Jump to content

Heroes of Order & Chaos Android'de MOBA keyfi <3


Lucifèr

Önerilen İletiler

Selam !1BİR!11!

 

Oyunu tanıtmadan önce :P MOBA nedir sorusuna cevap olarak League Of Legends'i bilmeyen yoktur dimi yada DOTA2 gibi oyunlara MOBA deniyor yani uzun lafın kısası Multiplayer Online Battle Arena(Çok oyunculu Çevrim içi Savaş Arenası)

 

 Oyuncuların belirli bir harita üzerinde ve genellikle 5 kişilik gruplar şeklinde karşılaştıkları oyun türüdür. Real Time Strategy yani Gerçek Zamanlı Strateji türüne gerek kamera açıları gerekse oynanış dinamikleri ile oldukça benzer. RTS türünün yanı sıra karakter geliştirme özellikleri ile RPG türünden de izler taşır.

 

Öyle ki bu oyun türü ilk olarak Blizzard’ın RTS türündeki oyunu Starcraft’ın Aeon of Strife isimli oynanış modunda görülmüştür. Daha sonra oyunculardan aldığı olumlu tepkiler sayesinde tamamen apayrı bir oyun türünü meydana getirmiştir. Günümüzde oyuncular tarafından oynanan oldukça popüler birçok MOBA oyunu vardır. Bunlara en güzel örnekler; League of Legends, Heroes of the Storm, Defence of the Ancients, Heroes of Newerth, Dota 2 verilebilir. MOBA türündeki oyunlar günümüzde hızla artmaktadır ve daha geniş kitlelere yayılmaktadır.

 

2 Zıt takımın karşı karşıya geldiği MOBA’da genel olarak amaç rakibin Baseini yok etmektir. Bazı oyunlarda daha farklı kazanma çeşitleri de bulunmaktadır. Oyuncuların Hero isimli bir kahramanı oynadığı MOBA oyun türünde oyuncunun becerisi ve Hero’sunu kullanma kabiliyeti büyük bir önem taşır.

 

Şimdi oyunu tanıtayım :

Oyun en başta sizden üç ana sınıftan birini seçmenizi istiyor. Ateş tabanlı Molten Lord’u, ağaç-kaya tabanlı koruyucu Earth Colossus ve Dark Elf bu sınıfları oluşturuyor. Bunlar da kendi aralarında Guardian, Mage, Fighter, Support gibi alt sınıflara ayrılıyor (hepsinden azar azar yapabilen Hero’lar da var). Toplamda 30’un üzerinde olan karakter sayısı gördüğümüz kadarıyla da düzenli olarak artacak ve oyun içi dengesi korunacak. Şu anda karakterler arasında öne çıkan bir karakter yok yani denge iyi. Her karakterin dört ana Skill’i bulunuyor. Bunlar seviye atladıkça sizin seçiminize göre açılıyor ve seviyeleniyor. Bu açıdan League of Legends’a gayet benzemekte. 

 

Oyundaki harita modlarına gelicek olursak : bu haritanın lolede gelsin istedğim bi harita var züper bi harita :ASDf

 

İki farklı türde haritada yalnız veya çok oyunculu modda dövüş (3v3 veya 5v5) amma velakin durun şu haritanın güzelliğine bakın :D  https://lh3.ggpht.com/ndyoltrJP1QjyWCaPEi84SsFv3JtL2J9ur6MkqsEYg466gUo_ZIXWMxLDE1IXll8jw=h900-rw şu resim uzantılarını yiyesim var 

çook kuul dimi :D bu harita lole gelmeli AS:D 

 

Yani bi tane klasik ve bitanede lolde ki uğursuz korkuluk tarzı bi harita var bir de şu yukarda attığım resimdeki harita var 
 

 

var da var yani işte kısacası lol'ün ve dota'nın mobil versiyonu lolcülere duyrulur :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 7 ay sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.