Jump to content

Yabancılar bizim hakkımızda neler biliyor?


Siesta

Önerilen İletiler

  • Yanıtlar 32
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Amerika;       Fransa;     Bonus:      

hangi Avrupalıya Türk olduğumu söylesem "ooo kebap!" tepkisi alıyorum.   Dünya Liderimiz Erdoğan'ı diktatör olarak tanıyorlar, ki hak vermemek elde değil.   rakıyı bilen yok. Efes Pilsen birayı bilen

açıkcası ben sadece İstanbul ya da Ankaradan başka yerlerinde tanınmasını istiyorum nede olsa neredeyse her şehrinde ayrı bir tarihi olan ender bir ülkeyiz biz.Ayrıcalıktan ziyade bu bir de gelişmişli

hangi Avrupalıya Türk olduğumu söylesem "ooo kebap!" tepkisi alıyorum.

 

Dünya Liderimiz Erdoğan'ı diktatör olarak tanıyorlar, ki hak vermemek elde değil.

 

rakıyı bilen yok. Efes Pilsen birayı bilen biriyle tanışmıştım, Finlandiyalı bi kız. Türk bi arkadaşı getirmiş, ordaki biralara göre daha acıymış ama ilk şişeden sonra daha güzel geliyormuş diğerlerine göre.

 

Almanlar türkçe küfürlere baya hakim. Skype'ta benden güzel telaffuz ediyolar ulan küfürleri.

 

Mesut Özil'in Türk olup olmadığı konusundaki saçma tartışma hakkında haksızlık ettiğimizi söyleyenler var.

 

ergenliğini dibine kadar yaşayan genç nesilimizi pek sevmiyorlar ama genel olarak Türklerin dışardan çok sempatik göründüğünü söylediler. sanırım bizim Japonlara bakış açımız gibi bişey oluyor bu.

 

bu da benim sosyal deneyimdir.

 

edit: he unutmadan, o bahsettiğim Finlandiyalı kız büyük bi Emre Aydın hayranıydı. "Bişey anlamasam da şarkıları çok güzel ve çok seksiii" klasik fangirl.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ulkemızı bılmemelerı bızım degıl onların sucu, cahilligi.Avrupa ulkelerindeki insanlarin bilgili,egitimli oldugu her zaman soyleniyor, evet, bu kismen dogru.Fakat unutmamak lazim, insan heryerde insandir.Yani ortalama egitim alan birinin Turkiye`yi veya Osmanli`yi bilmemesi cok zordur.Tarih, Cografya dersi gorduyse bilmelidir.Onu gectim, futboldan, Istanbul`dan veya en azindan mesela Turkish Airlines reklamindan bile bilmesi gerekir.

 

Tekrar soyluyorum, eger bilmiyorlarsa bu onlarin cahilligidir.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

bu olay başımızdakiler ilgili bir şey 60 yıldır bize gelişmekte olan ülke diyorlar . bir türlü gelişmiş ülke demiyorlar... üretime dayalı olsaydık belki olurduk tüketim toplumuyuz sürekli ithalat yapıyoruz eh hali ile tanınmışlıkta olmuyor ... en basiti bir teknoloji üretsek tüm dünya bizi çok iyi tanır.... tüm mesele bu yani...

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Asıl soru şu ? Siz nesini biliyorsunuz ki diğer ülkelerin? Fransa'dan 8 şehir sayamayız hiçbirimiz , İskoçya kültürü hakkında hiçbir şey bilmiyoruz. Daha varlığını bilip haritadaki yerini bilme zahmetine katlanmadığımız o kadar yer var ki . Şimdi gelmiş burda bizi kimse bilmiyor diye üzülüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Orta-Doğu'nun İslam politikası ile Avrupa'nın "modern" politikası ile birleşik bir ülke olduğunundan 2 taraftan da değişik şekilde tanınıyoruz.

 

 

Avrupalılara göre(hepsi değil.) ülkedeki  neredeyse herkes takke türbanla geziyor, orta-doğu'ya göre Türkiye Avrupa'nın kölesi olmuş ve dini değerlerden vaz geçiyor. Dini  ve Sosyalik olarak böyle bir açıda bulunduğumuz için 2 kıta tarafından ırkçı görüşlerle bombalanıyoruz ve bu nedenle tanınmıyoruz. Keşke tanınsaydık diyemeyeceğim , gurur duyacak pek bir şeyimiz kalmadı. Sadece atalarımız yaptığı tarihi  eserlerden  ibaret bir ülkeyiz. Kendimizle hep gurur duymak istiyoruz ve bu nedenle gerçeği göremiyoruz , yabancılar bize birşey dediğinde tamamen deliye dönüyoruz.

 

 

4 Yıldır Dünya'nın her yerinden  kişilerle tanışıp birlikte oyun oynadım , İngiltere'ye gidip birinin evinde 1 hafta kaldım. Türkler hakkındaki düşünceleri her ne kadar beni kızdırsa da , maalesef doğru.Gerçekten bu kadar az tanınan ve tanınanlar tarafından da gıcık  kapılan başka bir ülke yok.

 

 

 

ÖZET : Diğer ülkeleri tanıyor muyuz ki biz tanınmıyoruz diye atar yapıyoruz? Ayrıca, Türkiye'nin gerçekten kötü bir ünü var , öyle bir ünle tanıtılacağıma hiç bilinmesem daha iyi. Önceki nesilin gururlarını hemen üstleniyoruz ama yaptığı şeyler ,kestikleri kafalar ve cahillikleri gibi gerçekleri maalesef reddediyoruz ve bize bunu hatırlatan herkese sinirlenip kavga çıkarıyoruz. Henüz gelişememiş ve büyük ihtimalle kötüye gidecek bir ülkede yaşıyoruz. Hayırlısı

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Kotu unun sebebi sadece Turkiye degil.Her ulkenin tarihinde boyle seyler vardir, herkes kendi bakis acisiyla anlatir.O bize kotu diyenler once kendi uluslarina bakmalilardir, somurdukleri bir suru kita, zavalli insanlar...

 

Ama kimse bundan bahsetmez, cunku onlar A.B.D veya Avrupa ulkeleridir.Aradan kac sene gecti. hala Ermeni Soykirimi tartisiliyor, ama mesela A.B.D`nin zamaninda Irak`ta yaptigi katliam tartisilmaz veya Israil`in.Cunku bunlar guclu devletlerdir.

 

Dunyada adalet yok maalesef.Ama bir gercek var ki, Muslumanlar veya Turkler, kendimizi gelistirmeliyiz.Eskiden de boyle degildi, Matematik kodlamalarinin temellerini atan Farabi`den simdi ``Hocam sakiz cignesem orucum bozulur mu?`` noktasina geldik.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Avrupalılar, müslümanları sevmez.

Amerikalılar, müslümanları sevmez.

Bence temel konu burada yatıyor. ''Müslümanları o kadar kötü gösterelim ki halkımız onlardan tiksinme derecesine gelsin''

Eee, biz neyiz? Müslüman.

Yavaş yavaş müslümanları yok etmeye çalışıyorlar. Tanınmamak utanılacak bir şey değil.

Bizden daha kötü durumda olan ülkeler var. Adını hiç bilmediğimiz, ingiliz sömürgesi altında olan ülkeler. İç savaş içindeki ülkeler...

Durumumuza şükredelim, en azından adam gibi bir cumhurbaşkanımız var. Diktatör? düşünce tarzına göre değişir.

Ben bu videoları, ''acaba tanınıyor muyuz?'' ''Ülkemiz berbat bir durumda'' yada ''Asla tanınamıyacağız'' tartışması yapmak için değil eğlenmek için açtım, bu kadar uzatmaya gerek yok.

Hiç bilmeyenlerin kendi sorunu, en azından türkiye deyince kafalarında bir şeyler canlanıyor. Biz de öyle değil miyiz? Araştıran biliyor tabii ama birine fransanın 5 ülkesini say derse hiçbir şey diyemez, herkes böyle. Bu tanınmamak değil.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Türkler Hakkında Pek Bir şey Bilmemeleri Bana Çok Doğal Geldi :D Bana da Sorsalar Fransızlar Hakkında Ne Biliyorsunuz Diye :D Güzel Bir Dilleri Ve Aksanları Olduğunu Söyleye Biliridim Sadece. •w• Çok İlginç Gelmedi Yani Pek Bir şey Bilmemeleri   -_-

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.