Jump to content

Sıcağı Sıcağına KİNGDOM


Önerilen İletiler

  • Forum Admin

       KİNGDOM

 

um2IcMH.jpg

 

Adı : キングダム - Kingdom

Tür : Tarih, Savaş, Askeri

Yönetmen : Jun Kamiya

Karakter Tasarımı : Noriko Otake - Masatoshi Hakanda - Atsuo Tobe

Müzik : Minako Seki

Gösterim yılı : 2012 - 2013

 

Seiyuular, 

Masakazu Morita (Bleach - Kurosaki Ichigo)

Jun Fukuyama - (Code Case - Lelouch Lamperouge)

Rie Kugimiya - (FMAB - Alphonse Elric)

Youko Hikasa - (DxD - Rias Gremory)

Rikiya Koyama - (Bleach - Starrk )

 Kouji Yusa - (Bleach - Gin Ichimaru)

 

    Konusu : Savaşların ve krallık mücadelelerinin olduğu dönemde eski Çin'de, anne ve babalarını savaşta kaybetmiş Shin ve Hyou adında iki çocuk yaşamaktadır. Hayatlarına köle olarak devam eden bu iki çocuğun en büyük hayali kölelikten kurtularak büyük bir general olmaktır.

   
                  Bir gün bu iki çocuğu gören devlet büyüklerinden Shou Bunkun, Hyou'yu kraliyet sarayında yetiştirmek üzere yanına alır. Shin ise hayatına yalnız devam etmeye başlar.
    Yakın zamanda Çin Kralı 'nın kardeşi tarafından bir isyan başlatılır ve Hyou yaralı kurtularak Shin'in yanına döner. Shin'e bir köy haritası vererek oraya gitmesini ister ve hayatını kaybeder.
    Şok içinde haritadaki yere giden Shin, vardığında Hyou'ya birebir benzeyen biriyle karşılaşır. Bu Çin Kralı Ei Sei'dir. Hyou aslında Çin Kralı'nı korumak için kullanılmıştır. 

 

 

Aklımdan taşanlar,

 

    Doğruyu yazmak gerekirse uzun zamandır iştahım gelse de bir seri tanıtsam diye düşünüp duruyordum, tam da buldum diye düşünürken anime izlemenin yarattığı gaz bulutundan etkilenip başka bir seriye daldım bir yandan izliyor diğer yandan şu seriyi yazmaya başlasam diye aklımdan geçiriyordum.

 

     Ama hiçte öyle olmadı, ilk birkaç bölümünü izledikten sonra bu seride bir gariplik var? Nedir? Nedir? diye ekranın içine doğru çekilirken, aslında hissettiğimin çekilmek değil de itilmek olduğunu anladım, garipsedim, yadırgadım vs.vs dur! belki düzelir, diye bir bölüm, hadi bir bölüm daha derken nafile, o gariplik hissi kaybolmuyor, sonra dedim adamlar yapmış 77 bölüm vardır benim göremediğim bir ışık, bir cevher, bir yıldırım hani hiç biri olmadı, şapkadan çıkan tavşan bari olsun düşünceleri arasında sahneye, tipine gıcık olduğum ama hem karakter, hem seslendirmesi ile benden geçer not alan bir kahraman çıkmıştır ki, serinin tüm negatifliğine rağmen ilk sezonu bitirmeme sebep olmuştur. İyi ki de olmuştur yoksa 2.sezonu izlemeyip seriyi tamamlanmamışların arasına atar, gece uykularımın kaçmasına sebep olurdum.

 

Uzun bir giriş yazısı oldu ama sonunda ana fikre gelebildim :) 

 

    Nasıl anlatsam nereden başlasam karar veremiyorum, öncelikle 2 ana karakterimiz var, pek rastladığım bir durum değil açıkçası ama aralarındaki denge çok güzel sağlanmış özellikle 2.sezonda, birini gösterirken diğeri ne yapıyor? Diğerini gösterirken, acaba öbür tarafta işler nasıl diye düşünmeden edemiyorsunuz. Yani aklınız sürekli 2 karakter arasında gidip geliyor.

   

    Malum konumuz imparatorluk olunca karakter bolluğu olmazsa olmazı lakin bu bollukta bu kadar etkileyici ve kurgusu sağlam olan yan karakterler görmek gerçekten zor, ama seri bunu başarmış ve iyi-kötü ayırt etmeden kendinizi karakter örgüsüne sarılmış bir şekilde seriyi bitirirken bulmanız (benim gibi)şten bile değil. 

   

   Seslendirmeler on numara karakterlerin hiçbirinde aykırı durmuyor, sizinde gözünüze çarptığı üzere ekrandan gözlerimi ayırdığımda sanki Bleach 'i tekrar izliyor gibi oldum (nasılda özlemişim )-öhöm öhöm asıl konumuza dönelim, karakter çok olunca seslendirme ekibin de bir kaç tanıdık çıkması normal gibi gelebilir ama genele bakıldığında gerçekten sağlam seiyuular ile çalışmışlar, benim için seslendirme, bir seriyi izlemem için ilk 5 listesinin değişmezidir, bu yönden %100 memnum oldum diyebilirim. Her ne kadar ana karakter Xin in seslendirmesini fazla kulak tırmalayıcı bulsam da (her an bankai nidası duyarım diye tetikte olmam olabilir bu sanırsam) bunun sebebini seiyuusunun , çok bilindik bir karakteri yıllarca seslendirip üstüne ses tonlamalarını kullanamamasına bağlayabilirim, tabi karakterlerin tavırlarında ki benzerlikte eklenince fazla yadırgamamak lazım aslında.

  

    Müzikler süper ötesi bayıldım, zaten çok fazla değişikliği uğramıyorlar belki bu yüzden sevdim, açılış müzikleri sadece sezon başlarında değişmesine rağmen, kapanış müzikleri az farkla değişikliğe maruz kalmış, 2 sezon toplam 77 bölümlük bir seride daha fazla müzik olmasını beklemek doğal olabilir ama 20 şarkıdan 5 dinlenebilir olmasından ziyade az ve öz olan şeyler daha çok hoşuma gidiyor gibi, açılış ve kapanış şarkıları ile benden yine yıldızı kopardı.

 

    

 

 

Spoiler

 

 

    Başta ne yazdı şimdi seriyi öve öve bitiremiyor dediğinizi, sanki duyar gibiyim, demiyor da olabilirsiniz tabi, ben kendim baştan sona okuyunca dedim açıkçası, neyse gelelim beni seriden iten o duyguya,  ana karakter adı üstünde değil mi, hiç mi giyecek fazladan bir adet kıyafeti olmaz adamın, o kadar bölüm geçti üstündeki yırtık elbise hiç değişmedi, savaşlarda yara, darbe aldı eskimedi ne elbiseymiş arkadaş, kılık kıyafeti geçtim tamam dedim ya, kabulüm sorun yok, ama, ama, ama, animasyon kalitesi berbat ötesi, çizimlerin devamlılığı adına bir halt yok, o güzelim savaş sahnelerinin resmen içine etmişler, böylesine güzel kurguya sahip olan bir seriyi nasıl batırırız diye fazla düşünmemişler, çizimler sürekli değişken, bir bakıyorsun karizma adam sonra aynı adamın suratına tüküresin geliyor tipe bak diye, alışık olduğum animeler de ki o akıcılık hissini bulamadım, bekliyorsun, savaş sahnesi var, ortam hazır,  yüksek tansiyon sıradaki olaya atlayacaksın, yok diyor tutuyor seni atlatmıyor, eminim bunun bir teknik açıklaması vardır ama ben görsel zevkimi hiç eden bir açıklama bulamadım, bulamıyorum. O garip adını bilmediğim tekniği bulanı bir elime geçirsem sabahtan akşama boku no pico izletir al sana teknik derdim, mutlaka izlenmesi gereken animeler sıralamasında üst sıralara oynayabilecek bir seriyi böyle harcadıkları için buradan tüm dualarımı o tekniğin kullanılmasını sağlayan şahısa yolluyorum. 

 

  Özel teşekkür, seriyi çok farklı kişiler çevirmiş o yüzden çeviren herkese alkış tutuyorum, çevirmen notları ayrı bir alemdi benim duygu ve düşüncelerimin tercümanı olarak saniyesinde mı ekranda belirir, aklımdan geçiyor hop çevirmen notu, ben gülmekten ve şaşkınlıktan resmen ekrana püsküren bir tip, elinize sağlık, lakin eklemeden geçemeyeceğim şey, telaffuz ve yazım farklılıkları seriden uzaklaşmama bir nebze de olsa sebep oldukları için azcık eleştiri yapıyorum bundan dolayı çevirmenleri suçlamıyorum sonuç olarak izlemeden dosya üzerinden çeviri yaptıklarını var saydığım için Çince isimleri olduğu gibi bırakmışlar ama telaffuzları Japonca olunca kim, kimdi hangisinden bahsediyorlar diye kafa karışıklığı yaşadım ve birden fazla çevirmenin vermiş olduğu farklı tercümeler ile anlamakta biraz zorlanarak seriyi nihayete erdirdim.

 

   Daha yazacak başka başka şeylerde vardı ama oldukça uzun yazmışım, sabır gösterip okuyanlar netiniz hiç kesilmesin kotanız sonsuzluk olsun en sevdiğiniz serinin figürüne kavuşun inşallah, okumayanlar sizi de boku no picolar kovalasın...

 

İzleme linki : http://www.turkanime.tv/anime-seri/Kingdom

                     http://www.turkanime.tv/anime-seri/Kingdom-2 

 

Merak edenlere not: Mangası hala devam ediyor ve Türkçe çevirisi devam ediyor gibi Buradan takip edebilirsiniz.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Forum Admin

mangasının çevirilmesi harika olurdu  izlemeyen arkadaslar için  1.sezon ilk bölümlere aldanmamalarını yarıda bırakmamalarını tavsiye ederim  mükemmel bir seri bu arada 3. sezon cıkıcakmı bilgi varmı?

3.sezon ile ilgili herhangi bir gerçek haber yok sadece hayran tahminleri mevcut ama neden olmasın şu an serinin bittiği kısım ile mangası arasından 140 bölüm var şahsi görüşüm belki 2015  :ph34r:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

MangaTürk de sodakazam çevirmeye başladı. Bu hafta 45. bölümü verdiler. 

 

Eline sağlık abla güzel tanıtım olmuş. 

 

İleri ki bir zamanda hajime no ippo tanıtırsın umarım.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

3.sezon ile ilgili herhangi bir gerçek haber yok sadece hayran tahminleri mevcut ama neden olmasın şu an serinin bittiği kısım ile mangası arasından 140 bölüm var şahsi görüşüm belki 2015  :ph34r:

kesinlikle devam etmesi gereken bir seri en azından benim gözümde öyle ins te devamı gelir dediğin gibi :)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Forum Admin

MangaTürk de sodakazam çevirmeye başladı. Bu hafta 45. bölümü verdiler. 

 

Eline sağlık abla güzel tanıtım olmuş. 

 

İleri ki bir zamanda hajime no ippo tanıtırsın umarım.

MangaTürk 'e baktım çeviri askıya alındı diye yazmışlar  :blink: Ippo 'nun tanıtımı yok mu  :o Yazmaya kalksam bundan daha uzun olur  :D Düşüneyim  :ph34r:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

MangaTürk 'e baktım çeviri askıya alındı diye yazmışlar  :blink: Ippo 'nun tanıtımı yok mu  :o Yazmaya kalksam bundan daha uzun olur  :D Düşüneyim  :ph34r:

Onlara bakmayacaksın burada yeni bölüm var. 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Forum Admin

Onlara bakmayacaksın burada yeni bölüm var. 

O siteyi sevmememin diğer bir boyutu işte -_- hem karışık, hem yeterli açıklama yok 2 tane konusu var serinin devam ettiğine dair bir bilgi yok  <_< Umarım yarım bırakmazlar serinin kaldığı yerden devam etselermiş çoooookkkkkkkkk fazla beklemek zorunda kalmazdık  -_- sağ olasın bilgi için  ^_^ konuyu da düzenleyeyim  :ph34r:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.