yeniliğe gittiği için bu konuda bir hayli basitleşti ve artık IFTTT kullanmamıza gerek kalmadı. Bu yazımda size Pushbullet kanallar sistemi

"Tek Bir Anime İçin Tarif Oluşturma" bölümünde 5. maddede New feed item'i seçin. 6. maddede ise ilk 2 cümleyi silin, okumayın. "Feed URL" bölümüne hangi siteyi eklemek istiyorsanız onun RSS beslemesin

Posted Images

Valla harika ben animeleri telefondan izliyorum ve iki saat önce anime yeni bolum geldi mi gelmedi mi hangileri gelmiş bakmak zorunda kalıyorum. Ama buradan artık geleni anında izlerim. Cidden böyle gereksiz bi program olmadığını düşünüyorum en azından kendi açımdan. Eline sağlık Kutsan

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Valla harika ben animeleri telefondan izliyorum ve iki saat önce anime yeni bolum geldi mi gelmedi mi hangileri gelmiş bakmak zorunda kalıyorum. Ama buradan artık geleni anında izlerim. Cidden böyle gereksiz bi program olmadığını düşünüyorum en azından kendi açımdan. Eline sağlık Kutsan

 

Teşekkür ederim. Sevmenize sevindim.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu kapalıdır, konuya cevap yazamazsınız.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.