Jump to content

Soul Eater Mangasını Okuyan Kız Ailesini Öldürmeye Çalıştı


free word

Önerilen İletiler

Florida’da Soul Eater Mangasını Okuyan Kız Ailesini Öldürmeye Çalıştı


soul-eater.jpg


2012 yılında sevdiği Naruto Shippuuden karakterinin ölümüyle hayatını sonlandırmaya karar veren genci  ya da “Pikachu” diye bağırıp camdan atlayarak çocukluğumuzu harcayan ufaklığı hatırlıyor musunuz? Unuttuysanız bile yaşananları tekrar gündeme getirecek bir olay bu sefer Florida’da yaşandı. 14 yaşındaki genç bir kız perşembe günü sabahın erken saatlerinde yaşadığı evi ateşe vererek evde uyuyan annesini ve 9 yaşındaki kardeşini ölüme terk etti. Polislerin açıklamasına göre bir yatak çarşafını ve bir havluyu rom ve çamaşır suyuna batıran ve evlerinin garajında tutuşturan kız, kaçtıktan sonra  kıyafet, su şişeleri, kurabiye, el feneri, çakmak son olarak da bıçaklarla doldurduğu çantasıyla yakın bir parkın tuvaletine uyumaya gitti.


Neyse ki anne ve ve kardeş çalan alarm sayesinde evden zarar almadan kaçmayı başardı. Durumun aslını bilmeyen itfaiye görevlileri genç kızın evde olup almadığını anlamak için alevler içindeki eve dalmak zorunda kaldı. Bu esnada annenin telefonuna “Anne, çok üzgünüm. Bunu neden yaptığımı bilmiyorum. Yaralandınız mı?” şeklinde bir mesaj geldi. Sonrasında polislere yangını kendi çıkardığını itiraf eden genç kız kundaklama ve cinayet teşebbüsünden tutuklandı. Sorgu sırasında ise polise CreepyPasta internet sitesinin ve Soul Eater mangasının müdavimi olduğunu söyledi. Ayrıca polislerin bulduğu kıza ait günlükte “Eğer tüm bunlar devam ederse, bu ev güvenli olmaktan çıkacak.” şeklinde bir ifadeye rastlandı.


slender-man.jpg


lk başlarda  genç kızın internet ve oyunu sayesinde oldukça ünlü olan Creepy Pasta çıkışlı korku figürü Slender Man’e karşı bir saplantısı olduğunu iddia edildi; bu yüzden ortaya konan pek çok rapor ve hemen ardından basında tüm olayın sorumlusu olarak Slender Man gösterildi. İşin enteresan tarafı bu olayın Slender Man’in bir saldırı sonucunda suçlandığı ilk vaka olmaması. Wisconsin’de 12 yaşındaki kızların sınıf arkadaşlarını bıçaklaması yine Slender Man’e patlamıştı. Ya da13 yaşındaki bir kız çocuğun haziran ayında annesini bıçaklamasının ardından anne kızın günlüğünde Slender Man’e dair göndermeler olduğundan bahsetmişti.  Yaşanan bu olayda günlükte yer alan ifade de günah keçisi olarak yine Slender Man’in  işaret edilmesine sebep olmuş gibi görünüyor. Ancak bu noktada çoğu kimsenin dikkat etmediği şey kızın açık olarak isim verdiği tek kaynağın Soul Eater mangası olması ve bildiğimiz gibi onun da Slender Man içeren Creepy Pasta hikayeleriyle pek bir alakası yok.


soul-eater.jpg



Haberi paylaşan bir internet sayfasında Soul Eater’mangasının 87. bölümündeki bu kapak sayfası kullanıldı. Kapakta geçen cümle ise şöyle: “Sadece İnsan Öldürmek ile Alakalı Basit Bir Hikaye”



Olay üzerine yapılan bir basın toplantısında Pasco şerifi Chris Nocco, bahsi geçen kaynakların yangınla doğrudan bir bağlantısı olmasa bile internette “çocukların gerçeklik hislerini kaybetmelerine sebep olabilecek rahatsız edici pek çok şey” bulunduğunu ve daha kötüsünün de yaşanabileceği bu korkunç olaya internetteki bu şeylerin sebep olduğunu söyledi. Bunun yanında aileleri bu konuda bilinçlendirmek istediğini ve malum siteden de “sakıncalı içeriğin” kaldırılmasını talep edeceğini belirtti.


Sonuç olarak baktığımızda Floridalı gencin özellikle Soul Eater okuduğunu belirtmesi dışında neden tam olarak etkilendiğini bilmek zor. Kesin olan şey insanların, buna benzer çoğu vakada olduğu gibi olayın yaşanmasındaki asıl nedeni sorgulamak yerine kurmacanın üzerine suç atarak olayı somut sebeplere itme eğiliminden kurtulmaları için hala bir fırın ekmek yemeleri gerekiyor olması. Yazıyı burada Creepy Pasta sitesinin Wisconsin’deki olay sonrasında yaptığı açıklamadan bir cümleyle bitirebiliriz.


“Gerçek ve kurgu arasında bir çizgi vardır. Bu çizginin nerede olduğunu anlamak ise size kalmış.”


Bir de bu arada, bizim için en tehlikelisi her zaman Pokemon olacak galiba.


Kaynak:AnimeFantastica


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 20
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Ülkemizde Kurtlar Vadisi izleyerek kendisini Polat Alemdar zanneden bir gençlik var zaten.. Çakırı öldüren adamı Akmerkezde dövmeleri, ertesi gün gazeteye olum ilanı vermeleri falan... Çocuklar Duymas

Aman annem gürmesin :D

Ne pc'si yanında kolanın yanındaki hediye bardak gibi beni de atar afdsfafsda :D

Soul Eater izlemedim veya okumadım ama Slender Man en sevdiğim oyunlardandır. Açıkçası insanlar neden kendilerini oyunlara ve hikayelere bu kadar kaptırıyolar anlamıyorum. Hani bi A Machine For Pigs'den etkilenseler anlarım da :D Onun gibi psikopat oyun zor bulunur :D Slender Man milleti korkutmak için uydurulmuş basit bi hikaye. Kişi sorunlu olunca farketmiyo sanırım ne olduğu.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Forum Admin

Ülkemizde Kurtlar Vadisi izleyerek kendisini Polat Alemdar zanneden bir gençlik var zaten.. Çakırı öldüren adamı Akmerkezde dövmeleri, ertesi gün gazeteye olum ilanı vermeleri falan... Çocuklar Duymasındaki psikolog rolündeki adama yolda çevirip problemlerini bahsetmeleri falan...

Ülkemizde durum daha vahim :) en azından yabancı insanlar İtachi gibi bir karakterden etkileniyorlar bizim etkilendiğimiz adamlara bak -_-

Benim yaşam şeklinden etkilendiğim tek karakter Jokerdir -_- cidden intihara sürükleyecek bir yaşam felsefesi var ki Jokeri canlandıran aktörün ofisinde ölü bulunduğunu biliyorsunuzdur. Alkol ve uyuşturucu koması olduğu söylendi ama bence karakterden etkilenmiş olması muhtemel.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Farkındaysanız vakaların hepsinde küçük yaşlı çocuklar var. (Yani 12-13 yaşları) Mangalardan ve animelerden bu yaştakiler genellikle çok daha fazla etkilenir. Bunun etkisinin sonucu bende aileyede bağlı. Demek istediğim şu ki , sen çocuğuna ilgi göstermezsen , başıboş koyun gibi salarsan olacağı bu. Bence bu konuda çocuklarda veya sitelerde değil, en büyük suç ailelerde. Siteninde yaptığı açıklamayı da destekliyorum. “Gerçek ve kurgu arasında bir çizgi vardır. Bu çizginin nerede olduğunu anlamak ise size kalmış.”

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Farkındaysanız vakaların hepsinde küçük yaşlı çocuklar var. (Yani 12-13 yaşları) Mangalardan ve animelerden bu yaştakiler genellikle çok daha fazla etkilenir. Bunun etkisinin sonucu bende aileyede bağlı. Demek istediğim şu ki , sen çocuğuna ilgi göstermezsen , başıboş koyun gibi salarsan olacağı bu. Bence bu konuda çocuklarda veya sitelerde değil, en büyük suç ailelerde. Siteninde yaptığı açıklamayı da destekliyorum. “Gerçek ve kurgu arasında bir çizgi vardır. Bu çizginin nerede olduğunu anlamak ise size kalmış.”

Bu yaşlar tam geçiş evresi zaten hatta kendimden örnek verirsem küçükken çizgi film karakterlerinin taklidini yapardım bu yüzden (7-9 arası idim sanırsam) çizgi film izlemem yasaklandı o zamanlar gizlice yasak izlerdim şu an doğal olarak bir şey demiyorlar :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.